ایت الله صانعی: هیچ دستور نمی تواند مجوز به تعرض و تجاوز به مردم باشد



 

میللی حرکت جمعه ۱۲ تیر ۱۳۸۸:

بسمه تعالي

«وَزُلْزِلُوا حَتَّى يَقُولَ الرَّسُولُ وَالَّذِينَ آمَنُوا مَعَهُ مَتَى نَصْرُ اللهِ أَلاَ إِنَّ نَصْرَ اللهِ قَرِيبٌ»

ملت عزيز و شريف ايران اسلامي

در روزهاي گذشته همگان شاهد حمله به دانشگاهها و خوابگاه دانشجويان و ضرب و جرح، قتل و به زندان افکندن عده  زيادي از فرزندان اين مرز و بوم بوده ايم تا جائيکه در آمار رسمي خبر از کشته شدن حدود بيست نفر و زنداني شدن بيش از هزار نفر داده شده است و همچنين شاهد پخش اعترافات برخي از زندانيان در رسانه هاي انحصاري بوده ايم که بر همه واضح است  اين اعترافات حداقل به علت زنداني بودن متهمين و شرايط خاص آنها از نظر شرعي، قانوني و عقلائي هيچ گونه ارزشي نداشته و ندارد؛ لکن نبايد اينگونه ظلمها، آزار و اذيت ها، ترفندها، مکرها؛ دروغها و … موجب يأس و نا اميدي در راه احقاق حق شرعي و قانوني و حاکميت مردم بر سرنوشتشان گردد؛ چون علاوه از آنکه نا اميدي از رحمت خداوند خود از معاصي و گناهان کبيره است؛ خلاف وعده نصر و پيروزي قرآن به مسلمانان نيز مي باشد که «أَلاَ إِنَّ نَصْرَ اللهِ قَرِيبٌ».

و چگونه چنين نباشد حال آنکه علي رغم تمام سانسورهاي خبري، از محدوديت سايت هاي خبري گرفته تا تعطيلي روزنامه ها و دستگيري فعالين رسانه اي و سياسي و حتي قطع پيام هاي کوتاه، آگاهي عمومي و جهاني از وقايع اخير  روز به روز در حال افزايش است، که خود نتيجه حرکت آگاهانه و همراه با متانت ملت بزرگ ايران است. اميد آنکه راه دفاع از حقوق مردم و حفظ عقايد ديني آنها مخصوصاً جوانان و حفظ جمهوري اسلامي همراه با درايت، متانت، آگاهي بخشي و آرامش و امنيت و استفاده از قانون اساسي به معناي واقعيش و بهانه ندادن به دست ستمکاران، ادامه يابد که استقامت شرط موفقيت است و چگونه چنين نباشد حال آنکه کانديدهاي معترض به مسئولين انتخابات و روند و نتيجه آن و نظر شوراي نگهبان همانگونه که در نامه حضرت حجت الاسلام و المسلمين جناب آقاي کروبي (دامت افاضاته و برکاته) و يا در بيانيه دوست مکرم، مؤمن و يار باوفاي امام امت (سلام الله عليه) جناب آقاي مهندس موسوي (دام عزه و توفيقه) آمده است؛ از نظر سياسي و قانوني مشروعيت دولت را مورد سوال قرار داده و آنرا نفي مي نمايند که نشانگر عدم اقناع آنان و توده زيادي از مردم از شبهات پيش آمده در انتخابات است که خود بواسطه کاهش پشتوانه و حمايت هاي مردمي، مي تواند موجب ناکارآمدي دولت گردد و ممکن است ادامه اش موجب مشکلات حقوقي و مدني شود.

در پايان به تمام نيروهايي که بايد حافظ نظم و جان و مال و ناموس مردم باشند  تذکر مي دهم که هيچ فرمان و دستوري نمي تواند مجوّز و عذري براي تجاوز به حقوق مردم ـ که حرام و معصيت و ذنب لايغفر است ـ گردد که لاطاعة لمخلوق في معصية الخالق چه رسد به آنکه  موجب ضرب و جرح و يا قتل گردد که مستوجب خذلان دنيوي و عذاب اخروي است.

يوسف صانعي

12/4/1388

10رجب المرجب1430

12تير:

صدای اعتراضات گسترده مردم تهران بر بام خانه های خود


بنابه گزارشات رسيده از مناطق مختلف تهران ، مردم تهران امشب همانند شبهای گذشته بر بام منازل خود حاضر شدند و نداهای اعتراض گسترده خود را سر دادند.
از هر کوچه وخيابان و محله صدای فرياد های اعتراض مردم نسبت به شبهای گذشته رساتر و گسترده به گوش ميرسد. ندای بانک اعتراض الله و اکبر و شعار مرگ بر ديکتاتور و در مواردی زيادی شعار مرگ بر خامنه ای سکوت شبهای تاريک وظلمانی استبداد را در هم می دريد و فضای رعب و وحشت بر قلب سياه سرکوبگران حاکم وارد می کرد. مردم تهران امشب از ساعت 22:00 تا حوالی 23:00 بصورت گسترده بر بام خانهای خود قرار گرفتند و همه با هم ندای الله اکبر سر دادند آنها همچنين شعارهای مرگ بر ديکتاتور و مرگ بر خامنه ای سر دادند. فريادها از تمامی نقاط تهران شنيده می شد.
نيروهای گارد ويژه ،سپاه پاسداران،بسيج و لباس شخصيها با موتورهای خود ساعاتی قبل از شروع فريادهای اعترض مردم در سطح کوچه و محلات نمايش قدرت و وحشت بر پا کرده بودند. همچنين نيروهای پياده آنها ضمن تخريب اموال مردم به درب منازلی که صدای الله اکبر و شعار مرگ بر ديکتاتور می دادند با باتوم های خود می کوبيدند. آنها همچنين به منازل مردم سنگ پرتاب می کردند اين سنگها گاها باعث تخريب شيشۀ پنجرههای منازل می شد و اين مسئله باعث می شد که علاوه بر شعار مرگ بر ديکتاتور شعار مرگ بر خامنه ای هم داده می شد.
فعالين حقوق بشر و دمکراسی در ايران،از صدای اعتراض مردمی که بصورت گسترده عليه ديکتاتور حاکم سر ميدهند و خواهان آزادی و دمکراسی در گشورشان هستند حمايت می کند. و از مراجع بين المللی می خواهد که به فريادهای آزاديخواهانه مردم ايران گوش فرا دهند وبه حمايت از انسانيت در ايران برخيزند.
فعالين حقوق بشر ودمکراسی در ايران
11 تير 1388 برابر با 2 ژون

 

 

کشورهای عضو اتحاديه اروپا سفیران ایران را احضار کردند

 

کشورها عضو اتحاديه اروپا در اعتراض به تداوم بازداشت کارمندان محلی سفارت بريتانيا در تهران، روز جمعه سفيران ايران را در اين کشورها احضار کردند.

يک مقام نزديک به رياست دوره‌ای اتحاديه اروپا، به خبرگزاری فرانسه گفته است: ما سفيران ايران را در سراسر کشورهای عضو اتحاديه اروپا احضار می‌کنيم و وضعیت کارمندان محلی سفارت بريتانيا در تهران در هفته آينده زير نظر خواهيم داشت.

رياست دوره‌ای اتحاديه اروپا از روز چهارشنبه اول ژوئيه برعهده سوئد است.

اين مقام نزديک به رياست دوره‌ای اتحاديه اروپا همچنین گفته است: «همه گزينه‌ها دراين زمينه مد نظر هستند».

يک ديپلمات اروپايی ديگر نيز گفته است: احضار سفيران و کارداران ايران در کشورهای عضو اتحاديه اروپا در طول روز جمعه انجام خواهد شد و تاکنون تعدادی از آنها فراخوانده شده‌اند.

پيشنهاد احضار سفيران ايران در کشورهای عضو اتحاديه اروپا در نشست روز گذشته مديران سياسی وزارتخانه‌های امور خارجه اتحاديه اروپا در استکهلم، مطرح شده بود که در نشست کميته سياسی و امنيتی اتحاديه اروپا در روز جمعه در بروکسل تأييد شد.

۹ کارمند ايرانی سفارت بريتانيا هفته گذشته در تهران بازداشت شدند. در حالی که بريتانيا می‌گويد: تنها هفت تن از اين کارمندان آزاد شده‌اند، رسانه‌های دولتی ايران می‌گويند فقط يکی از کارمندان همچنان در بازداشت به سر می‌برد.

اين افراد از سوی وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی و به اتهام آنچه دخالت در آشوب های داخلی اين کشور خوانده شده است، بازداشت شدند.

در همين زمينه، آيت‌الله احمد جنتی، دبير شورای نگهبان، در نماز جمعه اين هفته گفت: «کارمندان سفارت بريتانيا در تهران قطعاً محاکمه خواهند شد».

اظهارات تازه احمد جنتی درباره محاکمه کارمندان محلی سفارت بريتانيا بر دامنه تنش بين ايران و اتحاديه اروپا افزوده است.

کشورهای عضو اتحاديه اروپا پيشتر گفته بودند اين اتحاديه اقداماتی محدويت صدور ويزا برای مقامات ايران و همچنين فراخواندن سفيران خود را در اعتراض به بازداشت اين افراد مورد بررسی قرار خواهند داد. اما اظهارات دبير شورای نگهبان رويارويی بين ايران و اتحاديه اروپا را وارد مرحله تازه‌ای کرده است.

مقام‌های ايرانی بريتانيا را متهم کرده‌اند که کارمندان خود را به تظاهرات مخالفان نتايج انتخابات رياست جمهوری فرستاده و به نا آرامی‌های دو هفته پس از انتخابات دامن زده است. اتهامی که از سوی لندن به شدت رد شده است.

پس از آنکه وزرات کشور ایران در روز شنبه
۲۳ خردادماه اعلام کرد که محمود احمدی‌نژاد در انتخابات ریاست جمهوری به پیروزی رسیده، در واکنش به نتیجه انتخابات راهپیمایی‌هایی در تهران و برخی شهر های ایران برگزار شد.

این راهپیمایی‌های اعتراضی در برخی از نقاط با دخالت نیروهای امنیتی و لباس شخصی‌ها به خشونت کشده شد که به گفته مقام دولتی در این تظاهرات دست کم
۲۰ نفر کشته شده‌اند.

رادیو فردا

يونسکو از مقامات جمهوری اسلامی خواست  موازين حقوق بشر را محترم شمارند

صدای آمريکا : روز جمعه ، کوچيرو ماتسورو  مديرکل يونسکو  نهاد علمی، فرهنگی و آموزشی وابسته به سازمان ملل متحد با انتشار بيانيه ای از نقض حقوق مطبوعات در ایران پس از برگزاری انتخابات ابراز نگرانی کرده است
 
يکی از اهداف اصلی  يونسکو آنطور که در اساسنامه اين سازمان آمده است حمايت از آزادی بيان و آزادی مطبوعات در کشورهای جهان است ازهمين رو آقای ماتسورو دربيانيه خود از هشدار اخير وزرای خارجه  کشورهای عضو گروه هشت به مقامات جمهوری اسلامی در رابطه با احترام به حقوق بشر و تضمين اساسی ترين حقوق  مردم ايران قويا پشتيبانی کرده است.
 
در بيانيه اين نهاد فرهنگی، علمی و آموزشی  وابسته به سازمان ملل متحد آمده است: "مردم ايران در  اعتراض به نتايج انتخابات دهمين دور رياست جمهوری که به گفته ميرحسين موسوی نامزد رقيب  در آن تقلب شده است به خيابانها ريخته اند."
 
در بيانيه يونسکو  افزوده شده است: " در روزهای پس از اعلام نتايج انتخابات محدوديت های شديدی بر کار روزنامه نگاران داخلی و بين المللی توسط مقامات جمهوری اسلامی اعمال شده و گروهی از آنها نيز بازداشت و زندانی شده اند."  به گفته مدير کل یونسکو دسترسی به اينترنت در ايران محدود و همچنين  بسياری از سايت های ا ينترنتی توسط دولت  مسدود شده اند.
 

12تير:وضعيت اضطراری است؛ وقت تلف نکنيد!
*خبرهای دهشتناكی از زندان های رسمی و بازداشتگاه های مخفی و موقتی در گوشه و كنار می رسد


نامه ارسالی برای نشريه دانشجويی بذر - 12 تير 1388

در مورد دستگير شدگان خيزش مردم، خبرهای دهشتناكی از زندان های رسمی و بازداشتگاه های مخفی و موقتی در گوشه و كنار می رسد. شرايط ايجاب می كند كه يك جنبش همگانی برای افشای جناياتی كه در حال رخ دادن است و آزادی فوری و بدون قيد و شرط همه زندانيان سياسی فراخوان داده شود. در ايران، خانواده های زندانيان سياسی از قديم و جديد می توانند محرك و هسته مركزی چنين كاری شوند. ولی در شرايط کنونی خارج از کشور می تواند و بايد نقش مهمی در اين زمينه بازی كند. حتی كارزار سالانه يادبود كشتار 67 می تواند به عرصه ای برای اين جنبش تبديل شود
خبرهايی كه می رسد حاكی از شكنجه های وحشيانه و به قصد كشت بر جوانان دستگير شده در تظاهرات ها و همينطور قشرهای ديگر است. علاوه بر اين در مورد افراد شناخته شده (اعم از روزنامه نگار يا فعالان ستادهای موسوی و كروبی) فشار به قصد اعتراف را جلو برده اند. مساله اصلی اينست كه در مورد جوانان بی نام و نشان، دارند به سبك آمريكای لاتين جلو می روند يعنی پديده سر به نيست كردن و مفقود الاثرها (دسپاراسيدوس). يكی از يک نگهبان اوين كه سرباز وظيفه است نقل می کرد كه در بخش مخصوصی كه متعلق به بسيج و اطلاعات سپاه است و هيچكس حق ورود به آنجا را ندارد وحشتناك شكنجه می كنند و از صدای فرياد، اعصاب همه ما خرد شده است. و هر صبح زود به طور متوسط 10 جسد از كسانی كه زير شكنجه كشته شده اند را با آمبولانس از زندان خارج می كنند و به گورهای بی نام و نشان می برند
هدف از دستگيری های گسترده و كتك زدن های عجيب و غريب در معابر و سپس در بازداشت موقت، انتشار اين اخبار به قصد مرعوب كردن كل مردم بوده است. يعنی خيلی ها را كه خودم نمونه هايش را دارم، حتی خارج از تظاهرات و فقط بر حسب تيپ يا سن، و شايد هم فقط برای ترساندن عابرانی كه صحنه را می ديده اند، دستگير كرده و بعد از ده ساعت كتك زدن و تحقير و فحش، آزادشان كرده اند كه بيايند بگويند چه خبر است. اما فقط اين روش نيست. اين بيشرف ها دارند واقعا بر مبنای عكس هايی كه با دوربين تله از جوانانی كه در درگيری های اصلی و حوالی مراكز بسيج و مقرهای دولتی بوده اند و شعار داده اند، از بين دستگير شدگان گزينش می كنند و قصدشان حذف فيزيكی نيروی ضربت خيزش مردم است. در روزهای اخير ربودن جوانانی كه خانه هايشان در جريان شعار دهی شبانه شناسايی شده را شاهد هستيم. قبلا هم گفته شد كه اينها می خواهند در يك فرجه سه ماهه تا شروع سال تحصيلی كه احتمال می دهند با دانش آموزان و معلمان و دانشجويان و استادان مساله داشته باشند، يك تصفيه فيزيكی را در سطح چند صد نفر به پيش ببرند. در عين حال، احتمال دارد با شروع سال تحصيلی هم مجبور به تعطيلی دو فاكتوی دانشگاه ها (يا تق و لق كردن آن) شوند. يك آمار عجيب از زبان وزير علوم شنيده شد كه امسال حدود 300 هزار نفر واجد شرايط شركت در كنكور نرفتند كارت ورود به جلسه بگيرند! اينها كی هستند و چرا نرفتند كنكور بدهند؟ به نظر بخشی از زاويه اعتراض بوده و به طور كلی دل و دماغ كنكور دادن را نداشته اند. چند صد نفری هم ممكنست فراری باشند. در هر صورت وزير علوم يك مژده ديگر هم به كنكوری ها داد كه امسال از
 سهميه 40 درصدی! رزمندگان، فقط 20 درصدش استفاده می شود بنابراين شانس قبولی تان بيشتر شده است!! اين حرف در حالی زده می شود كه ظاهرا سالهاست به طور رسمي، رزمندگان يا بسيجی ها سهميه ندارند. در هر صورت، عليرغم اين حرف، فكر می كنم كه پر كردن دانشگاه ها از افراد بسيج (حتی به صورت شبه نظامی) يك تدبير رژيم برای جلوگيری از شلوغی های سال تحصيلی جديد باشد
لازمست همه رفقا در خارج روی مقوله مفقودالاثرها از نظر تبليغی برای يك كارزار همگانی فعاليت کنند. بايد انتظار ادامه اين سياست، درست مثل آمريكای لاتين، در مورد فعالين جنبش دانشجويی را داشته باشيم
کودتاچيان الان حتی به خدمتگزاران رژيم هم رحم نمی کنند. يك خبر بود، برای اينكه بدانيد كودتاگران در چه وضعی هستند و از زاويه درگيری های درونی هيئت حاكمه مهم است. يكی از اطلاعاتی های گردن كلفت و قديمي، كه در رسانه ملی برو و بيا دارد، ظاهرا از جناح رفسنجانی يا موسوی بوده، يك نامه اعتراضی به ضرغامی در مورد سياست صدا و سيما نوشته. از وزارت اطلاعات آمده اند و او را برده اند و چند ساعت كتك مفصلی به او زده اند و ولش كرده اند! وقتی با خودشان اينکار را می کنند بدانيد که با دانشجويان و جوانان مبارزی که عليه شان بپاخاسته اند، چه می کنند

 

 

عبادی: اعترافات تحت فشار ارزش قضایی ندارد

شیرین عبادی؛ برنده ایرانی جایزه صلح نوبل

۱۳۸۸/۰۴/۱۳

بهروز کارونی

شيرين عبادی، برنده جايزه صلح نوبل، از دبيرکل سازمان ملل متحد خواسته است برای بررسی مسئله نقض حقوق بشر در ايران، نماينده‌ای از سوی شخص خود تعيين کند.

خانم عبادی در نامه‌ای که به امضای چند سازمان حقوق بشری از جمله فدراسيون بين‌المللی حقوق بشر نيز رسيده، اين درخواست را از بان کی مون مطرح کرده است.

سازمان‌های بين‌المللی حقوق بشری از بازداشت های گسترده و احتمال اعمال فشار بر بازداشت شدگان به شدت ابراز نگرانی کرده‌اند.

در شرايطی که فرمانده نيروی انتظامی گفته که بيش از يک هزار نفر به دست مأموران اين نيرو بازداشت شده‌اند و بازداشت‌‌هايی نيز از سوی بسيج و نيروهای اطلاعات صورت گرفته است، گزارش‌های غيررسمی حاکی از بازداشت شمار بسيار بيشتری از معترضين به نتايج انتخابات بوده است.

خانم عبادی که در ايتاليا به سر می‌برد، در مورد بازداشت‌های پس از انتخابات رياست جمهوری به راديو فردا می‌گويد: تعداد دقيق بازداشت ها فعلاً مشخص نيست. اين بازداشت‌ها تماماً خلاف آئين دادرسی کيفری است. شيوه بازداشت در اين قانون مشخص شده است و متأسفانه هيچيک از اين مواد در مورد کسانی که دستگير شده‌اند، اجرا نشده و نمی‌شود. يکی از گله‌های هميشگی مردم اين است که حکومت قوانينی نوشته و مردم آن قوانين را اطاعت و به آنها عمل می‌کنند، وليکن برخی مأموران حکومت، خودشان به قانون بی‌اعتنا هستند. اين اعتراض هميشگی ماست که تمامی بازداشت‌ها خلاف قانون بوده است».

راديو فردا: بسياری از بازداشت‌ها بدون هيچگونه اتهام، حکم صورت گرفته و برخی در خيابان بازداشت شده‌اند. در عين حال، مثل اينکه افرادی که بازداشت شده‌اند، وکيل در اختيار ندارند. تمام اين موارد، اگر بخواهد حکمی صادر شود يا اگر بخواهد اعترافی گرفته شود، در رابطه با اتفاقاتی که روی داده است، تا چه اندازه ارزش و اعتبار دارد؟

شيرين عبادی: اعترافاتی که شخصی در بازداشتگاه عليه خود يا سايرين می‌کند، در حالتی که دسترسی به وکيل ندارد و در شرايط روحی و جسمی قرار گرفته که تحت فشار است، به هيچ وجه ارزش قضايی ندارد و محاکم نبايد به اين گونه اعترافات ترتيب اثر بدهند. دنيا هم اين اعترافات را مهم نمی‌داند و به آنها گوش نمی‌کند.

در رابطه با رويدادهايی که در ايران صورت می‌گيرد، بازداشت‌ها و اخبار نگران‌کننده‌ای که از اعمال فشار در زندان‌ها بر روی بازداشتی‌ها وجود دارد، فکر می‌کنيد که چه بازتابی در جهان خواهد داشت؟

همانطور که گفتم، اين بازداشت‌ها برخلاف قوانين داخلی ايران و در ضمن مغاير با ضوابط حقوق بشر است و طبيعتاً برای وجهه ايران مسئله خوبی نخواهد بود. اينکه به گفته مقامات مسئول، ظرف مدت کوتاهی يک هزار نفر خارج از ضوابط قانونی دستگير شده باشند، طبيعتاً پرونده خوبی در حقوق بشر نخواهد داشت.

سؤال بعدی در مورد نامه‌ای است که شما به دبيرکل سازمان ملل متحد نوشتيد و در آن خواستار اعزام نماينده‌ای از سوی او برای بررسی موارد نقض حقوق بشر در ايران شديد. فکر می‌کنيد تا چه اندازه دبيرکل سازمان ملل متحد دنبال اين موضوع باشد و در عين حال، به نظر شما، واکنش ايران چه می‌تواند باشد؟

طبق تصميمی که در آذرماه سال گذشته در مجمع عمومی سازمان ملل متحد گرفته شد، دبيرکل سازمان ملل متحد بايد در مجمع عمومی آينده که در آذرماه امسال تشکيل خواهد شد، گزارشی درباره وضعيت نقض حقوق بشر در ايران بدهد.

طبيعی است که دبيرکل سازمان ملل متحد بايد از وضعيت ايران اطلاع داشته باشد که بتواند يک گزارش درست بدهد و بهترين شيوه برای اينکه اطلاعات صحيح به دست آقای بان کی مون برسد، اين ا ست که نماينده‌ای به ايران بفرستد و آن نماينده شخصاً وقايع را ببيند، صحبت کند و گزارش تهيه کند.

بنابراين آقای بان کی مون مسلماً اين کار را خواهد کرد، زيرا ناگزير است در آذرماه به مجمع عمومی گزارشی راجع به وضعيت حقوق بشر در ايران ارائه کند. اما اينکه واکنش دولت ايران چه می تواند باشد، من اميدوارم که با ديد مثبت به اين مسئله نگاه کنند، زيرا اگر دولت ايران بخواهد باز هم مانع ورود نماينده دبيرکل به ايران بشود، اين خود دليل ديگری بر نقض حقوق بشر خواهد بود و برگ بدی بر روی پرونده ايران خواهد آمد که حتی اجازه نمی‌دهند که نماينده دبيرکل سازمان ملل متحد به ايران بيايد و وضع را ببيند.