وطن آديله

  بيانيه شماره 1جمعي از دانشجويان آذربايجاني دانشگاههاي: تهران؛علوم پزشكي تهران؛شهيد بهشتي؛علامه طباطبائي ؛آزاد اسلامي(واحد علوم وتحقيقات)؛صنعتي شريف وامير كبيردرمورد گراميداشت حماسه خرداد 85

         ساوالان سهندين يانار كوكسونده                     گونش اوز توتان قيزيل لاله لر

         قانلي بايراغيدير هر بير شهيدين                   قورتولوش يولوندا اوجاليب اسر

  جانلاريندان گئچيب و قانلاري ايله وطن آديني يازان ايگيدلريميزين اؤنونده باش ائييريک و اينانيريق کي هر زمان بيزيم ايله ياشياييلار. شهيدلريميزين عائله لرينه تبريک دئييب و وطن اؤچون وئرديکلري گئنجلريني بيرداها آنيريق.

  حركت ملي آذربايجان بعنوان حركتي ملي وبي بديل درآذربايجان بعداز چند دهه فعاليت وفداكاري نخبگان؛روشنفكران ودانشجويان توانست دريك دهه اخير ارتباط خود را با توده مردم برقرار كند

  حركت ملي آذربايجان به عنوان جنبشي ملي باهدف رسيدن به آرمانهاي والاي ملي(آذربايجان) انساني ودمكراتيك در چار چوب هويت آذربايجاني‘ با استراتژي حق تعين سرنوشت‘ سعي دارد ملت آذربايجان را از زير سلطه 100ساله رژيم فاشيستي –شونيستي آريايي نجات دهد.

جنبش ملي مدني ومسالمت آميز ملت آذربايجان كه دراعتراض به سياستهاي آپارتايد آريايي در خردادماه سال85 توانست رژيم فارس رابه مدت 15روز بابزرگترين بحران امنيتي بعد از سالهاي اوليه انقلاب مواجه كند‘ با سركوب وحشيانه رزيم مواجه شد.

  بيش از 50نفر شهيد ؛صدها نفر جانباز وهزاران نفر اسير زندانهاي آريايي شدند .

تحولات يك سال اخير گوياي اين مطلب است كه بعد از خرداد 85 در همه شهرهاي آذربايجان هسته هاي خود جوش مقاومت ملي به نحو خيره كنندهاي افزايش يافته است.به جرات مي توان جنبش خرداد ماه آذربايجان وتحولات يك سال اخير را نقطه عطفي در مبارزات ملت آذربايجان عليه رژيم شونيستي فارس دانست .

  ملت آذربايجان مصمم است امسال نيز به صورت مدني وغير خشونت آميزضمن گراميداشت سالگرد شهادت فرزندان راه آزادي وطن؛ اعتراض خود را به سياستهاي فا شيستي –شونيستي رزيم فارس اعلام دارند

  حمله وحشيانه دژخيمان فارس به ملت بي دفاع آذربايجان در سال گذشته نشان داد كه شونيسم فارس هيچ ابائي از به كار بردن خشونت برمردم بي دفاع ندارد.

  جنبش دانشجوي آذربايجان به عنوان چشمان تيز بين حركت ملي اذربايجان ضمن هشدار به رژيم فارس اعلام ميدارد تحولات روزهاي اخير را به دقت تحت نظردارد و قاطعانه اعلام مي دارد هرگونه اعمال خشونت بر عليه ملت بي دفاع آذربايجان با عكس العمل شديد دانشجويان آذربايجان در دانشگاههاي داخل وخارج آذربايجان مواجه خواهد شد.

جمعي از دانشجويان دانشگاههاي تهران

-دانشگاه تهران

-دانشگاه علوم پزشكي تهران

-دانشگاه شهيد بهشتي

-دانشگاه علامه طباطبائي

-دانشگاه آزاد اسلامي (واحد علوم وتحقيقات-تهران)

-دانشگاه صنعتي شريف

-دانشگاه صنعتي امير كبير

                                                                                  آذربايجان ميلي حركتي -

                                                                                جنبش دانشجوي آذربايجان

 

 

 

http://zenganli. blogfa.com/

ماموریتهای جدید پلیس ایران

تقدیم به دوست از بند رسته ام رضا عباسی

 

پلیس ایران که با نام رسمی و اداری نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران(ناجا) فعالیت می کند در سالهای اخیر دچار تغییرات اساسی در شرح وظایف و تعلیم نیروهایش شده است. این تغییرات اغلب از دید نویسندگان مطبوعاتی و فعالان سیاسی یا پنهان مانده است یا به سبب برخی ملاحظات به آن نپرداخته اند. اما دو مانور یک ماه اخیر این نیرو که با عناوین طرح برخورد با بد حجابی و مانکنهای خیابانی و طرح برخورد با اراذل و اوباش انجام می شوند دست کم باعث توجه نگاههای بیشتر و دقیقتری شد. به دنبال انتشار اخبار مربوط به برخوردها و نحوه آن، روزنامه های تجددخواه انتقاد از ناجا را البته به شکل محتاطانه ای آغاز کرده اند. شکل کاملا غیرقانونی برخوردها و انتقاد مقامات قضائی از آن و نیز اعتراض حقوقدانان به کمک روزنامه ها آمده و انعکاس انتقادهای حقوقی حجم زیادی از مطالب را دربر می گیرد.اما سئوال اصلی این است که در وضعیت فعلی و گسترش گرانی ها خصوصا در حوزه مسکن و ادامه بالا رفتن  شمار بیکاران و به دنبال آن افزایش نارضایتی مردم چرا نظام اقدام به کاری می کند که تحصیل کردگان، روشنفکران و روزنامه ها زبان به انتقاد بیشتر بگشایند؟ برخی این کار را ناشی از ندانم کاری در انجام وظیفه می دانند. برخی نیز این کارها را نتیجه تفکرات ایدئولوژیک و برداشت های بد از اسلام معرفی می کنند. اما تجربه جمهوری اسلامی چیز دیگری را نشان می دهد. در عمل دیده ایم نظام سیاسی ایران علی رغم   ناکارآمدی ها،  در نهادهایی که وظیفه صیانت از قدرت را دارند دقیق و علمی و در مواجهه با اجرای احکام و سنت اسلامی نیز تا زمانی مقید است که قدرت به خطر نیافتد. حتی فراتر از این به واقع اخوت اسلامیش نیز بر اساس تمایلات ملی گرایانه ایرانی برای استفاده در بازیهای منطقه ای بوده است. رژیم ایران با اینکه به ظاهر خود را به خاطر حزب الله لبنان و یا حماس فلسطین با غرب درگیر می کند اما در مقابل بلایا و مسائل مسلمانان در قره باغ ، چچن، کشمیر، قبرس و جاهای دیگر سکوت می کند و گاهی نیز مهاجمان به ایشان را یاری می نماید.

پس بازی اخیر ناجا از کجا می آید؟ برای تهران موضوع تازه است اما همین موضوع دست کم از یک سال پیش در پیرامون این شهر فربه از نعمات همان پیرامون مورد توجه قرار گرفته است. یکی از این حاشیه ها که از یک سال پیش حضور پلیس در آن   به نحو کم سابقه ای قابل مشاهده است آذربایجان می باشد. از خرداد سال 1385 به یاد ندارم روزی راکه میادین شهر خودمان زنجان را بدون ماموران تندر(این اسلحه بر اساس سلاح اسرائیلی یوزی ساخته شده است) به دست ببینم. شمار قابل توجهی نیروی انسانی به استخدام ناجا درآمده و در قالب نیروهای عادی، یگان امداد، یگان ویژه پاسداران و ضد شورش در خیابانهای شهر های مختلف آذربایجان خودنمایی می کنند. در چهارراه سعدی زنجان که کوچکتر و کم رفت و آمدتر از هر چهار راهی در تهران است در برخی ساعات روز حداقل پنج   مامور تندر بدست ایستاده اند. در حالی که در برخی میادین بزرگ تهران  خیلی وقتها به جز مامور راهنمایی و رانندگی هیچ مامور دیگری از ناجا حضور ندارد. به نظر می رسد در آذربایجان   چیزی توجه نظام را جذب کرده است که چنین نیروی انتظامیش را بر آنجا مسلط کرده است. رشد جنبش اجتماعی ترک در این منطقه و خصوصا افزایش این فشار از خرداد سال پیش علت آغاز علنی برخودهای پلیس در آذربایجان می باشد. در واقع عملکرد پلیس نشان می دهد برای سرکوب جنبشهای اجتماعی بخشی از وظایف گذشته وزارت اطلاعات و سپاه پاسدارن را به ناجا سپرده اند تا به این ترتیب شکل کار علنی و قانونی به نظر آید و ارعاب را سریعتر در بین مردم جاری ساخته و ترس را به درون آحاد مردم، لایه ها و طبقات مختلف ببرد.

در تجربه بازداشت در اسفند ماه گذشته، گوشه هایی از درون ناجا را نیز ملاحظه کردم. در سالهای گذشته ماموران اداره اطلاعات و حفاظت نیروی انتظامی مثلا به راحتی نام سازمانی و اطلاعاتی خود را لو می دادند اما این بار نیروهای جدیدی به آنها ملحق شده بودند و بازجوی حرفه ای داشتند. نه وضع زنجان که در سال 1382 وضعیت بازجویی ها در بازداشتگاه نیروی انتظامی   تبریز نیز این گونه بود. آن سال در تبریز یکی از بازجویان حتی از من بیشتر حرف می زد. گویا می خواست در آن چند ساعت افکارم را مات افکار خودش بکند. او علی القاعده باید از من حرف می کشید. مامور بعد از او هم فردای آن روز راه به جایی نبود در حالی که بدش نمی آمد نقش آدمهای خشن را بازی کند.

ترکیب و ماموریت جدید ناجا نشان از تجهیز و آمادسازی این نیرو برای سرکوب جنبشهای اجتماعی دارد و به مرور بخشی از بازجوئیها و کنترلها را نیز به ایشان سپرده اند و برای کار کشتگی بیشتر هم کار خواهند سپرد. ماموریتی که تا به امروز در انحصار سپاه پاسداران و وزارت اطلاعات بود. همان گونه که در دو نیروی قبلی موثر بوده است در مورد ناجا نیز افزایش حساسیت ها و انتقادها بی نتیجه نخواهد بود. اما متاسفانه عدم درگیری اغلب روشنفکران که بیشتر سیاسی فکر می کنند و عدم درگیری احزاب متجدد با این نیرو امکان انتقاد جدی را کم کرده است. چرا که نیروهای اجتماعی اغلب تریبون ندارند و رسانه های خصوصی بیشتر در انحصار احزاب است. البته این از جنبشهای اجتماعی سلب تکلیف نمی کند و ایشان باید موانع حکومتی فعالیتهایشان را اعلام کنند.

قانون اساسی فعلی ایران امکان فعالیتهای اجتماعی در قالب قانون رافراهم ساخته است. ملتزم بودن فعالان به این قانون چه در عمل اجتماعی، چه در نوشته ها و چه در دفاعیات در دادسراها و دادگاهها در شرایط فعلی اولین و مهمترین ابزار برای مقابله با اقدامات غیرقانونی نیروی انتظامی و دیگر دستگاههای برخورد کننده با فعالان اجتماعی است. در آستانه یادبود شهدای خردادماه آذربایجان در سال 1385 و بیان مجدد خواسته های ملت ترک در سالگرد حرکت اول خرداد توجه به این نکته و تاکید بر استفاده از حق قانونی خود در برگزاری تجمعات می تواند نقش موثری در تعمیق اجتماعی حرکت ملی-اجتماعی ترک بازی کند.

 

 نوشته شده در  یکشنبه 30 اردیبهشت1386ساعت   توسط سعید متین پور 

 

 

 

تدارک گسترده سپاه و بسیج برای سرکوب تظاهرات مردم اردبیل

 در آستانه سالگرد قیام خونین ملت آذربایجان علیه شونیزم فارس کلیه نیروهای سپاه و بسیج به حالت آماده باش کامل در آمده اند.

بدنبال پخش گسترده سی دی و اعلامیه برای شرکت مردم در اردبیل در تظاهرات روز اول خرداد جلسات متعددی در دفتر امام جمعه اردبیل ( سید حسن عاملی) با حضور مدیر کل اطلاعات اردبیل ؛ فرماندهان سپاه ؛ بسیج ؛ فرمانده پلیس امنیت ، فرمانده یگان ویزه نیروی انتظامی و استاندار اردبیل برگزار شده است و بنا بر اطلاعات کاملا موثق در اولین گام برای سرکوب تظاهرات مردم اردبیل نیروهای سپاه وبسیج از روز 31 اردیبهشت بمدت یک هفته ( تا 6 خرداد ؛ اولین سالگرد قیام مردم اردبیل) بحالت آماده باش کامل در آمده اند مرخصی کلیه سپاهیها لغو شده و به کلیه پایگاههای بسیج محلات اردبیل اسپری اشک آور و سایر اقلام ضد شورش داده شده است و حتی در برخی محلات اجازه تیر نیز صادر شده است .

از بسجیان عضو پایگاههای مقاومت بسیج اردبیل ( دستور داده شده است) خواسته شده که در روزهای اخیر در دسترس باشند و از اردبیل خارج نشوند و هم چنین منازل فعالین و هویت طلبان محله خویش را تحت نظر داشته باشند .

به بهانه برقراری امنیت؛ نیروهای یگان ویژه مسلح به باتون التریکی و گاز اشک آور در نقاط حساس اردبیل از جمله میدان شریعتی ( میدان لسانی) ؛ چهارراه، سرچشمه مستقر شده اند.

حضور نیروهای اطلا عاتی در سطح شهر بسیار مشهود است در سطح دانشگاها ؛ فعالین دانشجویی مورد تهدید نیروهای امنیتی و حراست دانشگاهها واقع شده اند که در صورت شرکت در تظاهرات به سختی مجازات خواهند شد خانواده های فعالین دانشجویی و سایر فعالین بصورت تلفنی مورد تهدید قرار گرفته اند.

عاملی به فرمانده سپاه اردبیل دستور برخورد بسیار شدید با هویت طلبان اردبیلی را داده است پس از آنکه مردم اردبیل در 6 خرداد سال 85 حماسه دیگری آفریدند و با برگزاری تظاهرات بسیار با شکوه جواب دندان شکنی به امام جمعه خویش داده بودند وی دنبال بهانه ای است تا فعالین اردبیلی را از دم تیغ بگذراند.

روزانه تعدادی از فعالین اردبیلی ناپدید می شوند و هیچ مرجعی پاسخ گوی چشمان اشک بار و التماسهای مادران این افراد نیست .

منزل مسکونی آندسته از فعالینی که تاکنون دستگیر نشده اند تحت کنترل شدید ثرار داد خطوط تلفن ثبت و موبایل این افرا نیز از سوی مخابرات و نیروهای امنیتی شدیدا کنترل می شود و حتی در سطخ شهر شایع شده است که از نیمه شب دوشنبه 31 خرداد SMS قطع خواهد شد.

 

 

وظیفه جنبش دانشجویی آذربایجان در آستانه سالگرد قیام 1 خرداد

ارکین چاغری

چند روز بیشتر تا اول خرداد باقی نمانده است. روزها و شب ها به سرعت در حال گذر هستند و بزودی با این روز تاریخی روبرو خواهیم شد. در این مقاله سعی خواهد شد، بر چرایی و چگونگی برگزاری بزرگداشت قیام اول خرداد پرداخته شود. در ادامه اقداماتی که جنبش دانشجویی آذربایجان با توجه به ویژگی ها و توانایی های این جنش می تواند برای در هم شکستن هژمونی قدرت انجام دهد مورد بحث قرار خواهد گرفت. بسیاری از این اقدامات براساس کارکرد جنبش دانشجویی آذربایجان پیشنهاد خواهد گردید.

فضایی که هم اکنون در آذربایجان حاکم است بسیار شفاف و آشکار است. نیروهای اصلاح طلب، ملی مذهبی، چپ و سلطنت طلب در پی تسلط همه جانبه نیروهای محافظه کار در کل کشور تقریبا نابود شده اند و هیچ صدای مخالفی در فضای سیاسی کشور مگر فریاد جسورانه جوانان مللیت چی به گوش نمی رسد. مبارزه در چنین فضایی ویژگی ها ی مخصوص به خود دارد. از یک سو هر حرکتی به خاطر نبود هیچ جنبش دیگری توجه حاکمیت را به خود جلب می کند و به خاطر نبود هیچ جریان تاثیرگذار دیگری حاکمیت می تواند بر روی این جریان تمرکز کند از سوی دیگر همین نبود جریان دوم باعث می گردد مردم به آرامی این را قبول کنند که نماینده معترضین، حرکت ملی آذربایجان است. چراکه آنها نیز همانند حاکمیت در این روزهای سخت کسی را میدان دار و آماده مبارزه نمی بینند. هر ملتی برای آزادی ناچار از پرداخت هزینه و گذر از این روزهای هیجان انگیز و گاها اضطراب آور است. بدون تردید راه سخت و نفس گیری پیش روی ملت آذربایجان و جوانان مللیت چی است و نسل جوان ما نیز لیاقت، جسارت و آمادگی گذر از چنین روزهای طوفانی و سهمگین را دارد. هرشب بعد از این که شهر در تاریکی غرق شد جوانان مبارز با عشق به آزادی خیابان ها و کوچه های شهرها روستاهایمان را برای رساندن پیام قیام یک خرداد می پیمایند. عده ای ممکن است دربند دشمنان آزادی ملت آذربایجان اسیر شوند اما آنها که باقی می ماند دوباره برای شب فردا و برای اول خرداد آماده همه گونه فداکاری خواهند بود و توده ملت آذربایجان درس غلبه بر هراس از روزهای سخت را از مبارزین جوان خواهند آموخت. ما برهراس از تاریکی غلبه خواهیم کرد چراکه بر روشنایی آزادی ایمان داریم.  

لزوم بزرگداشت اول خرداد چیست؟ ما در یک مبارزه ملی مسئولیت تاریخی خود را به جای می آوریم. در یک طرف مبارزه فعالین مللیت چی به نمایندگی از ملت آذربایجان و در طرف مقابل حاکمیت قرار دارد. آنچه که مسلم است حاکمیت از تمام نیروها و قابلیت های نظامی، اطلاعاتی و رسانه ای خود و از تمام حیله ها و ترفندها برای غلبه بر ملت آذربایجان بهره خواهد برد و فعالین نیز باید از تمام توان نیروی انسانی خود که بزرگترین دارایی ملت است، استفاده نمایند. اکنون وضع نیروهای سیاسی و جنبش های اجتماعی به گونه ای است که حرکت ملی آذربایجان می تواند با مقاومت و تحمل بر مشکلات نقش های تحمیلی حک شده بر ذهن مردم به دست استعمارگران ترک ستیز را پاک نماید. در شرایطی که ناامیدی و ترس از حاکمیت تمام مردم ایران و جریان های سیاسی و اجتماعی را در کام خود فرو برده است حرکت ملی می تواند امید بخش دلهای هراسیده و ناامید باشد. ما در شرایط بسیار مهمی قرار داریم؛ باید آمادگی لازم برای پرداخت  بهای آزادی ملت دربندمان را داشته باشیم. مبارزین باید به اقشار محافظه کار ملت، مبارزه با "هراس از استبداد" را قبل از مبارزه با خود "استبداد" بیاموزند. ملت آذربایجان آنچنان قدرتمند است که در صورت آگاهی و نهراسیدن از قدرتمداران سرکش، این استعمارگران فارس گرا را به زانو در آورد. شب نامه ها، پیام های کوتاه و... می تواند به مردم بباوراند که اینبار نیرویی از همین جوانان آنها حاکمیتی را که تمام جریان های سیاسی نتوانستند آنرا به زانو در آورند، گرفتار کرده است. این مهم ترین برداشت ما از خرداد امسال خواهد بود. بنابراین حتی اگر بر اثر فشار شدید امنیتی ما نتوانیم تظاهرات هایی همانند سال قبل برگزار نماییم، فضای ملتهب شهرهایمان باعث خواهد شد تا مردم به وضوح متوجه هراس حاکمیت متکبر شوند. به خاطر نداشتن آمادگی از طرف مبارزین و تشکیلات ها برای در دست گرفتن کنترل شهرها برای مدت طولانی، تظاهرات ها فقط کارکرد آگاهی بخشی و نمایش قدرت را دارند. از اینرو می توان با اقدامات دیگری که این دو کارکرد را داشته باشند به هدف خود رسید. در این راستا همانا مجبور کردن حاکمیت برای حضور در خیابان ها متعاقب ترسی که از پخش خبر تجمع وتظاهرات به وجود خواهد آمد، مهمترین اقدام ما می تواند باشد.

دانشگاه بخاطر شرایط ویژه خود در این چند روز که فشار امنیتی افزایش خواهد یافت، می تواند نقش بسیار تعیین کننده ای داشته باشد. حاکمیت سعی خواهد کرد با حضور فیزیکی در مکانهایی که امکان بسیج عمومی یا امکان تشکیل هسته اولیه برای آغاز تظاهرات وجود دارد و بخصوص مکانهایی که در اطلاعیه ها از آنها نام برده شده است، از همان لحظات اول از شروع حرکت جلوگیری نماید. با توجه به اینکه امکان حضور مستقیم نیروهای نظامی در داخل دانشگاه بسیار کم است دانشجویان می توانند هسته های اولیه را با هماهنگی از دانشگاه تشکیل دهند و به مردم بپیوندند. یا در صورتی که به خاطر زیاد بودن فشار امنیتی امکان حرکت در داخل شهرها وجود نداشته باشد، دانشجویان می توانند دانشگاه را به عنوان آلترناتیو انتخاب کنند. مثلا دانشجویان در تبریز می توانند با حضور در میدان آبرسان نیم ساعت قبل از شروع تظاهرات به طرف بازار و راستاکوچه حرکت نمایند؛ از این طریق قدرت کنترل نیروهای نظامی کاهش خواهد یافت و بر اثر کاهش تمرکز نیروهای امنیتی هسته های مختلفی می تواند شکل بگیرد. در صورتی که فشارها امکان حرکت در داخل شهر را از مردم سلب نماید، دانشجویان می توانند مقابل درب اصلی دانشگاه و یا داخل دانشگاه تجمع نمایند. این کار می تواند مطابق با شرایط شهرهای مختلف آذربایجان و دانشگاههای آنها انجام گیرد.

تبلیغات گسترده قبل از مراسم دو نتیجه مهم را در پی دارد. اول اینکه مردم با آگاهی از چنین روزی می توانند در تظاهرات شرکت نمایند و دوم اینکه با اینکار ترس از حاکمیت و باور بر قدرت آن در نزد افکار عمومی در هم خواهد شکست. اما فضای امنیتی این چند روز باقی مانده پخش شب نامه و اطلاعیه را مشکل خواهد کرد، دانشگاه یکی از مهمترین نقاطی است که می توان با پخش اطلاعیه و تجمع قبل از 1 خرداد افکار عمومی را متوجه این روز کرد. بخصوص دانشگاههای پیام نور و آزاد که دانشجوی بومی بیشتری دارند، فضای مناسبی برای پخش اطلاعیه می باشد.

دانشجویان می توانند با خبر نامه ها و ویژه نامه هایی به تحلیل و بررسی وقایع  خرداد بپردازند. این کار هم جنبه خبررسانی و هم جنبه تحلیلی می تواند داشته باشد.

 از قدرت خبر دهندگی SMS ها نباید غفلت کرد. ترس بیش از حدی که از امکان کنترل پیام های تلفنی به وجود آمده است، باعث کاهش قابل توجه خبررسانی از طریق این وسیله تاثیرگذار شده است. هرچند ممکن است پیام های تلفنی بعضی از فعالین نام آشنا کنترل گردد اما بقیه فعالین باید از آن استفاده کنند. نباید نادیده گرفت که خبررسانی از این طریق بسیار کم هزینه تر از پخش شب نامه می باشد در حالی که گستره تاثیرگذاری آن بسیار زیادتر است. در ضمن طبیعی است که فعالین تنها در روزهای قبل خرداد بتوانند از پیام های کوتاه تلفنی استفاده نمایند چراکه طبق اطلاعات رسیده شبکه مخابرات در این روز و حتی به احتمال بسیار قوی یک روز مانده به این روز تمام ارتباط های تلفن همراه را قطع خواهد کرد.

خبرهای موثق رسیده حاکی از آن است که حکومت قصد دارد بعضی از فعالین تاثیرگذار را قبل از خرداد دستگیر نماید تا نقش های محوری در جهت دهی این اعتراض ها دست گیر شوند و بقیه برای در امان ماندن از دست نیروهای امنیتی مکان خود را تغییر دهند و از این طریق ارتباط فعالین از همدیگر قطع گردد. از اینرو فعالین می توانند قبل از اقدام حکومت پیش دستی کرده و مکان خود را بگونه ای تغییر دهند که حاکمیت به آنها دسترسی نداشته باشد و خود آنها از محل استقرار همدیگر اطلاع داشته باشند. دانشگاه و فعالین دانشجویی به خاطر شرایط ویژه دانشگاهها و خوابگاهها از دسترس گسترده نیروهای امنیتی در امان هستند. بنابراین می توانند نقش سازمان دهندگی و ایجاد ارتباط را بهتر ایفا کنند.

باید از هر گونه حرکتی که باعث تفرقه در بین فعالین می شود، خودداری کرد. مثلا اخیرا عده ای از دانشجویان دانشگاه تبریز با نسب پرچم حزب خود بر در دانشگاه تبریز سعی کردند حرکت های این دانشگاه  و جنبش دانشجویی را بنام خود مصادره کنند و یا پخش اعلامیه های فراخوان این تشکیلات که به نظر می رسد بجای تبلیغ 1 خرداد برای تبلیغ رهبر این تشکیلات و پرچم آن به مردم طراحی شده اند، بسیار حساسیت برانگیز است.

با ایمان به پایداری و هوشمندی فعالین 1 خرداد را با حماسه ای دیگر می توان به پایان برد.

 

آزاد تبريز سايتی

نکاتی چند در ارتباط با تجمعات اعتراض آمیز ۱ خرداد آذربایجان

یکشنبه,۳۰ اردیبهشت ۱۳۸۶

  ۱. قیام ملی آذربایجان قیامی مدنی، صلح آمیز، بشردوستانه، سکولار و دمکراتیک است. از اینروی هر گونه خشونت در تظاهرات ها، شکستن شیشه، آسیب رساندن به اموال خصوصی و عمومی و … از دیدگاه فعالین حرکت ملی محکوم بوده و نتیجه ای جز تولید بهانه و دادن فرصت سرکوب به عوامل رژیم و لطمه زدن به اعتبار بین المللی حرکت ملی آذربایجان ندارد.۲. هرگونه شعار که در واقع بنوعی باز تولید سیاست شونیستی حاکمیت فارس در داخل حرکت ملی آذربایجان بوده و استنباطهایی غیر مدنی را بهمراه داشته باشد، از دیدگاه فعالین آذربایجان مذموم و محکوم است. حرکت ملی آذربایجان بایستی با تحمل و سعه صدر از چهارچوبهای اخلاق، مدرنیسم و مدنیت خارج نشود. سی و پنج میلیون تورک آذربایجان این توان و قدرت را دارد که با توسل به مبارزه ای مدنی به حیات سیاسی شونیسم در ایران برای همیشه پایان دهد.

۳. فعالین خارج کشور نقش بسیار والا و ارزنده ای در جلوگیری از تحقق کامل خفقان در آذربایجان داشته و از اینروی لایق تقدیر و سپاس هستند. اما بایستی متذکر شویم که آینده سیاسی حرکت ملی آذربایجان نه در خارج از آذربایجان بلکه در داخل کشور و بوسیله فعالین آن ترسیم می گردد. سعی در تحمیل سمبل و رهبریتی غیردمکراتیک از خارج به داخل محکوم بوده و هر گونه سمبل، رهبر و یا رهبران حقیقی حرکت ملی آذربایجان در طی فرآیندی دمکراتیک از سوی ملت آذربایجان تعیین خواهند شد.

۴. حرکت ملی آذربایجان از تمامی فعالین کارگری، معلمین و زنان می خواهد که با پیوستن به صفوف فعالین حرکت ملی آذربایجان دست در دست هم بسوی آذربایجانی مرفه، توسعه یافته و دمکرات حرکت کنند.

۵. اتحاد ملت های تحت ستم غیر فارس در ایران زمینه را برای سقوط سریعتر امپراطوری فارس-شیعه رادیکال مهیا خواهد نمود. از اینروی فعالین سیاسی این ملل می توانند ضمن حفظ احترام متقابل با اتخاذ تاکتیک های مشترک مبارزاتی و همکاریهای صمیمانه عرصه را بر شونیسم فارس تنگ تر کنند.

 

امید است فعالین دانشجوئی و ملی آذربایجان با لحاظ شرایط و حساسیت های موجود در هر شهر و منطقه و با اتخاذ تدابیر کافی ضمن بزرگداشت این قیام بزرگ با تهیه خبر، عکس و گزارش از هر نوع تجمعی سکوت و خفقان حاکم بر آذربایجان را شکسته و صدای مظلومیت آنرا بگوش جهانیان برسانند.

                                                                            حرکت ملی آذربایجان