سجاد رادمهر در معرض شوک الکتریکی قرار گرفته و دستان او را با آتش سیگار و نیز هویه داغ سوزانده اند



 

میللی حرکت سه شنبه ۷ آبان ۱۳۸۷:

براساس اخبار تاسف بار و تایید شده ای که از زندان تبریز دریافت کرده ایم سجاد رادمهر دانشجوی هویت طلب آذربایجانی از سوی بازپرسان مورد شکنجه قرار گرفته است. منبع این خبر می افزاید که دستان رادمهر را با آتش سیگار و نیز هویه الکتریکی داغ زده اند.

همچنین براساس این خبر گفته می شود که به بدن وی شوک الکتریکی نیز داده شده که هنوز آثار آن در اندام سجاد هویداست. او بقدری دچار ناراحتی جسمانی شده که قادر به انجام کارهای روزمره و عمومی خود در زندان نیست.

در پایان این خبر آمده است که سجاد رادمهر به رغم اختیار وکیل تا کنون قادر به ملاقات با وی نشده است.

 

تورکیه ده تحصیل آلان بیر قروپ گونئی آذربایجانلی اؤیرنجی نین
مهندس امانی نین شهادتی ایله ایلگیلی باش ساغلیغی مکتوبو



میللی حرکت سه شنبه ۷ آبان ۱۳۸۷:

آذربایجانیمیزین چوخ دگرلی میلّی فعالی و سیاسی آکتیویستی، وطن اوغروندا ایللرجه فارس شووینیزمی نین حبسخانالاریندا یاتمیش و چوخلو ایشکنجه لره قاتلانمیش مهندس غلامرضا امانی و ایکی عزیز قارداشی نین شبهه لی بیر شکیلده قضایا اوغرادیلاراق حیاتینا سون وئریلمه سی بیزلری دریندن اوزدو و بؤیوک کدره بوغدو.

بیز تورکیه ده تحصیل آلان بیر قروپ گونئی آذربایجانلی اؤیرنجی اولاراق بو آغیر ایتکینی باشدا او شهیدین عایله سی اولماق اوزره بوتون آذربایجان تورک میلّتینه تسلیت دئییب، باش ساغلیغی دیله ییریک.

هابئله بو مکتوبو امضالایانلار اولاراق بیلدیریریک کی، سون آیلاردا، اؤزللیکله 85- جی ایل خورداد قیامیندان سونرا ساییسی جیدّی شکیلده آرتان آذربایجان میلّی فعاللاری نین شبهه لی شکیلده اؤلومو و شهید ائدیلمه سی بوتون آذربایجان میلّتی و میلّی فعاللاریمیزدا اولدوغو کیمی بیزی ده دریندن اوزمکده و قایغیلاندیرماقدادیر. بئله آنلاشیلیر کی، رژیمین ایچینده اولان و یا رژیمه باغلی اولان ارتجاعچی- فارسچی چئوره لر آذربایجان میلّی حرکتینه قارشی جیدّی شکیلده حرکته کئچیب و اؤزللیکله ده میلّی فعاللاریمیزی هدف آلیبلار. سون طامنلاردا بعضی فعاللارین ترافیک قضالاریندا شوپهه لی اولمولریندنسونرا، مهندس امانی نین ده بو شکیلده شهید ائدیلمه سی بو جنایت زنجیری نین ان ایگرنج حلقه سی دیر.

بیز بیر داها بو ایتکینی او مرحومون عایله سینه باش ساغلیغی دئمکله بیرلیکده بوتون آذربایجان تورک میلّتینی، میلّی فعاللاریمیزی، تشکیلات و قورولوشلاریمیزی و انسان حاقلاری اوغروندا چالیشانلاریمیزی اویاق و داها دقتلی اولماغا چاغیریب بوتون دونیا قامو اویونون (افکار عمومیسی نین) دقتینی میلّتیمیزه قارشی جریاندا اولان جنایتلره چکیریک.

شبهه سیز آذربایجان تورک میلّتی ان یاخین زاماندا بو جنایتلرین حسابینی فارس شوونیزمیندن سوروشاجاقدیر.

 * مکتوبونو اصلی و امضالار میلّی حرکت سایتیندا ساخلانیلیر.

 

 

بیانیه دانشجویان دانشگاه های اصفهان در محکومیت
 بازداشت دانشجویان و فعالان مدنی و حقوق بشر آذربایجانی



سه شنبه ۷ آبان ۱۳۸۷:

حرکت های هویت طلبانه در همه جای دنیا با مخالفت جدی حاکمان روبرو است و تضعیف و سرکوب این گونه حرکات از اولویت های هر نظام سیاسی است. حرکت ملی آذربایجان نیز به عنوان حرکتی هویت طلبانه، از سال های آغازین خود شاهد این چنین برخوردهایی از جانب حکومت ایران بوده که گسترش آن در بین آحاد ملت آذربایجان، فشارهای وارده را دو چندان نموده است.

در این میان و با سر کار آمدن دولت مهرورز و اصولگرای نهم بر میزان این فشارها افزوده شده، تا جایی که هر روز شاهد دستگیری های گسترده فعالان آذربایجانی هستیم.

دانشجویان دانشگاه تبریز به نام های سجاد رادمهر، فراز ذهتاب، آیدین خواجه ای، امیر مردانی، منصور امینیان، مقصود عهدی و احسان نجفی نسب به همراه داریوش حاتمی و مجید ماکویی زاد (دانشجوی سال آخر دانشگاه صنعتی مالک اشتر) چندین ماه گذشته را در بازداشت به سر برده اند. در این مدت این دانشجویان که تنها جرمشان دفاع از هویت و زبان خویش بوده و خواسته هایشان جز امکان تحصیل به زبان مادری در مدارس و دانشگاه ها بر طبق ماده 15 قانون اساسی جمهوری اسلامی، و رفع تبعیض های صورت گرفته بر ملت آذربایجان مطابق ماده 19 قانون اساسی، مورد بازجویی گاه و بیگاه ماموران اطلاعاتی قرار گرفته اند؛ بدون اینکه حتی تفهیم اتهام شوند. همچنین در طول این مدت خانواده هایشان نگران وضعبت جسمی و روحی فرزاندانشان بوده اند.

چندی است که خبر از انتقال این دانشجویان به بند مالی زندان مرکزی تبریز (سجاد رادمهر و احسان نجفی نسب در بند قرنطینه زندان به سر می برند، و مجید ماکویی زاد روز دوشنبه 6/8/1387 با قرار وثیقه 50 میلیون تومانی آزاد شده است) به میان آمده است. با این همه اکثر نهادهای بین المللی در زمینه حقوق بشر نظیر کمیته دفاع از زندانیان سیاسی (Amnesty)، فرانت لاین (FrontLine) و گزارشگران بدون مرز با ابراز نگرانی از وضعیت آنها، بر این باورند که در این مدت مورد انواع شکنجه های جسمی و روانی قرار گرفته اند.

در طول بازداشت این دانشجویان شاهد دستگیری حدود 30 نفر از فعالان مدنی و حقوق بشر آذربایجانی در تهران و در یک مراسم افطاری نیز بوده ایم. پس از گذشت یک ماه اما، هنوز 4 تن از این فعالان به نام های حسن راشدی (مؤلف کتاب های متعدد در مورد تاريخ و هويت آذربايجان، و عضو هيئت تحريريه نشريه وارليق)، علیرضا صرافی (مدير مسئول نشريه توقيف شده ديلماج و عضو شوراي ملي صلح)، سعید موغانلی (شاعر و سردبير نشريه ادبي ياشماق) و مهدی نعیمی اردبیلی (شاعر و مدرس زبان ترکی) در بند 209 زندان اوین در بازداشت به سر می برند.

ما دانشجویان دانشگاه های اصفهان ضمن ابراز همدردی با خانواده های این عزیزان و تمامی زندانیان سیاسی حرکت ملی آذربایجان، با نگرانی از وضعیت روحی و سلامت جسمانی آن ها به سبب بازجویی های طویل المدت و گاه وبیگاه و اعمال شکنجه های نامشروع و غیرقانونی و با غیرقانونی قلمداد کردن انواع شکنجه طبق کنوانسیون جهانی منع شکنجه، همچنین با محکوم نمودن بازداشت های غیرقانونی و خودسرانه فعالان مدنی و حقوق بشر و هویت طلب آذربایجانی و با تاکید دوباره بر آزادی های مدنی (برابر با اعلامیه جهانی حقوق بشر) خواهان آزادی فوری و بی قید و شرط تمامی دانشجویان هویت طلب و فعالین مدنی و حقوق بشر آذربایجانی هستیم.

7/8/1387

دانشجویان دانشگاه اصفهان (دانشگاه صنعتی مالک اشتر، دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشگاه اصفهان، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، دانشگاه فنی مهاجر و دانشگاه پیام نور شیخ بهایی)