سايت عصرنو

تحقیق و بررسی در باره چگونگی مرگ ستار بهشتی باید جدی و مستقل باشد


Tue 13 11 2012



gozareshgaran-bedounemarz.gif

پاریس – ٢٣ ابان‌ماه ١٣٩١- گزارش‌گران بدون مرز با احتیاط و نگرانی از انجام تحقیق و بررسی دستگاه قضایی ایران در باره مرگ ستار بهشتی استقبال می‌کند.

" باید همه حقایق در باره مرگ ستار بهشتی روشن شود. تحقیق و بررسی اعلام شده از سوی دستگاه قضایی، نباید برای خاک به چشم پاشیدن و نهان کردن حقیقت بکار گرفته شود و یا تنها هدفش کارزاری تبلیغاتی برای نفی روشنگری‌هایی باشد که در این باره در سطح ملی و بین‌المللی انجام شده است. در روزهای اخیر گفته‌های برخی از مقامات مسئول جمهوری اسلامی، اطلاعات متناقض و تکان دهنده‌ای را بر مجموعه ابهاماتی که در باره مرگ و به خاک سپری پیکر ستار بهشتی وجود داشت، اضافه کرده است. گزارش‌گران بدون مرز همچنان بر درخواست خود مبنی بر تشکیل کمیسیون تحقیق و بررسی مستقل در باره چگونگی مرگ ستار بهشتی به هنگام بازداشت تاکید دارد. "

در تاریخ ٢١ آبان ستاد حقوق بشر دستگاه قضایی جمهوری اسلامی با انتشار اطلاعیه‌ای اعلام کرد که " با دستور قاطع و ویژه حضرت آیت الله آملی لاریجانی ریاست محترم قوه قضائیه تمام ابعاد قضیه تحت بررسی دقیق قرار گرفته است که نتایج آن بزودی اعلام خواهد شد " ستاد حقوق بشر، نهادی حکومتی تحت نظارت دستگاه قضایی است و " اعضاء اصلی این ستاد که ریاست آن با رئیس قوه قضائیه می‌باشد عبارتند از: دبیر ستاد حقوق بشر- دادستان کل کشور- رئیس دیوان عالی کشور- وزیر کشور- وزیر دادگستری- وزیر امور خارجه- وزیر اطلاعات- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی- رئیس سازمان بازرسی کل کشور- رئیس سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور- مسؤل کمیته حقوقی دبیر خانه شورایعالی امنیت ملی- معاونت امنیت بین الملل دبیر خانه شورایعالی امنیت ملی- فرمانده نیروی انتظامی- دو نفر از حقوقدانان یا قضات باسابقه."

در تاریخ ٢٢ ابان ماه غلامحسین محسنی اژه‌ای دادستان کل کشور در کنفرانس مطبوعاتی اطلاعات مشخصی را در باره مرگ این وب‌نگار اعلام کرد، از جمله تاریخ دقیق مرگ وی که "روز ١٣ آبان" یعنی چهار روز پس از بازداشت روی داده است. وی در این باره اعلام کرد " اینکه فردی از تاریخ ٩ تا ١٣ آبان به زندان منتقل شده و فوت کند در ظاهر امری غیر طبیعی است." به گفته‌ی دادستان کل کشور " علت مرگ هنوز مشخص نشده است (....) پزشکی قانونی نظریه مفصلی را با تحقیقات اولیه خود اعلام کرده است در این نظریه که قبل از کالبد شکافی و براساس مشاهدات ظاهری متوفی نوشته شده که در ٥ جا از جمله ساق پا، دست، پشت کتف و ران علامتی از کبودی وجود دارد، (....) پس از کالبد شکافی نیز اعلام شد که هیچ مورد غیر معمول و مشکوکی در مورد متوفی مشاهده نشده است. اما برای اعلام نظر قطعی و علت تامه باید آزمایش سم شناسی و آزمایش کبد و برخی اعضای دیگر بدن صورت گیرد.(....) در آزمایش سم شناسی نیز مورد مشکوکی مشاهده نشده است(...)."

غلامحسین محسنی اژه‌ای با آنکه در بخشی از گفته‌های خود، وجود نامه‌ای را که ستار بهشتی در مدت انتقال خود به بند ٣٠٥ زندان اوین نوشته است، و در ان از بدرفتاری ماموران پلیس فتا شکایت کرده است، تائید کرد، اما بخش‌هایی از این نامه را " دارای ابهام" خواند. سخنگوی دستگاه قضایی اعلام کرد " روز ١٠ آبان بازپرس ذیربط اقدامات لازم را انجام داده و اعلام می‌شود اگر قرار وثیقه در اختیار بازپرس قرار گیرد، بلافاصله متهم با قرار وثیقه آزاد شده و درغیر این صورت به زندان معرفی می‌شود." اما ماموران پلیس بدون مطلع کردن خانواده برای ارائه‌ی وثیقه ستار بهشتی را به زندان اوین انتقال دادند. به گفته دادستان کل کشور :"بنابر این پس از انتقال وی به اوین نامه‌ای نوشته می‌شود که متهم تا زمان ارائه وثیقه برای ادامه تحقیقات در اختیار پلیس قرار گیرد، بدین منظور ساعت ١٦:20 دقیقه روز ١٠ آبان متوفی به بند ٣٥٠ اوین که یک بند عمومی است منتقل می‌شود اما براساس نامه روز قبل پس از اینکه وی شب را در اوین می‌گذراند فردای آن روز یعنی ١١ آبان پلیس فتا متهم‌ را‌ برای‌ ادامه‌ تحقیقات‌ تحویل می‌گیرد.(...)"

به نظر می‌رسد که مقامات مسئول در پی یافتن "علت طبیعی و دیگری" برای مرگ این وبلاگ نویس هستند. در این باره محسنی اژه‌ای می‌گوید " به گفته شاهدان متهم در مدتی که در اوین بوده اظهار خستگی و کوفتگی می‌کرده، طبق گفته ماموران ستار بهشتی پس از این که اعلام می‌کند قلبم سنگین شده است به بهداری اوین رفته و مورد معاینه قرار می‌گیرد در این رابطه دکتر وی اعلام می‌کند که مطلب خاصی در مورد مساله قلبی مشاهده نشد، اما قرص قلب به او داده شد و فکر می کنم مشکل عصبی داشته باشد و بهتر است که دکتر اعصاب نیز او را معاینه کند."

دادستان کل جمهوری اسلامی در این مصاحبه تاکید کرده است که تحقیق و بررسی ادامه دارد و باید فاصله ١١ تا ١٣ آبان مشخص شود.

از سوی دیگر برخی از مسئولان جمهوری اسلامی، از جمله اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی و رئیس آن علاالدین بروجردی،در مصاحبه‌هایی اظهاراتی متناقض و مخالف با گفته‌های دادستان کل کشور ابراز داشته‌اند. کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی نیز اعلام کرده بود که در باره مرگ ستار بهشتی تحقیق و بررسی انجام می‌دهد و نتایج انرا در اختیار "مردم و نمایندگان" قرار خواهد داد.

 

ستار را دیدیم... از جهنم روی زمین آمده بود!

 

• شهادت فریبرز رئیس دانا، عبدالفتاح سلطانی، سعید متین پور، سروش ثابت، یاشار دارالشفاء، رضا شهابی، بهنام ابراهیم زاده و... در مورد شکنجه ی ستار بهشتی ...

اخبار روز: www.akhbar-rooz.com
سه‌شنبه
۲٣ آبان ۱٣۹۱ - ۱٣ نوامبر ۲۰۱۲

 

http://www.akhbar-rooz.com/user/albums/a_0003/img_22033.jpg
ویژه ی اخبار روز: عده ای از زندانیان سیاسی اوین در پیامی که برای انتشار در اخـتیار اخبار روز قرار گرفته است از دیدار خود با ستار بهشتی در زندان اوین نوشته اند:


مردم ایران و مردم جهان که نگران جان و حیثیت انسان هستید!

ستار بهشتی زندانی سیاسی – عقیدتی را در تاریخ
۱۰ آبان ۱٣۹۱ به بند ٣۵۰ زندان اوین آوردند. از لحظه های ورود هر کس او را دید دانست که وی از یک جهنم روی زمین بیرون آمده است. چهره ی زرد و تکیده و ژولیده که فریاد فروخفته ی درد و آزار را در جلوی چشمان همه ی هم بندیان به نمایش می گذاشت. بدنی فرتوت و ناتوان از راه رفتن عادی، حتی نشستن و خوابیدن و کلامی که اصوات رنج را هجا می کرد. از آغاز دانستیم که او زیر سخت ترین آزارها و شکنجه ها بوده و از بازداشتگاه های پلیس امنیت به اینجا آورده شده است. جای جای کبود شده ی بدن و جای دستنبد و غل بر دست و پایش مهرهایی بودند برای تایید رفتار سنگدلانه با او. او فرزند اعماق شهر تهران و متعلق به خانواده ای بسیار محروم بود و جرمش هم استفاده از کامپیوتر شخصی و بیان آرای خود و دردهای دیگران اعلام شده است. بهشتی چندین بار در اینجا اعلام کرد که به عنوان فردی مستقل همواره مدافع حقوق محرومان و آزادیخواهان به بند افتاده از طریق افشای حقایق به ویژه مجازات های اعدام و حبس و شکنجه بوده است.
متاسفانه توقف او در این تنفس گاه موقت و رنج زا کمتر از
۲۰ ساعت پایید. او را به جای نامعلومی بازگرداندند که بعداً معلوم شد یکی از شعبه های پلیس امنیت بوده است. او در مدت توقف و به خصوص هنگام بازگردانده شدن بارها در حضور بسیاری از هم بندیان اعلام کرد که با او به قصد انهدام یا تبدیلش به چیزی خالی از هر چیز رفتار کرده اند و افزود که اینبار او را در زیر شکنجه و آزار خواهند کشت. نسخه ای از تظلم خواهی و برخی از حرف های او موجود است.
حرف او درست بود. پس از یک هفته در تاریخ
۱۶ آبان ۱٣۹۱ خبر جان باختن او اعلام شد و ما می دانیم که لحظه به لحظه ی مراسم تحویل و تدفین جنازه زیر شدیدترین مراقبت های پلیسی و امنیتی خواهد بود.
ما وظیفه انسانی و تاریخی خود می دانیم که در این حصار و بند فرصت را برای بازنگری حقیقت از دست ندهیم، با هر هزینه ای که ممکن است برایمان داشته باشد. خاموش ماندن ما فقط صحه گذاشتن بر رفتارهای ضد بشری علیه مردم آزادیخواه و به حرف آمده نیست، بلکه امضا کردن گواهی رفتارهای ضد انسانی باز هم بیشتر بر ما و فراموش کردن انسان بودن خودمان است.

امضاء: فریبرز رئیس دانا، عبدالفتاح سلطانی، سعید متین پور، فریدون صیدی راد، سعید جلالی فر، سروش ثابت، یاشار دارالشفاء، وحید علی قلی پور، داور حسینی، وجدان، رضا شهابی، بهنام ابراهیم زاده، رضا انصاری راد، اسداله اسدی، غلامرضا خسروی، علی معززی، کامران ایازی، امید خوارزمیان.

 

 

تأييد خبر بازداشت چند نفر در رابطه با مرگ ستار بهشتی

تأييد خبر بازداشت چند نفر در رابطه با مرگ ستار بهشتی

سه شنبه, 08/23/1391 - 17:39

http://radiozamaneh.com/sites/default/files/dadsetan131112.jpg?1352821161

عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان عمومی و انقلاب تهران بازداشت چند نفر در رابطه با مرگ ستار بهشتی، زندانی سياسی که گفته می‌شود در زندان به قتل رسيده، را تأييد کرد. در همين حال يک عضو کميسيون امنيت ملی و سياست خارجی مجلس نيز عامل قتل ستار بهشتی را مخالفان حکومت دانست.

به گزارش منابع خبری ايران، عباس جعفری ‌دولت‌آبادی، امروز سه‌شنبه ۲۳ آبان‌ماه با بيان اينکه "تحقيقات مفصلی" در رابطه با مرگ ستار بهشتی در زندان، انجام شده گفت: "بازپرس پرونده از هم‌بندی‌های وی در زندان اوين، پزشک معاينه‌کننده و مأمورانی که متهم را در اختيار داشتند تحقيق به عمل آورده است."

دادستان تهران در همين‌باره گفت: "روز گذشته چند نفر از افراد بازداشت شدند." با اين حال جعفری دولت‌آبادی سمت و مسئوليت افراد بازداشت‌شده را عنوان نکرد.

شبکه ايران، وابسته به خبرگزاری جمهوری اسلامی روز گذشته از بازداشت سه تن از بازجويان ستار بهشتی، وبلاگ‌نويسی که در زمان حبس به "قتل" رسيده، خبر داد اما منابع خبری ديگر درباره بازداشت اين سه بازجو خبری منتشر نکردند.

http://radiozamaneh.com/sites/default/files/%25b%25f/userfiles/%25u/javad-karimi-ghodusi.jpgجواد کريمی قدوسی، عضو کميسيون امنيت ملی و سياست خارجی مجلس: اين قتل مشکوک است و من به نفوذ جريان فتنه در اين قتل و پيچيدگی‌های خاص آن مشکوک هستم

جعفری دولت‌آبادی گفت: "اين روزها اگر ما مطلبی نمی‌گفتيم، به معنای عدم موضع‌گيری نبود بلکه به معنای اين بود که ممکن است بيانات ما باعث شود تحقيقات سوخت شود و سکوت ما از سر اين بود که تحقيقات از بين نرود."

ستار بهشتی پيش از مرگ در نامه‌ای به موضوع "شکنجه شدنش" اشاره کرده بود. اين وبلاگ‌نويس روز سه‌شنبه ۹ آبان توسط پليس فضای توليد و تبادل اطلاعات نيروی انتظامی (فتا) بازداشت شد و پس از دو روز بازجويی، پنج‌شنبه ۱۱ آبان به بند ۳۵۰ زندان اوين منتقل شد.

۴۱ زندانی سياسی بند ۳۵۰ اوين طی نامه‌ای شهادت دادند که در زمان حضور ستار بهشتی٬ در اين بند "آثار شکنجه و ضرب‌ و شتم" را بر بدن وی مشاهده کرده‌اند. بهشتی فردای اين روز در زندان درگذشت.

يک نماينده مجلس: قتل ستار بهشتی کار مخالفان حکومت است

در همين حال جواد کريمی قدوسی، عضو کميسيون امنيت ملی و سياست خارجی مجلس امروز با اشاره به مرگ ستار بهشتی به تارنمای بولتن‌نيوز گفت: "اين قتل مشکوک است و من به نفوذ جريان فتنه در اين قتل و پيچيدگی‌های خاص آن مشکوک هستم."

مقامات جمهوری اسلامی ايران به رويدادهای پس از انتخابات بحث‌برانگيز دهمين دوره رياست جمهوری در سال ۸۸ خورشيدی به‌عنوان "فتنه" ياد می‌کنند و شرکت‌کنندگان در اعتراضات گسترده به نتايج اين انتخابات را "فتنه‌گر" می‌نامند.

کريمی قدوسی که در جلسه روز گذشته کميسيون امنيت ملی و سياست خارجی مجلس با حضور مسئولان که به‌منظور بررسی موضوع مرگ ستار بهشتی تشکيل شده بود شرکت داشت، يکی از دلايل مشکوک بودن خود و "گروهی از نمايندگان مجلس" را تبليغات "رسانه‌های بيگانه از لحظه دستگيری تا فوت" ستار بهشتی عنوان کرد.

وی همچنين افزود: "اين فرد پس از دستگيری توسط پليس فتا قبول می‌کند که همه مطالب نوشته‌شده در وبلاگش متعلق به خود وی است و با اعترافی که کرده تحويل زندان اوين می‌شود. بنابراين وقتی که فردی به جرم خود اعتراف کند ديگر چه لزومی به ضرب و شتم وی برای گرفتن اعتراف وجود دارد."

کريمی قدوسی در تکميل موارد "شک‌برانگيز" گفت: "جالب‌تر اين‌که چهار، پنج نفر از عناصر فتنه ۸۸ در آن بند [بند ۳۵۰ زندان اوين] بين خود صورت‌جلسه‌ای می‌نويسند که اين وبلاگ‌نويس مورد ضربت و شتم قرار گرفته، که اين خود از ديگر دلايل مشکوک بودن اين قتل است."

وی قتل ستار بهشتی را جزو "پروژه کشته‌سازی فتنه‌گران در سال ۸۸" ناميد و گفت: "به نظر می‌رسد که اين افراد برای انتخابات سال آينده نيز به پروژه کشته‌سازی روی آورده‌اند چرا که فتنه‌گران می‌دانند که پروژه کشته‌سازی به نفع آنها و مخالفان نظام است و سعی می‌کنند اين پروژه را به ضرر نظام جلو ببرند."

در جريان رويدادهای سال ۸۸ مسئولان جمهوری اسلامی کشته شدن معترضان در تظاهرات خيابانی را به پای مخالفان حکومت گذاشتند و نيروهای امنيتی را که در خيابان‌ها به سوی مردم حمله می‌کردند بی‌گناه قلمداد می‌کردند.

غلامحسين محسنی اژه ای،‌ دادستان کل کشور و سخنگوی قوه قضائيه جمهوری اسلامی روز گذشته وجود آثار کبودی در پنج قسمت از بدن ستار بهشتی،‌ را تأييد کرد.