بیانیه مجمع دانشگاهیان آذربایجانی در خصوص بازداشتهای اخیر فعالين هویت طلب آذربايجان

 

آذربایجان اؤیرنجی حرکاتی: بدنبال افزایش فشارهای امنیتی بر فعالان ملی آذربایجان، هفته گذشته نیروهای اطلاعاتی شماری از فعالین حقوق بشر و هویت طلب آذربایجان را در یک مراسم افطاری در تهران دستگیر کردند. این بازداشتها در حالی صورت گرفت که در ماههای اخیر تعداد زیادی از فعالان هویت طلب آذر بایجان دستگیر، بازداشت و شکنجه شده وهنوزعده ای از دانشجویان دانشگاه تبریز نيز در بند نیروهای امنیتی قرار دارند. اکثر بازداشت شدگان مراسم افطاری روزنامه نگاران و فعالین مدنی آذربایجان هستند که تنها با استفاده از قلم به بیان دیدگاهها و افکار خود پرداخته و همیشه در چهارچوب قوانین داخلی و کنوانسیونهای بین المللی که جمهوری اسلامی ایران یکی از امضاء کنندگان آنها است، فعالیت کرده اند. خواسته اصلی فعالین هویت طلب آذربایجان، تحقق حقوق ملی، فرهنگی و زبانی مصرح در قانون اساسی کشور و برخورداری آذربایجان از شرایط برابر سرمایه گذاری اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی با سایر مناطق مرکزی کشور می باشد. چنین خواسته طبیعی و قانونی متأسفانه توسط ارگانهای امنیتی و قضایی بعنوان یک خط قرمز تلقی گردیده و باعث شده در طول چندین ماه گذشته فعالین آذربایجان تحت بازداشتها، شکنجه ها و فشارهای شدید قرار گیرند که در نوع خود بیسابقه بوده است.

 

دولت جمهوری اسلامی پس از اعتراض های مدنی و میلیونی ملت آذربایجان در خرداد ماه 1385 نسبت به تحقیر و توهینها و تبعیض های فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی بر آذربایجان، طی اقدامات غیر قانونی هر گونه فعالیتهای مدنی فعالین را تحت پیگرد قضایی قرار داده و با روشهای مختلف سعی در ایجاد خفقان سیاسی و فرهنگی بر فضای آذربایجان کرده است. بدون شک چنین برخوردهای فراقانونی به هیچ عنوان عزم و اراده ملت آذربایجان را در راه رسیدن به حقوق ملی خود سست نخواهد کرد. شواهد امر نشان می دهد که دفاع از حقوق شهروندی و تحقق عدالت واقعی در عرصه ملی در کشور در حال حاضر جزو اصول اساسی زندگی ملت آذربایجان قرار گرفته است؛ بطوریکه افزایش فشارها بر فعالین حقوق بشر و ملی آذربایجان عزم ملت را در این راه مقدس دو چندان کرده و معترضین به سیاستهای تبعیض آمیز را افزایش داده است.

 

مجمع دانشگاهیان آذربایجانی بعنوان یک تشکل قانونی، اعتراض شدید خود را نسبت به بازداشتهای فله ای اخیر فعالان آذربایجان در روزهای گذشته اعلام داشته و ضمن حمایت از فعالیتهای مدنی نيروهاي ملی آذربایجان، خواستار پایان دادن به برخوردهای فراقانونی سیستم های امنیتی و اطلاعاتی کشور می باشد. همچنین این مجمع ابراز می دارد تنها راه برون رفت از فضای بیاعتمادی موجود در آذربایجان تحقق موارد ذیل می باشد:

 

1) با آنکه ملت آذربایجان در خرداد ماه 1385 با صدای میلیونی خویش برسمیت شناختن زبان مادری خود را فریاد زدند، ولی متأسفانه مسئولین کشور بدون توجه به این خواسته ها، فعالین این عرصه قانونی را مورد هدف قرار داده و حجم بازداشتها و احکام قضایی را به حداکثر خود رساندند. از اینرو ما برسمیت شناختن حقوق ملی و زبانی مردم آذربایجان و اجرای قوانین جاری کشور در جهت رسمیت یافتن زبان ترکی را از اهم خواسته های ملت آذربایجان می دانیم که می بایست برنامهریزیهای مقتضی در این راستا صورت گیرد.

 

2) بازداشت فراقانونی فعالین مدنی آذربایجان خاتمه یافته و افراد در بند نیروهای امنیتی از جمله بازداشت شدگان اخیر و دانشجویان هویت طلب دانشگاه تبریز هر چه سریعتر آزاد شده و به دامان خانواده خود برگردند.

 

3) در طی سالهای گذشته شاهد توسعه اقتصادی چشمگیر مناطق مرکزی کشور و افت شاخص های توسعه در مناطق مختلف آذربایجان می باشيم. شواهد این امر آمار کم و بیش ارائه شده توسط مراکز تحقیقاتی کشور می باشد که حتی صدای نمایندگان همسوی دولت را نیز درآورده است. متأسفانه چنین رویکرد ناعادلانه باعث بروز مشکلات عدیده فرهنگی و اجتماعی برای ملت آذربایجان شده است. مهاجرت گسترده نیروهای کاری و فنی و مهندسی به استانهای مرکزی و حتی جنوبی کشور را میتوان در اين راستا ارزیابی کرد. بر این اساس توسعه همه جانبه استانهای آذربایجان مطابق با پتانسیل عظیم خدادادی در این مناطق می بایست هر چه سریعتر تحقق یافته و در برنامه ریزیهای کلان کشور بودجه و اعتبارات خاصی در این زمینه در نظر گرفته شود. همچنین نمایندگان مجلس باید در راستای انجام وظیفه نمایندگی خود در این راه فعال شده و مسائل ملی آذربایجان را فدای مسائل جناحی و حزبی خود ننمایند. خواسته ملت آذربایجان اجرای عدالت واقعی در کشور و توسعه همه جانبه آذربایجان می باشد.

 

مجمع دانشگاهیان آذربایجانی

30/6/1387

 

بیانیه جنبش دانشجوئی آذربایجان به مناسبت اول مهر: زبان تركى رادر ايران رسمى كنيد

 

دوشنبه ١ مهر ۱٣٨۷ -  ۲٢ سپتامبر ۲۰۰٨

 

بار ديگر اول ماه مهر است. اين روز براى آنها كه در پى كسب علم و دانش هستند و زبان گفتارى و نوشتارى شان در خانه و مهد كودك و دبستان  و دبيرستان و دانشگاه يكى است يقينا سمبل آغاز و شكفتگىِ ِفصلى ديگر در زندگى است. اما براى ميليونها كودك و نوجوان و جوان ديگر كه زبانى غير از زبان رسمى و دولتى دارند روز اول مهر با نامهرى شروع مى شود چرا كه بايد هويت ملى و فرهنگى خود را دم در مدرسه و دانشگاه جا گذاشته و به زور جامه ذهنى و فكرى ديگرى بر تن كنند كه  ساليان متمادى است بر آنها تحميل مى شود و در دهه هاى اخير از سوى حكومتى عملى مى شود كه خود رااسلامى مى داند و رئيس جمهورش ادعا مى كند كه كشور تحت سلطه اش آزادترين جامعه دنياست!

 

بخش بزرگى از مردم اين جامعه به زبان رسمى ناميده شدهء آن تكلم نمى كنند. اين زبان به بخش  بزرگى از مردم اين جامعه در موسسات گوناگون آموزشى تحميل مى شود. ميليونها انسان اين جامعه در قرن بيست و يكم اجازه ياد گيرى زبان مادرى شان را ندارند. ميليونها كودك و نوجوان اين جامعه با يك برنامه از قبل تعيين شده و اجبارى از يادگيرى زبان مادرى شان بر حذر داشته مى شوند و به اين ترتيب از هويت فرهنگى خود بيگانه مى گردند، آن هم در مملكتى كه سران سياسى آن هر روز در پى صدور دستور العمل هايى براى اصلاح و بهبود جهان هستند و رئيس جمهور آن با نامه پراكنى در صدد دادن رهنمود به روساى ديگر ممالك است.

 

ميليونها انسان ترك زبان در اين جامعه با انداختن جريمه به داخل قلك هاى سفالى در كلاس هاى درس به جرم تركى حرف زدن بزرگ شده اند. حكومت شاه از هيچ بيشرمى ابا نداشت و كثيف ترين سياست هاى آسيميلاسيون و از خود بيگانگى را در آذربايجان به كار مى بست. وقوع انقلاب بهمن ٥٧ هيچ تغييرى در كژ ترين سياست هاى آموزشى دوران استبدادى شاهنشاهى بوجود نياورد. ممنوعيت زبان تركى هم چنان ادامه يافت و اين بخش از سياست هاى شاه، روى انقلاب را به خود نديد. با اينكه دست اندركاران پس از انقلاب، انقلاب فرهنگى به راه انداختند اما زبان تركى هم چنان تابو باقى ماند و روى آزادى را به خود نديد.

 

مسئولان مملكتى كه هميشه آذربايجان را سَرِِ  ايران مى نامند و مردم آن را غيور مى شناسند كه حافظ و پاسدار مرز هاى كشور بوده اند هيچگاه اين اخلاق دوگانه خود را زير سوال نبرده اند كه اگر اين مردم تااين اندازه براى اين كشور ارزشمند هستند پس چرا زبان مادرى شان ممنوع است؟ اگر فرزندان اين خطه در انقلاب مشروطه و بهمن آن چنان جان فشانى كردند و در پس راندن تجاوز صدام حسين هشت سال تمام در جبهه هاى جنگ خون دادند پس چرا حق مساوى با ديگران ندارند؟ آيا قوانين اسلامى چنين بيعدالتى را جايز مى دانند؟

 

چند سالى است كه آذربايجان به پا خاسته و براى اولين بار پس از مدت هاى مديدى خواستار حقوق فرهنگى و ملى خويش است. بسيارى از نويسندگان، روزنامه نگاران، فعالان دانشجويى و روشنفكران ترك زبان به جرم مطالبه براى آزادى زبان مادرى در سلول هاى زندان ها به سر مى برند. ترك ها بدرستى و به حق، حقوقى را مى طلبند كه بخش هاى ديگرى از اين جامعه از آن ها برخوردار بوده و هستند.

 

با به تعويق انداختن توجه به مطالبات كاملا مردمى در آذزبايجان خواسته ها هر چه بيشتر رنگ سياسى به خود گرفته و طرق حل مشكلات، با گذشت زمان پيچيده تر و بى اعتمادى ها گسترش بيشتر مى يابند. مهمترين و عاجل ترين خواسته تركها در ايران رسميت يافتن زبان تركى در كنار زبان فارسى است تا علاوه برآذربايجان ترك هاى ساكن خراسان و تهران و ديگر اقصى نقاط كشور آزادانه به فراگيرى زبان مادرى خود پرداخته و هم چون ديگران با فرهنگ خود زندگى كرده و به شكوفا شدن آن يارى رسانند. رئيس جمهور كشور كه قرار است چند روز ديگر به آذربايجان سفر كند مى بايد به اين خواسته مردم جامه عمل بپوشاند. اگر از نظر ايشان انرژى هسته اى "حق مسلم" مردم است پس فرا گيرى زبان مادرى حقى كمتر از آن نمى تواند باشد. 

 

با وجودتمامى مشكلات، فشارها و زندان ها براى تمام دانش آموزان و دانشجويان سالى موفق و پربار آرزو داريم و اميدواريم بزودى زبان تركى نيز به مدارس و دانشگاه ها راه پيدا كند.

 

مهر آی نین بيرينجي ١٣٨٧

گله جک بیزیمدیر

http://www.oyrenci.com

 

 

عبداله مومنی سخنگوی سازمان دانش آموختگان:
 سرکوب معلمان و فعالین مدنی نشانه شکست آشکارسیاستهای دولت است شنبه، 30 شهریور 1387

ادوارنیوز: عبداله مومنی سخنگوی سازمان دانش آموختگان سرکوب معلمان و فعالین مدنی را نشانه شکست آشکار سیاستهای دولت ارزیابی کرد.

 

عبداله مومنی با اشاره به بازداشت دسته جمعی فعالان صنفی معلمان در روز سه شنبه در تهران گفت: در حالی که معلمان در آستانه سال تحصیلی جدید و بازگشایی مدارس هستند و دولت خود را آماده نواختن زنگ آغاز سال تحصیلی در مراکز آموزش و پرورش می کند اما معلمانی که برای پیگیری مطالبات صنفی شان فعالیت می کنند با برخورد امنیتی دولت نهم مواجه شده اند ،متاسفانه باید گفت این رویکرد دولت در سرکوب خواستهای صنفی معلمان آن هم در آستانه ی مهرماه شیوه ی مناسبی برای تبریک آغاز سال تحصیلی به جامعه ی شریف و محروم معلمان کشور نیست.

 

مومنی تصریح کرد: درشرایطی که فعالیت معلما‌ن رویکرد کاملا صنفی داشته است ودر تمام دنیا اینگونه تحرکات صنفی که جزو حقوق و مطالبات بدیهی ومتعارف شهروندان به رسمیت شناخته می شود اینگونه برخوردها هیچ توجیه منطقی و حقوقی ندارد. آیا معلمی که خواهان افزایش حقوق و رهایی از زیر بار سنگین تورم و فشار اقتصادی است مرتکب جرمی شده ؟ برخورد با معلمینی که خواهان بهبود وضعیت نامناسب معیشتی شان هستند خصوصا از سوی دولتی که با شعارهای معیشتی آرای مردم را کسب کرد به معنای اعتراف صریح به شکست در تحقق شعارهاست.

 

رییس شورای مرکزی سازمان دانش آموختگان با بیان اینکه فعالیتهای صنفی نمی‌تواند هیچ‌گونه اخلالی در نظم و امنیت جامعه بوجود بیاورد به مشکلات پیش روی فرهنگیان پرداخت: وضعیت معیشتی ومادی معلمان با توجه به اوضاع نابسامان مدیریتی و اقتصادی کشورروند نامطلویی دارد ، تلاشهای فعالین صنفی منجر به بهبود اوضاع نگشته و در سالهای اخیر نه تنها مطالبات به حق فرهنگیان برآورده نشده است،بلکه صدای اعتراض فرهنگیان نسبت به شرایط سخت زندگی وتنگناههای معیشتی و مشکلات رفاهی معلمان در طول سالهای گذشته به بهانه اخلال در نظم وبه بدترین شکل ممکن سرکوب شده است.

 

مومنی برخورد با معلمان را نشانه روشنی از عوام فریبی و توخالی بودن وعده های دولت احمدی نژاد مبنی بر کمک به اقشار کم در آمد دانست و گفت:برخورد امنیتی و بازداشت معلمان درخیابانها و انتقال انها به کلانتری بدون در نظر گرفتن کوچکترین مبانی حقوقی و شخصیت اجتماعی آنها ، در حالی که این قشر از جمله اقشار مورد احترام در جامعه امروز ایران هستند یکی از صدها نکته ی منفی کارنامه ی ناقضان حقوق بشر در ایران محسوب می شود.

 

مومنی ادامه داد: حق اعتراض نسبت به وضعیت نامناسب کار،از جمله حقوقی است که در مقاوله نامه های مختلف سازمان های بین المللی که ایران هم به آنها پیوسته است مورد تاکید بوده و معلمان حق دارند از طریق نمایندگان صنفی خود حقوق بدیهی شان را مطالبه کنند، معلمان، کارگران و سایر اقشار حق دارند از طریق تشکیل انجمنهاو کانونهای صنفی پیگیر مطالباتشان باشند و این حق را قانون اساسی هم برای آنها به رسمیت می شناسد.

 

سخنگوی سازمان ادوار تحکیم همچنین بازداشت 12 تن از فعالان مدنی آذربایجان در تهران را محکوم کرد و گفت:فارغ از اینکه چنین بازداشت هایی نقض آشکار حقوق بشر محسوب می شود، نگاه امنیتی به مسئله قومیت ها و تلاش برای سرپوش نهادن به مطالبات آنها از طریق برخوردهای قضایی موجبات به خطر افتادن منافع ملی و ایجاد تفرقه و دودسته گی در ایران خواهد بود، اینکه از سویی شعار وحدت ملی سر داده شود و از سویی حقوق فرهنگی و در بسیاری موارد مدنی،سیاسی و اقتصادی اقوام نقض شود بیانگر نوعی تناقض در سخن و عمل است.

 

رییس شورای مرکزی سازمان دانش آموختگان با ابراز نگرانی از روند برخورد گسترده با فعالین قومی و مدنی بخصوص بعد از روی کار آمدن دولت نهم ،تلقی امنیتی برخی نهادها از فعالیتهای مربوط به حقوق فرهنگی،سیاسی و مدنی اقوام را باعث تداوم فشار و تحمیل محدودیت و زندان برای فعالین مدنی و قومی در آذربایجان و خصوصا در مورد فعالین مدنی ترک زبان دانست و خواستار به رسمیت شناختن حقوق و مطالبات این دسته از هموطنان و رعایت قانون در مورد آنها شد.

 

مومنی در پایان رعایت حقوق بشر و توسعه ی متوازن در تمامی استانهای کشور را مهم ترین ضامن و حافظ وحدت ملی و تمامیت ارضی دانست و سرکوب و نقض حقوق فعالین مسالمت جوی حقوق اقوام را تنها موجب دامنه دار شدن بحرانها قومی

 

 

 

بازرسی از منزل حسن راشدی نویسنده بازداشت شده آذربایجانی

 

آذربایجان اؤیرنجی حرکاتی: بنا بر اخبار رسیده مأمورین وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران ساعت ۱۱ صبح امروز يکشنبه ٣۱ شهريور ۱٣٨۷ وارد منزل مسکونی مهندس حسن راشدی نویسنده و روزنامه نگار بازداشت شده آذربایجانی در تهران شده و آنجا را تفتیش کرده اند.

 

گزارش می دهند، ماموران امنیتی بعد از تفتیش ۱ ساعته چیزی را پیدا نکرده اند، فقط دفتر تلفن و بعضی اشیا شخصی متعلق به این نویسنده آذربایجانی٬ را با خود برده اند.

 

بر اساس همین گزارش مأمورین برای بازرسی منزل حکمی حاوی مهر و امضا با مضمون «برای مقابله با افراد پان تورکیست و قومگرا اجازه ورود و دستگیری و حذف موانع فیزیکی داده می شود.» را در دست داشته اند.

 

پیش تر روز پنجشنبه ۲۸ شهریور نیز منزل آقای علیرضا صرافی٬ دیگر نویسنده و روزنامه نگار آذربایجانی در تهران مورد تفتیش قرار گرفته و مامورین کامپیوتر٬ کتابها٬ دست نوشته ها٬ کارهای تحقیقی٬ پاسپورتهای و کارتهای شناسایی این نویسنده آذربایجانی٬ همسر و پسر ایشان٬را با خود برده بودند.

 

حسن راشدی از اعضای هئیت تحریریه مجله وارلیق، معلم زبان و ادبیات ترکی، روزنامه نگار و همکار نشریات کشوری، صاحب سه کتاب در زمینه زبان ترکی و هویت ترکان است. او همچنین عضو مؤسس کانون "چیچکلر قورولوشو" فعال در حوزه کودک است .

 

شایان ذکر است مهندس حسن راشدی به همراه ۱۹ نفر دیگر بیست شهریور در یک مراسم افطاری در تهران دستگیر شده است و همچنان بدون محاکمه، تفهیم اتهام و بدون اجازه برای گرفتن وکیل و برخورداری از حق تماس حضوری یا تلفنی با خانواده در سلول انفرادی بند ۲۰۹ زندان اوین نگهداری می شود . (ساوالان سسی)

 

 

 

 

آذربايجان اؤيرنجي حركاتي- نین 1 مهرده اوخوللارين و بيليم يوردولارين آچيليشي موناسيبت ايله بيلديري سي

 

آنا ديليميز كيمليگيميز

 

دونيا سويه سينده گئنل حالدا "ديل " بشرييتين ان بؤيوك ميراثي اولدوغوندا ، "آنا ديل" ايسه هر ميللتين ان بؤيوك ميراثي اولور. بو ميراثي قورويوب، زنگينلشديريب و گلجك نسيللره تاپشيرماق ميلي گؤرولرده­ن سانيلير..

 

ايران آدلانان اؤلكه ده چئشيتلي ديل، سوي و كولتورلرين اولماسينا راغمن، ايران فارس رژيمي فاشيستي ايدئولوگياسين يعني: بير ديل ، بير سوي و بير كولتور دوغرولتماق يولوندا، غيري فارس اولان ميللت لر اوزرينده 90 ايله ياخين جيددي فورمادا چيركين آسيميلاسيون سياستيني داواملانديرير..

 

كسينليكله اينسان سئور مدئرن دونيادا بئله بير چيركين اويقولاما، اومانيستي و اگزيستانسياليستي آچيدان "بشري جينايت" و "كولتوره ل ژئنوسايد" يوكونو داشيماقدادير.

 

كيمليگيميز اولان آنا ديليميزده اؤيرتيم آلماق ايران آناياساسيندا اؤن گؤرولدویو و حابئله بشر حاقلاري چرچيوه سينده حايات و آزادليق حاقلاري ايله ياناشي تمللي تانينميش اولدوغونوندا، ترسينه، ايران اؤلكه سينده ياساقلي دورومدادير.

 

بو حاقلاري ساغالتماق و ميللي قورتولوشو آماجلايان، گونئي آذربايجان ميللي حركاتي اؤز سورجينده، آذربايجان - تورك ميللت له شمك پروسئسينده چوخ اؤنملي و بليرله ديجي رول اوينايان ديل فاكتورو دانيلمازدير.

 

اؤز ديل و مدنييتيميز ايله اويغون اولمايان، باشقا ديلده اؤيرتيم و ائييتيم سيستئم ايله يونه تيلن اوخوللارين و بيليم يوردلارين يئتكي سيز اولدوغونو هامي دوشونوروز و تئزليكله بو يالنيش سيستئمين دييشديريلمه سي دوغرودا ، ميللي چابايا جان آتماغيميزي گركلي گؤروروز.

 

آذربايجان اؤيرنجي حركاتي اولاراق بو دوغرولتودا اؤز موراجيعتيميزي  گونئي آذربايجان شرفلي ميلليتينه و سايين ميللي آكتيويستلره سونوروق.

 

گلجك بيزيمدير

تبريز – 26/ 6/ 1387

آذربايجان اؤيرنجي حركاتي

 www.azoh.net

 

 

کمپین دفاع از حقوق انسانی زندانی سیاسی آذربایجان علیرضا صرافی

 

يکشنبه  ٣۱ شهريور ۱٣٨۷ -  ۲۱ سپتامبر ۲۰۰٨

 

اویرنجی نیوز: کمیته دفاع از حقوق آذربایجانیهای جهان طی نامه ای که به کمسیون حقوق بشر سازمان ملل نوشته است، از این کمیته خواسته است تا کمپینی در ارتباط با حقوق زندانی سیاسی آذربایجان علیرضا صرافی از سوی کمیساریای عالی حقوق بشر صورت گیرد.

 

بنا به گزارش اویرنجی نیوز کمیته دفاع از حقوق آذربایجانیهای جهان ضمن ارائه توضیحی مبنی بر بازداشت وی در یک مهمانی افطار همراه با بیست فعال آذربایجانی دیگر و با ضمیمه نمودن مدارکی دال بر تفتیش منزل وی و گوشه ای از مبارزات ضد تبعیض زبانی علیرضا صرافی به این نامه به بازداشت خودسرانه وی اعتراض نموده و خواهان استیفای حقوق ایشان شده است.

 

متن تورکی این نامه به شرح زیر می باشد:

 

جناب صرافی‌نین اینسان حاق‌لارینی دیرچلتمک اوچون کامپانییا

 

 ب.م.ت، اینسان حاق‌لاری اوزره عالی کومیسسارلیق، جئنئوره

 

جناب علیرضا صرافی‌نین اینسان حاق‌لارینی قوروماق اوچون ایلتیشمه 1-ی حضورلارینیزا سونوروق کی، بو گونئی آذربایجان‌لی ژورنالیست و چالیشان ایران یئتکی‌لی‌لری طرفین‌دن اؤز سربست‌لیک حاقین‌دان یوخسون ائدیلمیش‌دیر. سونولان‌لار بئله‌دیر:

 

جدول 1  اؤز-خوشونا توتوق‌لولار اوزره چالیشان قروپون دقتینه چات‌دیرماق اوچون دوغرولانمیش بیلگی‌لر اوزره حاضیرلانمیش ایلتیشمه فورماسی؛

 

جدول 2  صرافی گیلین ائوی‌نین ایران یئتگی‌لی‌لری طرفین‌دن هوجوما معروض قالماسی باره‌ده آسمک-این حاضیرلادیغی راپورتون ترجومه‌سی؛

 

جدول 3  جناب صرافی‌نین اؤزکئچمیشی‌نین (ترجومه-حال) اینگیلیسجه ترجومه‌سی سونولور کی، بو یورولما‌دان یارا‌دان اینسانین ایران یئتگی‌لی‌لری‌نین گونئی آذربایجان‌لی‌لارا قارشی تؤره‌دن انگل‌لره باخمایا‌راق چالدیغی غلبه‌لره بیر پنجره آچیر؛

 

جدول 4  جناب صرافی و امکداش‌لارینین طرفین‌دن بئینلخالق آنا دیلی گونو حاقیندا درلنمیش بیانیه‌نین یئنی‌دن کؤچورولمه‌سینی سونور (باخ راپورتوموز سای: 444/2007، ایل آی گون: 20 فئورال 2007).

 

 جناب صرافی سامبال‌لی بیر بیلگین، گونئی آذربایجان میللی حرکتی اوزره بیر قوجامان، آزربایجانین آنا دیلینی اوغروندا یوکسلمیش اؤنچو اولسا دا، او بوگون ایران یئتگی‌لی‌لری‌نین اؤز-خوشونا حرکت‌لرینه موزدور؛ و ایش اورا گلیب چاتیب کی، ائوین حبس‌خاناسی آدلانان بیر قورخونج ایران قازاماتیندا او ویج‌دان دوستاغی کیمی بولونماقدا‌دیر. بو بیلگین بیر یورولماق بیلمز بیر ده قانون پوزماق، بو ایسه او نئیه قازاماتدا؟ بیزجه اونا ایندی یورودولن قضاو-قدرین سببی ایران یئتگی‌لی‌لری‌نین مامورلارینا وئردیک لری قورخونج ایزن‌دن آشکارا چیخارتماق اولار کی، جدول 2-یه اساساً بئله قئیده آلینیر:

 

 “پان-تورک‌چولر و من‌لیک‌لرینه هایان اولان‌لار ایله قارشی‌لاشماق اوچون گرکن ایزین وئریلیر کی، ائولرینه گیریلسین، یاخالانسین‌لار و فیزیکسل انگل اورتا‌دان قالدیریلسین.”

 

داها بیزیم دئیجییم بیر زاد یوخ‌دور، آخی ایران یئتگی‌لی‌لری بو وئریلن حؤکم واسطه ایله ذات‌لارینی آشکارا چیخارتمیش‌لار. جناب صرافی 19 نفردن بیری‌سی ایدی کی، 10 سئپتامبردا رمضان اوزره گله نک سل بیر ییغوا-دا ایشتیراک ائدنده قفیل‌دن یاخالانیب‌لار. بو نیتدییک کی، اولای باره‌ده سیزه بیر یئتکین راپورت حاضیرلایاق، و آرخا-پلاندا گئدن 21 سئپتامبردا آکادئمیک ایلین باشلاماسیندا یاد فارس دیلینده ائییتیمه قارشی دیرچه‌لن اعتراضلاری یاتیرتما اوچون قددار حرکت‌لری سیزه تانیتدی‌راق.

 

وورغولاماق ایستییریک کی، بو ایلتیشمنی درلمک و سونماق بیزیم تشببوثوموزدور و بونون اوچون صرافی گیل و یاخود اونلارین تمثیل‌چی‌لری ایله هئچ مشورت ائتمه میشیک.

 

جناب صرافی گونئی آذربایجان‌لی چالیشان‌لارین‌دان بیری‌سی‌دیر کی، ایندیکی باسقی دالغاسینا معروض دور. اونون اینسان حاق‌لارینین یئنی‌دن دیرچلدیلمه‌سی یالنیز سیزین کامپانیانیز ایله ساغ‌لانا بیلر.

 

 قایغینیز اوچون قاباقجا‌دان تشککور ائدیریک.

 

حؤرمت ایله: علی تاشکنت

 

 دونیا آذربایجان‌لی‌لارینین حاق‌لارینی مدافعه کومیته‌سی‌نین صدری

 

 

ملاقات خانواده دانشجویان در بند آذربایجانی با معاون دادستان تبریز

 

يکشنبه  ٣۱ شهريور ۱٣٨۷ -  ۲۱ سپتامبر ۲۰۰٨

 

وبلاگ پیگیری: یکشنبه 31 شهریور ماه، خانواده دانشجویان دربند تبریز برای با ملاقات با آقای خلیل الهی معاون دادستان تبریز برای چندمین بار فرم درخواست ملاقات حضوری با فرزندانشان را پر کردند. قرار است در صورت موافقت دادستان اموروز دوشنبه این ملاقات صورت پذیرد. تا لحضه تهیه خبر اجازه ملاقات به رغم وعده داده شده، صادر نشده است.

 

همچنین معاون اول دادستان تبریز خلیل الهی، از امکان لغو تمدید قرار بازداشت فراز زهتاب، آیدین خواجه ای و امیر مردانی خبر داده است ولی با مخالفت بازپرس پرونده، قاضی هاشم زاده، هنوز وضعیت آنان نا مشخص است. خلیل الهی از وضعیت سجاد رادمهر سخنی به میان نیاورده است. همچنین هیچ خبری از داریوش حاتمی و مجید ماکویی در دست نیست. آنان از زمان بازداشت تا کنون هیچ تماس تلفنی با خانواده خود نداشته اند. منصور امنیان و مقصود عهدی دیگر دانشجویان دانشگاه تبریز که در قرنطینه زندان تبریز به سر می بردند به بند مالی زندان منتقل شده اند. آنان با خانواده خود ملاقات داشته اند. دادگاه از تبدیل قرار بازداشت آنان به قرار وثیقه امتناع می ورزد.

 

همچنین قاضی هاشم زاده پدر فراز زهتاب و آیدین خواجه ای را تهدید به دستگیری کرده است. او با این گفته که "مدارک کافی برای دستگیری شما داریم" آنان را از ادامه اعتراضات خود برحذر داشته است.

 

فایل انتخاب واحد فراز زهتاب نیز کماکان مسدود است. این در صورتی است که شهریه ثابت ترمی که فراز در تعلیق بوده نیز به صورت غیر قانونی استرداد شده است. آقای عادلی رئیس حراست دانشگاه تبریز با تهدید مادر فراز زهتاب به سختتر شدن وضعیت فرزندش، 100 هزار تومان شهریه ترمی که فراز در آن ترم در محرومیت از تحصیل با احتساب سنوات قرار داشت استرداد کرده ولی به رغم وعده خود از باز کردن فایل انتخاب رشته فراز جلوگیری به عمل آورده است.

 

ماشینی که امیر مردانی حین رانندگی آن دستگیر شده است با گذشت 40 روز از توقیف آن هنوز رفع توقیف نشده است. به رغم شکایت پدر امیر مردانی از توقیف ماشین خود بازپرس با رفع توقیف آن مخالفت کرده است.

 

 

ممانعت شدید از حضور دانش آموزان دختر ترکمن با پوشش سنتی در مدارس

میللی حرکت دوشنبه ۱ مهر ۱۳۸۷:

مسئولان محلی آموزش و پرورش گلستان در بخشنامه ای محرمانه به مدیران مدارس ، از آنان خواسته اند که از حضور دانش آموزان دختر مدارس مناطق ترکمن نشین در مدارس با پوشش سنتي جلوگیری کنند.
بر اساس قانون کنونی ایران دانش آموزان می توانند با پوشش محلی خود در مدارس حاضر شوند اما به دلایل سیاسی تاکنون این امر اتفاق نیفتاده است .
یکی از دختران دانش آموز ترکمن در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به این حق قانونی خود در پوشش تصریح کرد: حالا که ما آزادی پوشش نداریم و باید حجاب زورکی را تحمل کنیم پس به ما اجازه دهند که با لباس سنتی خود وارد اجتماع شویم که اتفاقا حجاب بیشتری نسبت به لباسهای رسمی دارد.
به گفته " آلتین - ق " ، مسئولان آموزش و پرورش نمی دانم از کدام بخش لباس ترکمنی می ترسند که حق انتخاب ما را در این زمینه نیز محدود کردند.
وی تداوم این مساله را موجب نقض آزادی های فردی مردم و نقض همه قوانین بشری دانسته است.
وی گفت: از نظر آقایان ما اصلا آدم نیستیم که بخواهیم برای خود تصمیم بگیریم.