پيک ايران: محکوميت يک زن به سنگسار در اروميه

به نام آزادی

فعالان حقوق بشر در ایران : در ماه گذشته یک دادگاه اسلامی در شهر ارومیه یک زن کرد اهل شهر نقده به نام "ملک قربانی " را به اتهام زنای محصنه به سنگسار محکوم کرده است . این زن هم اکنون در ارومیه زندانی است و حکم صادره توسط دادگاه اسلامی ارومیه به خانم ملک قربانی ابلاغ شده است . همچنین خانمی به نام اشرف کلهری در زندان اوین نیز در انتظار این حکم غیر انسانی بسر می برند .
فعالان حقوق بشر در ایران ضمن اعلام نگرانی نسبت به اجرای این حکم در مورد خانم ملک قربانی و اشرف کلهری خواستار فشار مجامع حقوق بشری بر دولت جمهوری اسلامی برای متوقف کردن این حکم و حکم های غیر انسانی دیگر می باشد .
رونوشت به :
کوفی عنان
کمیساریای عالی حقوق بشر
عفو بین الملل
دیده بان حقوق بشر

 

 

 

همکار عزيز
متن زير را بخوانيد و اگر با محتواى آن موافقيد امضا کنيد.


baraheni@yahoo.com
اخيرا در مطبوعات جهان، بويژه مطبوعات آمريكا، گزارش شده است كه تعدادى از ايرانيان به نام نمايندگان اقوام تحت ستم ايرانى با بعضى از مقامات آمريكايى ديدار و گفت وگو كرده اند.
بدين وسيله، ما امضا كنندگان زير اعلام مى كنيم كه: اولا مسائل مربوط به اقوام و مردم ايران، مربوط به خود مردم ايران است؛ ثانيا اقوام تحت ستم ايران هرگز به هيچ فرد و يا افرادى در داخل و يا خارج ايران هيچ گونه مأموريتى براى مذاكره با دولت هاى ديگر، منجمله دولت آمريكا، نداده اند؛ و ثالثا، ما با هرگونه دخالت دول ديگر در مسائل داخلى ايران به هر بهانه اي، حتى به بهانه ى دمكراسى و اعاده ى حقوق حقه¬ى مردم ايران مخالف هستيم. مسئله ى اقوام ايران نيز مثل هر مسئله ى ديگر همه ايرانيان مربوط به خود ايرانيان است. بديهى است راه بحث، تحقيق و بررسى مسائل ايران، به روى سراسر مطبوعات جهان، و يا محافل و مجالس دمكراتيك كاملا باز است، و ما نيز از اين قبيل بحث ها با روى باز استقبال مى كنيم. راه پيمايى مردم ايران به سوى دمكراسي، يك راه پيمايى طولانى و پر فراز و نشيب است، و تكيه بر خارجي، نه تنها راهگشا نبوده، بلکه همه راهها را به کوره¬راه تبديل كرده است.
ما امضاكنندگان زير مذاکراتى از نوع مذاکره مربوط به اقوام ايرانى با دولت آمريكا را قويا محكوم مى كنيم.

نسرين الماسى
فرح طاهرى
دنا رباطى
فرداد فرشته هوش
نياز سليمى
حسن زرهى
حسين زراسوند
عزت مصلى نژاد
شاهرخ بحرالعلومى
شيدا بامداد
محمود معراجى
رضا براهنى
ساسان قهرمان
ليلا مجتهدى

20 مرداد 1385    00:19

  

 

اظهارات چنگیز بخت آور در  ملاقات با پسرش بعد از 80 روز حبس

 امروز 18 مرداد ماه 1385 بعد از گذشت قریب سه ماه ( 80 روز ) از دستگیری پدرم  چنگیز بخت آور موفق به دیدار ایشان شده ایم.در حالیکه  با توجه به آزادی سایر زندانیان ( گروه 6 نفره) از جمله مهندس امانی ، حسن ارک و .... انتظار آزادی ایشان را در روزهای آتی پیش بینی می کردیم، اما این امر محقق نشد تا اینکه صبح امروز برادرم موفق به ملاقات (از طریق تلفن و پشت شیشه زندان) و صحبت با وی شده است. آنچه درذیل می آید اظهارات پدرم درمورد حوادث و اتفاقاتی که در طول مدت زندان رخ داده  می باشد:

" از ابتدای دستگیری نامبرده تحت فشار و تضییقات جسمی و روانی شدید قرار گرفته است . بعد از انتقال از زندان تبریز به زندان اوین تهران به دلیل بازداشت و عدم اجازه ملاقات یا ارتباط تلفنی با خانواده دو بار دست به اعتصاب غذاهای چند روزه زده است که نهایتا منجر به اخذ اجازه برای مکالمه تلفنی شده است.

 بعد از انتقال از زندان اوین به زندان تبریز در روز 29 تیرماه 1385 تمامی 6 نفر زندانی مذکور ( غلامرضا امانی ، حسن ارک (حاجی ابوئی)، حامد ایمان، حسین حسنی، احمد حیدراوغلو و چنگیز بخت آور ) را در حیاط زندان جمع می نمایند ، سپس بازجویان از آنان می خواهند که یک نماینده از میان خود برای مذاکره با آنان انتخاب کنند. در این هنگام چنگیز بخت آور آماده گی خود را به عنوان نماینده و ریش سفید از طرف جمع مذکور اعلام می دارد که پاسخی بدین مضمون از طرف بازجویان اطلاعات سپاه  دریافت می کند: « تمامی این مسائل و مشکلات  و بحران های پیش آمده به خاطر گندکاریها و افتضاهات شماها بوجود آمده است.! و... » در پاسخ بخت آور چنین می گوید :« تمامی این مشکلات و بحرانها به خاطر ندانم کاریها و گندکاریهای شما بوجود آمده است.و.. » بعد از دریافت چنین پاسخی از طرف ایشان سه نفر ازبازجویان به چنگیز حمله نموده ، او را به شدت به زمین کوبیده و به طرز فجیعی  در حالیکه سر و صورت وی به در و دیوار زندان کوبیده می شده است  بر روی زمین کشیده و به بازداشتگاه زندان برده اند. گفته های پدرم حاکی از آن است که علاوه برموارد ذکر شده مامورین در بازداشتگاه نیز وی را به شدت مورد شکنجه جسمی - روحی و ضرب و شتم شدید قرار داده اند، بطوریکه برای مدتی زیاد از هوش رفته است.

در ادامه بازجویان، آزادی وی را مشروط به عدم اظهار و بیان آنچه در طول دوران زندان اتفاق افتاده (اعم از کتبی و شفاهی ) می نمایند که این شروط با مخالفت چنگیز بخت آور و احمد حیدر اوغلو مواجه شده و پذیرفته نمی شود. در جواب به این شروط این دو تن با اعلام حمایت از طرح حداقلی و  28 ماده ای « خواسته های ملت آذربایجان» درآستانه انتخابات دوره نهم ریاست جمهوری که تقریبا مشابه و هم وزن بیانیه اخیر«  مجمع دانشگاهیان آذربایجان » تحت عنوان « مطالبات ملت آذربایجان » در 7 خرداد 1385 می باشد، خواستار اجرای آن از طرف دولت ایران شده و  تاکید کرده اند که در صورت آزادی، تمامی آنچه ( فشارها ، شکنجه ها و .. .. ) که در طول دوران حبس بر آنها اتفاق افتاده را افشا کرده و از دولت جمهوری اسلامی ایران به خاطر حبس غیرقانونی و اعمال رفتارهای غیر متعارف و غیر استاندارد در طول دوران زندان به مجامع بین المللی و حقوق بشر شکایت خواهند نمود.

همچنین بنا به گفته وی  دکتر احمد حیدراوغلو مردانه در برابر دژخیمان سپاهی رژیم ایستاده و مقاومتی ستودنی از خود به نمایش گدشته است.

در پایان ملاقات پدرم خاطر نشان نموده  که در برابر خواسته های دیکتاتورمآبانه ، زورگویانه و غیر منطقی  جیره خواران رژیم به هیچ وجه عقب نخواهد نشست و در این راستا خواهان حمایت و یاری همه جانبه  تمامی فعالان و مبارزین صدیق حرکت ملی آذربایجان از وی و سایر زندانیان دربند  شده است. "

 

اینجانب بابک بخت آور از زندانیان هم بند  پدرم تقاضا دارم که در صورت مشاهده هرگونه کم و کاست یا نقصان درموارد فوق الذکر نسبت به تکمیل و رفع آن اقدام فرمایند. هم اکنون تعداد زیادی از مبارزین حرکت ملی از جمله عباس لسانی و ده ها تن دیگر در اردبیل و سایر شهرهای آذربایجان کما کان زندانی بوده و در شرایط دشواری به سر می برند. لذا از تمامی فعالین ، گروه ها ، تشکیلاتها و ژورنالیست های حرکت ملی آذربایجان استدعا می نمایم که به خاطر پایمال نشدن خون شهیدان همیشه جاویدمان در راه احقاق حقوق ملی و مدنی ملت ترک آذربایجان بصورت مستمر و دنباله دار از حقوق زندانیان دربند دفاع نموده و از تمامی ابزارها و امکانات موجود برای اعمال فشار بر رژیم فاشیستی – شوینیستی جمهوری اسلامی استفاده نمایند. امروز این عزیزان با روحیه و اراده ای پولادین در برابر دشمنان ملت آذربایجان جانانه ایستاده اند .  با دلی پر از امید به آینده و اتکا به پشتیبانی ملت و فعالین حرکت ملی آذربایجان .

 به امید آزادی آذربایجان از زندان شوینیزم آریایی

 بابک بخت آور-  2006/08/09   18/05/1385

 

ماهیت و نقش جنبش دانشجوئی در حرکت ملی آذربایجان جنوبی

 اصولا در جوامعی که آزادی بیان و احزاب به رسمیت شناخته نمی شود جنبش دانشجوئی به عنوان یک جنبشی اجتماعی مجبور به اتخاذ رویکردهایی سیاسی در قبال حوادث مبتلا به جامعه بویژه در حوضه مسائل اجتماعی-سیاسی و فرهنگی می شود. ماهیت جوان، ایده آلیست و عدالت طلب دانشجو و وجود بستر برای رفتارهای جمعی در محیط کلاس و یا خوابگاه موجب تولد جببشی مستقل، آرمانگرا و هدفمند می شود که از آن به عنوان جنبش دانشجوئی یاد می شود. واقعیت اینست که شرایط بسته، تبعیض آمیز، غیر دمکرات و توسعه نیافته آذربایجان جنوبی و عدم وجود احزاب سیاسی رسمی و توانمند زمینه را برای حضور جنبشی مستقل و ملی در دانشگاههای آذربایجان فراهم ساخته است. رشد و گسترش دانشگاههای آزاد در شهرهای کوچک و بزرگ آذربایجان که اکثریت مطلق دانشجویان آن از اهالی بومی آذربایجان می باشد خود به عامل مهمی در رونق یافتن جنبش دانشجوئی در دانشگاههای آزاد پا به پای دانشگاههای سراسری شده است. بعنوان مثال عملکرد دانشجویان در برگزاری مراسمها و میتینگ هایی در دانشگاههای آزاد تبریز، اردبیل، ارومیه و مراغه و... در این راستا قابل ارزیابی است. طبیعتا در این بین ریشه دار بودن تشکلهای مجرب دانشجوئی در دانشگاههای قدیمی، سراسری و بزرگ آذربایجان و عدم پرداخت شهریه در این دانشگاهها باعث عمیق شدن فعالیتها در این دانشگاهها گردیده است. بالطبع در آینده ای نه چندان دور با فراهم شدن تجربه مبارزاتی در دانشگاههای آزاد و کثرت دانشجو پیش بینی می شود سنگینی بیشتر جنبش دانشجوئی آذربایجان بر دوش دانشجویان دانشگاههای آزاد خواهد بود. در هر صورت دانشجوی آذربایجانی در هر دانشگاهی که باشد فارغ از گرایشهای معمول چپ، راست و مذهبی با تاکید بر منافع ملی آذربایجان و با آرزوی فضایی توسعه یافته، آزاد و دمکرات برای آذربایجان جنوبی و رسیدن به سعادت ملی در خط مقدم حرکت ملی آذربایجان قرار گرفته است. دانشجویان آذربایجانی با گرایشات ملی عمدتا حول چندین تشکل رسمی و غیر رسمی از جمله انجمن های اسلامی، جمعیت اسلامی، مجمع دانشگاهیان آذربایجان، کانون نشریات دانشجوئی آذربایجان، آسمک، انجمنهای ادبی و نشریات دانشجوئی مختلف به فعالیت خود ادامه می دهند. هر یک از این تشکلها بسته به شرایط دانشگاههای مختلف کارکردهای ویژه ای دارند. برخلاف جنبش دانشجوئی ایران که جولانگاه طرفداران نهضت آزادی، مشارکتیها، راستهای سنتی و ... بوده و از یکپارچگی و وحدت عمل بخوردار نیستند، جنبش دانشجوئی آذربایجان پیکره واحدی را تشکیل داده وعمدتا براساس اهداف تعریف شده زیر که در قالب بیانیه های صادره از سوی جنبش دانشجوئی تبیین شده است گردهم آمده اند:

·         برسمیت شناخته شدن حق تعیین سرنوشت برای آذربایجان جنوبی

·         رسمیت یافتن زبان تورکی در ایران پا به پای زبان فارسی

·         ایجاد زمینه برای فعالیت احزاب، تشکلها و نهادی مدنی- ملی آذربایجان

·         برچیده شدن هرگونه مظاهر تبعیض در تمامی حوضه های اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی در آذربایجان

وجود اختلاف نظرهای کوچک هرگز مانع از همکاری گسترده دانشجویان فعال در تشکلهای فوق الذکر نشده است. تا بحال جنبش مستقل و پیشرو دانشجوئی آذربایجان نقش قابل توجه و ارزنده ای در تئوریزه نمودن آرمانها و اهداف حرکت ملی آذربایجان داشته است. آنچه که بعد از این در دستور کار جنبش دانشجوئی آذربایجان واقع شده است عبارت از ایجاد رابطه مستحکم با توده ملت آذربایجان و ادامه بحثهای بنیادین و روشنگرانه تحت هر شرایطی در داخل جامعه و دانشگاهها می باشد. اگرچه بازداشتهای گسترده فعالین دانشجوئی همچنان ادامه دارد و تعدادی از این دوستان در زندانهای شونیسم بسر می برند ولی باز فعالیتها همچنان ادامه داشته و به محض بازشدن دانشگاهها جنبش مستقل دانشجوئی آذربایجان وارد فازهای نوین و جدی مبارزه خواهد گردید. ویژگی عمده جنبش دانشجوئی آذربایجان عدم قطع ارتباط فارغ التحصیلان با بدنه جنبش دانشجوئی است. فارغ التحصیلان عمدتا در قالب مجمع دانشگاهیان آذربایجان و نشریات دانشجوئی و یا مستقل به فعالیت خود ادامه داده و سعی در پرورش کادرهای حرفه ای و مدیریتی بویژه در شرایط بحرانی را دارند.

اکثریت مطلق اعضا فعال در این جنبش مستقل با چشمانی تیزبین در عین حالیکه بدور از لمپنیزم سیاسی و شخصیت پرستی سعی در تقویت بدنه حرکت ملی آذربایجان را دارند از سوی دیگر ازافتادن در تله اختلافات احتمالی موجود در داخل حرکت چه در درون وچه در بیرون از کشور خودداری می نمایند. فعالین جنبش دانشجوئی بیشتر از آنکه به شعارها و منم منم گوئیها و منافع فردی و رهبری حرکت بیاندیشند به عمل و مبارزه می اندیشند و این خود به عنوان نقطه قوت این جنبش محسوب شده و راه را برای مبارزه ای ملی و موثر فراهم می نماید.

 در شرایطی که در داخل آذربایجان جنوبی فضایی کاملا بسته و امنیتی را شاهد هستیم جنبش دانشجوئی امیدوار است فعالین خارج از کشور بدور از منم منم گوئیها در قالب جبهه ای واحد بعنوان یک لوبی کاملا فعال در خارج عمل نموده و با فشار بر سازمانهای بین المللی زمینه مبارزه و قدرت عمل برای فعالین داخل کشور را فراهم نمایند. متاسفانه حرکت ملی آذربایجان در شناساندن مواضع برحق، مدرن و مدنی خود در دنیا بسیار ضعیف عمل نموده است. حتی در صورتیکه مواضع رسمی کشورهای بزرگ و منطقه عدم حمایت از حرکت ملی آذربایجان باشد باز فعالین خارج حداقل توان جلب حساسیتهای نهادهای غیر دولتی و انساندوستانه نسبت به مسئله آذربایجان را دارند. در کشورهای غربی با توجه به اهمیت دیدگاه این نهادها و تاثیر مثبت شان بر سیاستهای رسمی دول در دراز مدت، حرکت ملی میتواند واکنش این کشورهای پرنفوذ را برای موضع گیری فعال در قبال آذربایجان جنوبی برانگیزاند. بنظر می رسد در شرایط حاضر فعالین خارج از کشور مسئولیت بسیار سنگینی در قبال حرکت ملی و شناساندن آن به جامعه جهانی برعهده دارند. از اینروست که وحدت عمل بیش از پیش احساس می شود. شناساندن ماهیت حق طلبانه، عدالت طلبانه، مدرن، سکولار، دمکرات و آزادیخواه حرکت ملی آذربایجان به انسانهای آزاده دنیا به معنی جلب حساسیت و همکاری آنها در درازمدت و خروج از شرایط سخت فعلی و حالت انزوا خواهد بود.

گله جک بیزیمدیر

آیدین ائل سئوه ر، فعال دانشجوئی -  مرداد ماه یکهزار و سیصدو هشتاد و پنج