http://asmek-yeni.blogspot.com/2007/04/mhp.html#links

 

 

اجرای حکم اعدام یک فعال سیاسی آذربایجانی در اورمیه


بنا به خبر های دریافتی از اورمیه حسین فرهوده (معرف به حسین خطیبی) از اهالی شهرستان خوی که به اتهام جاسوسی و همکاری با حزب ملی گرای حرکت ملی تورکیه (MHP) از ۸ ماه پیش در سلول انفرادی بازداشت گاه اداره اطلاعات اورمیه بسر می برد، بعد از تحمل شکنجه های فراوان جسمی که منجر به شکستن استخوان قفسه سینه اش و کبودی بدنش شده بود، به حکم قاضی حسین زاده رئیس شعبه یک دادگاه انقلاب شهرستان خوی محکوم به اعدام شد. حکم این زندانی سیاسی روز جمعه ۲۵ اسفند در شهر اورمیه به اجرا در آمده است.
حسین فرهیوده ۴۰ ساله متاهل، اهل خوی به شغل واردات و صادرات به کشور تورکیه مشغول بود. همسر دوم این فرد یاد شده اهل کشور تورکیه و دختر یکی از مسئولان حزب ملی گرای حرکت ملی تورکیه است. سه روز قبل از اعدام این فعال و زندانی سیاسی ماموران اداره اطلاعات اورمیه از مادر وی خواسته بودند که به ملاقات تنها فرزند خود بیاید و بعد از سه روز دوباره تماس گرفته و خبر اعدام وی را به خانواده اش داده اند. ماموران اداره اطلاعات از خانواده وی تعهد گرفته اند که مراسم تدفین وی را در سکوت برگزار کنند. لازم به توضیح است که در رابطه با اتهام حسین فرهیوده سه نفر دیگر در مضان اتهام و بازداشت هستند. یکی از این افراد اهل خوی و پسر خاله حسین فرهیوده بنام ایرج ... ( معرف به ایرج ناجی) به مدت ۵ ماه است که در سلول انفرادی اداره اطلاعات بسر می برد و یکی دیگر از متهمین پرونده افسر نیروی انتظامی بوده و یکی دیگر نیز فردی از اهالی تبریز است. بنا به ادعای مقامهای امنیتی این افراد از ماهها قبل در سفرهایی که به کشور تورکیه داشته اند و در جلسات مختلفی که شرکت نموده اند از سوی ماموران امنیتی ایران تحت تعقیب بوده اند.

کمیته دفاع از زندانیان سیاسی آذربایجان

 

 

ادامه بازداشت دو دانشجوی ترک مراغه ای

دوستاق: - کمال برزی و ارسلان آزمندیان دو تن  از فعالین دانشجویی آذربایجان در رابطه با پخش اعلامیه جهت دعوت مردم به تجمع مسالمت آمیز در اعتراض به حدیث جعلی چاپ شده پشت اسکناسهای ۵۰۰۰ تومانی، در مراغه بازداشت شدند.

بنابه گزارش خبرنگار وبلاگ دوستاق درمراغه ماموران اداره اطلاعات روزیکشنبه۲۰/۱/۸۶ پس از دستگیری برزی و آزمندیان در مراغه، این افراد را بازجویی و سپس آنها را به اداره کل اطلاعات استان واقع در باغ شمال تبریز منتقل کرده اند وپیگیریهای خانواده های دانشجویان جهت اطلاع از وضع فرزندانشان تا کنون بی نتیجه بوده است.همچنین به خانواده ها توصیه شده است که از درز هرگونه خبر در سایتها جلوگیری کنند و تهدید کرده اند که در غیر این صورت ودرج هرگونه خبری در سایتها فرزندشان تحت فشار قرار خواهد گرفت.

لازم به ذکر است که کمال برزی وارسلان آزمندیان دانشجویان رشته عمران دانشگاه آزاد تبریز می باشند و هر دو ۲۲ سال سن دارند

فعال آذربايجانی به ايران تحويل داده شد

 بی بی سی- مراجع امنيتی در جمهوری آذربايجان، شش روز پيش (هفتم آوريل) يکی از فعالان سياسی آذربايجان ايران را بازداشت و بامداد دیروز با هواپيما به تهران فرستاده و به مسئولان امنيتی ايرانی تحويل داده اند.

اين فعال سياسی که هادی سيد جواد موسوی نام دارد، آن گونه که گزارش شده از سال گذشته در باکو، پايتخت جمهوری آذربايجان اقامت داشته و به جريانی موسوم به جنبش ملی بيداری آذربايجان جنوبی وابسته بوده که با نام اختصاری اش، گاموح (گونی آذربايجان ملی اويانيش حرکتی) شناخته می شود.

دولت جمهوری آذربايجان پيش از اين نيز برخی فعالان آذربايجانی ايرانی را از اين کشور اخراج کرده اما اين افراد معمولاً به کشورهايی غير از ايران و بيشتر به ترکيه فرستاده شده اند.

جمهوری آذربايجان در سالهای نخستين پس از استقلال خود و به دنبال رشد حرکتهای ملی گرا و قومی گرا در اين جمهوری پايگاه گروهی از فعالان ايرانی شد که با هدف خودمختاری آذربايجان ايران يا جدايی آن از ايران و تشکيل آذربايجان بزرگ فعاليت می کردند.

اين گروهها در زمان رياست جمهوری ابوالفضل ائلچی بگ از حمايت مستقيم دولت جمهوری آذربايجان برخوردار بود اما اين حمايتها با سقوط دولت او و روی کار آمدن حيدر علی اف که سياست کاهش تنش و نزديک شدن احتياط آميز به ايران را دنبال می کرد کاهش يافت.

الهام علی اف، رئيس جمهور کنونی جمهوری آذربايجان از زمانی که جانشين پدر شد روابط دولتش را با ايران، بويژه در زمينه های اقتصادی افزايش داد و در حال حاضر، حمايت از گروههای قوميت گرا در جمهوری آذربايجان از چارچوب سياستهای دولت جمهوری آذربايجان خارج شده و احزاب مخالف دولت و مطبوعات وابسته به آنها از اين گروهها طرفداری می کنند.

طی دو سه سال اخير که مناطقی از ايران صحنه تنشهای قومی شده، جمهوری آذربايجان پس از سوريه دومين دولتی است که افرادی را که در ارتباط با اين تنشها مورد تعقيب دولت ايران قرار دارند به اين کشور تحويل می دهد.

 

 

اسکناس جدید 50 هزار ریالی، بصورت گسترده ای در آذربایجان مورد تحریم قرار گرفته است

 

اخبار مختلف و تایید شده ای که از شهرهای مختلف آذربایجان دریافت شده است حکایت از آن دارد که اسکناس 50 هزار ریالی جدید الانتشار بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران بصورت گسترده و حیرت انگیزی مورد تحریم ملت آذربایجان قرار گرفته است.  در این میان روحانیون مردمی آذربایجان نیز با تداوم روشنگری خود، خواهان عدم استفاده از اسکناسی هستند که سبب  وهن به ساحت  مقدس حضرت رسول اکرم (ص) می گردد.

دامنه تحریم به حدی وسیع است که حتی روستائیان رشید آذربایجانی نیز استفاده از این اسکناس را اهانت به مقام شامخ حضرت رسول(ص) و توهین به شعور عموم ملل و اقوام ایران می دانند.

بر اساس خبری که از مغان شهر(پارس آباد) رسیده یکی از نانوایان این شهر به مشتریان محتاط خود گفته است:" یقین داشته باشید که آرد این نانوائی با اسکناس 50 هزار ریالی خریداری نشده و حلال است."

گفته میشود که در برخی موارد اگر فردی مجبور به استفاده از این اسکناس شود؛ ضمن عرض مکرر معذرت و محذوریت خود، اقدام به خرج کردن آن می کند!

همچنین بر اساس اظهارات شاهدان عینی، مردم جمله مذکور را در بسیاری ازاسکناسها خط زده  و یا اینکه جملات طنزی در کنار آن نوشته اند. این جملات طنز در حال حاضر بصورت پیامهای کوتاه تلفن همراه در حال مخابره شدن به صدها هزار مشترک در سراسر  آذربایجان و ایران است.

در پشت اسکناس 50 هزار ریالی، حدیثی جعلی، منسوب به حضرت نبی اکرم (ص) درج شده که مدعی "علم اندوزی مردان پارسی حتی در ثریا" است. 

 

مجتهد شبستری، امام جمعه تبریز، در دانشگاه این شهر: حدیث مردان پارسی درست است، اما منظور از آن ایران می باشد!

 

اخیرا ایت الله مجتهد شبستری امام جمعه شهر تبریز، با حضور در دانشگاه این شهر، از اینکه اسکناس 50 هزار ریالی جدید الانتشار بانک مرکزی مورد تحریم گسترده ملت آذربایجان قرار گرفته، انتقاد نموده و این امر را ناشی از توطئه دشمنان و ناآگاهی مردم در خصوص سندیت حدیث مردان پارسی دانسته است. وی همچنین اظهار داشته است: "این حدیث توسط شخص حضرت پیغمبر (ص) نقل شده است با این تفاوت که مراد از مردان پارسی همان مردان ایرانی است!"

وی از جواب دادن به این پرسش که "چگونه ممکن است 1400 سال پیش حضرت رسول اکرم (ص) مردمان ساکن در فلات کثیر الملله ایران را برابر با یک گروه کوچک قومی بداند و افتخار کسب علم در ثریا را متوجه کسانی کند که در زمان حکومتشان تعلیم و تربیت ممنوع بود و علم آموزان به بدترین وضعی کیفر می شدند؟!" طفره رفته است!

 

صرافیهای تورک در آنکارا از پذیرش اسکناس 50 هزار ریالی ایران خودداری می کنند

بسیاری از صرافیهای تورک در آنکارا، از پذیرش ریال ایران و بخصوص اسکناسهای 50 هزار ریالی خودداری می کنند. یکی از این صرافیها در خیابان تونالی حلمی اظهار داشته است:

"رواج این اسکناس به معنای برتری طلبی قومی و ایجاد تفرقه در میان مسلمین است و بصورت آشکاری با تعالیم فرا ملیتی اسلامی منافات دارد!"