اعتصاب غذای 4 تن از فعالین هویت طلب تورک در شکنجه گاه اوین

میللی حرکت جمعه ۱۰ آبان ۱۳۸۷:

بنا به اخبار رسیده از زندان اوین، 4 فعال سیاسی و فرهنگی تورک که از 20 شهریور امسال در بازداشت به سر می برند از روز شنبه 4 آبان در اعتصاب غذا به سر می برند.
علیرضا صرافی مدیر مسئول و صاحب امتیاز نشریه توقیف شده دیلماج و عضو شورای ملی صلح ،سعید محمدی(مغانلو) روزنامه نگار و سردبیر سابق هفته نامه یارپاق،حسن راشدی نویسنده و روزنامه نگار و مهدی نعیمی مدرس زبان تورکی، که در پی شرکت در ضیافت افطاری در تهران دستگیر شده اند اعلام کرده اند که در اعتراض به ادامه نگهداری و برخوردهای غیر قانونی با ایشان دست به این اعتراض و اعتصاب غذا زده اند.
گرچه اتهام این افراد "اجتماع و تبانی در جهت اخلال در امنیت کشور" عنوان شده است ولیکن گفته می شود در طول مدت بازداشت نامبردگان جهت اخذ اعترافات تحت فشار قرار گرفته و بازجویی ها پیرامون اتهام تفهیم شده به ایشان نمی باشد.
در حال حاضر نیز وضعیت جسمی حسن راشدی بدلیل زخم معده ایشان و سعید مغانلو که از بیماری آسم رنج می برد ناخوشایند گزارش شده است.
نامبردگان در حال حاضر نیز در سلولهای انفرادی بند 209 و در شرایط سخت نگهداری میشوند و از کوچک ترين امکانات موجود نیز محروم می باشند که این مغایر اصل 38 قانون اساسی جمهوری اسلامی بوده و از مصادیق شکنجه های روحی محسوب می شود.

 

مهندس صرافی وارد 7مین روز اعتصاب غذا در زندان اوین گردید

جمعه ۱۰ آبان ۱۳۸۷:

وضعیت مهندس صرافی در هفتمین روز اعتصاب غذا نگران کننده است. مهندس عليرضا صرافي، نویسنده، روزنامه نگار و فعال ملی آذربايجاني از روزشنبه 4 آبان ماه در اعتصاب غذا به سر مي برد و امروز در هفتمین روزاعتصاب غذا وضعیت سلامتی وی بسیار نگران کننده توصیف شده است. مهندسصرافی در حالی در اعتصاب غذا به سر میبرد که نگرانی از عود مجدد عارضه قلبی وی پررنگ تر شده است.
مهندس عليرضا صرافي، از اولين فعالين دانشجويي آذربايجان در سالهاي قبل از انقلاب 1357 و سالهاي ابتدائي انقلاب هستند. ايشان سابقه بيش از 30 سال فعاليت فرهنگي و مدني دارند. فعاليت در نشرياتي همانند چنلي بئل، آذربايجان سسي، يولداش، وارليق، آذري و مدير مسئولي مجله ديلماج جزء فعاليت هاي علمي-ژورناليستي مهندس صرافي هستند.  ايشان جزو موسسين كنگره آذربايجان در سالهاي اول انقلاب و عضو شواراي ملي صلح نيز هستند. ايشان در يك مهماني افطاري در روز 20 شهريور به همراه تعداد ديگرى از فعالان فرهنگى و مدنى دستگير شده اند و در اين مدت تحت  شرايطي نامساعد در زندان اوين محبوس مي باشند.

سازمان عفو بين الملل تاكنون در دو اعلاميه جداگانه نگرانى خود را از اعمال شكنجه در مورد وى و ديگر زندانيان تورك ابراز داشته است

 

بیانیه دانشجویان تورک دانشگاه صنعتی امیرکبیر در خصوص اعتصاب غذای مهندس صرافی ژورنالیست آذربایجانی در بند

 جمعه ۱۰ آبان ۱٣٨۷ -  ٣۱ اکتبر ۲۰۰٨

   نزديك به پنجاه روز است كه از دستگيري فعالين مدني مراسم افطاري مي گذرد . در اين مراسم - 20 شهريور -  19 نفر از سرشناس ترين فعالين هويت طلب آذربايجاني دستگير شدند؛ در پي اعتراضات گسترده از سوي مدافعين حقوق بشر در سراسر دنيا نسبت به ادامه ي بازداشت بدون دليل اين زندانيان ، 15 نفر از آنان آزاد شدند ولي هنوز مهندس صرافي ، مهدي نعيمي ، مهندس راشدي و سعيد موغانلي در زندان اوين به سر مي برند.

  اين در حالي است كه طبق اظهارات يكي از زندانيان آزاد شده ، مهندس عليرضا صرافي از 4 آبان در اعتراض به نقض حقوق زندانيان  دست به  اعتصاب غذا زده و تا به امروز - پنج شنبه ، 9 آبان - پنج روز است كهدر اعتصاب غذا بوده و خبري از وضعيت ايشان در دسترس نيست.

  جاي بسي تاسف است كه يك زنداني كه تنها گناه او فعاليت هاي مدني و هويت طلبانه است چاره اي جز اعتصاب غذا ندارد. زنداني شدن و اعتصاب غذاي شخصي همچون مهندس صرافي - نويسنده ، ژورناليست و مدير مسئول نشريه ي ديلماج و ... - ننگي ديگر براي حاكميت شوونيسم گرا است.

واضح است اقدامات غیر دموکراتیک و ضد حقوق بشر حاکمیت محکوم بوده و هزینه های سنگینی براي آن خواهد داشت.

  ما دانشجویان تورک دانشگاه صنعتی امیر کبیر نیز تمامی اقدامات حاکمیت در قبال فعالیت های مدنی و هویت طلبانه را محکوم کرده و ضمن اعترض به دستگیری های اخیر و نقض حقوق انسانی در مورد این زندانیان ، خواستار آزادی هر چه سریع تر زندانیان در بند آذربایجانی ، علی الخصوص مهندس صرافی هستیم.

Əmirkəbir Türk Öyrencılərın Weblogı

 

 

گزارشگران بدون مرز از ایران خواست آزار و اذیت فعالان زن را متوقف کند

جمعه ۱۰ آبان ۱۳۸۷:

سازمان گزارشگران بدون مرز از ایران خواسته است آزار و اذیت فعالان زن را متوقف کند.

این سازمان در پایگاه اینترنتی خود از احضار سوسن طهماسبی به دادگاه انقلاب و بازجوئی از وی درباره فعالیت هایش خبر داد ه است. طهماسبی یکی از فعالان کمپین یک میلیون امضاست ، کمپینی که خواستار پایان دادن به تبعیض های قانونی علیه زنان است .

گروههای مدافع حقوق بشر این هفته خبر دادند که بار دیگر مقامات جمهوری اسلامی از خروج سوسن طهماسبی از کشور جلوگیری کرده اند.

 
سازمان گزارشگران بدون مرز که مقر آن در پاریس است ، همچنین از بازجوئی ناهید کشاورز و محبوبه حسین زاده خبر داده است . از این فعالان حقوق زن ، درباره مقاله هائی که برای سایت های اینترنتی زنان نوشته اند، بازجوئی شده است. سازمان گزارشگران بدون مرز می گوید نحوه برخورد جمهوری اسلامی با فعالان زن نشان می دهد تا چه اندازه از انتقاد های زنان در هراس است.