ایران در آئینه آمار

 

تهیه و تنظیم : مریم اسکویی

 

Update: 24-4-2006

١٣٨٥/٢/٤

------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

١٦فروردين:٢٢ درصد جمعيت ورودى زندانهاى ايران را جوانان تشكيل مي‌دهند

كارشناسان معتقدند همزمان با افزايش متوسط سن ازدواج جوانان، سن جرايمى مانند فحشا، نزاعهاى خيابانى ، سرقت ، فرار از خانه، مزاحمت و ساير آسيبهاى اجتماعى مبتلا‌به و نيز تعداد و سابقه مجرمين كم سن و سال نيز افزايش مي‌يابد.
به گزارش گروه اجتماعى خبرگزارى دانشجويان ايران آمارهاى مركز آمار ايران نشان مي‌دهد سن ازدواج براى مردان از 24 سال در سال 65 به 7/26 سال در سال 83 و براى زنان از 20 به 9/23 سال در اين مدت رسيده است.
نتايج پژوهشى تحت عنوان ,تحولات ازدواج و طلاق در ايران, نشان مي‌دهد كه در سال 1345 سن ازدواج مردان 5/26 بوده، اين ميزان سپس با كمى كاهش روبه‌رو شده و بيشترين كاهش را در سال 1365 يعنى دهه اول انقلاب داشته و پس از آن افزايش يافته است . اين افزايش حدود نيم سال است و سپس سن ازدواج مردان از 5/26 به 27 سال تغيير يافته است.
دكتر شهلا كاظمى پور، جامعه شناس در تحقيق خود در مورد سن ازدواج جوانان بيان مي‌كند: سن ازدواج زنان در سال 1345 ، 18 سال بوده و هم اكنون به 4/23 رسيده است.
او مي‌افزايد: در سال 1345 سن ازدواج براى زنان شهرى 19 سال و براى زنان روستايى تقريبا 17 سال بود و پس از آن با مقدارى افزايش روبه‌رو شد و سپس با يك توقف بعد از انقلاب اسلامي، كاهش يافت، ولى بايد دانست كه متغيرهاى جمعيتى در جايى توقف مي‌كند و از حدى بالاتر نمي‌رود؛ بنابراين سن ازدواج زنان در حدى متوقف مي‌شود.
نتايج تحقيق وى همچنين نشان مي‌دهد: تعداد زنان مجرد 34 ــ 15 سال، 4 ميليون و 348 هزار و تعداد مردان مجرد 39 ــ 20 سال، 2 ميليون و 361 هزار نفر است كه اين امر نشان مي‌دهد در حال حاضر ما با فزونى يك ميليون و 900 هزار دختر در معرض ازدواج در مقايسه با پسران روبه‌رو هستيم.
بر همين اساس روانشناسان تاكيد مي‌كنند كه ناكامى ناشى از وجود موانع متعدد بر سر راه ازدواج جوانان مي‌تواند شمارى از آنها را به سوى ارتكاب برخى جرايم بكشاند. اين تاكيد در حاليست كه آمارها نشان مي‌دهد 22 درصد جمعيت ورودى زندانهاى كشور را جوانان تشكيل مي‌دهد، بطوريكه سالانه 27 تا 33 هزار جوان در گروه سنى 19 تا 25 سال زندانى مي‌شوند .

 

 ١٦فروردين.٢٨٠ هزار نفر با شکم‌هاى گرسنه در کپرهاى جنوب کرمان زندگى مي‌کنند

ايسنا
استاندار کرمان اعلام کرد: با همکارى بنياد مسکن انقلاب اسلامى و کميته امداد امام خمينى(ره)، کپرهاى جنوب استان به خانه‌هاى مسکونى دائم تبديل مي‌شوند.
به گزارش ايسنا، رئوفي‌نژاد بار ديگر به کپرنشينان جنوب استان اشاره کرد و گفت: 51 هزار کپر در جنوب استان شناسايى شده است که 280 هزار نفر با شکم‌هاى گرسنه در اين کپرها زندگى مي‌کنند.
وى خاطرنشان کرد: تبديل 10 هزار کپر به خانه‌هاى مسکونى دائم در سال 85 - 86 در نظر گرفته شده است که بنياد مسکن پرداخت وام و کميته امداد امام (ره) بازپرداخت آن را تقبل کرده است.
استاندار کرمان در پايان تاکيد کرد: بايد نتيجه کار را در عمل ببينيم نه در گزارش‌هاى کاغذى.

١٦فروردين:۱۶ ميليون مين در ايران

نيكى محجوب:شرق

 براساس برآوردهاى انجام شده، ۱۶ ميليون مين در كشور وجود دارد.عضو هيات مديره كانون مشاركت براى پاكسازى مين با تاكيد بر نياز به فعاليت مستمر در اين زمينه گفت: براساس اعلام مسئولان براى پاكسازى ايران از مين به ۵۰ سال زمان نياز است، اين رقم سه سال پيش در دوران وزير اسبق كشور موسوى لارى اعلام شد و نائل شدن به چنين هدفى مشروط به تامين اعتبار ۱۳۲ ميليارد تومانى وزارت كشور است.مطابق آمار رسمى در استان كردستان طى يك سال ۶۸ كشته و ۱۳۰ زخمى در اثر اصابت مين ثبت شده اند، اين در حالى است كه اين آمار برابر با كشته و زخمى شدن افراد در بوسنى در خلال سال هاى ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۲ است.وى با اشاره به تحقيق دكتر مردوخى مشاور اسبق سازمان برنامه و بودجه گفت: براساس اين تحقيق طى يك سال ۷۰ ميليارد تومان ضرر از زخمى شدن و نقص عضو افرادى كه بهره ورى خود را از دست مى دهند، به كشور وارد مى شود. شيرين عبادى رئيس كانون مشاركت براى پاكسازى مين نيز با اشاره به آلودگى حدود چهار ميليون هكتار زمين به مين گفت: بسيارى از دهكده ها متروك شده، زمين هاى بسيارى لم يزرع باقى مانده و انسان هاى بسيارى كشته و يا نقص عضو شده اند. وى با ابراز تاسف نسبت به كمبود آگاهى و اطلاعات درخصوص مين در ميان مردم گفت: فقط افرادى كه در مناطق آلوده به مين زندگى مى كنند با خطرات آن آشنايند و مردم ساير استان ها اطلاعى ندارند.عبادى فلسفه تاسيس كانون مشاركت براى پاكسازى مين را نيز اطلاع رسانى و آگاهى درخصوص مين اعلام كرد. وى افزود: در حال حاضر شاهد هستيم كه در ايران چند شركت خصوصى براى پاكسازى مين آغاز به كار كرده اند.برنده جايزه صلح نوبل ۲۰۰۳ هزينه توليد مين را بسيار اندك، اما هزينه پاكسازى آن را ۳۰ برابر بيشتر دانست.,تنها هزينه پاكسازى را نبايد مدنظر داشت، براى اين كار نياز به تكنولوژى پيشرفته نيز هست.,وى با اعلام اينكه هر روزه بيش از دو نفر در ايران در اثر اصابت مين كشته يا زخمى مى شوند، گفت: سالانه بين ۷۰۰ تا ۸۰۰ نفر با اين معضل روبه رو مى شوند.

 

٢١ فروردین :معاون وزارت كار و امور اجتماعي:

يك ميليون نفر در سال جاري جذب بازار كار مي شوند

مهر :معاون وزارت كار و امور اجتماعي گفت: با آموزش هاي كارآفريني و فني و حرفه اي سال ،۱۳۸۵ يك ميليون نفر جذب بازار كار مي شوند.
 
فرشباف درمورد برنامه هاي اين وزارتخانه براي اعزام نيروي كار به خارج از كشور، افزود: سياست گذاري در تعيين كشورهاي هدف مانند كشورهاي عربي حوزه خليج فارس، اروپاي غربي، استراليا، كره جوبي و سازمان بين المللي كار به منظور اعزام حدود ۱۰۰ هزار نيروي كار به خارج از كشور طي سال هاي برنامه چهارم توسعه از اهداف وزارت كار در اين زمينه است.
وي تصريح كرد: همچنين در زمينه اعزام نيروي كار به خارج از كشور تفاهم نامه اي را با وزارت امورخارجه در دست انجام داريم كه طي آن، سفراي كشورمان به عنوان وابستگان كار در كشور مورد نظر تلقي شده و اعزام نيروي كار به خارج از كشور در حوزه مسئوليت خود ا پيگيري مي كنند.
شعرباف درمورد آخرين نرخ بيكاري در كشور افزود: نرخ بيكاري اعلام شده توسط مركز آمارايران در پاييز امسال ۸/۱۰ درصد بوده، كه در برنامه فرابخشي سند اشتغال اين گونه تعريف شده كه نرخ بيكاري در سال ۱۳۸۳ ، ۴/۱۲ درصد بوده كه بايد طي سال هاي برنامه چهارم به ۴/۸ درصد برسد، يعني از ابتداي سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۸ حدود چهار درصد كاهش پيدا كند كه كاهش سالانه حدود يك درصد كه اين نيازمند اشتغال حدود ۵/۴ ميليون نفر در طي اين سال ها ( برنامه پنج ساله ) است يعني هر سال ۹۰۰ هزار نفر مشغول به كار شوند.

 

٢١ فزوردین:  صادرات ميعانات گازي فازهاي يك تا پنج پارس جنوبي از مرز ۱۵۴ ميليون بشكه گذشت

گروه اقتصادي: در سال جديد صادرات ميعانات گازي ميدان گازي پارس جنوبي از مرز ۱۵۴ ميليون بشكه گذشت.
به گزارش روابط عمومي شركت نفت و گاز پارس ميعانات گازي استحصال شده از فازهاي يك، ۲ و ۳ و فازهاي ۴و۵ ميدان گازي پارس جنوبي بيش از ۲۸۷ هزار بشكه ميعانات گازي از اسكله صادراتي پارس واقع در بندر عسلويه به خارج از كشور صادر شد كه با محاسبه اين مرحله، از ابتداي بهره برداري از اين پنج فاز تاكنون بيش از ۱۵۴ ميليون و ۵۵۹ هزار بشكه از اين فرآورده سودآور صادر شده است.
اين گزارش حاكي است كه از فازهاي يك تا پنج ميدان گازي پارس جنوبي تاكنون بالغ بر ۹۴ ميليارد و ۵۲۰ ميليون متر مكعب گاز طبيعي توليدشده كه پس از تصفيه به شبكه سراسري گاز كشور تزريق شده است، همچنين از اين ۵ فاز تاكنون بيش از ۳۴۶ هزار تن گوگرد توليد شده كه در۲۱ مرحله بارگيري و به خارج از كشور صادر شده است.
در فازهاي يك تا پنج ميدان گازي پارس جنوبي روزانه ۱۲۵ ميليون متر مكعب گاز ، ۲۰۰ هزار بشكه ميعانات گازي و ۱۰۰۰ تن گوگرد توليد مي شود كه هر فاز سالانه بيش از يك ميليارد و ۳۰۰ ميليون دلار درآمد عايد كشور مي نمايد.

٢٧فروردين:پيش بينی هزار ميليارد تومان كسرى اعتبار برای بخش بهداشت

روشنگری:رژيم به پخش کيک هسته ای مشغول است و تلاش می کند به زور تبليغات و خفه کردن صدای منتقدان داخلی وانمود کند که مردم ايران هم دسترسی به انرژی هسته ای را اولويت اصلی خود می دانند و به همين خاطر کشور را به دام جنگ و تحريم کشانده است. اما واقعيت ها از لابلای اطهار نظرهای همين ها چهره زشت خود را نشان می دهد. سرمايه ای که بايد صرف بهداشت و درمان مردم شود, صرف توليد سه ميليون قطعه نظامی شده و صنايع نظامی روسيه و رژيم های ديگر را تقويت کرده است. پولی که بايد در جهت کسترش بيمه درمان صرف شود, صرف خريد و توليد قايق های پرنده و موشک کوثر و شهاب شده است و قيمتش را هم البته طبق معمول "اقشار كم درآمد" بايد بپردازند.
متن خبر به نقل از خبرگزاری فارس:

عضو كميسيون بهداشت مجلس در گفت و گو با فارس:‌ مهمترين چالش نظام سلامت در كشور واقعى نبودن اعتبارات آن است

بيژن شهبازخانى افزود: بودجه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكى امسال حدود 5/6 درصد افزايش يافت در حالى كه تورم امسال حداقل 15 درصد پيش بينى مي‌شود.
وى يادآور شد: بودجه اين وزارتخانه حداقل 50 درصد كمتر از نرخ تورم رشد كرده است، به خصوص با واقعى نشدن سرانه درمان حتى به ميزان پيشنهاد شوراى عالى بيمه، كه هفت هزار تومان بود امسال فشار مضاعفى بر بيماران به خصوص اقشار كم درآمد وارد مي‌شود.
وى ادامه داد: با وجودى كه شوراى عالى بيمه سرانه درمان را هفت هزار تومان مصوب كرده بود اما در بودجه امسال سرانه درمان شهرنشينان 3900 تومان و سرانه درمان روستائيان حدود 1800 تومان تصويب شد و به اين ترتيب سهم مردم از هزينه هاى درمان بر خلاف اهداف برنامه توسعه چهارم باز هم افزايش مي‌يابد.
وى اضافه كرد: بر اساس قانون برنامه چهارم توسعه قرار بود سهم مردم از هزينه‌هاى سلامت از 55 درصد فعلى هر سال حدود پنج درصد كاهش پيدا كند و سهم دولت از اين هزينه ها از 45 درصد فعلى هر سال پنج درصد اضافه شود تا در پايان اين برنامه اين نسبت به 30 درصد سهم مردم و 70 درصد سهم دولت برسد اما با روند فعلى هر سال سهمى را كه مردم براى هزينه‌هاى سلامت از جيب خود پرداخت مي‌كنند، پنج درصد اضافه مي‌شود و در پايان برنامه سهم مردم از هزينه هاى سلامت 70 درصد و سهم دولت 30 درصد خواهد بود و اين يعنى دو برابر شدن فشار هزينه هاى درمان بر دوش مردم.
عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس گفت: متاسفانه بر اساس بودجه مصوب امسال وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، از هم اكنون پيش بينى مي‌شود كه اين وزارتخانه با حداقل هزار ميليارد تومان كسرى اعتبار مواجه مي‌شود و از دى ماه به بعد حتى توان پرداخت حقوق پرسنل خود را نيز نخواهد داشت.
شهبازخانى افزود: بر اساس قانون بودجه ظاهرا قرار است اين كمبود از محل درآمد اختصاصى بيمارستانها جبران شود اما بسيارى از روساى بيمارستانها و دانشگاههاى علوم پزشكى از هم اكنون پيش بينى كرده‌اند كه درآمدهاى تعيين شده از محل فروش خدمات درمانى به هيچوجه واقعى نيست و عملى نمي‌شود بنابراين كسرى بودجه مراكز درمانى دولتى در سال جارى قطعى است.

 

٢٧فروردين:پيش بينی هزار ميليارد تومان كسرى اعتبار برای بخش بهداشت

 خبرگزاری فارس:

عضو كميسيون بهداشت مجلس در گفت و گو با فارس:‌ مهمترين چالش نظام سلامت در كشور واقعى نبودن اعتبارات آن است
بيژن شهبازخانى افزود: بودجه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكى امسال حدود 5/6 درصد افزايش يافت در حالى كه تورم امسال حداقل 15 درصد پيش بينى مي‌شود.
وى يادآور شد: بودجه اين وزارتخانه حداقل 50 درصد كمتر از نرخ تورم رشد كرده است، به خصوص با واقعى نشدن سرانه درمان حتى به ميزان پيشنهاد شوراى عالى بيمه، كه هفت هزار تومان بود امسال فشار مضاعفى بر بيماران به خصوص اقشار كم درآمد وارد مي‌شود.
وى ادامه داد: با وجودى كه شوراى عالى بيمه سرانه درمان را هفت هزار تومان مصوب كرده بود اما در بودجه امسال سرانه درمان شهرنشينان 3900 تومان و سرانه درمان روستائيان حدود 1800 تومان تصويب شد و به اين ترتيب سهم مردم از هزينه هاى درمان بر خلاف اهداف برنامه توسعه چهارم باز هم افزايش مي‌يابد.
وى اضافه كرد: بر اساس قانون برنامه چهارم توسعه قرار بود سهم مردم از هزينه‌هاى سلامت از 55 درصد فعلى هر سال حدود پنج درصد كاهش پيدا كند و سهم دولت از اين هزينه ها از 45 درصد فعلى هر سال پنج درصد اضافه شود تا در پايان اين برنامه اين نسبت به 30 درصد سهم مردم و 70 درصد سهم دولت برسد اما با روند فعلى هر سال سهمى را كه مردم براى هزينه‌هاى سلامت از جيب خود پرداخت مي‌كنند، پنج درصد اضافه مي‌شود و در پايان برنامه سهم مردم از هزينه هاى سلامت 70 درصد و سهم دولت 30 درصد خواهد بود و اين يعنى دو برابر شدن فشار هزينه هاى درمان بر دوش مردم.
عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس گفت: متاسفانه بر اساس بودجه مصوب امسال وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، از هم اكنون پيش بينى مي‌شود كه اين وزارتخانه با حداقل هزار ميليارد تومان كسرى اعتبار مواجه مي‌شود و از دى ماه به بعد حتى توان پرداخت حقوق پرسنل خود را نيز نخواهد داشت.
شهبازخانى افزود: بر اساس قانون بودجه ظاهرا قرار است اين كمبود از محل درآمد اختصاصى بيمارستانها جبران شود اما بسيارى از روساى بيمارستانها و دانشگاههاى علوم پزشكى از هم اكنون پيش بينى كرده‌اند كه درآمدهاى تعيين شده از محل فروش خدمات درمانى به هيچوجه واقعى نيست و عملى نمي‌شود بنابراين كسرى بودجه مراكز درمانى دولتى در سال جارى قطعى است.

 

٢٧فروردين:ايران با نرخ تورم ١٦ درصدى رتبه هشتم جهان را از لحاظ نرخ بالاى تورم به خود اختصاص داده است.

واحد اطلاعات اقتصادى آمريكا در تازه ترين گزارش خود از نرخ تورم 160 كشور جهان در سال 2005 اعلام كرد: ايران با نرخ تورم 16 درصدى رتبه هشتم جهان را از لحاظ نرخ بالاى تورم به خود اختصاص داده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادى خبرگزارى فارس، واحد اطلاعات اقتصادى آمريكا در اين گزارش افزود: زيمباوه همچنان ركورددار بالاترين نرخ تورم در جهان است و نرخ تورم در اين كشور 585 درصد در سال 2005 اعلام شده است.
بنابراين گزارش، عراق با نرخ تورم 40 درصدى در رتبه دوم قرار دارد و كشورهاى برمه و گينه با كسب نرخهاى تورم 25 درصدى مشتركا" در رتبه سوم جهان جاى گرفته اند.
به گزارش فارس، در سال 2005 ميلادى نرخ تورم در كشورهاى زامبيا 19 درصد، آنگولا 7/17 درصد و افغانستان 3/16 درصد اعلام شده است و اين كشورها نيز به ترتيب در رتبه هاى پنجم تا هفتم قرار گرفتند.
اين گزارش افزود: از بين 160 كشور جهان، نرخ تورم در سال 2005 در 30 كشور جهان دورقمى و در 130 كشور نيز يك رقمى بوده است.
گزارش واحد اطلاعات اقتصادى آمريكا از نرخ تورم 16 درصدى در ايران در سال 2005 در حالى است كه بانك مركزى آخرين نرخ تورم در كشور را زير 13 درصد اعلام كرده است و در برنامه چهارم توسعه نيز پيش بينى شده كه تا پايان اين برنامه نرخ تورم يك رقمى شود.

 

٢٧فروردين:معاون سلامت وزارت بهداشت:حدس مى زنيم، بين ٥٠ تا ٦٠ هزار بيمار مبتلا به ايدز، در كشور وجود داشته باشد

خبرگزارى فارس:رئيس مركز مديريت بيماريهاى وزارت بهداشت اعلام كرد: بر اساس آخرين آمار موجود تا اول فروردين امسال 13040 نفر بيمار مبتلا به ايدز ثبت شده در كشور گزارش شده است.
آمار رسمى قبلى بيماران مبتلا به ايدز در كشور كه از سوى وزارت بهداشت شناسايى و ثبت نام شده‌اند آذر ماه سال گذشته 12هزار و 557 نفر اعلام شده بود.
به گزارش خبرنگار اجتماعى فارس، محمد مهدى گويا در گفت و گو با خبرنگار اجتماعى فارس افزود: با وجود افزايش نسبى تعداد مبتلايان به بيمارى ايدز در كشور، رشد اين بيمارى در سال 84 نسبت به سال ماقبل آن كاهش چشمگير نشان مي‌دهد كه علت آن نياز به بررسى بيشتر دارد.
.پيش از اين سيد مويد علويان، معاون سلامت وزارت بهداشت اعلام كرده بود كه بر اساس آمار ثبت شده بيماران ايدز در كشور، حدس مى زنيم، بين 50 تا 60 هزار بيمار مبتلا به ايدز، در كشور وجود داشته باشد كه بخش عمده آنها شناسايى نشده‌اند اما هر دو آمار ثبت شده و تخمينى بيماران مبتلا به ايدز آمار رسمى محسوب مي‌شود.

٢٩فروردين:خط فقر اعلام شد: ٢٧٥هزار تومان

آفتاب :سازمان مديريت و برنامه‌ريزى كشور خط فقر يك خانوار پنج نفره را 275 هزار تومان اعلام كرده است. اين در حالى است كه در سال‌هاى گذشته اين رقم نزديك به 190 هزار تومان گزارش شده بود. مطابق يافته‌هاى جديد سازمان مديريت كه برآوردى اعلام نشده از شاخص‌هاى مبين فقر در سال 84 است، گروهى از اقشار جامعه كه ماهانه بين 210 تا 275 هزار تومان درآمد دارند در دهك هشتم درآمدى كشور قرار دارند و افراد با اين درآمد زيرخط فقر قرار دارند.
اين استدلال بر اين اساس است كه غير از افراد شامل دهك هشتم، خانوارهاى دهك نهم و دهم نيز در زير خط فقر قرار دارند.
در اين ميان ،حداقل دستمزد اعلام‌شده براى سال جارى در حدود 40 درصد كم‌تر از خط فقر برآورد شده است. اين در حالى است كه اعلام حداقل دستمزد با انتقاد بسيارى از كارشناسان و مديران صنعتى مواجه شده است و آنان تحمل اين هزينه‌ها را فراتر از توان كنونى صنايع ايران مي‌دانند

٢٩فروردين:معاون پيشگيرى بهزيستى: رشد اعتياد در كشور ٣ برابر رشد جمعيت است
*سن فرار دختران از خانه به
١٣ سال كاهش يافته است


خبرگزارى فارس: معاون پيشگيرى سازمان بهزيستى كشور اعلام كرد: رشد اعتياد در كشور سالانه حدود هشت درصد است در حالى جمعيت كشور سالانه حدود 6/2 درصد رشد مي‌كند بنابراين تعداد معتادان سالانه بيش از 3 برابر جمعيت رشد مي‌كند.
به گزارش خبرنگار اجتماعى فارس، ميرزمانى امروز در جمع خبرنگاران در محل سازمان بهزيستى كشور، افزود: اين آمار البته مربوط به تحقيقى است كه در سال 81 در كشور انجام شده است و در مورد كل آسيبهاى اجتماعى اگر چه آمار دقيق و مستندى وجود ندارد اما مي‌توان گفت كه رشد آسيبهاى اجتماعى بيش از رشد جمعيت كشور است.
وى ادامه داد: آسيبهاى اجتماعى مقوله پيچيده‌اى است كه همه انواع آن با هم تداخل دارند به عنوان مثال 60 درصد مبتلايان به ايدز معتادان تزريقى هستند، اعتياد منشا بسيارى از طلاقهاست و بيش از 70 درصد مجرمانى كه دستگير مي‌شوند به نحوى با مسئله اعتياد درگير بوده‌اند.
معاون سازمان بهزيستى گفت:بسيارى از معتادان از سن 20 سالگى و قبل از آن شروع به سيگار كشيدن مي‌كنند و در سنين بين 25 تا 29 سالگى معتاد مي‌شوند.
ميرزمانى گفت: بر اساس آمار رسمى حدود 5/1 ميليون نفر معتاد دائمى در كشور داريم كه با احتساب هر خانوار 4 نفر در كشور حداقل 6 ميليون نفر به طور مستقيم بر اثر اعتياد يك فرد معتاد دچار مصيبت مي‌شوند.
معاون سازمان بهزيستى كشور ادامه داد: در زمان حاضر 124 مركز مشاوره ژنتيك دولتى و خصوصى در كشور فعال است كه متاسفانه فقط از يك سوم ظرفيت اين مراكز استفاده مي‌شود علاوه بر آن مركز مشاوره تلفنى بهزيستى با شماره 148 در 51 شهر كشور داير است كه به علت تماسهاى فراوان مردم با اين شماره، فقط 11 درصد تلفنها را مى توانيم جوابگو باشيم.
وى گفت: علاوه بر اين اقدامات، در زمان حاضر با افزايش 300 تيم جديد در سال جاري، 800 تيم پيشگيرى از آسيبهاى اجتماعى در محلات كشور در فعال شده‌اند كه با كمك معتمدين محلى براى كاهش آسيبهاى اجتماعى هر محله متناسب با نوع آسيب آن فعاليت مى كنند و در صورتى كه تيمهاى كاهش آسيب در محيطهاى كارى را هم به حساب آوريم تعداد اين تيمها به 2500 تيم در سراسر كشور مى رسد.

*سن فرار دختران به 13 سال كاهش يافت
ميرزمانى اضافه كرد: در مورد دختران فرارى نيز متاسفانه شاهد كاهش سن فرار دختران از خانه هستيم به طورى كه بر اساس آخرين برآوردها اين سن به 13 يا 14 سال در كشور كاهش يافته است.
معاون سازمان بهزيستى كشور همچنين به اجراى طرح مبارزه با تنبلى چشم در سال گذشته اشاره كرد و گفت: با اجراى اين طرح بيش از يك ميليون و 600 كودك زير پنجسال تحت معاينه چشم قرار گرفتند كه حدود 51 هزار نفر آنها بيمار تشخيص داده شدند.
وى ادامه داد: هزينه معاينه چشم هر كودك حدود 16 هزار تومان است اما اگر فردى دچار بيمارى و نابينايى شد ماهانه حداقل 180 هزار تومان فقط براى درمان آن بايد هزينه شود.

 

٣ارديبهشت:روزانه ٨٠٠ نفر در كشور بر اثر بيمارى و حوادث گوناگون مي‌ميرند

خبرگزارى فارس: رئيس كميسيون بهداشت و درمان مجلس مي‌گويد: از مجموع 800 نفرى كه هر روز در كشور مى ميرند 317 نفر بر اثر سكته قلبى و بيماريهاى قلب و عروق جان مي‌سپارند با اين وجود مسئله مهم نظام سلامت كشور توجه به پيشگيرى از بيماريها و تقويت بيمه‌هاى سلامت نگر به جاى بيمه هاى درمانى است، اقدامى كه طليعه آن ديده مي‌شود.
*يكى از ابعاد مهم سلامت كه بيشتر از بقيه ابعاد آن درمورد آن صحبت مى شود، سلامت جسمانى است كه البته همان طور كه گفتيد در سالهاى گذشته موفقيتهاى خوبى به خصوص در مورد كنترل بيماريهاى عفونى و مرگ و مير كودكان زير 5 سال‌ در كشور داشته‌ايم با وجود اين در مورد مرگ و مير كودكان زير يكسال كه بيشتر به مسائل ژنتيكى و مشكلات مادرزادى برمى گردد توفيق چندانى نداشته‌ايم. چرا؟
- در مورد شاخصهاى جسمى سلامت، به خصوص در دهه دوم پس از پيروزى انقلاب به موفقيتهاى بزرگ و پيشرفتهاى جهشى رسيديم كه البته در دهه سوم تقريبا مسير ثابتى پيدا كرد و آمارها پس از دهه دوم انقلاب تاكنون تغيير چندانى نداشته است، حتى در بعضى سالها بدتر هم شده است چون به مسائل ديگرى برخورد كرديم مثل بيماريهاى مادرزادى و ژنتيكى كه كمتر مورد توجه قرار گرفت.
 بيماريهاى قلب هر سال جان72 هزار نفر را در كشور مي‌گيرد
* به مسئله ديگرى از سلامت جسم بپردازيم، بيماريهاى قلب و عروق، سرطانها و سكته هاى قلبى اكنون بيشترين تلفات جانى را وارد مى كند، از اين نظر چه وضعى داريم و چه بايد بكنيم؟
-آمارى كه داريم مربوط به سال 80 است، بر اساس اين آمار روزانه 700 تا 800 نفر در كشور مى ميرند، كه 317 نفر آنها بر اثر بيماريهاى قلب و عروق است كه بيش از 30 درصد موارد را شامل مي‌شود.
تحقيق ديگرى نير در مورد علل مرگ و ميرها در كشور انجام شده است كه بر اساس آن 72 هزار نفر سالانه بر اثر سكته قلبى جان خود را از دست مي‌دهند كه آمار بالايى است و بر اين اساس سكته قلبى و بيماريهاى قلب و عروق عامل اول مرگ و مير در كشور است و پس از آن ترافيك و حوادث است كه سالانه جان حدود 30 هزار نفر را در كشور مي‌گيرد.
در مورد حوادث ترافيكى نيز در حالى كه تعداد خودروهاى ما به اندازه كشور سوئد است در كشور سوئد سالانه 25 نفر بر اثر حوادث ترافيكى مي‌ميرند و در كشور ما در حدود 30 هزار نفر يعنى بيش از هزار برابر.

٣ارديبهشت:١٥ هزار كارگر اخراجى در واحدهاى توليدى و صنعتى پاكدشت

نماينده كارگران پاكدشت ، گفت ‌‏: از ابتداى سال جارى تا كنون ‌‏, بيش از 70 درصد واحدهاى توليدى و صنعتى شهرستان پاكدشت به حالت نيمه فعال در آمده‌‏ و 15 هزار كارگر قراردادى نيز از كار بر كنار شده‌‏اند .
به گزارش خبرنگار گروه كارگرى ايلنا , "عباس سالارى" ، افزود : افزايش دستمزد كارگران و دو نرخى شدن دستمزدها , علت اصلى اخراج كارگران و ركود كارخانجات پاكدشت است .
وى گفت ‌‏: افزايش دستمزد كارگران قراردادى , موجب اعتراض كارگران رسمى شده و مديران واحدهاى توليدى و صنعتى را با مشكلات زيادى مواجه ساخته است به نوعى كه تمامى آنها با اهداف توليد و بهره‌‏ورى تناقض آشكار دارد .
اين مقام كارگرى ، تصريح كرد ‌‏: 8080 واحد توليدى و صنعتى در شهرستان پاكدشت وجود دارد كه هم اكنون بيش از 6 هزار واحد آنها با مشكلات جدى در توليد مواجه بوده و تعدادى از آنها نيز در حالت ركود و ورشكستگى به سر مي‌‏برند .
سالارى ، گفت ‌‏: شركت شيرآلات قهرمان از جمله كارخانجات فعال در پاكدشت بود كه هم اكنون با از دست دادن 300 تن از كارگرانش ، در وضعيتى كاملا بحرانى به سر مى برد

 

٣ارديبهشت: ۱۳هزار و ‪ ۴۰نفر مبتلا به ايدز شناسايى شده و تاكنون يكهزار و ‪ ۵۴۱نفر در ايران براثر بيمارى مهلك ايدز جان خود را از دست داده‌اند.

رييس اداره ايدز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، گفت: ‪ ۱۳هزار و ‪ ۴۰نفر مبتلا به ايدز و ويروس "اچ آى وى" مثبت در كشور شناسايى شده‌اند.
دكتر" عباس صداقت" روز يك‌شنبه با اعلام اين آمار، به خبرنگار ايرنا گفت : براساس آخرين بررسى وزارت بهداشت، از اين تعداد، ‪
۱۲هزار و ‪ ۳۳۶مرد و ‪ ۷۰۴زن مبتلا به ايدز و آلوده به ويروس اچ آى وى مثبت هستند.
وي، اعتياد تزريقى با ‪
۶۳/۴درصد را، مهمترين راه انتقال اين بيمارى مهلك و آلوده شدن افراد ياد شده به ويروس اچ آى وى ذكر كرد.
آميزشى با ‪
۷/۳درصد، خون و فرآورده‌هاى خونى با ‪ ۱/۸درصد، مادر به كودك ‪ ۰/۵درصد و نامشخص ‪ ۲۷درصد نيز از ديگر راههاى انتقال ايدز و ويروس اچ آى وى در اين افراد، ذكر شده است.
به گفته وى تاكنون يكهزار و ‪
۵۴۱نفر در ايران براثر بيمارى مهلك ايدز جان خود را از دست داده‌اند.
حدود يك چهارم يا يك پنجم مبتلايان به ايدز علت ابتلايشان ناشناخته است كه به گفته اين كارشناس وزارت بهداشت مي‌توان آن را مربوط به رفتارهاى جنسى خارج از خانواده دانست.
براساس گزارش سازمان جهانى بهداشت، هم‌اكنون ‪
۴۰ميليون نفر در دنيا به ويروس "‪ " H.I.Vآلوده هستند و هر سال نيز پنج ميليون نفر به اين آمار اضافه مي‌شود.
آموزش نوجوانان وجوانان درزمينه آشنايى با بيمارى ايدز و راههاى انتقال و پيشگيرى از اين بيمارى مورد تاكيد كارشناسان است.

 

٣ارديبهشت:حدود ١٧٥ ميليون مهاجر بين‌المللى در جهان وجود دارد

به گزارش كميسارياى عالى پناهندگان سازمان ملل در تهران، در حاليكه تعداد پناهندگان با 9،2 ميليون به كمترين حد خود در طى 25 سال رسيده است، اين كتاب اظهار مي‌دارد كه سيستم بين‌المللى مبارزه با آوارگي، در حال مبارزه با چالشهاى جديد در دنيايى است كه بيشتر و بيشتر به سوى جهانى شدن مي‌رود.
اين بحران شامل معضل دهها ميليون جابجا شده داخلي، سردرگمى شايع در زمينه مهاجر و پناهنده، سياستهاى پناهندگى سخت‌تر و رشد عدم تحمل است.
گوترس در پيش گفتار اين كتاب نوشته است كه امروزه مخاصمات بين كشورها از نزاعها و جنگهاى داخلى رواج كمترى دارد.نتيجه اين امر كاهش عبور پناهندگان از مرزهاى بين‌المللى و افزايش تعداد آوارگان داخلى است.
گوترس مي‌گويد: , آوارگى داخلى بزرگترين شكست جامعه بين‌الملل در اقدامات بشر دوستانه بوده است، به طوري‌كه دو مخاصمه طولانى در آفريقا، جمهورى دموكراتيك كنگو و سودان به تنهايى باعث آوارگى داخلى 7.5 ميليون نفر در سال 2005 شده است.,
جنوب سودان، كه در حال تقلا براى بيرون آمدن از دو دهه جنگ داخلى است ممكن است در طى چند سال آينده شاهد بازگشت بيش از 4 ميليون آواره داخلى و پناهنده بدان كشور باشد.
بر اساس گزارش كميسارياى عالى پناهندگان در تهران، اين كتاب همچنين به معضل ميليونها پناهنده‌اى مي‌پردازد كه راه‌حلى براى آنها وجود ندارد.
اين كتاب مى گويد: ,حداقل 33 مورد از اينگونه وضعيتهاى طولانى پناهندگى وجود دارد كه شامل گروههاى حداقل 25 هزار نفرى است كه براى پنج يا بيش از پنج سال در تبعيد به‌سر مي‌برند كه اين گروه روى هم رفته 5.7 ميليون نفر از 9.2 ميليون پناهنده در سطح جهان را تشكيل مي‌دهد.,
اين كتاب مى گويد كه تعداد مهاجران بين المللى بيش از 175 ميليون نفر تخمين زده شده است و پناهجويان و پناهندگان تنها قسمت بسيار كوچكى از آنرا تشكيل مي‌دهند. اما تفاوت ميان پناهنده، پناهجو و مهاجر نامشخص است و اكنون برخى از رسانه‌ها و سياستمداران به همه آنها نگاهى منفى دارند.
كميسارياى عالى سازمان ملل متحد در امور پناهندگان كه دو بار برنده جايزه صلح نوبل شده است، از 19 ميليون پناهنده و اشخاص ديگر شامل 5.5 ميليون آواره داخلى در بيش از 116 كشور حمايت مي‌كند.
بازگشت ميليونها نفر به كشورهاى در حال بهبود چون افغانستان، آنگولا و سيرالئون در كاهش شديد تعداد پناهندگان و پناهجويان در سطح جهان طى پنج سال گذشته مؤثر بوده است.
هرچند بر طبق گزارش جديد دفتر كميسارياى عالى سازمان ملل متحد در امور پناهندگان پايدارى برخى از اين بازگشتها هنوز مايه نگرانى است.

 

 

 

Update: 6-4-2006

١٣٨٥/١/١٧

------------------------------------------------------------------------------------------------------

٤فروردين:توليد نفت ايران ٢٦ هزار بشكه در روز كاهش يافت

هموطن:براساس گزارش ماهانه اوپك، توليد نفت ايران در ماه بهمن با 26 هزار بشكه در روز كاهش نسبت به ماه قبل مواجه شد و به 802/3 ميليون بشكه در روز رسيد.
توليد 11 كشور عضو اوپك در ماه بهمن (فوريه) با 160 هزار بشكه در روز افزايش نسبت به ماه قبل به 713/29 ميليون بشكه در روز رسيد.
براساس اين گزارش، ايران و نيجريه تنها اعضاى اوپك بوده‌اند كه در اين ماه با كاهش توليد مواجه شدند.
توليد نفت ايران در ماه فوريه به 802/3 ميليون بشكه در روز رسيد كه اين رقم نسبت به ماه قبل به ميزان 26 هزار بشكه در روز كاهش داشته است. توليد نيجريه نيز با 65 هزار بشكه در روز كاهش به 319/2 ميليون بشكه در روز رسيد.
بروز نا آرامي‌هاى سياسى عامل كاهش نفت نيجريه در اين ماه اعلام شده است.
عراق در ماه فوريه با بيشترين افزايش توليد مواجه بوده است. توليد نفت اين كشور در ماه فوريه با 225 هزار بشكه در روز افزايش به 773/1 ميليون بشكه در روز رسيد.
توليد ساير اعضاى اوپك در ماه فوريه به اين ترتيب است: الجزاير 377/1، اندونزى 922/0، كويت 541/2، ليبى 678/1، نيجريه 319/2، قطر 807/0، عربستان 394/9، امارات 497/2 و ونزوئلا 605/2 ميليون بشكه در روز.

 

 

١٥فروردین  همشهری :درآمد سرشار نفتي‌ پوشش‌ مشكلات‌ اقتصادي‌

 

گروه‌ اقتصادي‌:بي‌.بي‌.سي‌ در گزارشي‌ درباره‌ اقتصاد ايران‌ در سال‌ 84 آورده‌ است‌: اقتصاد ايران‌ سال‌ گذشته‌ را با انتظار و نگراني‌ آغاز كردأ انتظار براي‌ اينكه‌ چه‌ كسي‌ رييس‌جمهور خواهد شد و نگراني‌ از بابت‌ پرونده‌ هسته‌يي‌ كه‌ به‌ عقيده‌ بسياري‌ از كارشناسان‌ مهم‌ترين‌ چالش‌ بين‌المللي‌ جمهوري‌ اسلامي‌ در 27 سال‌ گذشته‌ به‌ حساب‌ مي‌آيد.
پيروزي‌ غيرمنتظره‌ محمود احمدي‌ نژاد شهردار سابق‌ تهران‌ در انتخابات‌ رياست‌ جمهوري‌ و تغييرات‌ گسترده‌ مديران‌ اقتصادي‌ تحولي‌ است‌ كه‌ عواقب‌ و پيامدهاي‌ آن‌ هنوز به‌ درستي‌ روشن‌ نيست‌ و براي‌ سنجش‌ نتايج‌ تغيير سياست‌هاي‌ اقتصادي‌، افزايش‌ برنامه‌هاي‌ تكليفي‌ بانك‌ها، ترويج‌ مطالبات‌ عامه‌پسند و واگذاري‌ سهام‌ عدالت‌ بايد تا سال‌ آينده‌ صبر كرد. با اين‌ همه‌، افت‌ شاخا بورس‌ از حدود 12100 واحد در آغاز سال‌ به‌ حدود 9800 واحد در پايان‌ سال‌ و ادامه‌ ركود بازار مسكن‌ شايد روشن‌ترين‌ نشانه‌ پيامدهاي‌ ناشي‌ از تنش‌هاي‌ سياسي‌ انتخابات‌ رياست‌جمهوري‌ و پرونده‌ هسته‌يي‌ بر اقتصاد ايران‌ باشد.
در تمام‌ طول‌ سال‌ بورس‌ بشدت‌ متلاطم‌ بود و ركود كم‌ سابقه‌يي‌ را تجربه‌ كرد و 5\2 ميليون‌ سهامدار بورس‌ تقريبا نيمي‌ از ؤروت‌ را از دست‌ دادند.
در كنار فضاي‌ داخلي‌ و خارجي‌ درآمدهاي‌ نفت‌ از رقم‌ كم‌ سابقه‌ 50 ميليارد دلار فراتر رفت‌ و ولع‌ دولت‌ براي‌ استفاده‌ از اين‌ درآمد نيز افزايش‌ يافت‌.
 دولت‌ جديد در گزارشي‌، كه‌ يك‌ روز مانده‌ به‌ پايان‌ سال‌ منتشر شده‌، پيش‌بيني‌ كرده‌ است‌ كه‌ نرخ‌ تورم‌ از 15 درصد سال‌ گذشته‌ به‌ حدود 12 تا 13 درصد و رشد نقدينگي‌ به‌ حدود 30 درصد در پايان‌ سال‌ برسد.
آمارهاي‌ قطعي‌ هنوز منتشر نشده‌اند، ولي‌ با افزايش‌ كم‌ سابقه‌ سهم‌ درآمدهاي‌ نفتي‌ در بودجه‌ سال‌ آينده‌ پيش‌بيني‌ مي‌شود با تزريق‌ نزديك‌ به‌ 40 ميليارد دلار درآمد نفتي‌، نقدينگي‌ بيش‌تر شود و تورم‌ افزايش‌ يابد.
گزارش‌ عملكرد دولت‌ در شش‌ ماه‌ دوم‌ سال‌ پيش‌بيني‌ كرده‌ كه‌ رشد اقتصادي‌ كشور به‌ 5\5 درصد برسد، در حالي‌ كه‌ برخي‌ عقيده‌ دارند كه‌ اين‌ رشد بيش‌ از 5\4 درصد نخواهد بود و به‌ واسطه‌ ارجاع‌ پرونده‌ هسته‌يي‌ ايران‌ به‌ شوراي‌ امنيت‌ و وخيم‌تر شدن‌ اوضاع‌، امكان‌ دستيابي‌ به‌ رشد هشت‌ درصدي‌ در سال‌ آينده‌ نيز با ترديد مواجه‌ است‌.
در كنار افزايش‌ درآمدها، دولت‌ با كسري‌ بودجه‌ فراواني‌ مواجه‌ شدأ امري‌ كه‌ در زمان‌ تصويب‌ لايحه‌ بودجه‌ سال‌ 84 پيش‌بيني‌ مي‌شد.
كسري‌ بودجه‌ جاري‌ سال‌هاست‌ كه‌ به‌ معضلي‌ هميشگي‌ و ساختاري‌ در اقتصاد ايران‌ تبديل‌ شده‌، ولي‌ به‌ عقيده‌ برخي‌ كارشناسان‌ برنامه‌هاي‌ دولت‌ جديد نيز در افزايش‌ كسري‌ بودجه‌ نقش‌ داشته‌ است‌. بي‌.بي‌.سي‌ در ادامه‌ گزارش‌ خود مي‌افزايد: دولت‌ احمدي‌نژاد براي‌ جبران‌ 8500 ميليارد تومان‌ كسري‌ بودجه‌ دو لايحه‌ متمم‌ براي‌ تامين‌ بودجه‌ جاري‌ و واردات‌ بنزين‌ به‌ مجلس‌ فرستاد. چنين‌ كاري‌ در هشت‌ سال‌ گذشته‌ بي‌ سابقه‌ بوده‌ است‌.
دولت‌ جديد براي‌ جبران‌ بخشي‌ از كسري‌، حدود 2500 ميليارد تومان‌ از بودجه‌ عمراني‌ را كه‌ نزديك‌ به‌ 30 درصد كل‌ آن‌ بود به‌ مصارف‌ جاري‌ اختصاص‌ داد و بقيه‌ نيز با مجوز مجلس‌ از حساب‌ ذخيره‌ ارزي‌ تامين‌ شد.
 ايران‌ يك‌ سوم‌ از حدود 70 ميليون‌ ليتر بنزين‌ خود را وارد مي‌كند و سالانه‌ بيش‌ از چهار ميليارد دلار صرف‌ واردات‌ بنزين‌ مي‌شود.
در صورت‌ اجراي‌ اين‌ مصوبه‌، بخشي‌ از بنزين‌ توليد داخل‌ با قيمت‌ 80 تومان‌ در هر ليتر و بقيه‌ با قيمت‌ حدود 400 تومان‌ در هر ليتر عرضه‌ خواهد شد.
در كنار اين‌ مساله‌، برنامه‌ از رده‌ خارج‌ كرده‌ خودروهاي‌ فرسوده‌ نيز كه‌ سهم‌ زيادي‌ را در مصرف‌ بالاي‌ بنزين‌ دارند، همچنان‌ باقي‌ است‌ و بعد از چهار سال‌ تعداد خودروهاي‌ از رده‌ خارج‌ شده‌ در حدود 20 هزار دستگاه‌ بوده‌ است‌.
بر اساس‌ برنامه‌ چهارم‌ توسعه‌ كه‌ از سال‌ 84 آغاز شده‌، بايد 200 هزار دستگاه‌ خودرو فرسوده‌ در سال‌ 84 از رده‌ خارج‌ مي‌شد، اما آمار نشان‌ مي‌دهد كه‌ در 10 ماه‌ اول‌ تنها 9 هزار دستگاه‌ از رده‌ خارج‌ شده‌ است‌.
مشكل‌ اصلي‌ طرح‌ از رده‌ خارج‌ كردن‌ خودرو كمبود منابع‌ مالي‌ است‌ و دولت‌ بودجه‌يي‌ براي‌ از رده‌ خارج‌ كردن‌ خودروها در سال‌ 85 اختصاص‌ داده‌ اما اميد چنداني‌ براي‌ تحقق‌ برنامه‌ از رده‌ خارج‌ كردن‌ 700 هزار خودرو در سه‌ سال‌ آينده‌ وجود ندارد.
ركود بازار مسكن‌ كه‌ از سال‌ 1381 آغاز شده‌ در سال‌ 1384 نيز ادامه‌ يافت‌ و بر اساس‌ گزارش‌ها در سال‌ 84 اين‌ بخش‌ ضعيف‌ ترين‌ عملكرد را در اقتصاد ايران‌ داشته‌ است‌.
 به‌ عقيده‌ كارشناسان‌ تبديل‌ 40 ميليارد دلار ارز به‌ ريال‌ در سال‌ آينده‌ وضعيت‌ اقتصادي‌ كشور را غيرقابل‌ پيش‌بيني‌ كرده‌ ولي‌ در بالا رفتن‌ نرخ‌ تورم‌ از رقم‌ پيش‌بيني‌ شده‌ 5\13 درصد ترديدي‌ وجود ندارد.
 اقتصادي‌ ادامه‌ دهد اين‌ امكان‌ وجود دارد كه‌ نرخ‌ تورم‌ تا بالاي‌ 20 درصد نيز برسد.
همزمان‌ با افزايش‌ درآمدهاي‌ نفتي‌، سهم‌ واردات‌ كالاهاي‌ خارجي‌ بشدت‌ افزايش‌ يافته‌ و از مرز 40 ميليارد دلار گذشته‌ و پيش‌بيني‌ مي‌شود واردات‌ در سال‌ آينده‌ رونق‌ بيشتر بيابد.

 

١٥ فروردین همشهری
جديدترين نظرسنجي از تهراني ها!

ترافيك، آلودگي هوا و بيكاري در صدر معضلات قرار گرفت

 

ايسنا:  ترافيك، آلودگي هوا، بيكاري، فساد و فحشا، فقر و مسكن به ترتيب با ۷/۵۵ ، ۷/۴۷ ، ۵/،۳۵ ۱/۲۲ ، ۸/۱۹ و ۱/۱۹ درصد مهمترين معضلات و مشكلات شهر تهران از ديدگاه شهروندان است.
بر اساس نظرسنجي مركز افكارسنجي دانشجويان ايران كه بهمن ماه سال گذشته در ۲۲ منطقه تهران انجام شد، شهروندان تهراني در پاسخ به سؤالي مبني بر اين كه آيا دولت براي حل اين معضلات برنامه اي دارد؟
۸/۵۳درصد گفته اند دولت براي حل آنها برنامه  دارد، اما ۲/۴۳درصد بر اين باورند كه دولت برنامه خاصي ندارد و ۱/۳درصد افراد نيز در اين مورد اظهار بي اطلاعي كرده اند.
در خصوص توانايي دولت در حل معضلات شهر تهران ۵/۲۳درصد پاسخگويان اميدوارند كه اين معضلات در آينده توسط دولت برطرف شود، اين در حاليست كه ۹/۴۸درصد پاسخگويان اميد زيادي به حل اين مشكلات توسط دولت ندارند و ۲/۲۷درصد تا حدودي اميدوارند كه دولت اين معضلات را بر طرف كند.
همچنين ۱/۴۶ درصد تهراني ها با اجراي طرح سهميه بندي بنزين موافق و ۲/۳۸ مخالف بودند و ۶/۱۵ درصد نيز در اين خصوص اظهارنظري نكردند، از سوي ديگر ۱/۸۳ درصد پاسخگويان مصرف بنزين را در كشور زياد مي دانند و تنها ۲/۱ درصد بر اين باورند كه مصرف بنزين كم است كه با در نظر گرفتن امتياز ۵ براي گزينه خيلي زياد و امتياز يك براي گزينه خيلي كم، ميانگين ارزيابي شركت كنندگان در اين نظرسنجي از مصرف بنزين در كشور ۸۲/۳ است كه از مصرف متوسط به بالاي بنزين حكايت مي كند.
۶/۴۷ درصد از پاسخگويان قيمت ليتري ۸۰۰ ريال را براي بنزين مناسب دانسته اما از نظر ۴/۳۸ درصد اين قيمت گران و ۲/۱۰ درصد نيز آنرا ارزان ارزيابي كرده اند.

 

١٥ فروردین همشهری:

براساس تازه ترين گزارش سيا

ايران نوزدهمين قدرت اقتصادي در جهان است

 

مهر: واحد مطالعات اقتصادي سازمان اطلاعات مركزي آمريكا، سيا، ايران را نوزدهمين قدرت اقتصادي جهان و بزرگترين اقتصاد منطقه خاورميانه در سال ۲۰۰۵ معرفي كرد.
واحد مطالعات اقتصادي سيا در گزارش جديد خود توليد ناخالص داخلي ايران بر حسب برابري قدرت خريد در سال ۲۰۰۵ را ۷/۵۱۶ ميليارد دلار اعلام كرده است كه بدين ترتيب ايران ۹۳/۰ درصد اقتصاد جهاني را در اختيار دارد.
واحد مطالعات اقتصادي سيا توليد ناخالص داخلي بر اساس برابري قدرت خريد ايران را در سال ۲۰۰۴ برابر با ۸/۴۷۷ ميليارد دلار اعلام كرده بود كه اين رقم با ۳/۱۵ درصد افزايش در سال ۲۰۰۵ مواجه شد.
بر اساس اين گزارش، كل توليد ناخالص داخلي جهان در سال ۲۰۰۵ به ۵۵ هزار و ۵۰۰ ميليارد دلار رسيد كه كشورهاي آمريكا، چين، و ژاپن به ترتيب بيشترين سهم را از آن داشتند و سه قدرت اقتصادي نخست جهان به حساب مي آيند.
توليد ناخالص داخلي آمريكا بر حسب برابري قدرت خريد در سال ۲۰۰۵ به ۱۱ هزار و ۷۵۰ ميليارد دلار رسيد و سهم اين كشور را از اقتصاد جهاني به ۲/۲۱ درصد رساند.
واحد مطالعات اقتصادي سيا همچنين توليد ناخالص داخلي بر اساس برابري قدرت خريد چين را ۷ هزار و ۲۶۲ ميليارد دلار، ژاپن ۳ هزار و ،۷۴۵ هندوستان ۳ هزار و ،۳۱۹ آلمان ۲ هزار و ،۳۶۲ انگلستان يك هزار و ،۷۸۲ فرانسه يك هزار و ،۷۳۷ ايتاليا يك هزار و ،۶۰۹ و توليد ناخالص داخلي روسيه را يك هزار و ۴۰۸ ميليارد دلار اعلام كرده است.
بر پايه همين گزارش، توليد ناخالص داخلي اتحاديه اروپا در سال ۲۰۰۵ به ۱۱ هزار و ۶۵۰ ميليارد دلار رسيد و آلمان، انگلستان، فرانسه، ايتاليا، و اسپانيا به ترتيب بزرگترين اقتصادهاي اين اتحاديه در سال ۲۰۰۵ بودند.
واحد مطالعات اقتصادي سيا همچنين توليد ناخالص داخلي كره جنوبي بر اساس برابري قدرت خريد را ۹۲۵ ميليارد دلار، تايلند ،۵۲۴ تركيه ،۵۰۸  مصر ،۳۱۶ عربستان ،۳۱۰ اسرائيل ،۱۲۹ امارت ،۶۳ سوريه ،۶۰ عراق ،۵۴ كويت ،۴۸ عمان ،۳۸ و اردن ۲۵ ميليارد دلار اعلام كرده است.

 

١٥ فروردین همشهری:

بانك مركزي اعلام كرد:

۱۵۹ هزار ميليارد ريال مجموع داراييهاي بانكهاي
غير دولتي و موسسات اعتباري غير بانكي است

 

فارس: مجموع داراييهاي بانكهاي غير دولتي و موسسات اعتباري غير بانك در پايان دي ماه سال ۸۴ به ۱۵۹ هزار و ۷/۴۶ ميليارد ريال رسيد.
به گزارش بانك مركزي، مجموع داراييهاي بانكهاي غير دولتي و موسسات اعتباري غيربانكي در پايان دي ماه سال ۸۴ با ۲/۱۳۰ در صد افزايش نسبت به مدت مشابه در سال قبل به ۱۵۹ هزار و ۷/۴۶ ميليارد ريال رسيد.
رقم دارايي هاي بانك هاي غير دولتي و موسسات اعتباري غير بانكي در پايان دي ماه سال ۸۳ ، ۶۹ هزار و ۱/۷۸ ميليارد ريال بوده است.
دارايي هاي خارجي بانكهاي غير دولتي و موسسات اعتباري غير بانكي شامل طلا و ارز با ۳/۱۹۸ در صد افزايش نسبت به مدت مشابه در سال گذشته از ۳ هزار و ۲۹۷ ميليارد ريال در دي ماه ۸۳ به ۹ هزار و ۸۳۴ ميليارد ريال در دي ماه ۸۴ رسيد.

 

 

١٥ فرورین همشهری:

در سال ۲۰۰۵ ميلادي

ايران با ۲۸ ميليارد دلار واردات بزرگترين
بازار صادراتي دوبي شناخته شد

 

فارس: ايران با واردات ۷/۲۸ ميليارد دلار كالا از دوبي طي سال ۲۰۰۵ به عنوان بزرگترين بازار اين اميرنشين در اين سال شناخته شد.
به گزارش اتاق بازرگاني دوبي، طي سال ۲۰۰۵ به طور كلي ۱/۹۶ ميليارد دلار كالا از دوبي به كشورهاي مختلف صادر شد كه جمهوري اسلامي ايران با اختصاص ۷/۲۸ ميليارد دلار از اين رقم به خود براي چندمين سال متوالي به عنوان بزرگترين بازار صادراتي اين اميرنشين شناخته شده است.
صادرات كالا از دوبي به ايران در سال ۲۰۰۵ با ۷ درصد افزايش نسبت به سال قبل مواجه بوده است.
پس از ايران كشور عربستان با واردات ۷/۱۷ و قطر با ۸/۵ ميليارد دلار كالا بازارهاي بعدي صادراتي دوبي شناخته شده اند.
صادرات كالا از دوبي به عربستان در اين سال ۳۳ درصد و به قطر ۶۰ درصد نسبت به سال قبل افزايش داشته است.

 

١٥ فروردین :بانك جهاني دورنماي اقتصاد چين را مطلوب ارزيابي كرد

 

ايرنا: بانك جهاني در گزارش «شش ماهه اقتصاد شرق آسيا» ، دورنماي اقتصاد چين را مطلوب ارزيابي كرد.
به نوشته روزنامه «چاينا ديلي» ، بانك جهاني همچنين اقتصاد منطقه شرق آسيا را «در حال پيشرفت با گام هاي استوار» دانست و اعلام كرد درهاي اين منطقه بيشتر از مناطق ديگر جهان بر روي اقتصاد و تجارت گشوده شده است.
در اين گزارش همچنين پيش بيني شده است تحقق اهداف مطرح شده در يازدهمين برنامه پنج ساله توسعه چين براي دو برابر كردن ارزش كل سرانه توليدات داخلي تا سال ۲۰۱۰ ميلادي در مقايسه با سال ،۲۰۰۰ كار مشكلي نباشد.
بانك جهاني همچنين توسعه اقتصادي چين را در سال ۲۰۰۶ ميلادي سريع اعلام كرد و پيش بيني نمود ميزان رشد اقتصاد اين كشور ۲/۹ درصد باشد.
بر اين اساس، رشد اقتصادي چين در سال جاري ميلادي به طور عمده به توسعه صنعتي و افزايش سرمايه گذاري وابسته خواهد بود.
در گزارش سالانه بانك جهاني نيز تعديل مكانيسم تعيين نرخ ارز چين «يوان» در سال ۲۰۰۵ ميلادي براي تقويت ثبات توسعه اقتصادي چين مساعد ارزيابي شد و به پكن پيشنهاد كرد نسبت شغل هاي خدماتي را در ارزش كل توليدات ملي اين كشور بيش از پيش ارتقا دهد.

 

١٦فروردين:22 درصد جمعيت ورودى زندانهاى ايران را جوانان تشكيل مي‌دهند

به گزارش گروه اجتماعى خبرگزارى دانشجويان ايران آمارهاى مركز آمار ايران نشان مي‌دهد سن ازدواج براى مردان از 24 سال در سال 65 به 7/26 سال در سال 83 و براى زنان از 20 به 9/23 سال در اين مدت رسيده است.
نتايج پژوهشى تحت عنوان ,تحولات ازدواج و طلاق در ايران, نشان مي‌دهد كه در سال 1345 سن ازدواج مردان 5/26 بوده، اين ميزان سپس با كمى كاهش روبه‌رو شده و بيشترين كاهش را در سال 1365 يعنى دهه اول انقلاب داشته و پس از آن افزايش يافته است . اين افزايش حدود نيم سال است و سپس سن ازدواج مردان از 5/26 به 27 سال تغيير يافته است.
دكتر شهلا كاظمى پور، جامعه شناس در تحقيق خود در مورد سن ازدواج جوانان بيان مي‌كند: سن ازدواج زنان در سال 1345 ، 18 سال بوده و هم اكنون به 4/23 رسيده است.
او مي‌افزايد: در سال 1345 سن ازدواج براى زنان شهرى 19 سال و براى زنان روستايى تقريبا 17 سال بود و پس از آن با مقدارى افزايش روبه‌رو شد و سپس با يك توقف بعد از انقلاب اسلامي، كاهش يافت، ولى بايد دانست كه متغيرهاى جمعيتى در جايى توقف مي‌كند و از حدى بالاتر نمي‌رود؛ بنابراين سن ازدواج زنان در حدى متوقف مي‌شود.
نتايج تحقيق وى همچنين نشان مي‌دهد: تعداد زنان مجرد 34 ــ 15 سال، 4 ميليون و 348 هزار و تعداد مردان مجرد 39 ــ 20 سال، 2 ميليون و 361 هزار نفر است كه اين امر نشان مي‌دهد در حال حاضر ما با فزونى يك ميليون و 900 هزار دختر در معرض ازدواج در مقايسه با پسران روبه‌رو هستيم.
بر همين اساس روانشناسان تاكيد مي‌كنند كه ناكامى ناشى از وجود موانع متعدد بر سر راه ازدواج جوانان مي‌تواند شمارى از آنها را به سوى ارتكاب برخى جرايم بكشاند. اين تاكيد در حاليست كه آمارها نشان مي‌دهد 22 درصد جمعيت ورودى زندانهاى كشور را جوانان تشكيل مي‌دهد، بطوريكه سالانه 27 تا 33 هزار جوان در گروه سنى 19 تا 25 سال زندانى مي‌شوند .

١٦فروردين.280 هزار نفر با شکم‌هاى گرسنه در کپرهاى جنوب کرمان زندگى مي‌کنند


 به گزارش ايسنا، رئوفي‌نژاد بار ديگر به کپرنشينان جنوب استان
 51 هزار کپر در جنوب استان شناسايى شده است که 280 هزار نفر با شکم‌هاى گرسنه در اين کپرها زندگى مي‌کنند.
وى خاطرنشان کرد: تبديل 10 هزار کپر به خانه‌هاى مسکونى دائم در سال 85 - 86 در نظر گرفته شده است که بنياد مسکن پرداخت وام و کميته امداد امام (ره) بازپرداخت آن را تقبل کرده است.
استاندار کرمان در پايان تاکيد کرد: بايد نتيجه کار را در عمل ببينيم نه در گزارش‌هاى کاغذى.

 

١٦فروردين:۱۶ ميليون مين در ايران

نيكى محجوب:شرق
 براساس برآوردهاى انجام شده، ۱۶ ميليون مين در كشور وجود دارد.عضو هيات مديره كانون مشاركت براى پاكسازى مين با تاكيد بر نياز به فعاليت مستمر در اين زمينه گفت: براساس اعلام مسئولان براى پاكسازى ايران از مين به ۵۰ سال زمان نياز است، اين رقم سه سال پيش در دوران وزير اسبق كشور موسوى لارى اعلام شد و نائل شدن به چنين هدفى مشروط به تامين اعتبار ۱۳۲ ميليارد تومانى وزارت كشور است.مطابق آمار رسمى در استان كردستان طى يك سال ۶۸ كشته و ۱۳۰ زخمى در اثر اصابت مين ثبت شده اند، اين در حالى است كه اين آمار برابر با كشته و زخمى شدن افراد در بوسنى در خلال سال هاى ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۲ است.وى با اشاره به تحقيق دكتر مردوخى مشاور اسبق سازمان برنامه و بودجه گفت: براساس اين تحقيق طى يك سال ۷۰ ميليارد تومان ضرر از زخمى شدن و نقص عضو افرادى كه بهره ورى خود را از دست مى دهند، به كشور وارد مى شود. هر روزه بيش از دو نفر در ايران در اثر اصابت مين كشته يا زخمى مى شوند، گفت: سالانه بين ۷۰۰ تا ۸۰۰ نفر با اين معضل روبه رو مى شوند. ۶۵درصد از زمين ها همچنان آلوده است.