www.oyrenci.mihanblog.com 

 

یاردیم چاغریسی

تبریز بیلیم یوردو اویرنجی لرینین متینگ ینه قوشولون

تبریز بیلی یورد و اویرنجی لری بو ساعات(آلتی یاریم) تبریز دانشگاهینین ریاست بیناسی قارشیسیندا ( 29 بهمن خسته خاناسی نین یانی –یئنی بینا) توپلانیبلار. بوتون اویرنجی و میلی فعاللاردان ایسته نیلیر کی اونلارا یاردیم ائتسینلر.

دو خبر فوری و اختصاصی اویرنجی از دانشگاه تبریز

 

تجمع دانشجویان تا آزادی نادر مهد قارباغ ادامه می یابد

دانشجویان تجمع کننده در مقابل ساختمان ریاست دانشگاه تبریز از دکتر اعلمی (اهل مغان) معاون جدید دانشجوئی دانشگاه تبریز می خواهند تا تمام توان خود را برای آزادی هرچه سریعتر نادر مهد قاراباغ دانشجوی دانشکده مهندسی برق که توسط نیروهای اطلاعاتی و امنیتی در تظاهرات ضد آپارتایدی دیروز در منطقه بازار تبریز دستگیر شده است، بکار گیرد. دانشجویان که تعداشان به صدها نفر می رسد، اعلام نموده اند که تا آزادی این دانشجو به تحصن نامحدود خود ادامه خواهند داد. در صورت عدم پاسخگوئی به درخواست دانشجویان احتمال خارج شدن آنها از دانشگاه و پیوستن مردم شهر به آنها و کشیده شدن دامنه اعتراضات به داخل شهر زیاد است. دانشجویان همچنین از خبرگزاریهای داخلی و خارجی جهت تهیه گزارش و خبر درخواست کمک و همکاری نموده اند.

 

انتشار ویژه نامه یکم خرداد1385 دردانشگاه تبریز

 

امروز دوم خرداد 1386 دانشجویان آذربایجانی "خبرنامه داخلی واحد عقیدتی سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده کشاورزی ویزه نامه یکم خرداد 1385" را با تیراژی گسترده و بصورت رایگان در دانشگاه تبریز توزیع نمودند. در این ویژه نامه مطالبی چون" بیانات قرون وسطائی محمد مهدی عبد خدائی دبیر کل جمعیت فدائیان اسلام در مصاحبه با آفتاب جهت اقدام دولت برای اشغال جمهوری مستقل اذربایجان"، " یک خرداد اعتراض به ایران"، طنزی با عنوان" اتحاد ملی آبگوشتی" و " نگاهی به اعتراضات توده ای ملت آذربایجان به تحقیر فرهنگ و هویت آذربایجانی" به چشم می خورد. این ویژه نامه با عبارت " آزادلیق یولوندا بیر نفر اولسه اوچ نفر آیاغا قالخار.." به پایان رسیده است.

 

http://www.oyrenci.mihanblog.com/

 
Yashasin Azerbaycan
GELECEK BIZIMDIR

 

 

İRANDA AZERİ TÜRKLERİ YENİDEN AYAKLANDI

RAPOR: FERZAT SEMETLİ(22 MAYIS 2007)

 

KAYNAK:

http://millishura.com/Turki/more/AYAK.TEB.htm,  http://millishura.com/Turki/index.html

 

Aldığımız son haberlere göre Güney Azerbaycan (İran Kuzeybatısında) şehirlerinde ağır önlemler alınıp şehirler askeri kışlasına çevrilmesine  rağmen, Türk ayaklanmasının yıl dönümünde binlerce Azeri türkü birçok şehirde eylem yaptı. Tebriz, Urmu ve Merent Kentinde kurşun sonucunda yaralılar var. Diğer Azeri Türk şehirlerde (Sulduz) ayaklanmalar devam etmektedir. ASMEK (Azərbaycan Siyasi Məhbuslarını Müdafiə Komitəsi) 200 kişiden fazla milli faal tutuklandığını açıklamıştır. İranda yaşayan Türkler uzun süre baskı ve aşağılamaya maruz kalmışlar. Şah ve Humeyini rejimleri Azerilerin Türk değil aslen Fars oldukları ve tarihte Türk hakimleri tarafından zorla dilleri Farsçadan Türkçeye çevrildikleri yayılmaya çalışmışlar.

İran devletinin cumhurbaşkanlığına bağlı “İran” gazetesinde yayınlanan bir karikatürde Türkler hamamböceği olarak gösterilmiştir. Bu duruma itiraz olarak 22 May 2006 tarihinde ayaklanmalar sivil bir biçimde başladı. Sivil eylemler ağır bir şekilde bastırıldı ve bu ayaklanmalar sırasında onlarca ölü ve yaralı ortaya çıktı. Bu ayaklanmada en çok öne çıkan slogan ise Haray Haray Men Türkem (Haykırıyorum Ben Türküm) idi. Geçen yılın Tebriz dahil 50 şehir ve kasaba ayaklanmasını anma, münasebetiyle bu yıl mitinglerin yapılması planlandı. Devlet  mitinglerin karşısını almaya yönelik çok sıkı önlemler aldı ve bu doğrultuda görülmedik korku ortamı yaratıldı, öyle ki bir hafta önce iki genç arabada Türkçe şarkı dinledikleri için polis tarafından kurşunlandı. Haftalar önceden hazırlanan devlet, Azeri milletçilerin tutuklamasına başladı ve tüm Azeri şehirlerde ilan edilmemiş özel hal uygulandı. Fakat Tebriz, Urmuda, Sulduz ve Merend kentinde bu aşırı baskı ortamı kırıldı ve eylem Başarlı şekilde yapıldı.

 

http://www.rferl.org/featuresarticle/2007/05/A806563E-61F2-43AB-909A-54D4A848C33C.html

http://www.metimes.com/storyview.php?StoryID=20070522-023331-7974r

http://en.apa.az/news.php?id=27152

 

GÖRÜNTÜLERhttp://youtube.com/watch?v=EJH0t7JtMyg

 

 

برگردان فارسی مقاله روزنامه بین المللی کریستین ساینس مانیتور در ارتباط با قیام ضد آپارتایدی اول خرداد 1386 ملت آذربایجان

درگیری آذربایجانی ها  بین  منازعه ایران و آمریکا

اعتراض طرح ریزی شده روز سه شنبه فوران محرومیت طولانی مدت بزرگترین اقلیت قومی ایران را برجسته کرد در حالی که بعضی ها می گویند واشنگتن تلاش می کند با بهره برداری ازمساله اقلیتهای قومی تهران را تضعیف کند.

کریستین ساینس مانیتور 22 ما ی 2007

 

، نویسنده: داریا وازمن Daria Vaisman

 ، ترجمه: حسین علیزاده

 آذربایجان- زمانی که روز سه شنبه آذربایجانی ها به خیابانهای آذربایجان در شمالغرب ایران ریختند، علامتهای رشد جنبش ملی گرائی را می شد از نزدیک مشاهده کرد- . شاید هم منازعه بزرگ بین واشنگتن و تهران برای بعضی ها قابل درک باشد.

 در ظاهر آذربایجانی ها برای گرامی داشت  اولین سالگرد اعتراضات بزرگی که جرقه آن از کاریکاتور توهین آمیزی که در آن سوسکی به آذری صحبت می کرد به پا خواسته اند،  ولی در اصل اعتراضی است به محرومیت طولانی مدت آنها از حقوق فرهنگی،  که از طرف فارسها هیچگونه احترامی به فرهنگ آنها گذاشته نشده است جائی که آذربایجانی ها به صورت تاریخی در خط مقدم تحولات و انقلابات بوده اند.

نگرانی تهران ازاین است که طبق بعضی گزارشها آمریکا می خواهد از تنشهای قومی تا حد امکان برای پیشبرد پروژه تغییر رژیم در ایران بهره برداری کند. اگرچه مقامات رسمی وزارت دفاع و دیگران در انظار عمومی این مساله را نفی کرده اند ولی آذربایجانی ها می گویند که آنها از این مساله بیشتر آسیب دیده اند.

 احمد ابالی سرپرست تلویزیون "گون آزتی.وی" که برای آذربایجانی ها از آمریکا برنامه پخش می کند می گوید"مسئولان آمریکا بیشترین صدمه را به ما زده اند درحالی ما هیچ چیز از آمریکا دریافت نکرده ایم اما ایران ما را به خاطر حمایت آنها از ما سرزنش می کند"

 هرش: آمریکا آذربایجانی ها را در ایران تجهیز می کند

 سیمور هرش در آپریل 2006 با مقاله ای که در روزنامه نیو یورکر چاپ شد ادعا کرد که آمریکا عملیات مخفی را در ایران انجام می دهد و برای این کار افرادی از قومیت ها را به خدمت گرفته است که این مساله شامل آذربایجانی ها هم می شود که آمریکا  با ایجاد تنشهای محلی می خواهد رژیم ایران را تضعیف کند.

 

آمریکا گزارش هرش را تکذیب کرد اگر چه چند اقدام خود درباره ارتباط با ایران وایرانیان را تصدیق کردند: تاسیس دفتر امور ایرانیان، تصویب بودجه 75 میلیون دلاری برای پیشبرد دموکراسی در ایران، نصب رادار برای رصد ایران در باکو و شهرهای مرزی نزدیک ایران و کمک به دولت آذربایجان برای ایجاد ایستگاه رادار در نزدیک مرزهای ایران برای اهداف دولتی و مانیتورینگ دریای خزر از این اقدامات است.

 

اما آقای هرش و دیگران از جمله آقای مسعود خدابنده آنالیست ایرانی در مرکز تحقیقات تروریسم درپاریس اذعان می کند که ممکن است وزرات امورخارجه آمریکا نسبت به بسیاری از فعالیت های "سیا" در منتطقه بی اطلاع باشد. در مقایل آقای ابالی می گوید مقاله هرش در زمان انتشارش بر اساس اطلاعات معتبر بوده است ولی امروزه وضعیت تغییر کرده است.

 ضمنا آذربایجانی ها برای فاصله گیری از این گزارشها دچار مشقت و سختی شدند چرا که اعلام 75 میلیون دلار برای پیشبرد دموکراسی در ایران دستاویز حکومت ایران برای دستگیری و سرکوب بیشتر شده بود.

 چالش آذربایجانی ها با تهران

 در بین گروههای قومی بزرگ ایران، آذربایجانی ها نقش خیلی  پیچیده ای در سیاستهای داخلی ایران دارند. آذربایجان بزرگ در سال 1828 به دو قسمت تقسیم شد. قسمت شمالی در سال 1991 به استقلال دست پیدا کرد ولی قسمت جنوبی جزئی از ایران باقی ماند

فعالیتهای انقلابی در ایران از اوایل سالهای 1900 با مرکزیت تبریز که از شهرهای بزرگ آذربایجان است شروع شد بعد از آنکه حکومت ملی آذربایجان در سال 1945 سرنگون شد آذربایجانی ها قدرت خود را برای ایجاد انقلاب اسلامی بکار گرفتند به امید اینکه به حقوق فرهنگی خود برسند ولی باز سرکوب شدند.

 جنبش ملی گرائی فعلی که نیروی همه آذربایجانیان را یک جا جمع کرده از نبود اتحاد داخلی رنج می برد و از طرف حکومت  ایران هم تهدید می شود.

 صادق عیسی بی لی مسئول روابط عمومی  شعبه باکو یکی از گروه های فعال آذربایجانی که در داخل ایران هم فعال است می گوید" ما می خواهیم به صورت علنی فعالیت کنیم نه مخفیانه اما حکومت ایران می گوید ما دشمن دولت ایران هستیم و به دنبال توسعه منافع  کشورهای خارجی و آمریکا در ایران هستیم"

 هنوز به طور کامل روشن نسیت دولت آمریکا چقدر از آذربایجانی ها حمایت می کند. سرمایه گذاری بیشتر درایجاد برنامه های رادیو و تلویزیون صورت گرفته است. خدیجه اسماعیل اوا مسئول برنامه آذربایجانی رادیو آمریکا برای آذربایجانی های داخل ایران می گوید فقط یک برنامه رادیوئی برای آذربایجانیهای داخل ایران پخش می شود "پنجره ای به آذربایجان ایران"که آنهم در هر هفته 10 دقیقه می باشد که این برنامه از طرف صدای آمریکا حمایت می شود که رادیو و تلویزیون رسمی دولت آمریکا است که این برنامه چند سالی است شروع شده است.

 دولت آمریکا همچنین فعالین آذربایجانی را محافظت کرده است به عنوان نمونه محمود علی چهرگانلی چند سال پیش پناهندگی دریافت کرده است اگرچه او ادعا می کند که علاقه آمریکا به آذربایجانیها  از طرف مقامات بالاتر به تدریج کم شده است.

سوانت کرنل مدیر تحقیقات انستیتو آسیا-قفقاز جان هاپکینز و متخصص مسائل آذربایجان می گوید" نگرانی همیشه در دولت آمریکا وجود داشته که بازها از این مساله(بهره برداری از اقلیتهای قومی در ایران) استفاده کنند ولی مخالفان جنگ فائق آمدند"

 

چرا آمریکا عقب نشست

 

بعضی از میانه روها بر اساس تجربه آمریکا در عراق و افغانستان که جنگهای فرقه ای در آن کشورها شایعه شده پیامهای احتیاط آمیزی به دولت آمریکا فرستادند.

 

پاتریک کلاوسون معاون مرکز تحقیقات انستیتو واشنگتن برای سیاست شرق نزدیک و متخصص مسائل ایران می گوید" به نظر من دولت آمریکا نسبت به تاثیر خود در سیاست داخلی ایران خیلی محتاط است زیرا دولت آمریکا در این زمینه ها(دخالت درمسائل دیگر کشورها) اشتباهاتی داشته است(عراق و افغانستان)"

 تحلیلگران می گویند عقب نشینی آمریکا از نزدیکی به اقلیتهای قومی ایران چند دلیل عمده داشته است: ترس از دست دادن مخالفان فارس زبان که نمایندگان خوبی در جامعه آمریکا دارند(لابی فارس)، هدف غائی جنبش آذربایجان که استقلال کامل است و جلوگیری از حرکات خصومت آمیز در ایران بوده است.

 یکی از مقامات رسمی آمریکا و آشنا به سیاست ایران می گوید" وقتی که کار ما شامل همه شهروندان ایرانی است، نمی توانیم به اقلیتهای قومی نزدیک شویم، چرا که این کار ما تایید اتهامات دولت ایران خواهد شد که می گوید ما در ایران می خواهیم انقلاب راه بیاندازیم  "

 آقای کرنل موافق این مساله است که" اگر شما بخواهید درباره ایران کارهای جدی و انقلابی انجام دهید باید با اقلیت آذربایجانی کار کنید، ولی آمریکا نمی خواهد ایران را تجزیه کند آمریکا می خواهد تغییرات از درون صورت بگیرد"

حال که آمریکا دست از حمایت از اقلیتهای قومی ایران کشیده است شاید نتایج مورد علاقه آمریکا بدون تغییر پایان یابد. احمد ابالی سرپرست تلویزیون "گون آز تی.وی" می گوید"این طور که من برداشت می کنم آمریکا امیدوار است اقلیتهای قومی متحد شوند اما داشتن منافع و امید برای انجام کاری، دلیل نمی شود که آمریکائی ها باید پول خرج کنند"

 اصل مقاله را در این آدرس می توانید بخوانید:

www.csmonitor.com/world/midleEast.html

 

یادداشت سیاسی

تبریز در اول خرداد1386

اویرنجی- سه شنبه اول خرداد ماه، تبریز به یک دژ نظامی تبدیل شده بود. نیروهای ضدشورش، نیروهای انتظامی، ماموران لباس شخصی اطلاعات و مزدوران بسیجی تبریز را به یک پادگان نظامی بزرگ تبدیل کرده بودند. مساجد و ادارات پر از نیروهای ذخیره ای بود که در حال آماده باش برای مقابله احتمالی با تظاهرات کنندگان بودند. با توجه به اهمیت استراتژیک تبریز رژیم از تمامی ظرفیت های امنیتی خود جهت سرکوب تظاهرات استفاده کرده بود. رژیم از ده روز قبل تمامی نیروهای خود را فراخوانده و آنها را بحالت آماده باش نظامی درآورده بود. بطوریکه از استانهای فارس نشین نیروهای کمکی ضد شورش به آذربایجان گسیل داشته شده بود. در هفته آخر اردیبهشت اکثر فعالین ملی به اداره اطلاعات احضار و به قول خود اطلاعاتی ها فعالین را ارشاد کرده بودند تا از هر گونه شرکت احتمالی در تظاهرات خودداری کنند. آنهائیکه قابل ارشاد نبودند به بازداشتگاههای مخوف و انفرادی اطلاعات سوق داده شده بودند. سلول های انفرادی که سالهاست با شکل و قیافه فعالین ملی آذربایجان انس پیدا کرده اند.

با همه این توصیف ها رژیم در سیاست سرکوب خود با شکست مواجه گردید و بالاخره ملت آذربایجان توانست نزدیک به نیم ساعت مقاومت نشان داده و صدای اعتراض خود را به گوش جهانیان برساند. اعتراضات که حوالی ساعت 6 عصر و از منطقه راسته کوچه تبریز شروع شده بود توانست خود را به خیابان و سه راهی فردوسی و مقابل پاساژ مولانا برساند. یگان ویژه با وحشیت تمام بسوی ملتی که تنها با شعارهایی مدنی همچون " تورک دیلینده مدرسه"، " بیز اولمه یه حاضیریق بابکین ائولادییقیاشاسین آذربایجان" و ... حمله ور شد. تعدادی از هموطنان زخمی شدند. به گفته شاهدان عینی یکی از مصدومین پیرمردی بود که خون به صورتش جاری بود. بنا به توصیه فعالین ملی، ملت آذربایجان از هر گونه خشونت و مقابله با یگان ویژه خودداری کردند. حتی یک شیشه نیز شکسته نشد. تظاهراتی کاملا مدنی بوسیله ملتی متمدن که از سوی عوامل مزدور و وحشی رژیم سرکوب گردید.  آمار دقیق بازداشت شدگان و مشخصات کامل آنها هنوز اعلام نشده است ولی حداقل اسامی تعدادی ازآنها با نامهای افشين احمدي، حمايت احمدي و سخاوت جنگجو، نادر مهدقاراباغ دانشجوي برق دانشگاه تبريز(اهل اروميه) و وحيد پوربابا دانشجوي برق دانشگاه آزاد تبريز(اهل بناب)  مشخص شده است. پس از سرکوب وحشیانه تظاهرات نیروهای انتظامی و یگان ویژه در تمامی قسمتهای شلوغ شهر از جمله منطقه میدان ساعت، چهارراه آبرسان و حوالی دانشگاه تبریز حضوری جدی داشت. تعدادی بسیجی جیره خوار نیز سوار بر موتورهای خویش و با شعار" آذربایجان اویاخدی انقلابا دایاخدی" به ترساندن مردم می پرداختند. گفته می شود در منطقه میدان ساعت یکی از این موتور سوران پس از سقوط  در حالیکه قصد هجوم و حمله بسوی مردم بیگناه را داشت از سوی تعدای جوان معترض تبریزی مورد ضرب و شتم قرار گرفته است.

براستی تبریز پیر و جوانان غیور آن ابهت رژیم شونیستی فارس را شکستند. آنها هم قسم شده اند که تا پس گرفتن تمامی حقوق ملی ازدست رفته اشان به مبارزه خود ادامه دهند. محله چهل متری تبریز و اطراف آن شور و خاص دیگری دارد. این منطقه که عمدتا محل زندگی مستضعفان و طبقات پایین شهر است، بیش از دیگر نقاط شهر آماده هر گونه اعتراض احتمالی است. رژیم نیز با مستقر کردن نیروهای ضد شورش خود در پی ایجاد رعب و وحشت در بین جوانان این منطقه است.

دانشگاه تبریز نیز مثل همیشه شدیدا قرق شده است. ورود و خروجها بصورت جدی کنترل می شود و حراست دانشگاه همراه با نیروهای امنیتی و لباس شخصی آماده هرنوع برخوردی هستند. تمامی بولتنهای دانشجوئی شدیدا کنترل می شود و هر گونه عکس ویا نوشته ای سریعا از بولتنها کنده می شود.

بنظر می رسد آذربایجان روزهای سخت زیادی پیش رو دارد. روزهایی که آمادگی هرچه بیشتر فعالین ملی را می طلبد. مسیر پر نشیب و فراز آزادی آذربایجان بدون مقاومت خونسردانه و ایستادگی ملی قابل دسترسی نیست. تا بحال هیچ گروه و فعال حقوق بشری کلمه ای بزبان نرانده است. مدعیان دروغین حقوق بشر فارس حتی از پنهان کردن شادی خویش ابایی ندارند. آنها با سانسور اخبار آذربایجان به زعم خود این حرکت عظیم را متوقف خواهند کرد.

آنچه دیروز در تبریز اتفاق افتاد نشان از عزم جدی رژیم در سرکوب خونین حرکت ملی آذربایجان داشت. اما نیک می دانیم که ملت بزرگ آذربایجان با مقاومت خود عظمت ظاهری و قدرت پوشالی شونیسم فارس را خواهد شکست. کسی به داد ملت آذربایجان نخواهد آمد. بقول آتا تورک: تورکون تورکده ن باشقا دوست-و یوخدور. بایستی همگی دست در دست هم به یاری و کمک یکدیگر بشتابیم.

 

 

 

سرکوب تظاهرت کنندگان 1 خرداد تبریز

 

بیش از 500 نفر بازداشت شده و به مکان نامعلومی انتقال یافتند.

 

بر اساس اعلام قبلی فعالان آذربایجانی مبنی بر گرامیداشت اولین سالگرد تظاهرات خرداد ماه  آذربایجان امسال روز اول خرداد تظاهرات سراسری در شهر های آذربایجان بر گزار شد.

تظاهرات در تبریز با وجود جو شدید امنیتی و نظامی شروع شده و ساعتها ادامه داشت مردم با دادن شعارهای چون " آنا دیلده مدرسه مدرسه " ( به زبان مادری مدرسه) " تورک دیلی رسمی اولسون " (زبن ترکی رسمی باید گردد) " اولوم اولسون فاشیسته " (مرگ بر فاشیست) " فاشیست تهران حیا ائت  لیسانینی آزاد ائت ( تهران فاشیست حیا کن لسانی را آزاد کن )" بیز بابکین سربازییوک بیز اولمه یه حاضیریک ( ما سرباز بابک خرمدین هستیم ...)–" هارای هارای من تورکم " (من تورکم) " یاشاسین آذربایجان "  بطر ف چهارراه ابرسان حرکت کردند. دهها هزار مأمور یگان ویژه و موتوری که در سراسر تبریز پخش شده بودند بسوی تظاهرات کنندگان هجوم آورده و تظاهرات مردم تبریز را  به خشونت کشیدند. موتور سواران یگان ویژه مردم را با موتور زیر میکردند. درگیری شدید بین ماموران و مردم رخ داد. به طوری که بسیجیان و ماموران اطلاعاتی با قمه و زنجیر اقدام به زخمی کردن جوانان تبریز نموده و بعد آنها را به مکانهای نامعلوم انتقال می دادند خبرهای رسیده حاکی از زخمی شدن تعداد زیادی از جوانان دارد.در تظاهرات دیروز تبریز بیش از 500 نفر بازداشت و به مکان های نامعلومی انتقال داده شدند.

 

 http://millishura.com/

 

نه یاتمیسان قوجا وولکان، سنین له یم !

آیاغا دور، آذربا یجان، سنین له یم،

سندن غیری بیز هر شئیی بوله بیللیک

سندن غیری بیزهامیمیز اوله بیللیک

بو شهریار هاراییدر،

بو بختیار هاراییدر،

بونو سنه زامان دئییر،

مزاریندان باش قالدیران بابان دئییر:

نراوغلونر، سنین له یم ! سنین له یم، سیلاح توتان،

کولونگ توتان، یابا توتان،

کسوی توتان، نیشانلی ار،سنین له یم!

سنین له یم،قیز آتاسی،

هانی نعره ن،هانی سسین؟

هانی آندین؟

یوخسا سن ده یاتمیشلارا، باتمیشلارا

قیرتینی ساتمیشلارا خیردالاندین؟

گؤزونو سیل وطن اوغلو آیاغا قالخ!

اوفوقونه بیر یاخشی باخ،

سرحددینه بیر یاخشی باخ،

سرحدینین کمندینه بیر یاخشی باخ!

دور،ایچنده قورخونو بوغ،

اؤلومونله قالیمینی آییرد ائله،

دور،ایچنده دوشانی قوو،

دور اؤزونو بوزقورد ائله!

واریم- یوخوم سنین له یم،

آزیم- چوخوم سنین له یم،

شیرین یوخوم ، سنین له یم

ییخین منی سؤز آتیندان،

آتین منی تانک التینا،

ازین منی خینجیم- خینجیم.

کسمیر اگر سؤز قیلینجم،

دیدین منی دیدیم- دیدیم،

آتین منی تانک آلتینا،

قاباخداکی بیر کؤرپه نی خیلاص ائدیم،

نئچه سنی،نئچه منی،خیلاص ائدیم،

سنین له یم،سؤزو غملی،

اؤزودملی رهبر آدام!

1918-ده وروشوردور

دانیشمیردی رنجیبر اتان،

رنجیبر اتام!

اویات بیزی ای یارادان:،سنین له یم!

یابیر مرره یاتیرت بیزی،

یابیر مرره اویات بیزی،

یا یئنی دن یارات بیزی،

ائی یارادان سنین له یم!

سنین له یم یاتمیش وولکان،

سنین له یم!

آیاغا دور آذربایجان،

سنین له یم!...

ممد آراز

 

نا آرامی در دانشگاه تبریز

درحال حاضر دانشگاه تبریز به دلیل اعتراض دانشجویان به حملات وحشیانه رژیم آپارتاید به ملت آذربایجان و نیز بازداشتهای اخیر بخصوص دستگیری نادر مهد قاراباغ، دانشجوی اورموی دانشکده برق دانشگاه تبریز، در وضعیت اعتراض و تجمع به سر می برد.

 

تبریز اودو سونه ن ده گیل    اورمو بونا دوزه ن ده گیل

در حال حاضر در شهرستان اورمیه اس ام اس های متعددی با شعار؛تبریز اودو سونه ن ده گیل... اورمو بونا دوزه ن ده گیل، در حال انتشار در میان مردم است. گفته می شود که احتمالا اورمو برای قیام جدیدید آماده می شود.

 

گروگان گیری اعضای خانواده یکی از فعالین حرکت ملی توسط رژیم آپارتاید

براساس اخبار موثقی که در روز دوم خرداد دریافت کرده ایم، بدنبال به گروگان گرفته شدن یکی از اعضای خانواده آقای "بهبود قلیزاده" در قوشاچای، این فعال غیرتمند حرکت ملی، خود را در تبریز تسلیم اداره اطلاعات کرد.

گفته میشود روز گذشته، مامورین اطلاعات جهت دستگیری بهبود به منزل خانوادگی این فعال در قوشاچای(میاندوآب)، بصورت وحشیانه ای هجوم برده اند.  چون قادر به دستگیری بهبود نشده اند بهکام محمدی، خواهر زاده نوجوان وی را به گروگان گرفته اند.

مهاجمین گفته اند که درصورت عدم تسلیم بهبود، سرنوشت تلخی در انتظار این گروگان خواهد بود.

در این میان، بهبود به منظور رفع تهدیدات شدیدی که علیه خانواده و اقوام وی اعمال می شود، تصمیم گرفت تا خود را به اداره اطلاعات تبریز تسلیم کند. وی قبل از ظهر روز دوم خرداد تسلیم اداره اطلاعات شده است. در حال حاضر نه از بهبود و نه  از محمد خبری در دست نیست!

 

گزارش عفو بین الملل در سایت بی بی سی

نقض حقوق بشر در ایران، افغانستان و تاجیکستان

عفو بین الملل، از سازمان ها بین المللی مدافع حقوق بشر، در گزارش سالانه خود از نقض حقوق بشر در تعدادی از کشورهای جهان، از جمله ایران، افغانستان و تاجیکستان خبر داده است.

ادامه خبر...

 

برادران خانواده عظیمی قدیم در محکمه و زندان

امروز مختار عظیمی قدیم طی یک تماس تلفنی چند ثانیه ای، قادر به بیان خبر دستگیری خود در تبریز شده است. خانواده او اظهار می دارند که از صدای مختار تشخیص داده اند که وی  احتمالا در شرایط وخیم جسمی به سر می برد.

همچنین حجت الاسلام عبدالعزیز عظیمی قدیم، امروز در محکمه شهر قم حاضر شده است. طبق اطلاعات واصله وی بعد از ظهر به خانه مراجعت نموده است.

 

سکوت حیرت انگیز رسانه های ایران گرا

در قبال حوادث اخیر و خونین آذربایجان

به رغم اینکه اخبار سلسله قیامهای اخیر و خونین آذربایجان، مرزهای ایران را در نوردیده و توسط رسانه های خارجی نیز مخابره گردیده است، تا کنون رسانه های ایران گرای مدعی دفاع از آذرآبادگان، بنحوحیرت انگیزی د در این خصوص ساکتند!

 

حضور بی سابقه نیروهای مسلح رژیم در معابر اردبیل

دوم خرداد: هزاران تن از  نیروهای مسلح رژیم آپارتاید با صف کشیدن در دو طرف خیابانهای اصلی شهر، بخصوص از میدان بازار تا بلوار کشاورزی، عبور و مرور مردم را به صورت تهدید آمیزی کنترل می کنند. میزان اختناق به حدی است که یکی از فعالین اظهار داشت به نظر می رسد در جلوی درب هر خانه  یک مامور ایستاده است!

 

دهها نفر در بخش نیار اردبیل به اطلاعات احضار شده اند

براساس اخباری که از بخش نیار شهرستان اردبیل دریافت کرده ایم طی چند روز اخیر دهها نفر به اداره اطلاعات اردبیل احضار ، تهدید و بعضا ضرب و شتم شده اند. گفته می شود از سرنوشت برخی از این افراد خبری در دست نیست.

 

اکبر پاشایی به اداره اطلاعات اورمیه تحویل داده شد

اکبر پاشایی دبیر کانون دانشجویی استاد شهریار که چند روز قبل هم احضار و بازجویی شده بود صبح دیروز توسط حراست دانشگاه اورمیه احضار گشته و به مأمورین اداره اطلاعات این شهر تحویل داده شده است. پاشایی اهل شهرستان میانه بوده و دانشجوی سال آخر فیزیک دانشگاه اورمیه می باشد. پاشایی قبلاً بارها در ربطه با آنچه از طرف اداره اطلاعات اورمیه فعالیتهای پانتورکیستی نامیده میشود و همچنین فعالیتهایش در کانون استاد شهریار احضار و مورد بازجویی قرار گرفته است. فعالیت کانون دانشجویی استاد شهریار دانشگاه اورمیه از طرف مسئولین متوقف شده است.

  

جولفادا توتوقلاما

گونئی آذربایجانین جولفا شهرینده یاشایان گنج اوغلان فرشاد برزگر خرداد قیامیندان بیر گون اونجه اطلاعات طرفینده ن توتوقلانماسی خبری یاییلیب. هله لیک عائله سی نین اوندان هئچ بیر خبری یوخدور.

 

دوم خرداد وادامه بازداشت های گسترده در اورمیه

اورمونیز(۲ خرداد ۱۳۸۶): علیرغم گذشت  تقریباً ۲۴ ساعت از حوادث اول خرداد (تجعمات اولین سالگرد اعتراضات ترکهای آذربایجان در خرداد ۱۳۸۵) بازداشت فعالین حرکت ملی آذربایجان در اورمیه همچنان ادامه دارد. بنا بر خبر های رسیده گستردگی بازداشت ها به حدی است که دستیابی به اسامی و مشخصات این افراد به صورت غیرممکن در آمده است. اما به گزارش بعضی از منابع آمار بازداشت شدگان به ۸۰ نفر می رسد. از افرادی که اسامی آنان مشخص شده میتوان به ۱ -بهنام مهدیزاده ۱-جعفر جعفری ۳-حسین نژاد عباسی ۴- لطف الله نوری ۵-فرهاد محمدی اشاره کرد. بر اساس گفته خانواده برخی افراد بازداشت شده، تعدادی از آنها امروز صبح به دادگاه انقلاب اورمیه انتقال و بعد از تفهیم اتهام از طرفقاضی رجبی (مدعی العموم) تحویل اداره اطلاعات استان آذربایجان غربی گردیده اند. خبری دیگر از اورمیه حاکیست که شایعه ای بصورت شفاهی در شهر پیچیده که امروز چهارشنبه دوم خرداد بار دیگر تجمعی از سوی فعالین حرکت ملی آذربایجان برگزار خواهد شد. در این رابطه گزارش میشود که محل کار و منزل برخی از فعالین شناخته شده شهر اورمیه تا آخرین وقت دیشب تحت کنترل ماموران لباس شخصی بوده است. در دانشگاه اورمیه (نازلی)، علوم پزشکی و دانشکده ادبیات نیز جو ملتهبی حاکم است. ساختمانهای رادیو و تلویزون اورمیه (خیبان والفجر و خیابان دانشکده) همچنان در محاصره واحدهایی از نیروهای مخصوص سپاه پاسداران است.

  

آمئریکا سسی:

 ایران آذربایجانی آیاقدا

تیخلاینیز:شهرلره اردو قوه لری يئريديلسه ده نمايش لر باش توتوب

تبريزده اون مين دن آرتيق آدامين اشتراکی ايله نمايش کئچيريليب. ئولکه بويو يوزلرله حبس اولونان، اونلارلا يارالانان وار. بو گون ايران آذربايجانين بير چوخ شهرلرينده 2006-جی ايل 1 خرداد، 22 مای آکسيالارينين ايلدونومو ايله باغلی نمايش لرين قارشی سينی آلماق اوچون اردو قوه لری يئريديليب. بونا باخماياراق، تبريزده ازدحاملی نمايش لرين کئچيريلمه سی مومکون اولوب. تبريز فعال لاريندا آلديغيميز معلوماتا گوره ساعات 6 دا تبريزين بازار آغزيندان باشلايان يوروش پليس باسقی لارينا باخماياراق بير ساعات داوام ائديب. " ياشاسين آذربايجان" و " تورک ديلينده مدرسه" شعارلاری قيشقيريليب.

خبرین دوامی...

 

تبریزین سسی؛ ائلین قوه سی

گزارشها وعکسهای جدید ازحماسه

خونین و ملی اول خرداد در تبریز

 

ساوالان سسی- تبریز- قیام ملت آذربایجان جنوبی در تاریخ 22 ماه مه 2007:

تا ساعت 18، جمعیت کثیری با نشستن در برابر بازار مولوی تبریز منتظر آغاز قیام بودند. در همین هنگام نیروهای ضد شورش که شاهد تجمع تدریجی مردم بودند، کوشیدند تا جمعیت منتظر در محل را پراکنده کنند. اقدام نیروهای مسلح با واکنش مردم روبرو شد. ناگهان در همین هنگام صدها نفر با تشکیل هسته اولیه قیام، در برابر هزاران نیروی به شدت مسلح و آماده رژیم، شعارهای "هارای هارای من تورکم" را سر دادند. بدنبال  آغاز تظاهرات ، مامورین  اقدام به هجوم وحشیانه ای علیه ملت کردند.

ادامه خبر...

 

مختارعظیمی برادر حجت الاسلام عظیمی در تبریز ناپدید شد

 بنا به اخبار رسیده از تبریز ، مختار عظیمی قدم که در چند روز گذشته مورد تهدید نیروهای امنیتی واقع شده بود، از دیروز تاکنون با خانواده خود تماس نگرفته و هیچ خبری از وی در دست نیست. خانواده عظیمی قدیم در نگرانی شدیدی به سر می برند و با توجه به صدای شلیک گلوله ها که در تبریز شنیده شده است، این نگرانی دو چندان شده است.

 

 سرکوب وحشتناک تظاهرت کنندگان قیام 1 خرداد تبریز

دهها نفر زخمی و صدها تن بازداشت شده اند

بر اساس اعلام قبلی فعالان آذربایجانی مبنی بر گرامیداشت اولین سالگرد تظاهرات خرداد ماه  آذربایجان امسال روز اول خرداد تظاهرات سراسری در شهر های آذربایجان بر گزار شد.

تظاهرات در تبریز با وجود جو شدید امنیتی و نظامی شروع شده و ساعتها ادامه داشت مردم با دادن شعارهای چون " آنا دیلده مدرسه مدرسه " ( به زبان مادری مدرسه) " تورک دیلی رسمی اولسون " (زبhن ترکی رسمی باید گردد) " اولوم اولسون فاشیسته " (مرگ بر فاشیست) " فاشیست تهران حیا ائت  لیسانینی آزاد ائت ( تهران فاشیست حیا کن لسانی را آزاد کن )" بیز بابکین سربازییr بیز اولمه یه حاضیریr ( ما سرباز بابک خرمدین هستیم ...)–" هارای هارای من تورکم " (من تورکم) " یاشاسین آذربایجان "  بطر ف چهارراه ابرسان حرکت کردند. دهها هزار مأمور یگان ویژه و موتوری که در سراسر تبریز پخش شده بودند بسوی تظاهرات کنندگان هجوم آورده و تظاهرات مردم تبریز را  به خشونت کشیدند. موتور سواران یگان ویژه مردم را با موتور زیر میکردند.

درگیری شدید بین ماموران و مردم رخ داد. به طوری که بسیجیان و ماموران اطلاعاتی با قمه و زنجیر اقدام به زخمی کردن جوانان تبریز نموده و بعد آنها را به مکانهای نامعلوم انتقال می دادند خبرهای رسیده حاکی از زخمی شدن تعداد زیادی از جوانان دارد.در تظاهرات دیروز تبریز بیش از 500 نفر بازداشت و به مکان های نامعلومی انتقال داده شدند.

 

دادستان عمومي تبريز:
15 نفر به اتهام توزيع شبنامه‌‏هاي غيرقانوني در استان آذربايجان شرقي بازداشت شدند

تبريز- خبرگزاري كار ايران-دادستان عمومي تبريز از دستگيري 15 نفر به اتهام توزيع شبنامه‌‏هاي غيرقانوني در استان آذربايجان شرقي خبر داد.به گزارش "ايلنا"، «يوسف فيروزي» ظهر امروز در گفت‌‏وگو با خبرنگاران گفت: در اين شبنامه‌‏ها براي برگزاري يك تجمع غيرقانوني در سالروز وقايع اعتراض‌‏آميز سال گذشته مردم نسبت به چاپ مطالب موهن در روزنامه دولت دعوت شده بود.
وي افزود: افراد دستگيرشده علاوه بر توزيع‌‏كنندگان، شامل افراد پشت صحنه اين قضيه نيز بودند كه اغلب داراي سوءسابقه از جمله سرقت، زورگيري و اعتياد به مواد مخدر هستند.
دادستان تبريز افزد: افراد دستگيرشده در مرحله تحقيقات مقدماتي قرار دارند.يوسف فيروزي با اشاره به هوشياري مردم، گفت: متاسفانه عده‌‏اي از دشمنان نظام اسلامي كه از خارج تغذيه مي‌‏شوند، قصد سوءاستفاده از اين قضيه را دارند اما مردم آگاهانه در صحنه حضور دارند.وي تاكيد كرد: مردم عادي نبايد براي موضوعي كه براي آن پرونده تشكيل و منجر به صدور حكم قضايي شده است، حساسيت نشان دهند.

 

 

لسانی بعد از انتشار بیانیه فرخوان ملت به تظاهرات

 اول خرداد، به سلول انفرادی منتقل شد

بر اساس گزارش دریافتی از اردبیل، عباس خان لسانی، به دلیل انتشار فراخوانی جهت حضور مردم در نخستین سالگرد قیام ضد آپارتاید ملت آذربایجان در اول خرداد ماه، به سلول انفرادی زندان اردبیل منتقل شده است.

عباس لسانی بعد از قیام عظیم مردم اردبیل در ششم خرداد ماه سال 1385 بازداشت و به زندان منتقل شد.

 

دیروز رژیم آپارتاید از وحشت بر خود لرزید

صف سه کیلومتری نیروهای ضد شورش

 در خیابانهای مرکزی زنجان

از زنجان گزارش می شود که روز اول خرداد  ماه(دیروز)،هزاران تن از مامورین مسلح رژیم آپارتاید از محله سبزه میدان تا میدان سعدی زنجان، صف کشیده بودند و ضمن تفتیش بدنی جوانان، با تهدید از آنها می خواستند که از محل دور شوند. همچنین بارها اتوموبیلهای مردم توسط مامورین متوقف شد و آنها ضمن پیاده کردن سرنشینان، به بازرسی وسایط نقلیه پرداختند.

 

 زدو خورد مردم با نیروهای رژیم  در محله "آغ زمی" مرند

مرند- حرکت ملی آذربایجان:شب گذشته در ساعت 30/9 دقیقه، نیروهای سپاهی، انتظامی و بسیجی مستقر در محله آغ زمی، به دو جوان حمله ور شده و آنها را به شدت مورد ضرب و شتم قرار دادند. مردم محل با مشاهده این رفتار ظالمانه، تجمع کرده و قریب به یک ساعت، روددرو با اشغالگران، شعارهای حرکت ملی آذربایجان را سر دادند.

قیام مردم سبب شد تا محله آغ زمی و دیگر محلات مرند تحت حکومت نظامی قرار گیرد.

همچنین گزارش می شود که روز اول خرداد تمام خیابانهای اصلی شهر و نیز استادیوم  و مساجد المهدی و قنبر چشمه مرند به اشغال مامورین درآمده بود. در مسجد و استادیوم نیروهای یگان ویژه غیر بومی منتطر حمله به مردم بودند.

 

 بخشی از شعارهای قیام ملی تبریز در اول خرداد

عصر روز اول خرداد، هزاران تن از اهالی تبریز با تجمع در خیابانهای اصلی شهر، درحالیکه نیروهای مسلح رژیم وحشیانه به ملت حمله ور شده بودند ضمن مبارزه شجاعانه با مهاجمین، شعارهای ذیل را سر دادند:

تورک دیلینده مدرسه اولمالی دیر هرکسه، یاشاسین آذربایجان، اولوم اولسون فاشیزمه

 

 

http://urmiye. blogfa.com/

 

اکبر پاشایی به اداره اطلاعات اورمیه تحویل داده شد

اورمونیز(۲ خرداد ۱۳۸۶): اکبر پاشایی دبیر کانون دانشجویی استاد شهریار که چند روز قبل هم احضار و بازجویی شده بود. صبح دیروز توسط حراست دانشگاه اورمیه احضار گشته و به مأمورین اداره اطلاعات این شهر تحویل داده شده است. دستگیری پاشایی توسط حراست پس از  یورش نيروهای امنيتي و اطلاعاتي به خانه وی و پیدا نکردن او در خانه بوده صورت گرفته است. مأمورین با شكستن درب منزل وارد خانه شده و سپس شروع به تفتيش وسايل خانه كرده اند. آنها كتاب و جزوهای دانشجو را به همراه كامپيوتر او با خود برده اند. پاشایی اهل شهرستان میانه بوده و دانشجوی سال آخر فیزیک دانشگاه اورمیه می باشد. پاشایی قبلاً بارها در ربطه با آنچه از طرف اداره اطلاعات اورمیه فعالیتهای پانتورکیستی نامیده میشود و همچنین فعالیتهایش در کانون استاد شهریار احضار و مورد بازجویی قرار گرفته است. فعالیت کانون دانشجویی استاد شهریار دانشگاه اورمیه از طرف مسئولین متوقف شده است.


دوم خرداد: ادامه بازداشت های گسترده در اورمیه

اورمونیز(۲ خرداد ۱۳۸۶): علیرغم گذشت  تقریباً ۲۴ ساعت از حوادث اول خرداد (تجعمات اولین سالگرد اعتراضات ترکهای آذربایجان در خرداد ۱۳۸۵) بازداشت فعالین حرکت ملی آذربایجان در اورمیه همچنان ادامه دارد. بنا بر خبر های رسیده گستردگی بازداشت ها به حدی است که دستیابی به اسامی و مشخصات این افراد به صورت غیرممکن در آمده است. اما به گزارش بعضی از منابع آمار بازداشت شدگان به ۸۰ نفر می رسد. از افرادی که اسامی آنان مشخص شده میتوان به ۱-بهنام مهدیزاده ۱-جعفر جعفری ۳-حسین نژاد عباسی ۴- لطف الله نوری ۵-فرهاد محمدی اشاره کرد. بر اساس گفته خانواده برخی افراد بازداشت شده تعدادی از آنها امروز صبح به دادگاه انقلاب اورمیه انتقال و بعد از تفهیم اتهام از طرف فاضی رجبی (مدعی العموم) تحویل اداره اطلاعات استان آذربایان غربی گردیده اند. خبری دیگر از اورمیه حاکیست که شایعه ای بصورت شفاهی در شهر پیچیده که امروز چهارشنبه دوم خرداد بار دیگر تجمعی از سوی فعالین حرکت ملی آذربایجان برگزار خواهد شد. در این رابطه گزارش میشود که محل کار و منزل برخی از فعالین شناخته شده شهر اورمیه تا آخرین وقت دیشب تحت کنترل ماموران لباس شخصی بوده است. در دانشگاه اورمیه (نازلی)، علوم پزشکی و دانشکده ادبیات نیز جو ملتهبی حاکم است. ساختمانهای رادیو و تلویزون اورمیه (خیبان والفجر و خیابان دانشکده) همچنان در محاصره واحدهایی از نیروهای مخصوص سپاه پاسداران است.


احضار فعالین آذربایجانی در قم

اورمونیوز(۱ خرداد ۱۳۸۶): بنابه اخبار رسیده از قم هفت تن از هویت طلبان این شهر به دادسرا احضار شده اند. حجت الاسلام عظیمی قدیم، سید حیدر بیات، فتح الله ذوقی، یوسف سلیمانی، حمید حسن وند، جلال ذوالفقارپور و حسین ستاری بایستی برابر ابلاغیه هایی که دریافت کرده اند روز چهارشنبه دوم خرداد ساعت ۹ صبح در دادسرای ویژه روحانیت حاضر شوند

align=baseline v:shapes="_x0000_i1028">


بازداشت دهها تن از معترضین در خیابانهای اورمیه

 

اورمو نیوز (۱ خرداد ۱۳۸۶- ساعت ۶:۴۵): خیابان امام که اصلی ترین خیابان اورمیه می باشد توسط نیروهای حکومتی بسته شده است و هیچ ماشینی حق عبور از آن را ندارد، بازار اورمیه تقریباً تعطیل است، تمام مغازه های خیابان خیام جنوبی بسته شده اند و دهها هزار مأمور در سراسر اورمیه پخش شده اند.

در این میان حدود پنجاه نفر از مردم که در مقابل موسسه ی مسافربری ایران پیما واقع در خیابان امام با سردادن شعار خواهان حرکت به داخل خیابان عطایی بودند، به صورت بسیار شدید توسط نیروهای یگان ویژه مورد ضرب و شتم واقع گشته و حدود ۱۰ نفر از ایشان دستگیر شدند. تجمعی که در خیابان سرداران آغاز گشته بود، با حمله ی نیروهای یگان ویژه پراکنده شد و حدود ۲۰ نفر از این افراد نیز دستگیر شدند. اکبر محمدلو ازسران نیروهای حفاظت اطلاعات نیروی انتظامی مشغول فیلمبرداری از خیابان امام می باشد و محمد بیرامی از افسران نیروی انتظامی با اسلحه ای سنگین در خیابان سرداران مستقر شده است .


شعار بر علیه شوونیسم حاکم بر ایران

اورمونیوز(۱خرداد ۱۳۸۶- ساعت ۶:۳۰ بعد از ظهر): بیش از هزار نفر با تجمع در میدان عطایی برعلیه شوونیسم و فاشیسم قومی حاکم بر کشور ایران شعار سردادند. شعار دهندگان توسط نیروهای یگان ویژه مورد حمله قرار گرفتند. در این میان چند  نفر از جوانان که هویتشان هنوز مشخص نمی باشد، توسط نیرهای امنیتی دستگیر شده اند. شهر را التهاب خاصی فرا گرفته است به گونه ای که کوچه پس کوچه های منتهی به خیابان امام صحنه تعقیب و گریز جوانان توسط نیروهای انتظامی گشته است و حدود سه نفر از این جوانان نیز در مقابل بیمارستان عارفیان دستگیر شده اند .


حکومت نظامی در مرند

اورمونیوز(۱ خرداد ۱۳۸۶) در شهر مرند کاملاً فضای حکومت نظامی حکمفرماست. شمار نیروهای نظامی و ضد شورش در مرکز شهر به طرز قابل چشم گیری افزایش یافته است. رفت و آمد مردم به شدت کنترل می شود. بازار تعطیل شده است. یک ساعت قبل گروهی از جوانان حرکت ملی آذربایجان از مقابل مسجد المهدی تظاهرات ضد شوونیستی خود را اغاز نموده اند. تجمع کنندگان با یورش قوای ضد شورش پراکنده شدند. گفته می شود محل تجمع به مقابل مسجد قیام منتقل شده است. زمان اعلام شده برای آغاز اعتراضات در مرند ساعت ۶ بعد از ظهر است.


هیچ کس حق ایستادن در خیابان را ندارد

  

اورمونیوز(۱خرداد ۱۳۸۶ - ساعت۵:۴۵ بعد از ظهر): تجمع بسیاری محسوسی از مردم دراطراف عطایی و در خیابان امام مشاهده می شود ولی تاکنون حرکت خاصی صورت نگرفته است.  فقط در این دو خیابان هزاران مأمور نیروی انتظامی و امنیتی مستقر شده اند. مأموران مانع از تجمع بیش از ۳ نفر شده و از ایستادن مردم در یک مکان خاص جلوگیری می کنند. کسانی که  سرپیچی می کنند، تهدید به بازداشت می شوند. لباس شخصی ها مخصوصاً جوانان دبیرستانی و کم سن و سال را تهدید می کنند. در ضمن مسجد های "میرحسن خان" و "دمیرچی خانا" واقع در خیابان سرداران مملو از بسیجی و نیروهای سپاه می باشد.


بر تعداد جمعیت در اطراف خیابان عطایی افزوده می شود

 

اورمونیوز(۱ خرداد۱۳۸۶ - ۴:۴۵ بعد از ظهر): اکنون شهر کاملا در حالت نظامی به سر می برد به گونه ای که بیشتر شبیه یک پادگان نظامی میباشد و حدود سی موتورسوار یگان ویژه روی پل عطایی مستقر هستند. نیروهای یگان ویژه نیز در هتل رضا و چند پارکینگ به حالت آماده باش حاضر می باشند و نیروهای انتظامی و لباس شخص در گروههای ۳ نفری در خیابان مشغول گشت زنی بوده و از تجمع بیش از سه نفری در سطح شهر ممانعت به عمل می آورند اما آن چه که مشهود است رفته رفته بر تعداد جمعیت در اطراف عطایی و خیابان امام افزوده می شود.


 دستگیری فعالان اهری

 

اورمونیوز(۱خرداد ۱۳۸۶): مأموران اداره اطلاعات اهر دیشب ضمن حمله به خانه عده از فعالان حرکت ملی اذربایجان در این شهر اقدام به دستگیری عده ای از آنان نمودند. صالح ملاعباسی و مرتضی محمدی از جمله دستگیرشدگان هستند. فعالان مزبور سابقه دستگیری داشته و با قرار وثیقه آزاد شده بودند.

 

جو شدید امنیتی در اورمیه

 

اورمونیوز(۱خرداد ۱۳۸۶- ساعت ۴ بعدازظهر): با نزدیکی به موعد اعتراضات ترکهای آذربایجان در شهر اورمیه، نیروهای امنیتی کنترل و حضور خود را در شهر اورمیه بیشتر کرده و با استقرار نیروهای انتظامی و لباس شخصی در تمامی خیابان های اصلی شهر و گشت خودروهای یگان ویژه سعی در ایجاد رعب و وحشت در سطح شهر دارند. جوانانی که بیش از دو یا سه نفر د خیابانهای اصلی دیده می شوند از طرف مأموران مورد سؤال قرار گرفته و بعضی از آنها مورد تفتیش بدنی قرار می گیرند. به جوانان گفته می می شود خیابانهای اصلی را ترک کنند. آنچه که برای هربیننده ای در نگاه اول مشهود است جو امنیتی و نظامی بسیار شدیدی است که بر شهر حاکم گشته است و طبق اخبار رسیده از دانشگاه نیز امروز صبح نیروهای حراست دانشگاه چند برابر شده و به همراه نیروهای اطلاعاتی وامنیتی در سطح دانشگاه به گشت زنی مشغول بوده و از تمامی کسانی که وارد دانشگاه می شد بر خلاف روزهای گذشته  کارت دانشجویی می خواستند و در برخی موارد نیزاقدام به تفتیش کیف و موبایل دانشجویان می کردند.


İran Azərbaycanında təhlükəsizlik tədbirləri gücləndirilib

Əbülfəzl Paşaoğlu

Azərbaycan Siyasi Məhbuslarını Müdafiə Komitəsinin (ASMƏK) 20 may tarixli hesabatına görə son iki həftə ərzində İranda 150-dən çox azərbaycanlı fəal həbs edilib, başqalarının isə ev və iş yerləri daimi nəzarət altına alınıb və ETTELLAT-a çağırılan minlərlə vətəndaşın yığıncaqlardan imtina etməsinə göstəriş verilib.

Ötən ilin karikatura qalmaqalında ən çox qanlı hadisələrə şahid olan Sulduz (Nəqədə) şəhərində bu günlər daha ciddi təhlükəsizlik tədbirlərinin həyata keçirildiyi bildirilir. ASMƏK-in verdiyi məlumata əsasən son 10 gün ərzində burada təxminən 60 fəal nəzarət altına alınıb. Şəhərin Furudabad məhəlləsində beş CD satışı dükanı Azərbaycan CD-lərini yaydığı üçün qapadılıb və şəhərə nəzarət Qərbi Azərbaycan vilayətindəki yüksək rütbəli ordu zabiti Sərdar Kərəmiyə tapşırılıb.

Sulduzda həbs olunanlar arasında 21 yaşlı tələbə Mehdi (Elman) Nuri, «Bilim Yolu» mədəniyyət mərkəzinin yaradıcısı Mir Əli Rzayi, professor İbrahim Müini, özfəaliyyət Azərbaycan milli rəqs qrupunun üzvü Fəramərz Qulamzadə, yazıçı və jurnalist İsa Yeganə, «Yanan» təxəllüsü ilə tanınan Azərbaycan şairi mühəndis İsmayıl Bəhrami, orta məktəb müəllimi Kərim Nəimi, tanınmış fəal Behzad Qoçayi, Mustafa Qasimi və Mehdi Vahidinin adları çəkilir.

Azərbaycanlıları təhqir edən karikaturalara qarşı bir il bundan əvvəl keçirilən etirazlar Sulduzda polisin nümayişçilərə atəş açması və dörd nəfərin qətlə yetirilməsi ilə nəticələnmişdi.

Digər tərəfdən «Urmu News» xəbər saytının verdiyi məlumata görə, mayın 19-u gecə saatlarında Urmiyə universitetinin üç tələbəsi şəhərin küçələrində ETTELAAT məmurları tərəfindən tutularaq, naməlum istiqamətə aparılıb. Bununla son bir həftə ərzində Urmiyədə tutulan fəalların sayı 28-ə yüksəlir.

Təbriz fəallarından isə Fərrux Haşımzadə mayın 15-də yenidən həbs edilib. O, mayın 8-də nəzarət altına alındıqdan üç gün sonra azad edilmişdi. Bu haqda bəyanat verən ASMƏK Haşımzadənin dükanından may hadisələrinin il dönümü ilə bağlı çağırış vərəqələrinin tapıldığını bildirir.

Həmin məlumata görə ötən həftə Təbrizdə həbs edilən Hüseyn Nəsiri və Əmrulla Hüseyniyana qarşı bu günə qədər rəsmi ittiham irəli sürülməyib. Təbrizdə tutulanlar arasında 22 yaşlı fəal Fərəc Nuri, onun kiçik qardaşı 15 yaşlı İbrahim Nuri, Riza Xəzrinin adı çəkilir.

Hazırda BMT-nin Cenevrədəki ofisində milli azlıqların insan haqları üzrə tədqiqat aparan Azərbaycanlı Siyasi Məhbusları Müdafiə Assosiasiyasının (ADAPP) sədri Faxtə Zamani mayın 19-da «Amerikanın Səsi» radiosuna verdiyi müsahibədə bildirib ki, mayın 14-də Təbrizdə həbs edilən Əmir Abbas Bənaye Kazıminin Azərbaycan dilində olan kitabları və evindəki CD-ləri müsadirə edilib.

Xanım Zamani eyni zamanda bildirib ki, Abbas Lisani məxfi şəkildə və silahlı şəxslərin müşayiəti ilə gözü bağlı və əl-ayaqları qandaxlı Ərdəbil həbsxanasından məxfi şəkildə Təbrizə aparılıb. Orada onun 2005-ci ildə Babək qalasına yürüşlə bağlı aldığı 1 illik həbs hökmündən apellyasiya şikayətinə baxılıb. Məhkəmənin qərarı bu günə qədər aşkar edilməyib.

2006-cı ilin mayın 22-də İranın rəsmi «İran» qəzetində azərbaycanlıları təhqir edən karikatura dərc olunmuşdu. Bu da İranda yaşayan azərbaycanlıların narazılığına səbəbə olmuş və kütləvi etiraz aksiyaları keçirilmişdi.

http://www.azadliq.org/radio/Tabriz_Express.html

http://www.azadliq.org/Article/2007/05/21/20070521140843177.html


دستگیریهای بسیار گسترده در اورمیه، نقده(سولدوز) و (میاندآب)قوشاچای

با نزدیک شدن به سالگرد قیام خرداد ۱۳۸۵ ترکهای آذربایجان کنترل و فشار ارگان های اطلاعاتی و امنیتی جمهوری اسلامی در شهرهای آذربايجان بیشتر شده است. این فشارها جهت جلوگیری از تظاهراتهای اعتراض آمیزی است که عصر روز سه شنبه اول خرداد ماه در تمام شهرهای آذربایجان صورت خواهد گرفت، همچنین در نقده علاوه بر آن روز پنجشنبه ۳ خرداد ماه مراسمی با عنوان اولین سالگرد شهدای سولدوز برگزار خواهد شد.

نقده(سولدوز): در طول ۱۰ روز گذشته حدود ۶۰ نفر توسط مأمورین اطلاعات بازداشت شده اند.

به علت حوادث خونین سال قبل امسال نیز در آستانه سالگرد این اعتراضات بیشترین فشار و دستگیریها در شهرستان نقده صورت گرفته است، در صورت عدم اطلاع رسانی خطر تکرار حوادث دردناک ۴ خرداد ۱۳۸۵ در نقده زیاد است. سردار کرمی فرمانده نیروی انتظامی آذربایجان غربی جهت سازماندهی برای سرکوب شورش احتمالی به نقده سفر کرده است.

سال گذشته در جریان سرکوب اعتراضات نقده از طرف مامورین جمهوری اسلامی ایران دهها تن کشته و زخمی شدند. که حکومت ایران تنها کشته شدن چهر نفر به نامهای: توحيد آذريون (۲۵ ساله) -همت اسمزاده (۳۵ ساله متأهل) - حسین فتحي پور(۱۷ ساله دانش آموز)-عسگر قاسمي (۳۹ ساله متأهل) را تأیید کرده است

 

 

 

 

فاشيسم فارس مستقيماً قيام ملي 1 خرداد 86  تبريز را سركوب كرد.

 

     علي رغم بازداشت، احضار و تهديد هزاران نفر از فعالين حركت ملي آذربايجان در هفته هاي اخير و اعمال تدابير شديد امنيتي و نظامي در سطح شهرهاي آذربايجان، مردم جسور و سلحشور تبريز در روز 1 خرداد با حضور حماسي خود در مراكز مهم شهر ( راستا كوچه، بازار، ساعات قاباغي، آبرسان و ... ) و با راه اندازي تظاهرات خياباني و سردادن شعارهاي ملي از قبيل " هاراي هاراي من تؤركم" ، " ياشاسين آذربايجان" ، " اؤلؤم اولسون فاشيزمه" ، " آناديلينده مدرسه   اولماليدير هركسه" ، " توتولانلار گرك آزاد اولسون" ، جوّ شديد امنيتي و نظامي را شكستند. اين در حالي است كه عوامل آپارتايد به زعم خود انتظار هيچ گونه تجمع و تظاهراتي را نداشتند. نكته جالب اين است كه برخلاف برخوردهاي قبلي فاشيسم فارس كه به واسطه عوامل محلي خود در آذربايجان انجام مي‌گرفت، اينبار سركوب ملت آذربايجان را توسط نيروهاي سركوبگر يگان ويژه فارس انجام دادند. بطوريكه جلادان خوناشام فاشيسم فارس وحشيانه جوانان غيور تبريز را به خاك و خون كشيدند و با باتوم فقط به سر و صورت تظاهرات كنندگان مي زدند و با ناجوانمردي مردم بي دفاع و دست خالي تبريز را با وحشي ترين نوع ممكن سركوب كردند و در اين عمل جنايت كارانه خود حتي به زنان و كودكان نيز رحم نكردند.

     برخورد فاشيستي لايه شئونيستي حاكميت با ملت مظلوم آذربايجان و مردم قهرمان پرور تبريز نشانگر موارد زير مي باشد:

     1 - فاشيسم فارس نيت پليد و تفكر نژادپرستانه خود را كه ساليان سال پنهان كرده بود‌ آشكار ساخت.

     2 – حاكميت فاشيستي و فارس زده ايران نشان داد كه ملت آذربايجان را شهروند ايران حساب نكرده و به آنان به ديده دشمن و بيگانه نگاه مي‌كند.

     3 – برخورد اشغالگرانه فاشيسم فارس نشان داد كه آذربايجان در واقع تحت اشغال اين خوناشامان نژادپرست واقع شده و بديهي است ملت آذربايجان بايستي با آگاهي، مقاومت و مبارزه خود از حقوق ملي و قانوني خود دفاع نمايند.

     4 – طيف عقلاني و آذربايجانياني كه در داخل حاكميت هستند بايستي موضع خود را مبني بر محكوم نمودن اينگونه وحشيگري ها و سركوبها اعلام نمايند تا در دادگاه تاريخ مورد سرزنش ملت آذربايجان قرار نگيرند.

     در پايان لازم به ذكر است ملتي كه با اين همه فشار، خفقان و سركوب جسورانه بدون ترس به خيابانها ريخته و نداي آزادي مي‌دهد، پيروز واقعي اين ميدان مبارزه است.

"گله جك بيزيم دير"

 

قايغي كئشلر

2/3/1386

 

گونئي آذربايجان ميللتي نين

تشكيلاتلانماسينا دايير حاضيرلانميش تكليف

1385 جي گونش ايلي خورداد آيي نين بيرينجي گونونده (22ماي 2006) ميلادي تاريخينده گونئي آذربايجان ميللتي نين ميثلي گؤرونمه ين قالديرديغي چوخ مؤحتشم كوتله وي قيامي ، سون كره اولاراق پولاد ايراده ايله اؤز سياسي ، اجتماعي ، اقتصادي و كولتوره‌ل طالعي و مقدراتين تئزليكله معين اولونماسي ضرورتيني اثبات ائتدي . بئله بير ضروري و تعجيلي طلباتين حياتا كئچيريلمه سي ، خالقين ميللي – سياسي شعورونون آرتماسيلا علاقه دار ، اونلارين اؤنده‌رلرينين اوزرينه آغير مسئوليتلي وظيفه قوياراق ، كوتله وي بير تشكيلاتين يارانماسي ضرورتي نين آرتيق گليب چاتماسينا هر زاماندان چوخ احتياج دويولور .

بئله بير آغير مسئوليتلي ضرورتين حياتا كئچيريلمه سي اوچون ، تكليف ائديلن پلانلارين ايره‌لي سورولمه سينين واجيب ليگي و اونون دقيق آراشديريلماسي اوچون ، گونئي آذربايجانين ميللي – سياسي ليدرلريندن رجا ائديلير ، اؤز نظر و تكليفلريني ، ايره‌لي سورولن پلان حاقّيندا بيان ائده‌رك ، تئزليكله اونون حياتا كئچيريلمه سينه دايير معيّن قرارلارا گلسينلر.

حؤرمتله : منوچهر عزيزي(هاراي)

 

 

 

تكليفين پلان لاري

معاصير دؤرده گونئي آذربايجان ميللتي نين سياسي ، اجتماعي ، اقتصادي و كولتوره‌ل آزادليغي اوغروندا ميللي – دموكراتيك بير تتشكيلاتين يارانماسينا دايير دوزگون سئچكيلرين حياتا كئچيريلمه سي آيدين بير مسئله دير. خالقيميزين ميللي سياسي شعورنون انكشافيندان ايره‌لي گلن بو ضرورته اساساً ، ميلتيميزين آزادليق طالعي نين دوزگون استقامتده آپاريلماسي اوغروندا بئله بير جيدّي و مسئوليتلي سئچكيلرين حياتا كئچمه سي ، بو مقصدلره نائيل اولماغا ضمانت يارادا بيلر .

آشاغيدا قيد اولونان تكليفلر ، بونلاردان عبارت دير

1.  هر شَهَر و ويلايتين خالقي ، سئچكي لره عاييد اولان بوتون مسئوليتلري داشيماق مقصديله ، موفتّيش شوراسي ياراتمالي ديرلار . بو شورانين اعضاسي آدايليق حاقّينا ماليك دئييل‌لر.

2.  سئچكي منطقه لري تبريز ، اورميه ، اردبيل ، زنگان و تهران ويلايتلري و اونلارا تابع شَهَر لردن عبارت اولاراق ، انزه‌لي و آستارا اردبيل ويلايتينه ، قزوين ، زنگان ويلايتينه ، كرج ، قوم و ساوه تهران ويلايتينه عاييد دير.

3.    آوروپا ، آمئركا و كانادا كيمي غرب اؤلكه لري بير ويلايت حساب اولونور .

4.  توركيه و شيمالي آذربايجان اؤلكه لرينده ساكين اولان سويداشلاريميز ، گونئي آذربايجانين داخيلي آدايلارينا سس وئرمه لي ديرلر.

5.  هر بير گونئي آذربايجانين وطنداشي (قادين يا كيشي) 15 ياشينا دولماق شرطي ايله بوتون سئچكي لرده سئچيب – سئچيلمك حاقينا ماليكدير.

6.    تبريز ويلايتي اوچ آدايلا استثنا اولماق شرطي ايله ، هر ويلايت يالنيز ايكي آداي تقديم ائتمه لي دير .

7.    هر بير وطنداش سئچكي گونو هر ويلايتده اولسالاردا يالنيز ياشاديغي شهرين آدايلارينا سس وئره بيلرلر.

8.  هر وطنداش سئچكي ورقه سينده علاوه قئيد اولونان ، موستقيل ليك ، فئدرال چيليق و يا موختاريت ايستكلرينين يالنيز بيريني تعيين ائتمه لي دير.

9.  سئچكي سئچيريلن هر ويلايتده اوچونجو سئچيلن و تبريز ويلايتينده ايسه دؤردونجو سئچيلن آدام ،علي البدل آداي تعيين ائديلمه لي دير.

10.        هر بير آداي سئچكي دن اوّل آزي 500 امضا توپلاماق شرطي ايله آدايليق سياهي سينا داخيل اولاراق ، آ زي مين سس توپلاماقلا ، آدايليق اعتبارينا ماليك اولا بيلر و اؤز توپلاديغي سسلري باشقا هم يئرلي آدايا بخش ائده بيلر.

11.                  آدايلارا معيّن زاماندا بير آي مدتينه قده‌ر امضا توپلاماق و تبليغات آپارماق اوچون مهلت وئريله جك .

12.        سئچيلميش وكيل لر سئچيلن گونده‌ن 5 ايل مدتينه قده‌ر گونئي آذربايجانين ميللي – دموكرات شوراسيندا رهبر ليك عضوي كيمي وظيفه داشياجاقدير.

13.                  بو مادّه دن اعتيباراً «گونئي آذربايجانين ميللي – دموكرات رهبرليك شوراسي «شورا»» آدلاناجاق.

14.        شورا وظيفه سيني باشلايان گوندن اعتباراً اؤز اعضاسي آراسيندان 5 ايل مدتينه قده‌ر رهبر سئچه رك ، اونون مسئوليت حدودونو و وظيفه لرينه نظارت ائتمك قرارلاريني معيّن ائده‌جك .

15.        شورانين اساس وظيفه سي گونئي آذربايجان ميللتي نين ، موستقيل ليگي ، يا فئدرال و يا موختاريّت ايستكلرينين قرارلاريني و اونلارا عاييد اولان داخيلي و بين الخالق شرايطين مقصدلرينه اويغون سياسي ، اقتصادي ، اجتماعي ، جغرافيايي و كولتوره‌ل پلانلارين معلوماتيني دقيق صورتده ميللته چاتديراندان سونرا رفراندوما قويولسون.

16.        بو موقّت قرارنامه گونئي گونئي آذربايجان ميللتي نين سياسي ليدر ، ضيالي و كولتورباشچيلارينين نظرينه چاتديريلاندان سونرا قوّه يه مينه جكدير.

حاضيرلايان : منوچهر عزيزي(هاراي)

02/03/1386

 

02/03/1386

 

 

خرداد تبریزده

خردادین اولینده یئنه ده آذربایجان ... من تورکم ... دییه آیاغا قالخدی.

نئچه گون خرداد دیرچلیش ینین ایل دونومونه قالمیش، حاکمیت قارا قووه لرین کوچه بازارا توکموشدو.مسلمان معصوم بالالاری مچید انجمن لریندن توپلاییب  ال لرینه چماق وئریب  خالقی دویمه یه مشق ویریردیلر.بسیج دایاق دسته لری هر گون شهرین بیر طرفینده مانور وئریردی.خردادین بیرینه یاخین لاشدیقجا شهریده قارا قووه لرین سایشی داها دا آرتیق راخ گوزه  ده ییردی .

بیلدیریش لر یاییلیردی،ائل آرا حاضیرلیق گئدیردی،خبرلر ایزله نیردی،جاوان لار آرا گوزه ل شعورلی تحلیل لر اوخونوردی.

قره قووه لریالنیش اتهام لار لا آذربایجان ایگیدلرین توتوب ترمه لره آپاریر دیلار. بو ایل گئچن لردن آرتیق  قادین لار حرکتی اوز ایستک لرین آذربایجان  ملت چی لرینین عمل لرینده گوره رکن حرکته یوغویوب آذربایجان ملی دیرچلیشینین بیر قولونو تشگیل وئریب ،چالیشیر دیلار.

شهرده یئتگین، شعورلی گنج لر ملیت حسی نی دویدوقدا تشکیلات لانیردیلار، بو تشکیلات ایلک آددیملاریندا  آذربایجانین نئچه شهرینده یاخالاندی و چالیشقان جاوان لارین چوخو زیندانا آلیندی .

هر بیر حرکت چی اوزونو آذربایجانا بوشلو بیله ره ک گئده نین یئرین دولدوروردو،                                                                                      بیر طرف دن ده آذر بایجان ملی حرکتی بیر کیمسه یه باغلی اولمادان کوتلوی ایره لی له شیردی و بو سایاق دا ایره لی گئدیر. بونا گوره ده چوخ لاری اوز ال لریله سوزلرین یازیب یاییردیلار و اطلاعات دادا سوزلرینین اوستونده دوروب  ساوونوردولار.

بازار اوز کوندوایله حضورونو نهضت ین دوامیندا آنلاشدیریب امکداشلیغین گوستریردی.اویره نجی لریئنه ده حرکت ین ایچینده یونه تیجی سایئلیرلار.

اردیبهشت ین 29ندا مامورلارین آیریم لاردا گزمه سیندن شهرین ایچی یابانجی الیله فتح اولموش بیرخانلیقا بنزییردی.شهری هئی دن سالماق اوچون،حجاب طرحینین اجرا نیت ایله اوغلان قیزین اوستونه یومولوردولار. قاراقووه لر چالیخلیردیلار، محکمه سئور بیر اتهام لا بیرینی یاخالییانمیردیلار.یئنه ده دهشته جوموب تانیلمیش ملتچی لری گوز ده ن قاچیرمیردیلار.

بونونلا بیله شهرین دورومو سولوشقاسایدی دا یئرینده ایدی،ظاهری سویوق ایچینده ولقان لار گئدیردی.

اردیبهشت ین 30نجی گئجه سی قارا مامورلار ماتورلارا مینیب کوچه لری گزیردیلر غفلت دن خالقی یاخا لاییب، قاباغین کسیب آختارییردیلار.

بو ایران اسلام جمهوریتینین ایلک گون لریندن اویره نیلمیش بیر دب دیر، امما بو ایره نجیلیکده یوخ.

31ینجی گئجه اطلاعات مامور لاری آدربایجان ملی حرکتینین یئکه با شلارینین ائوینه توکولوب اونلاری آپارمیش لار ،اونلارین عایله سیله تماس توتدوقدا،چوخ ساده دئیردیلر:آپاریب لار...خبریمیز یوخدور....عایله لر ایل لر بویو دور بیله نچی حادثه لرله اوزلرین یوغوشدوروبلار.

خردادین بیری،کیملیک گونو دور،بو گون آذربایجان، شاه عاباسین الی ایله ایتیردیگین اوز آیاغی ایله اوز ائوینده تاپیب،جانیندان باشقا بو گونه هر نه قربان  وئریرسه آز دیر.

گونون ایلک ساحات لاریندا تبریزین دورومو باهار بولوتو کیمی دولموشدو. آددیم باشی پلیس- لر کوچه لرین ،دربندلرین آغزینی کسمیشدیلر.ایکی نفر بیر یئرده دوراندا دیلله نیر دیلر.خالقین ایچینده حددن آرتیق قورخو یارادیردیلار،نئچه گون ایدی چوو سالمیشدیلار تبریزه کرمان دان ، اصفهان دان ،یزد ده ن  آدام دویه ن گتیریب لر،تهران طرفیندن " خالقی قیرما " فرمانینین یازیلماسی آغیزلاردا  گزیردی، شهرین گوزونون ایچینده خالقین بالاسین دویوب ماشینا باسیردیلار،بیر طرف دن ده جماعات ایچینده دیک باشی-راستا کوچه توپلانتی سی نین نغمه سی باخیش لاردااوخونوردو.

نییارانلیق ایکی طرفی ده بوروموشدو. دولت ایشین نه اولاجاغیندان خبرسیز ایدی، ملت ده دولتین نئجه داوراناجاقینی بیلمیردی.

آخشام اوستو ساحات 5/4دا راستا کوچه آغزی یله بازار باشی-و راستا کوچه ا یله شهناز آغزی -  ایکی قووه ایله دولویدو. مامورلار نئچه گون ایدی ایشه باشلامیشدیلار،امما ایشلری نین آخرینی اوخویانمیردیلار. بو یاندان دا جماعات کوند آختاریردی.مامور لار دسته ایله دولاندیقدا بیر بیریندن آیریلمیر دیلار ،هر جاوانی یانقیلیجی گوردوکده یاخالاییب 16 نمره لی کلانتری یه آپاریر- دیلار،وضعیت چوخ آغیریدی،مامورلار گوزلرینی خالقین آغزینا دیره میشدیلر،یوروش باشلاماغا یول آختاریردی بو حین ده " امین " آغزیندا بیر قانلی دالاشیق دوشدو.بیر افسر بیر جاوانا توهین ائتیکده ن سونرا چیغیر الده ن چیخدی، آرا قاریشدی دوروم پوزولدو.

ساحات 5 ایدی راستا کوچه آغزی چاخناشدی،بیر باخیش دا خیاوان باغلاندی،دسته لر سیره ام له شیب یولا دوشدولر...هارای هارای من تورکم ... شعاری گوی لره قالخدی.

جماعت استان دارلیغا دوغرو یوروش باشلادی،ساحات 7ایدی استاندارلیق قاباغی زیم به زیم خالق لا دولویدو،ایش دولت ین الیندن چیخمیشدی.

تورکون کیملیک تورکوسو آی اولدوزو اوینادیردی،بیر طرف ده قادین لارین بیریسی خالقین ایچینده هیجانلی اود یاغدیریردی،تبریز تورک ته پیگی نین آلتیندا جان لانیردی،قد آتیردی ،آچیلیردی،مای روحون گوستریردی.

قارا قووه لر قارانلیغا داش آتیردیلار ،اوزلرین ایتیرمیشدیلر، صف لری بیر بیرینه ووروردولار ماتورلاریله دسته لری یاریردیلار،شوک باتوم لارلا خالقین باشیندان ووروردولار،امما جماعت اوز ایشینده ایدی ،یوروشونو ایره لی آپارییردی.

استاندارلیق قاباغیندا ملی یوروش تام مدنیت له ملت طرف یندن ایره لی گئدیکده باقر خان کورپوسونده بیر آیری دسته یولا دوشدو، گئجه ساحات 8ی آشمیشدی یوروش اورادا گئدیردی.

قره قووه لر اشاغی دان حاج احمد مچیدیندن بویوردن طوباییه مچید یندن چیخیب قارقا قوزقون کیمی میدانا قلبیره ک ووردولار،دورد طرفدن خیاوانی باغلاییب یوروشو حلقه له دیلر، اوچ مینی- بوس ادام توتوب اطلاعاتا آپاردیلار.

تبریزین خرداد دیرچلیشی بیرینجی ایل دونومو بوتون تهلیکه لر ایچینده  مدنیت له ایره لی سورولدو،بو یولدا چالیشان لار حاکمیت ین هفته لر جه آپاردیغی قورخولو خبر لری یان توتموش جان دان گئچن قوجا- جاوان ملی اراده سیله ثمره چاتدی.

بو یوروشده آذربایجانین شعورلی  ائللیک اراده سی سرگیلندی و بیر داها تبریزده باشقا شهرلریمیزله بیرلیکده ...هارای هارای من تورکم... سوزو آیری حاقلی دیلک لریله بوغونتولو  دورومو یاریب اوره ک لرده اوتوردو.

 بوگون خردادین ایکیسی... اوچ یوزه یاخین دوستوموزهله حاکمیت دوستاغیندا...                                                ارسلان ائل دایاق                 

 

 

گوناسکام دان هفته لیک باخیش
آذربايجان اولوسو اويانير

  كئچن ايلكي ايران قزئته سينين آذربايجان توركلرينه حقارت ايچريكلي كاريكاتورونه قارشي آياقلانمالارين ايل دؤنومودور. بو گونه قده ر آذربايجان توركلرينين كئچن ايلكي قياملاري حاققيندا چئشيدلي فيكيرلر و آناليزلر اورتايا آتيلميشدير. آذربايجان توركلري ميللی يبليلينجلنمه سوره جينده كئچن ايل بير دؤنوم نوقطاسي گرچكلشديرميشلردير. اگر آذربايجان ميللي حركتي تاريخي اولاراق يازيليرسا، شبهه سيز 1385 ايلي اؤنجه سي و سونراسي دييه ايكي باشقا دؤنمه ايشارت ائديله جكدير. هم دئوريمدن اؤنجه، هم دئوريمدن سونرا آذربايجان توركلريني خور گؤرن و آشاغلايان سياستلر بيزيم ميللي كيملييميزي، كولتوروموزو و تاريخيميزي آرادان آپارماق اوچون مركزي دولتلر طرفيندن منيمسنميشدير. آذربايجان توركلري تاريخي آچيدان باخيلديغيندا، هر زامان اؤز ميللي كيمليكلريني صاحيبلنمه ده گئري آديم آتماميشلاردير. بعضي دؤنملرده ميللي كيمليگي صاحيبلنمه آذربايجان اينسانيني اؤز ميللي حكومتيني قورمايا بئله گؤتورموشدور. دئمك كي آذربايجان توركلري اؤز ميللي وارليغيني مدافعه ائتمك اوچون زامان و مكان شرايطيني گؤز اؤنونده بولوندوراراق اعتراضلاريني اورتايا قويموشدور. كئچن ايلكي آياقلانمالاري بو چرچوده ده يرلنديرمك اولار. آنجاق كئچن ايلكي آياقلانمالاري اؤنملي قيلان، آذربايجان توپلومونون تورك ميللي كيمليگيني آچيق شكيلده ديله گتيرمه سي و بو اعتراضلاريني آذربايجانليليق و توركلوك ايچريسينده گرچكلشديرمه لري اولموشدور. آذربايجان اينساني آرتيق اؤزونون تورك اولدوغونون بيلينجلي اولاراق فرقينده دير. بو دا آذربايجان اولوسونون ياواش ياواش اويانديغيني گؤسترمكده دير. آذربايجان تورك اولوسو اؤز ميللي كولتور، تاريخ، اقتصاد... يني الده ائتمك اوچون داها ديققتلي داوراناجاقدير. بورادا آذربايجان ميللي حركتي نه جيددي سوروملولوقلار دوشمكده دير. ميللتيميز نه ايستير و ميللتيميزه نه وئره بيله ريك سورولاريني دوغرو جوابلامالييق. بو دؤنمدن سونرا ساده و ساده جه آذربايجان اولوسونون موتلوغو و قورتولوشو گؤز اؤنونده توتولماليدير. بونلارين ديشينداكي بوتون حركتلر و داورانيشلار بيزيم گوجوموزو آزالتيب، ميللتيميزه بؤيوك ضررلر وئره بيلر.( نكته: رضا عباسي 11 آي زينداندا قالديقدان سونرا آزاد اولدو. گوناسكام اولاراق رضا-نين آزادليغين اؤزؤنه و ميللي حركته تبريك دئييريك.).