مهمترین بازی لیگ فوتبال ایران، که میان دو تیم از پرطرفدارترین تیمهای ایران، پرسپولیس و تراکتورسازی در تبریز انجام شد هم رکورد تماشاگر در یک بازی لیگ را شکست هم یک تابو شکسته شد.
خبرها حاکی است که در مجموع بیش از ۱۰۰ هزار نفر در داخل و بیرون ورزشگاه تبریز، و از روی تپهی مشرف به آنجا این مسابقه را تماشا کردند.
تیم تراکتورسازی که موفق شده پس از هشت سال، به لیگ برتر بازگردد تا کنون رکورد بیشترین تماشاگر را که همیشه به پرسپولیس و استقلال تهران تعلق داشت، شکسته است.
در بازی پرسپولیس با تراکتورسازی، این تیم تهرانی برای نخستین بار در ورزشگاهی بازی میکرد که در آن هیچ طرفداری نداشت.
نکتهی مهمتر اینکه طی این مسابقهی تیم تراکتورسازی، یک تابوی ۳۱ ساله در فوتبال ایران شکسته شد: برای نخستینبار طی سه دههی اخیر، تماشای بازی تراکتورسازی و پرسپولیس برای زنان میسر شد.
دو هفته پیش از آغازاین دیدار، طرفداران تیم تراکتورسازی، در پوسترهایی تبلیغاتی از زنان و دخترهای تبریزی دعوت کرده بودند تا به تماشایاین بازی بیایند، حتی اگر از روی تپهی مجاور ورزشگاه تبریز باشد. زنان و دختران تبریزی نیز ازاین دعوت استقبال کردند.
دو
هفته پیش از
آغازاین
دیدار،
طرفداران تیم
تراکتورسازی، در
پوسترهایی
تبلیغاتی از
زنان و
دخترهای تبریزی
دعوت کرده
بودند تا به تماشایاین
بازی بیایند،
حتی اگر از روی
تپهی مجاور
ورزشگاه
تبریز باشد
حال پرسش اساسیاین است: آیا تیم تراکتورسازی تبریز، با رکوردها و تابوشکنی ویژه خود، پدیدهی امسال لیگ فوتبالایران است؟
آقای فریدون شیبانی، روزنامهنگار و کارشناس فوتبال در هلند در پاسخ به این سوال میگوید:
تیم تراکتورسازی تبریز دراین فصل، پدیدهای ویژه برای فوتبال ما بوده است. نه فقط از این نظر که نتیجهی خوبی در اولین سال حضورش گرفته و حتی به ردههای بالا راه پیدا کرده است. - با اینکه آرمانهای تماشاگران و تیم تراکتورسازی با مدیریت باشگاه و سرمربی آنها جور در نمیآید - بلکه نوعی استقلال ذهنی دارند که واجد ارزش است.
آزادیخواهی تماشاگران این تیم، در پیوند با برداشتن محدودیت زنان برای تماشای فوتبال پدیدهای است که دارد از تبریز و خطهی آذربایجان میجوشد و این مسئله، صدالبته جایگاه تراکتورسازی را در لیگ فوتبال ایران بالا برده است و حتی آن را در جایگاه ویژهای قرار داده است.
ما میتوانیم امیدوار باشیم که آن بنایی را که باشگاههای دیگر لیگ و از جمله دو تیم پرطرفدار استقلال و پرسپولیس موفق به برپاییاش نشدند، این تیم اجرا کند. آنهم حق ورود خانمها به ورزشگاهها برای تماشای فوتبال است.
در
مجموع بیش از ۱۰۰ هزار
نفر در داخل و
بیرون
ورزشگاه
تبریز، و از
روی تپهی
مشرف به آنجا
این مسابقه
را تماشا
کردند
درواقع حالتهای ناهماهنگ و استدلالهای متناقضی در این زمینه وجود دارد. زنان میتوانند مسابقه فوتبال را از طریق تلویزیون تماشا کنند ولی از فاصله ۱۰۰ متری نمیتوانند!
به این ترتیب، نصف جامعهی ما که به فوتبال توجه دارد، از تماشای مستقیم آن محرومند.
تیم تراکتورسازی آمده است تا این تابو را بشکند و امیدوارم خیلی جدیتر به قضیه نگاه کند. در این صورت تراکتورسازی یک نقش تاریخی را نه تنها در فوتبال ایران، بلکه در جامعهی ما ایفا خواهد کرد.
این اقدام، برآمده از یک فرهنگ پیشرفتهی ایرانی و آذری است و باید روی آن تکیه کنند تا حداقل اگر در هیچ جای ایران جایی برای خانمها از نظر پایگاه انسانی و سلامت محیط برای تماشای فوتبال مناسب نیست، حداقل در ورزشگاههای آذربایجان این فضا توسط آقایانی که این بازیها را تماشا میکنند، بهوجود بیاید.
امیدواریم آنها با شهامت از زنان علاقهمند به ورزش - که میتوانند خواهرها و مادرهای خودشان نیز باشند - حمایت کنند تا آنها بتوانند مسابقههای فوتبال را تماشا کنند.
در تبریز تماشاگران تبریزی باادب و نزاکت خود محیطی بهوجود آوردهاند تا برای نخستین بار طی سی و یک سال اخیر، زنان علاقهمند به ورزش فوتبال بتوانند به تماشای یکی از مسابقههای فوتبال بنشینند.