یئنیلییین  یاز سسیله

قئرمیزیسی

قاراسی ، آغی

بیر  بئزین قیراغی

پاسلی  راسیزمه  پاسپان

دیلی   یالان  ، سؤزو  بوهتان 

الده سیلاح ، آخان  ناحاخ قان

وورولان  زنجیر، دولان  زیندان

 

دوغرولاری  دوغرایانلار 

آرزولاری قورودانلار

سئرتیق  یئرتیق  اوزلریله

دلیک  دئشیک  سؤزلریله

جها لتی  رذالتی  دوندان  دونا گیردیره نلر

قارا  ، قئرمز   جیندالارین  جیریقلارین  یامایانلار

دیسگینمه دن    ،  اوتانمادان

کاشغار لینین قوتسال  ایپک  دیاریندا  *

نباتینین  ،  شهریارین  تالان  اولان  تورپاغیندا  **

 

جر جنه وار  سورولرین   قودوردورلار

قان سالیرلار    ،   جان آلیرلار

 

ظلمون  زورو  چاغین چرخین   دوردورانماز

آییق  ، ساییق  یئنی نسلی  اویدورانماز

یئنی  عصرین  نفسیله

یئنیلییین  یاز سسیله

قوتسال  قودورقان  قودوزلار

گوندن  گونه  سارالیرلار   سوزاریرلار

چورویورلر   بوزاریرلار

                                                            اسماعیل  جمیلی   

                                             10 جولای 2009

*  قئرمیزی چین  حکومتینین  دوغو تورکستاندا توره تدیی جنایتلر 

**  گونئی آزربایجاندا   مورتجع  شوونیستلرین  باسقیلاری

 

 

http://azdemokrasi.blogfa.com/


 

آذربایجان دمکراسی اوجاغی " یارغی آدینا قولدورلوق " سیستمینی محکوم ائدیر

 

دونیامیزین مدرن حاکمیت لری اوچ باغیمسیز قاناددان اولوشور : یاساما ( مقننه ) ، یوروتمه ( اجرا ) و یارغی ( قضائیه ) ، بو آرادا باغیمسیز و عدالت تملینده قورولموش یارغی ( قضائیه ) گوجو  چوخ اونملی دیر و هر سیاسی اقتدارین نه قدر دموکراتیک اولدوغونو ، او اقتدارین یارغیسیندان اویرنمک اولار ، گئنل اولاراق ایدئولوژیک دوولت لرین یارغی گوجو ایسه ، حقوق قایدالاریندان اوزاق بیر گوج کیمی تثبیت ائدیلمیشدیر، ایران اسلام جمهوریتینین یارغی سیستمی ده بو قایدادان قیراق دئییل دیر و ایللر بویو ایرانین یارغی سیستمینده حقوق و انسان حاقلارینا آیقیری ( ضد ) قرارلار و داورانیشلارا شاهید اولموشوق.

ایران محکمه لرینین ، اوزه ل اولاراق سیاسال و وجدان توتوقلولارینا یونه لیک ، عدالت دن اوزاق داورانمالاری دفعه لرجه تثبیت ائدیلمیشدیر ، آذربایجان میللی فعاللارینا اویغولانان انسانلیق دیشی داورانیش بونا باشقا اورنک دیر.

بوگونلر ایسه یارغی نین عدالت دن اوزاق و حتی ایرانین اوز حقوق چرچیوه سینی پوزان داورانیشلارینی ایزله ییریک و حاکمیتین هر زامان اولدوغو کیمی یارغینی بیر باسقی وسیله سی کیمی قوللاندیغینی گوروروک.

بوگون سئچیم سونوجلارینا اعتراض ائدن سیاسی رهبرلر ، ژورنالیست لر ، آکادمیسین و اویرنجی لر و بوتون خالق یارغی آدینا ، قولدورلوغا معروض قالمیشلار و اسلام جمهوریتینده انسانین نه قدر اوجوز اولدوغو بیر داها سرگیلنمیشدیر.

" آذربایجان دموکراسی اوجاغی " بو داورانیشلارین دموکراسی و انسانلیغا ضید اولدوغونو بیر داها بیان ائدیر و حاکمیتی خالقین ایستک لرینه سایغیلی اولماغا چاغیریر.

 

یارغی آدینا قولدورلوق آذربایجاندا ، داها قورخونج تابلو یاراتمیشدیر و سویداشلاریمیزین حاقلارینین پوزولماسی آدی گئچن سیستمده هر گون تکرار اولماقدادیر.

سایین علیرضا فرشی و حیات یولداشی سایین"  سیما دیدار " ی بو قولدورلوغون سونونجو قوربانلاری کیمی قئید ائده بیلریک ، کئچن گونلرده  تانینمیش انسان حاقلاری چالیشقانی سایین سعید متین پور ایسه بو لیسته علاوه ائدیلمیشدیر. سایین متین پور حاققیندا وئریلمیش سگگیز ایل حبس جزاسی آچیقجا بوتون حقوق نورملارینا ترسدیر و وئریلن قرار بوتونلوکله یاسا دیشی و سیاسی بیر قراردیر. دوققوز آیدان علاوه  انفرادی سلول و شکنجه شراییطینده ساخلاندیقدان سونرا سیاسی  و غیر حقوقی بیر محکمه نین چیخاردیغی بو آغیر جزانین اجرا ائدیلمه زامانیدا ماراقلیدیر ، بیز قرارین بو زاماندا یورولوگه گیرمه سینی ، سئچیم سونراسی اعتراضلاری نسبی اولاراق بوغدوقدان سونرا ، حکومتین آذربایجانا مئیدان اوخوماسی کیمی دیرلندیریریک بو اولای ایسه دموکراسی اوغروندا آپاریلان مبارزه نین ، میللی مبارزه  میزین بیر پارچاسی اولدوغونو گوسترمک ده دیر.

" آذربایجان دموکراسی اوجاغی " بوتون سیاسی و وجدان زندانیلرینین شرط سیز آزادلیغا بوراخیلماسینی طلب ائدیر ، بو قرارلارین حقوق آچیسیندان هئچ مشروعیتی یوخدور ، بیزجه مدیا و انسان حاقلاری اورگوتلریمیزین بو گونکو وظیفه سی یارغی آدینا اویغولانان بو قولدورلوغو و بئله عدالت و حقوق دیشی قرارلاری دونیا قامو اویونا ( افکار عمومی ) چاتدیرماقدیر .

 

آذربایجان دموکراسی اوجاغی

23 تبر آیی 1388


--
سایغیلار ایله - آذربایجان دموکراسی اوجاغی
Saygilar ile -  Azerbaycan Demokrasi Ocagi

 

مصاحبه صدای آمریکا با عطیه طاهری همسر سعید متین پور در رابطه با هشت سال زندان شوهرش

سعید متین پور روزنامه نگار و فعال هویت طلب آذربایجانی که شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران وی را به هشت سال حبس تعزیری محکوم کرده است برای گذراندن دوران محکومیت، بازداشت و به زندان اوین تهران منتقل شد.

اتهام این روزنامه نگار آذربایجانی ارتباط با بیگانگان و تبلیغ علیه نظام عنوان شده است.متین پور فارغ التحصیل رشته فلسفه از دانشگاه تهران و عضو هیات تحریریه هفته نامه های یارپاق و موج بیداری وبلاگ نویس و یک فعال حقوق بشر آذربایجانی است که به خاطر سفر به ترکیه با این اتهامات روبرو شده است.

عطیه طاهری همسر سعید متین پور در گفتگویی تلفنی با پیام یزدیان در مورد روند رسیدگی به پرونده و آخرین وضعیت همسرش توضیحاتی داده است که توجه شما را به آن جلب می کنم :

عطیه طاهری : ایشان در ۴ خرداد ۸۶ در ساعت ۱۲:۳۰ نیمه شب بازداشت شدند و به مدت نه ماه در زیر انواع شکنجه ها در زندان اوین در بازداشت بودند که هفت ماه از این مدت را در زیر انواع شکنجه های جسمی روحی، و روانی  در انفرادی بوده است که هنوز هم آثار این شکنجه ها در جسم و روح ایشان هست و دچار کمردردهای شدید شدند و مدام معده درد دارند و اواخر هم دچار سرگیجه می شدند و برای ما باورش سخت بود که بعد از ۹ ماه از ما ۵۰۰ میلیون تومان وثیقه خواستند.سعید با ۵۰۰ میلیون تومان وثیقه آزاد شد و بعد از آزادی برای ایشان هشت سال حبس بریدند.

وکیل سعید آقای دادخواه بودند که الان در زندان به سر می برند و اتهام ایشان با ذکر این نکته که هیچوقت اتهام ایشان به صورت مکتوب به ما ارائه نداده اند ارتباط با بیگانگان و اقدام علیه امنیت ملی است.افراد دیگری که با اشان بازداشت شده اند و در واقع متهمان اول و دوم محسوب می شوند یا تبرئه شده اند و یا برایشان یکسال حبس تعلیقی داده اند.وکیل سعید از صدور اینچنین حکمی بسیار متعجب بود که چطور برای متهمان ردیف اول و بقیه افرادی که با ایشان بازداشت شده اندحکم تبرئه و یا یکسال حبس تعلیقی صادر می شود اما برای سعید هشت سال حبس تعزیری صادر و به این صورت از دیروز اجرا می شود.

صدای آمریکا : حدس شما در این مورد چیست چون گفته می شود آقای سعید متین پور بعد از سفرشان به ترکیه با این اتهامات مواجه شدند که یکی از اتهامات همانگونه که خودتون اشاره کردید ارتباط با بیگانگان است؟

عطیه طاهری : آنچه سعید می گفت بازجوییهایی که در مورد سفر به ترکیه بوده بسیار کم بوده و اصولا مسئله این است که سعید در آن سمیناری که آقایان مدعی هستند شرکت نکرده بود و آنهایی که در این سمینار شرکت کرده اند همه شان آزاد هستند و یا تبرئه شده اند و به خارج از ایران رفته و آنجا زندگی می کنند و یا در شهر ما زنجان یا تهران دارند زندگی شان را ادامه می دهند برایشان تبرئه یا حکم یکسال حبس تعلیقی داده شده است. در واقع در آن ۹ ماه اولیه که سعید در بازداشت بود ما در ۷ ماه اول در بی خبری کامل بودیم ودر طی این ۷ ماه سعید تنها چندین بار تماس می گرفت و ما مطمئن می شدیم که ایشان زنده هستند و بعدا هم که دو ماه در بند ۲۰۹ زندان اوین بودند و بعد از اینکه هفت ماه انفرادی تمام شد ایشان را به بند ۲۰۹ منتقل کردند و تا این مدت دادگاه هیچ پاسخی به ما نمی داد یعنی هر بار ما مراجعه می کردیم با جوابهای سر بالا آقایان مواجه می شدیم. اوایل که اصلا می گفتند چنین کسی وجود ندارد و بعدا هم گفتند اینجا هست و پروندش به دادگاه نمی آمد و ما نمی توانستیم برای ایشان وکیل بگیریم و چند بار وکیل مراجعه کرد که به وکیل جواب ندادند و بعد از این ۹ ماه که وکیل رفت در واقع حکم صادر شده بود و وکیل هم نتوانست هیچ کاری انجام بدهد چون در آن ۹ ماهی که هیچ خبری به ما نمیدادند این آقایان تصمیمات خودشان را گرفته بودند چطور که دادگاه تجدید نظر هم همان ۸ سال را تایید کرد.

فیلم مصاحبه:

http://www.4shared.com/file/117684283/f18cba14/Said_Matinpur.html?

مصاحبۀ اخبار کانال یک (  ARD ) آلمان با خانم شیرین عبادی برندۀ جایزۀ نوبل

 

تلویزیون کانل یک آلمان در برنامۀ اخبار شبانۀ خود ( tagesthemen  = تمهای روز ) درتاریخ 13 یولی 2009، مصاحبه ایی کوتاه با خانم شیرین عبادی، برندۀ جایزۀ نوبل، انجام داده است که توجۀ شما را به آن جلب می کنیم.

مجری برنامه از خانم عبادی پرسید: آنطور که به نظر می رسد جنبشی که برعلیه تقلب در نتیجۀ انتخابات دهمین دورۀ ریاست جمهوری در ایران براه افتاده بود، فروکش کرده است؟

خانم عبادی در جواب گفت: جنبش فروکش نکرده است، بلکه شکل این جنبش تغییر پیدا کرده است. مردم ایران به خاطر برخورد خشونت بار دولت جمهوری اسلامی با این اعتراضات، شکل اعتراضات خود را تغییر داده اند.

وی گفت: مردم ایران هر شب ساعت 10 شب از بام خانه هایشان ندای " الله و اکبر " سر می دهند، و مادران افراد کشته شده در این اعتراضات، روزهای جمعه با لباس سیاه در پارکها تجمع می کنند.

خبرنگار پرسید: مردم ایران از غرب چه انتظاری دارند؟

خانم عبادی گفت: مردم ایران انتظار دارند که غرب در رابطه با ایران فقط به فکر منافع اقتصادی خود نبوده، بلکه نسبت به مسئلۀ " حقوق بشر " در ایران نیز توجه خود را نشان داده، در مناسبات خود با دولت ایران این مسئله را مد نظر داشته باشند.

خبرنگار از خانم عبادی پرسید: مردم ایران با این اعتراضات خود چه می خواهند؟

خانم عبادی گفت: مردم ایران خواهان برسمیت شناختن حقوق انسانی و دمکراتیک خود هستند و همۀ اقشار و طبقات، کارگران - دهقانان - دانشجویان - اقشار میانی و همۀ لایه های اجتماعی خواهان دمکراسی در ایران هستند.

خبرنگار برنامه در ادامه از خانم عبادی پرسید: خانوادۀ ندا آقا سلطان، دختر جوانی که در تظاهرات به قتل رسیده است خواهان این هستند که شما وکالتشان را در این پرونده به عهده بگیرید، با در نظر گرفتن این موضوع که شما بارها از طرف افرادی در ایران تهدید به مرگ شده اید، آیا حاضر هستید این کار را انجام دهید؟

خانم عبادی گفت: بله، درست است، من بارها در ایران تهدید به مرگ شده ام، امّا اگر خانوادۀ ندا آقا سلطان خواهان این باشند که وکالتشان را در این پرونده به عهده بگیرم، با کمال این کار را خواهم کرد.

ن. قره باغلی

13/7/2009

سخنان شيرين عبادی در کلن:

دعوت از اعتراض جهانی 25 ژوئيه -روز تنفيذاحمدی نژاد،طرح جديد رژيم عليه وکلا،ممنوعيت ,الله اکبر, در رژيم مدعی اسلام و تهديد هيات مديره بلوک های ساختماني،فشار برکميته مادران عزادار...

راديو آلمان
عبادی برنده نوبل صلح در اجتماع ايرانيان کلن گفت که همدردی با مردم ايران در سراسر جهان بسيار قوی است. او خواهان تحريم تلفن‌های نوکيا شد و از ايرانيان خارج از کشور خواست جهانيان را در جريان تحولات ايران بگذارند.

شيرين عبادی برنده نوبل صلح در اجتماع ايرانيان کلن آنان را به تحريم تلفن های همراه نوکيا دعوت کرد. نوکيا، با همکاری زيمنس آلمان دستگاه هائی را در اختيار ايران قرار داده است که به کمک آن می توان ارتباطات مردم را کنترل کرد.

خانم عبادی اعلام کرد که چون تحريم اقتصادی ايران به مردم فشار می آورد، با اين اقدام غربی ها مخالف است، اما تحريم سياسی را برای اعتراض به نقض حقوق بشر در ايران مناسب می داند. وی توضيح داد که دولت های غربی می توانند سطح مناسبات خود را با جمهوری اسلامی از سفير به کاردار تنزل دهند. علاوه بر اين، غربی ها به جای آن که دائما ايران را به خاطر سياست اتمی اش مورد انتقاد قرار دهند، بايد وضعيت حقوق بشر را به محور اعتراضات خود تبديل کنند.

سلب امنيت وکلا

برنده نوبل صلح هشدار داد که قوه قضائيه ايران با تصويب يک آئين نامه جديد می خواهد ضمن سلب امنيت شغلی وکلای دادگستري، دفاع حقوقی از زندانيان سياسی را غيرممکن کند.

قوه قضائيه، هفته گذشته آئين نامه ای صادر کرد که بر مبنای آن، حق صدور و ابطال پروانه وکالت وکلای ايرانی از کانون مستقل وکلا سلب و به اين قوه منتقل می شود. کانون وکلای دادگستری به عنوان يک نهاد مستقل صنفی در زمان نخست وزيری دکتر محمد مصدق بنياد نهاده شد و از آن زمان تاکنون مسئول صدور، تمديد و در موارد بسيار نادر ابطال پروانه وکالت وکلای دادگستری بوده است.

به گفته خانم عبادي، در سال های اخير، گروهی از وکلای ايرانی که با وی همکاری داشته اند، در محاکمات سياسي، همواره به صورت رايگان از زندانيان سياسی دفاع کرده اند. اين وکلا که بسياری از آنان خود نيز به زندان افتاده اند، در اين محاکمات حتی ماليات حق وکالت دريافت نکرده را نيز به صندوق دولت پرداخته اند. به اين ترتيب، کسانی که با اتهامات سياسی دستگير می شدند، می توانستند اميدوار باشند که دست کم در چارچوب محدوديت های شديد موجود، از سوی يک وکيل خوب مورد دفاع قرار گيرند، اما با آئين نامه جديد قوه قضائيه، اين حق اوليه نيز از زندانيان سلب می شود. به اعتراف قوه قضائيه در ناآرامی های پس از انتخابات رياست جمهوري، دست کم حدود دو هزار نفر زندانی شده اند.


تنفيذ احمدی نژاد و تظاهرات جهانی

برنده نوبل صلح، که از سوی دويچه وله به شرکت در يک کنفرانس مطبوعاتی بزرگ دعوت شده است، در اجتماع ايرانيان شهر کلن خبر داد که روز 25 ژوئيه قرار است ايرانيان در بسياری از شهرهای بزرگ جهان در اعتراض به تنفيذ حکم رياست جمهوری احمدی نژاد دست به تطاهرات بزنند. خانم عبادی از حاضران خواست که در صورت شرکت در اين تطاهرات، بکوشند خبر آن را به گوش هم ميهنان خود در داخل کشور برسانند، زيرا آن ها به پشتيبانی هم ميهنان مقيم خارج خود سخت نياز دارند.

شيرين عبادی ضمن شرح تحولات اخير ايران گفت: "از ميان 430 نامزد مقام رياست جمهوري، 4 نفر تاييد صلاحيت شدند. بسياری از ايرانيان، اين گزينش را درست نمی دانستند، با اين همه، خرد جمعی بر آن شد که در انتخابات شرکت کند. هنگامی که پيش از شمارش کامل آراء نتيجه انتخابات اعلام شد، مردم به خشم آمدند. دليل اين خشم بيش از هرچيز آن بود که هر چهار کانديدا، وفادار به نظام بودند، با اين همه حکومت نخواست به رای مردم تمکين کند. قانون اساسی جمهوری اسلامی ايران، راه پيمائی بدون حمل سلاح را مجاز می داند. اما وقتی که مردم دست به يک تظاهرات کاملا آرام زدند، در پايان آن از بالای يک ساختمان دولتی به سوی آنان شليک شد و هشت نفر کشته شدند. اين سرآغاز خشونت ها بود. ساعت سه نيمه شب به خوابگاه دانشجويان حمله بردند و پنح دانشجو را کشتند که سه تن از آنان دختر بودند. اين وقايع و وقايع بعد از آن تنها به اين دليل اتفاق افتاد که مردم به صورت کاملا مسالمت آميز می گفتند نتيجه انتخابات را قبول ندارند".

نقض دائم حقوق بشر در ايران

برنده نوبل صلح، در بيان موضع خود نسبت به دولت گفت: "برای من، اين که چه کسی رئيس جمهور باشد و نام حکومت چه باشد، مهم نيست. مهم از منظر حقوق بشر اين است که حکومت چه رفتاری با مردم داشته باشد. مسئله من رعايت يا نقض حقوق بشر است. مردم ايران، هنگامی که امکان تظاهرات خيابانی را از دست داد، شيوه خود را عوض کرد و شب ها ندای الله اکبر سرداد. اما ندای الله اکبر را هم تاب نمی آورند".

سخنران افزود: "به من گزارش داده اند که ماموران به شهرک اکباتان رفته اند و هيئت مديره های بلوک های ساختمانی را تهديد کرده اند که اگر صدای الله اکبر بلند شود، آن ها را دستگير خواهند کرد. در حالی که وظيفه هيئت مديره رسيدگی به قبض آب و برق است. جمهوری اسلامي، مبنای مشروعيت خود را اسلام و دفاع از اسلاميت می داند، اما الله اکبر گفتن مردم را هم نمی تواند تحمل کند. می دانيد که تعداد زيادی از روحانيون برجسته و حتی جامعه مدرسين حوزه علميه قم به اين روش اعتراض کرده اند. رفتار دولت هم ناقض حقوق بشر است، هم ناقض قانون اساسی و ساير قوانين داخلی".


به عنوان يکی از نمونه های قانون شکنی دولت، خانم عبادی به وضعيت کاوه مظفری اشاره کرد که از فعالان دانشجوئی و مدافع حقوق زنان است. به گفته خانم عبادي، مظفری مدتی پيش دستگير و سپس با يک وثيقه 50 ميليون تومانی آزاد شد. روز 18 تيرماه، هنگامی که در خيابانی به دور از تظاهرات مادرزن بيمارش را به بيمارستان می برد، يک لباس شخصی به او دستبند می زند. مادرزنش التماس می کند که دست کم اجازه بدهند او را به بيمارستان برساند. اما مظفری را می برند. برنده نوبل صلح پرسيد: " آيا اين روش قانونی است؟ مشکل من به عنوان يک وکيل هميشه اين است که چرا به قانون احترام نمی گذارند".

شيرين عبادی با اشاره به سکوت جمهوری اسلامی در برابر کشتار اويغورها در چين گفت: "دولت ايران همواره خود را مدافع مسلمانان لبنان و فلسطين نشان داده است، اما هنگامی که در چين و چچن مسلمانان قتل عام می شوند، سکوت می کند، زيرا علاوه بر مناسبات اقتصادی با چين و روسيه، به رای آن ها در مجامع بين المللی نياز دارد".

مادران عزادار
بنيادگذار دفتر دفاع از حقوق بشر در ايران در بخشی ديگر از سخنان خود به وضعيت "مادران عزادار" اشاره کرد و گفت: "مادرانی که در هفته های اخير فرزندانشان کشته شده اند و يا از سرنوشت فرزندان خود بی خبر مانده اند، کميته مادران عزادار را تشکيل دادند. آن ها تصميم گرفتند ساعت 7 بعد از ظهر هر شنبه، در يک پارگ جمع شوند و بدون سر و صدا در کنار هم باشند. در اولين گردهمائي، 20 نفر از آنان را دستگير کردند، اما مادران ادامه می دهند. زنان ايتاليائی به من گفته اند که روزهای شنبه به نشانه همبستگی با مادران ايرانی در يک ميدان جمع می شوند و شمع سياه روشن می کنند. همدردی با مردم ايران در سراسر جهان بسيار قوی است".

برنده نوبل صلح در همين زمينه افزود: "چون خبرهای خوب به جهانيان رسيده، همدردی با مردم ايران در سراسر جهان بسيار قوی است. شما هم خبرها را منتقل کنيد و اجازه ندهيد کسانی که در ايران هستند، در قفس تنهائی گير کنند. دولت جلوی انتقال خبرها را به هر وسيله ای که بتواند می گيرد".

استقبالی غير منتظره
خبر حضور شيرين عبادی در کلن، در فاصله چند ساعت تنها به وسيله تماس های تلفنی به آگاهی گروه معدودی از ايرانيان رسيده بود. برگزار کنندگان نشست با اين تصور که جمعی کوچک در محل حضور خواهند يافت، با توجه به تنگنای وقت، سالنی را در اختيار گرفتند که بيش از حدود صد نفر ظرفيت نداشت. با اين همه، استقبال شديد مردم سبب شد که بسياری از آن ها حدود سه ساعت در کناره های سالن روی پا بايستند و به سخنان عبادی گوش بدهند.



در پايان سخنراني، خانم عبادی به پرسش های حاضران پاسخ داد. چندتن از حاضران پرسيدند که آيا جامعه جهانی به لحاظ حقوق بين المللی می تواند دولت احمدی نژاد را به رسميت نشناسد؟ پاسخ شيرين عبادی به اين پرسش منفی بود. وی در پاسخ اين پرسش که آيا می توان عليه رهبران جمهوری اسلامی به خاطر جنايات اخير به دادگاه بين المللی شکايت کرد، توضيح داد: "متاسفانه چون ايران قرارداد دادگاه بين المللی را امضا نکرده است، به لحاظ حقوقی اين کار ممکن نيست. ايرانيان، تنها از طريق فشار بر دولت های غربی می توانند آن ها را به کاهش سطح مناسبات ديپلماتيک و تاکيد بر رعايت حقوق بشر در ايران وادار کنند".

نويسنده: جواد طالعی
       تحريريه: فريد وحيدی