بیانیه شماره یک اعضای آذربایجان گرای انجمن­های اسلامی دانشجویان دانشگاه­ها

 

 

توجه به ناکامیها و نابسامانی امور در همه عرصه ها و اوضاع حاکم در چهار سال گذشته ، دوره دهم انتخابات ریاست جمهوری را به فرصتی جهت تغییر و بهینه­سازی در امور کشور تبدیل کرده است. هر چند ساز و کار موجود انتخاباتی، انتظار ظهور اراده واقعی تمامی آحاد ملت را دشوار ساخته است لیکن بهره گیری از همین روزنه نیز برای اصلاح امور واجب و ضروری است.

 

ما جمعی از اعضای سابق و آذربایجان گرای انجمن­های اسلامی دانشجویان دانشگاه­ها – طیف منطقه ای و هویت طلب - اعمال نظارت سلیقه ای در حذف سایر کاندیداهای واجد شرایط را غیر قابل توجیه دانسته و بویژه رد صلاحیت جناب دکتر اکبر اعلمی را بر خلاف اصول دمکراتیک و مخالف حضور حداکثری مردم می­دانیم.

مطالبات قانونی و برابری خواهانه مردم همراه با تاکید و اصرار مداوم نخبگان آذربایجان در احقاق حقوق اقتصادی،  فرهنگی و زبانی مان، شرایطی را پدید آورده است که امروز اکثر کاندیداهای ریاست جمهوری نیز بر حقوق مردم در بهره گیری از زبان مادری در سیستم آموزشی کشور تاکید کرده و اجرای آن را وعده می دهند.

 

 از گشایش گفتمانی در ادبیات برخی از کاندیداها در زمینه لزوم رعایت حقوق ویژه فرهنگی اقوام استقبال نموده لیکن آن را ناکافی می دانیم و ضمن دعوت مردم به تداوم طلب حق مواضع و خواسته های خود را به شرح زیر اعلام می نماییم. اعلام موضع کاندیداهای موجود در قبال مطالبات ما موجب امتنان خواهد بود.

1-     با توجه به مقدمه فوق، بر ناکارامدی مدیریت اجرایی فعلی کشور تاکید و ضرورت تغییر آن را به جد خواستاریم.

2-     از نظر ما، انتخابات فرصتی برای طرح سیاسی خواسته های گروه های مختلف سیاسی و اجتماعی است. لذا این امکان باید برای همه گروه های سیاسی و اجتماعی جامعه فراهم گردد تا با مشارکت همگانی مورد ارزیابی عموم قرار گیرد.

3-     ما آذربایجان گرایی را محدود و منوط به مطالبات فرهنگی – اجتماعی ندانسته بلکه اعتقاد به حضور آذربایجان گرایان در مشارکت قدرت سیاسی ایران داشته و بر همین اساس فعالیت سیاسی می نماییم همچنین به ائتلاف سیاسی با گروه های رسمی و قانونی مرکز بر این مبنا باور داریم.

4-     ما از کلیه جریان های آذربایجان گرا (عدالت خواه، آزادیخواه و . . . ) دعوت می نمائیم در انتخابات آتی از جمله شوراهای اسلامی و مجلس با مشخصه های خود شرکت نموده ، مواضع سیاسی-اجتماعی خود را در بین عموم به آزمون بگذارند ، انتظار می رود مجریان قانون از برخوردهای حذفی و انحصارگرایانه خودداری نمایند.

5-     جهت گیری ما کاملا دموکراتیک و بر مبنای عینیت و واقعیت بوده و از هر نوع اقدام عملی در جهت دموکراتیزاسیون کشور حمایت قاطع می نمائیم.

6-     بازتعریف هویت ایرانی،شامل همه اجزا و عناصر واقعی و عینی موجود در ایران است و پیش نیاز همبستگی و تمامیت ارضی را در گرو بازتعریف این هویت می دانیم. از نظر ما حضور فرهنگ های مختلف فرصتی برای پویایی،همگرایی و پیشرفت کشور می باشد.

7-     مناسبات و موازنه های سیاسی،فرهنگی و اقتصادی را به نسبت ترکیب جمعیتی اقوام خواستاریم و تنوع قومی را دریچه ی تعاملات سیاسی موثر منطقه ای و بین المللی می دانیم.

8-     هویت ما شیعی- ترکی بوده و این دو اصل از هم جدا ناپذیرند بر این اساس حفظ و گسترش این میراث دینی فرهنگی با پذیرش تمامی عناصر آن محقق می گردد.لذا بر مهم ترین رکن آن،یعنی آموزش رسمی زبان ترکی تأکید مضاعف داریم.

9-     به اطلاع عموم میرسانیم  که در انتخابات جاری، آذربایجان گرایان از کاندیدایی حمایت خواهند کرد که

-          در موضع و موقعیت مردمی قرار گرفته باشد.

-          برنامه جامعی برای دموکراتیزاسیون داشته باشد.

-          مشارکت سیاسی اقوام  و نخبگان سیاسی ایشان را در تصمیم گیری های کلان و نیز حضور در قدرت سیاسی را مد نظر داشته باشد.

-          نیرو های سیاسی و اجتماعی آذربایجان را به رسمیت شناخته و مطالبات آنها را بپذیرد.  

دانشگاه تبریز

 

انجمن اسلامی دانشکده فنی:

حمید رسولدخت - کمال عباس پور- ناصر صدوقی- مهدی مسیبی - حامد محقق- حامد توفیق- منصور امینیان-وحید دهقانی- حمید اکبربیگلو- مجتبی رزمی- - سالار کرلو- فرهاد پناهی-صدرا آقاسی- ناصر خلیلی - وحید امامی-نادر مهد قره باغ- یوسف علیزاده

دانشکده کشاورزی:

ابراهیم شهبازی -علی میرزازاده- بهنام زالی - صمد پاشاییاحد مرادزاده - علی ایمانی- کامران برزگر –

دانشکده علوم انسانی:

رضا رضایی – اکبرکریمی – منصور خسروی – آیدین خواجه ای – فراز زهتاب – مقصود عهدی – جمشید سربازی – مهدی حمیدی – مسلم حبی – نادر ابدالی

دانشکده دامپزشکی:

علی حسنی – ابراهیم دلشاد – محمد بابازاده – هادی نجفی – سیامک حیدرزاده – جعفر حیدری – سعید اصغری

دانشکده علوم تربیتی:

حسین آذرنیا – رضا روحی – امین ظفری – بابازاده

دانشکده ادبیات:

رضا نجاتی – سیامک سلطانی

دانشکده شیمی:

توحید ترکمنی – علیرضا مرندی

دانشکده ریاضی:

آیدین تیموری – وحید کاروانی

دانشکده علوم پایه:

میثم حسین پور – نعیم احمدی – امین مدحی

دانشکده فنی مرند:

حامد کاظمی– بابک آقایی- بهنام سرابی- توحید جباری- نوید اجری

دانشکده کشاورزی مراغه:

رسول مددی – اکبر احمد پور – روزبه لیثی

دانشگاه علوم پزشکی تبریز

اکبرنظری – حسین سیف الهی – حسین رسولی – غلامحسین بهاری – خانم محمودیان – خانم محرابی – فرامرز صفرعلی خانی – شهرام پیری – علی خنک جان – کاظم شکری – فرهاد علیزاده  - سعید کاشفی – ظاهر اخوان

دانشگاه تربیت مدرس

سعید نعیمی

دانشگاه زنجان

رضا عباسی – حسن رحیمی