کودتای جدید در رژیم کودتا...

 

ایرج مصداقی

 

کودتای اول:

 

حاکمان جمهوری اسلامی در خرداد ۶۰ با کودتا علیه ابوالحسن بنی ‌صدر رئیس جمهوری قانونی کشور به قدرت فائقه‌ دست یافتند.

از نقش بهشتی، محمدعلی رجایی و محمدجواد باهنر که بگذریم، علی اکبر هاشمی رفسنجانی، سیدعلی خامنه‌ای و محسن رضایی به عنوان فرمانده اطلاعات و امنیت سپاه پاسداران از گردانندگان اصلی این کودتا بودند. میرحسین موسوی و مهدی کروبی به عنوان رهبران حزب جمهوری اسلامی نقش مهمی در این کودتای خونین به عهده داشتند و به همین خاطر پس از کودتا به نخست وزیری و نایب رئیسی مجلس دست یافتند. میرحسین موسوی و سید محمد خاتمی با هدایت روزنامه‌ها‌ی جمهوری اسلامی و کیهان، نقش ستاد تبلیغاتی این کودتا را به عهده داشتند. نقش این دو روزنامه در روزهای سیاه سال ۶۰ درست مانند روزنامه‌های دولتی ایران، کیهان، رسالت و... و خبرگزاری‌های فارس، ایرنا، رجا نیوز، انصار نیوز و ... در روزهای گذشته بود.

آن موقع هدایت رادیو تلویزیون رژیم در دست علی لاریجانی بود و در شورای سرپرستی رادیو تلویزیون، حسن روحانی و احمد توکلی نشسته بودند. سیاستی که پیش می‌بردند مانند سیاستی است که این روزها رادیو تلویزیون تحت هدایت ضرغامی پیش می‌برد.  

حاصل این کودتا بسط و توسعه‌ی سرکوب خونین در سراسر کشور بود. ده‌ها هزار اعدامی، صدها هزار شکنجه شده و زندانی سیاسی تنها یکی از ثمرات این کودتای ننگین بود.  

بهشتی و رجایی از جمله رهبران این کودتای خونین اولین کسانی بودند که جان خود را بر سر آن گذاشتند و در آتش قهر مردم سوختند.

 

کودتای دوم:‌

 

در فروردین سال ۱۳۶۸ این بار خمینی رهبر جمهوری اسلامی با کارگزاری مجمع روحانیون مبارز و باندهای سیاه حکومتی کودتا علیه آیت‌الله منتظری را سامان داد.

فردای کودتا، میرحسین موسوی و عبدالله نوری کارگزاران این کودتا بودند.

موسوی با صدور بخشنامه‌ای به وزارتخانه‌ها، ادارات و شرکت‌های دولتی و نیمه دولتی دستور جمع‌آوری کلیه عکس‌ها، پلاکاردها و هرگونه آثار مربوط به آیت‌الله منتظری را داد.  

عبدالله نوری در سمت نماینده خمینی در سپاه پاسداران، فرماندهی یورش به محل استقرار آیت‌الله منتظری در قم را شخصاً به عهده گرفت. به فرمان خمینی او مأمور شده بود هرآنچه را که مربوط به قائم‌مقامی ایشان است از بین ببرد.  

رهبران مجمع روحانیون مبارز از مجید انصاری گرفته تا هادی خامنه‌ای که کبکشان خروس می‌خواند و عنقریب همه چیز را در اختیار خود می‌دیدند، پشت سر هم مصاحبه مطبوعاتی برگزار می‌کردند و در دانشگاه‌ها حضور می‌یافتند و بر آیت‌الله منتظری که تنها مانده بود تیغ می‌کشیدند. تمام تلاش‌ آن‌ها بر این پایه قرار گرفته بود که آیت‌الله منتظری را به مصاحبه تلویزیونی از نوع شریعتمداری بکشانند و او را مجبور به توبه و درخواست عفو و بخشودگی از خمینی کنند. این سیاست را عبدالله نوری و دری‌نجف‌آبادی ابتدا تلاش می‌کردند به طور خصوصی پیش ببرند که موفقیتی حاصل نکردند. 

کرباسچی در روزهای خوش پس از کودتا علیه آیت‌الله منتظری، به دنبال آن بود که قبای رهبری را به تن احمد خمینی بدوزد.

رادیو تلویزیون تحت حاکمیت محمد هاشمی رفسنجانی و روزنامه‌های باندهای مختلف رژیم از رسالت گرفته تا کیهان و اطلاعات عرصه تاخت و تاز کودتاچیان بودند.

کودتای ناتمام فروردین‌ماه ۶۸، دو ماه بعد با کارگردانی رفسنجانی و احمد خمینی و انتخاب خامنه‌ای به عنوان رهبر و ولی فقیه جمهوری اسلامی تکمیل شد. این کودتا برخلاف بعضی پیش‌بینی‌ها با کمترین هزینه با موفقیت به پایان رسید. اما جهان به کام بخشی از کودتاچیان نشد. خمینی مرد، احمد خمینی بهای جاه‌طلبی‌هایش را با بذل جان داد و بخشی از کودتاچیان که در دفتر خمینی و مجمع‌ روحانیون مبارز نشسته بودند هریک به گوشه‌ای خزیدند.

 

کودتای سوم:

 

با هزار وعده و وعید، با هزار ترفند و حقه، مردم را متقاعد کردند که در نمایش خیمه شب بازی انتخابات رژیم شرکت کنند. مردم از روی استیصال و به امید اندک تغییری در زندگی خود، به موسوی که یکی از کودتاچیان قبلی بود رضایت دادند. نظام جمهوری اسلامی با هدایت خامنه‌ای و فرماندهی سپاه پاسداران و نیرو‌های سرکوبگر رژیم این بار به انتخاب درون حکومتی هم گردن نگذاشت و با توسری تحقیرآمیزی جناح رفسنجانی - موسوی را از همان لحظه‌ی اول شمارش آرا شکست خورده‌ی انتخابات معرفی کرد.  

در کودتاهای قبلی لااقل برکنار شدگان از رهبر کودتاچیان تظلم‌خواهی نکردند. در حقارت دسته‌ی اخیر همین بس که موسوی، رفسنجانی، ناطق نوری، کروبی و ... از فرمانده کودتاچیان و آن کس که سررشته امور را به دست دارد تظلم‌خواهی می‌کنند و به استفاده از راهکا‌های مندرج در قانون اساسی رژیم اشاره می‌کنند.  

معلوم نیست کسانی که نمی‌توانند از آرایی که به نفع خودشان به صندوق ریخته شده صیانت کنند چگونه می‌خواستند اصلاحات را در کشور پیش ببرند و به وعده‌هایشان عمل کنند.  

خمینی در سال ۶۰ یک بار به صراحت اعلام کرد «اگر ۳۶ میلیون نفر بگویند آری من می‌گویم نه»! او دایره‌ی قدرت ولایت مطلقه فقیه در نظام جمهوری اسلامی را بی پرده بیان می‌کرد. امروز خامنه‌ای از همان رهنمود خمینی استفاده می‌کند. جناح‌های رژیم و به ویژه پیروان «امام راحل» نبایستی از این مسئله گله‌ای داشته باشند.

چنان که از ظواهر امر بر می‌آید کودتای سوم رژیم نیز با موفقیت به کار خود پایان خواهد داد. آن‌هایی که تا دیروز شیادانه حکومت احمدی‌نژاد را محصول سیاست تحریم انتخابات معرفی می‌کردند امروز بایستی پاسخ دهند با وجود مشارکت فوق‌العاده مردم در نمایش انتخابات، ادامه حکومت احمدی‌نژاد محصول چیست؟

 

باید دید در این کودتا و حوادث پس از آن چه کسانی قربانی خواهند شد و آرایش جدید نیروها چه خواهد بود.

 

ایرج مصداقی

 

۹ صبح ۲۳ خرداد ۱۳۸۸

 

Irajmesdaghi@yahoo.com

 

 

 

آمار واقعي انتخابات 22 خرداد لو رفت؛ موسوي با 21 ميليون راي، رئيس‌جمهور منتخب ايرانيان است

سايت موج سوم ، متعلق به ستاد انتخاباتی مير حسين موسوی : آمار واقعي انتخابات 22 خرداد لو رفت؛ موسوي با 21 ميليون راي، رئيس‌جمهور منتخب ايرانيان است يك منبع آگاه در اتاق تجميع ستاد انتخابات كشور فاش كرد كه بر اساس آراي واقعي مردم، ميرحسين موسوي رئيس‌جمهور منتخب ايرانيان است و تمام آراي اعلام شده از سوي وزارت كشور، ساختگي و از پيش تعيين شده است. اين منبع مطلع به «موج سوم» خبر داد كه وقتي مسئول ستاد انتخابات وزارت كشور اولين نتايج آرا را اعلام كرد، تنها نتايج 500 هزار راي به اتاق تجميع ستاد انتخابات رسيده بود و آنچه از سوي كامران دانشجو اعلام شد، هيچ ربطي به جمع‌بندي آرا تا آن لحظه نداشت.
به گفته‌ي اين منبع دولتي، تمام 9 بيانيه وزارت كشور از قبل تهيه و تنظيم شده بود و اعداد و ارقام اعلام شده توسط يك نرم‌افزار جعل شده است. اين نرم‌افزار ميزان آراي اعلامي در هر مرحله را طوري بين شعبات اخذ راي تقسيم مي‌كند كه آراي اعلام شده واقعي به نظر بيايد؛ حال آنكه نتايج اكثر صندوق‌ها و صورتجلسه‌ها در كميته صيانت از آراي ستاد موسوي موجود است و عدد آراي موسوي و احمدي‌نژاد در صندوق‌هاي مشخص قابل جعل نيست.
اين منبع حاضر در اتاق تجميع ستاد انتخابات كشور در نهايت اعلام كرد كه طبق آراي واقعي گردآوري شده در اين ستاد، آقاي ميرحسين موسوي با كسب 3/21 ميليون راي معادل 2/57 درصد كل آرا رئيس‌جمهور منتخب ملت ايران است و نفرات بعدي به ترتيب محمود احمدي‌نژاد با 5/10 ميليون راي معادل 28 درصد كل آرا، محسن رضايي با 7/2 ميليون راي معادل 2/7 درصد آرا و مهدي كروبي با 2/2 ميليون راي معادل 6 درصد كل آرا هستند.
اين منبع همچنين ميزان واقعي مشاركت مردم در انتخابات را 4/37 ميليون معادل 81 درصد كل واجدين شرايط و ميزان آراي باطله را نيز 600 هزار راي معادل 6/1 درصد كل آرا ذكر كرد.
بدين ترتيب رئيس‌جمهور منتخب ملت ايران كسي جز ميرحسين موسوي نيست و همانطور كه آقاي موسوي نيز در مصاحبه مطبوعاتي جمعه شب تاكيد كردند، نتيجه متفاوتي كه از سوي وزارت كشور دولت احمدي‌نژاد اعلام شده، همانند آمارهاي رئيس دولت در ايام انتخابات، دروغين و تقلبي است.

بدون آزادی اطلاع رسانی هیج انتخاباتی دمکراتیک نیست
گزارشگران بدون مرز از کشورهای اروپایی خواهان به رسمیت نشناختن نتایج انتخابات است!

گزارشگران بدون مرز  کشورهای اروپایی را فرا می‌خواند تا نتایج دور اول انتخابات ریاست جمهوری  در ایران را به دلیل سرکوب و سانسور علیه روزنامه‌نگاران و رسانه ها که منجر به تقلب و تخلف وسیع در این انتخابات شده است، به رسمیت نشناسند. همزمان با اعتراض به "پیروزی" محمود احمدی نژاد، سرکوب و دستگیری روزنامه نگاران افزایش یافته است. 

گزارشگران بدون مرز در این باره اعلام می‌کند : " لازمه‌ی انتخابات دمکراتیک وجود رسانه‌های آزاد است که بتوانند در باره روند انتخابات و یا تقلب و تخلف در آن  تحقیق و گزارش‌دهی کنند. هیچ کدام از این شرایط برای به اصطلاح انتخاب مجدد محمود احمدی نژاد وجود ندارد. ما قویا از دولت‌های اروپایی می‌خواهیم تا زمانی که رسانه‌های آزاد و مستقل نتوانند به شکل آزادنه در باره انتخابات تحقیق و گزارش‌دهی کنند، از به رسمیت شناختن نتایج داده شده از سوی مقامات رسمی خوداری کنند. انتخاباتی که برنده آن با دستگیری و سرکوب اعلام شود، نمی‌تواند دمکراتیک باشد."  

از ٢٣ خرداد اقدامات سرکوبگرانه و سانسور گسترش یافته‌اند. علاوه بر مسدود ساختن سایت‌های اطلاع‌رسانی مخالفان، برنامه‌های دوشبکه فارسی زبان بی بی سی و صدای امریکا که در ایران بسیار پربیننده هستند، با اختلال و پارازیت مواجه شده‌اند. این در حالی است که شبکه تلفن‌های موبیل در تهران دچار اختلال جدی است. رسانه‌ها در ایران از سوی هواداران احمدی نژاد تحت فشار شدید قرار دارند تا اخبار تقلب و تخلف در انتخابات را منتشر نکنند. چهار روزنامه نزدیک به اصلاح‌طلبان با تهدید به توقیف وادار شده اند تا از نتایج رسمی انتخابات انتقاد نکنند.  

بنا بر اخباری که به دست ما رسیده است. روزنامه نگاران رضا علیجانی برنده جایزه ٢٠٠١ گزارشگران بدون مرز، تقی رحمانی، هدی صابر ، احمد زید آبادی از سوی مقامات امنیتی بازداشت شده‌اند. از سرنوشت ده‌ها روزنامه نگار دیگر اطلاعی در دست نیست.  

دسترسی به شبکه اینترنت با دشواری همراه است و سایت های دیگری نیز مسدود و یا بسته شده اند. از جمله خرداد نو ، آفتاب نیوز ، قلم سبز، سعید شریعتی یکی از مسئولان سایت‌های اصلاح‌طلبان نیز از سوی پلیس دستگیر شده است.

پلیس با خبرنگاران خارجی نیز با خشونت رفتار کرده است. همکار شبکه تلویزیونی ایتالیاییRAI ، گزارشگر خبرگزاری رویترز، از سوی پلیس مورد ضرب و شتم قرار گرفته‌اند، گروهی از خبرنگاران بی بی سی از سوی پلیس تهدید به بازداشت شدند.

روزنامه نگاران ایرانی به گزارشگران بدون مرز گفته‌اند که جو رعب و حشت در شهرهای بزرگ ایران برقرار شده است. تعدادی از مسئولان حزب مشارکت اسلامی از جمله دبیر اول آن محسن میردامادی دیروز در تهران  بازداشت شدند.  

همزمان رسانه های رسمی دولت "پیروزی" بزرگ را بدون  بدون اطلاع رسانی در باره اعتراضات پوشش می‌دهند.

میرحسین موسوی و مهدی کروبی به اعلام نتایج اعتراض و مردم را با "پرهیز از خشونت" به " نپذیرفتن تقلب" دعوت کرده‌اند. اکثرا تجمعات مسالمت‌آمیز است . مرگ یک نفر در تهران بدست ماموران پلیس تائید شده است.

 

[تاريخ مطلب: بيست و چهارم خرداد ۱۳۸۸ برابر با چهاردهم ژوئن ۲۰۰۹]

 

خبرهای دريافتی : میرحسین موسوی هنوز در بازداشت خانگی به سر میبرد/ آيت الله صانعی احمدی نژاد رييس جمهور نيست و همکاری با او حرام است....

اين خبرها هنوز از سوی منبع ديگری تائيد نشده است

آيت الله صانعی احمدی نژاد رييس جمهور نيست و همکاری با او حرام است

 خبرها حاکي از اين است که مهندس موسوی در تدارک تحصنی عمومی و ملی است که تا ساعات آينده اعلام مي شود بنا بر گزارش های دريافتی آيت الله صافی گلپايگانی نسبت به کودتا هشدار داد. همچنين گفته می شود مهدی کروبی لباس روحانيت اش را به نشانه عزا از تن درآورده است. خبر رسیده که از میان بازداشت شدگان، بهزاد نبوی آزاد شده است. ساعت ۵ عصر امروز حاميان موسوی از ستاد ميرحسين موسوی خيابان ميرهادی در وليعصر حوالی زرتشت به سمت تجريش می روند. کروبی در بيانيه اش از مردم خواست لباس سياه به تن کنند. از روز گذشته شايعاتی در مورد اعتراض آيت الله صانعی به نتيجه انتخابات منتشر می شد که هرگز تاييد نشد. اما از ساعاتی پيش اين شايعات اوج گرفت گفته می شود آيت الله صانعی برای بست نشستن به تهران آمده است. او اعلام کرده که احمدی نژاد رييس جمهور نيست و همکاری با او حرام است. اينک شايعاتی قوی از محاصره دفتر اين مرجع تقليد پخش شده است. دسترسی با سايت آقای صانعی هم از ساعاتی پيش غير ممکن شده اما پيش از آن استفتائی از ايشان در سايتشان منتشر شده بود که حرمت و معصيت کبيره بودن هرگونه دستکاری در آرای مردم را به خاطر خيانت در امانت و حقوق مردم اعلام می کرد.
------------------------------
میرحسین موسوی هنوز در بازداشت خانگی به سر میبرد

آخرین اخبار دریافتی ار تهران حاکی است که هنوز میرحسین موسوی در بازداشت خانگی به سر میبرد و علی رغم اعلام قبلی باز هم نیروهای امنیتی اجازه نزدیک شدن هیچ خبرنگاری به منزل میرحسین موسوی را ندادند.گفتنی است دو روز پیاپی است که اعلام کرده که قصد برگزاری کنفرانس مطبوعاتی دارد ولی هردوروز با مماتعت نیروهای امنیتی مواجه شده است گفتنی است از به روز رسانی سایت های  ستاد میرحسین موسوی جلوگیری میشود هم چنین  رادیو زمانه:  درگزارش دیگری از بازداشت هنگامه شهیدی، روزنامه‌نگار و کیوان صمیمی، مدیر مسئول نشریه توقیف شده «نامه» خبر می‌دهد. این خبر هنوز از سوی منابع رسمی تائید نشده‌ است.
ماموران امنیتی شب گذشته با در دست داشتن حکم بازداشت شیوا نظرآهاری عضو کمیته گزارشگران حقوق بشر، اقدام به تفتیش منزل وی کردند.
به گزارش تارنمای «کمیته گزارشگران حقوق بشر»، ماموران وزارت اطلاعات به خانواده خانم نظرآهاری گفته‌اند که وی باید هرچه سریع‌تر خود را به وزارت اطلاعات معرفی کند.
-------------------------------
بر اساس آراي واقعي مردم، ميرحسين موسوي رئيس‌جمهور منتخب ايرانيان است

يك منبع آگاه در اتاق تجميع ستاد انتخابات كشور فاش كرد كه بر اساس آراي واقعي مردم، ميرحسين موسوي رئيس‌جمهور منتخب ايرانيان است و تمام آراي اعلام شده از سوي وزارت كشور، ساختگي و از پيش تعيين شده است. آمار واقعي انتخابات 22 خرداد لو رفت؛ موسوي با 21 ميليون راي، رئيس‌جمهور منتخب ايرانيان است يك منبع آگاه در اتاق تجميع ستاد انتخابات كشور فاش كرد كه بر اساس آراي واقعي مردم، ميرحسين موسوي رئيس‌جمهور منتخب ايرانيان است و تمام آراي اعلام شده از سوي وزارت كشور، ساختگي و از پيش تعيين شده است. اين منبع مطلع به «موج سوم» خبر داد كه وقتي مسئول ستاد انتخابات وزارت كشور اولين نتايج آرا را اعلام كرد، تنها نتايج 500 هزار راي به اتاق تجميع ستاد انتخابات رسيده بود و آنچه از سوي كامران دانشجو اعلام شد، هيچ ربطي به جمع‌بندي آرا تا آن لحظه نداشت. به گفته‌ي اين منبع دولتي، تمام 9 بيانيه وزارت كشور از قبل تهيه و تنظيم شده بود و اعداد و ارقام اعلام شده توسط يك نرم‌افزار جعل شده است. اين نرم‌افزار ميزان آراي اعلامي در هر مرحله را طوري بين شعبات اخذ راي تقسيم مي‌كند كه آراي اعلام شده واقعي به نظر بيايد؛ حال آنكه نتايج اكثر صندوق‌ها و صورتجلسه‌ها در كميته صيانت از آراي ستاد موسوي موجود است و عدد آراي موسوي و احمدي‌نژاد در صندوق‌هاي مشخص قابل جعل نيست. اين منبع حاضر در اتاق تجميع ستاد انتخابات كشور در نهايت اعلام كرد كه طبق آراي واقعي گردآوري شده در اين ستاد، آقاي ميرحسين موسوي با كسب 3/21 ميليون راي معادل 2/57 درصد كل آرا رئيس‌جمهور منتخب ملت ايران است و نفرات بعدي به ترتيب محمود احمدي‌نژاد با 5/10 ميليون راي معادل 28 درصد كل آرا، محسن رضايي با 7/2 ميليون راي معادل 2/7 درصد آرا و مهدي كروبي با 2/2 ميليون راي معادل 6 درصد كل آرا هستند. اين منبع همچنين ميزان واقعي مشاركت مردم در انتخابات را 4/37 ميليون معادل 81 درصد كل واجدين شرايط و ميزان آراي باطله را نيز 600 هزار راي معادل 6/1 درصد كل آرا ذكر كرد. بدين ترتيب رئيس‌جمهور منتخب ملت ايران كسي جز ميرحسين موسوي نيست و همانطور كه آقاي موسوي نيز در مصاحبه مطبوعاتي جمعه شب تاكيد كردند، نتيجه متفاوتي كه از سوي وزارت كشور دولت احمدي‌نژاد اعلام شده، همانند آمارهاي رئيس دولت در ايام انتخابات، دروغين و تقلبي است.

 

راهپیمایی حامیان موسوی؛ از انقلاب تا آزادی
 

حامیان میرحسین موسوی فردا دوشنبه از ساعت 16 تا 18 در سراسر كشور راهپیمایی می كنند.در تهران این راهپیمایی از میدان انقلاب تهران به سوی میدان آزادی انجام می شود و میرحسین خود پیشاپیش راهپیمایان خواهد بود. این خبر را رییس ستاد میرحسین موسوی اعلام كرد .
جناب آقای محصولی وزیر كشور ، با سلام، به استحضار می رساند جمعی از مردم در اعتراض به شیوه انتخابات درصددند روز دوشنبه 25/3/88 ساعت 4 بعد از ظهر راهپیمایی آرام در سراسر كشور برگزار نمایند ، خواهشمند است نسبت به صدور مجوز اقدام نمائید.لازم به یادآوری است مسیر راهپیمایی در تهران از میدان انقلاب تا آزادی به همراه سخنرانی جناب آقای میرحسین موسوی در میدان آزادی است.
 
با تشكر
24/3/88
بهزادیان نژاد
رییس ستاد میرحسین موسوی
 

گزارش یک رسانه‌ی آلمانی از تهران: اعتراض علیه حقه و دروغ

دويجه وله : اغلب روزنامه‌ها و رسانه‌های اروپایی تاکنون گزارش‌های مفصلی درباره نا‌آرامی‌ها و زدوخوردهای خیابانی در تهران و برخی از شهرهای دیگر ایران منتشر کرده‌اند.

راینر هرمان، گزارشگر روزنامه فرانکفورتر آلگماینه در تهران، مقاله‌ای طولانی از حوادث روزشنبه (۲۳ خرداد) در پایتخت نگاشته است. او شرح داده که در پی اعلام نتایج انتخابات، هزاران معترض در خیابان‌های تهران دست به تظاهرات زدند و با پلیس به زدوخورد پرداختند.
درخیابانهای منتهی به وزارت کشور، در نزدیکی میدان فاطمی، تظاهرکنندگان لاستیک‌های ماشین و زباله‌دان‌ها را به آتش کشیدند. نیروهای انتظامی نیز با خشونت زیاد، با باتوم به ضرب وشتم مردم پرداختند. تظاهرکنندگان نیز با پرتاب سنگ به سوی ماموران پلیس دست به مقابله زدند.

ستون‌های دود بر فراز تهران
میرحسین موسوی در اطلاعیه‌ای اعلام کرده بود که «شعبده‌بازی انتخاباتی» را نخواهد پذیرفت. به گزارش فرانکفورتر آلگماینه، حامیان موسوی‌با این احساس، که رای آنان نادیده گرفته شده، دسته دسته به خیابان ولی عصر وارد می‌شدند. این همان خیابانی است، که چند روز پیش حامیان موسوی زنجیری انسانی را در امتداد آن برپا کرده بودند.
اغلب طرفداران موسوی بدون شال و دست‌بندهای سبز، اما این بار با خشم فراوان در خیابان‌ها حضور داشتند. مبارزه انتخاباتی سرانجام در ایران به خشونت گرایید.
راینر هرمان می‌نویسد که در امتداد خیابان بهشتی، در مسیر وزارت کشور و در خیابان‌های جنوبی ستون‌های دود به چشم می‌خورد. ترافیک سنگینی در خیابان‌های اطراف حاکم بود.
ماموران موتورسیکلت سوار، در هیئتی ترسناک و با تجهیزات کامل در خیابان‌ها موضع گرفته بودند. نیروهای پلیس با این تجهیزات کامل، خود را برای جنگ آماده کرده بودند. باتوم‌های قرمز، پس از دقایقی، علیه مردم به کار گرفته شدند.
راننده‌ای با خشم فریاد می‌زد:«صد رحمت به اوایل انقلاب
 

گزارشگر این روزنامه می‌نویسد، ماموران پلیس‌، در زیر اونیفرم‌های خود، جلیقه‌های ضخیم لاستیکی بر تن داشتند. خودروهای قفسی نیز آماده برای حمل دستگیرشدگان بودند.
نیروهای انتظامی در سرکوب تظاهرکنندگان بی هیچ ملاحظه‌ای عمل کرده و حتا به عابران معمولی و خودروها نیز حمله می‌کردند. خیابان‌های منتهی به وزارت کشور بسته شده بودند. خون از سر یکی از تظاهرکنندگان جاری بود، جوانی دیگر از ناحیه دست مجروح شده بود. با تاریک شدن هوا، بتدریج از شدت تظاهرات کاهسته شد. معترضی می‌گفت:« ما این مرد (احمدی‌نژاد) را نمی‌خواهیم. به من نشان دهید، آن ۲۴ میلیون نفری را که او را انتخاب کرده‌اند
گزارشگر فرانکفورتر آلگماینه در پایان مشاهدات خود می نویسد، هنوز به درستی نمی‌توان گفت، که ناآرامی های روز نخست، آغازی برای تشدید اعتراضات در آینده خواهد بود. خبر اعتراضات و درگیرهای خیابانی از شهرهای تبریز، اصفهان، شیراز و مشهد نیز به گوش می‌رسند.
به نوشته‌ی راینر هرمان، اعتراضات روز شنبه ۲۳ خرداد، بدون برنامه‌ریزی و خودجوش بودند. او این برداشت را دارد که خشونت وحشیانه پلیس ممکن است در ذهن معترضان تردیدی باقی نگذارد که در انتخابات واقعاً تقلب صورت گرفته است.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

مصاحبه مخملباف با رادیو فرانسه  در رابطه با کودتا

 

http://www.peykeiran.com/Content.aspx?ID=2138