گزارش ۲۷ روز بازداشت دانشجویان هویت طلب تبریز

 

بازداشت غیر قانونی دانشجویان هویت طلب وارد 27 روز خود شد. این در حالی است که طی 27 روز گذشته، دستگیرشدگان هویت طلب تنها طی دو تماس تلفنی آن هم با فاصله 17 روز با خانواده های خود ارتباط برقرار کرده اند. همچنان هیچ مقام مسئولی حاضر به پاسخ گویی راجع به اتهام و مجل نگهداری آنان نیست و مسئولان دانشگاه هنوز دستگیر شدن سه دانشجوی خود را به رسمیت نشناخته اند. وعده ی دیدار حضوری خانواده های محبوسین با فرزندانشان نیز عملی نگردید. همچنین دستگیری ها در سراسر کشور همچنان ادامه دارد و به رغم آزادی دانشجویان سهند و آزاد تهران دبیر انجمن اسلامی زنجان در شهر تبریز دستگیر شد. طبق پیشبینی ها ده روزه سوم بازداشت دانشجویان تبریز با افزایش موج اعتراض های مدنی همراه گشت. پخش گسترده شبنامه ها، بیانیه ها، اعتراضات سازمان های بین المللی و افراد حقیقی و حقوقی ، پوشش رسانه ای وسیع و ... از موارد روز های اخیر است.

پنجشنبه 10 مرداد ماه شاهرخ حاتمی برادر داریوش حاتمی پس از 15 روز به قید وثیقه 50 میلیون تومانی به صورت موقت آزاد شد. وی 15 روز تمام در اتاقی کوچک با چراغ دائما روشنی به سر کرده بود. او خبری از دیگر فعالین ندارد. دستگیری وی در رابطه با پیگیری وضعیت برادرش و دیگر بازداشت شدگان تبریز قرار داشت.

دوشنبه 14 مرداد ماه شبنامه هایی در سطح تبریز و در حمایت از سه دانشجوی در بند دانشگاه تبریز پخش گردید. تبریز پس از نقده دومین شهری بود که اعتراضات در باره دستگیری های فعالین هویت طلب در قالب شبنامه خود را نشان داد. شبنامه ها حاوی سابقه سیاسی دستگیرشدگان و مقالاتی در این باب بود.

چهار شنبه 16 مرداد ماه نیز طی پخش شبنامه ای در اردبیل به دستگیری دانشجویان در بند اعتراض گردید. در انتهای بیانیه مذکور آمده است: "زمان دعوت به اعتراضات سراسری بعدا اعلام خواهد شد" همچنین فعالین حقوق بشر منجمله هادی حمیدی شفیق زندانی سیاسی و حقوق بشری سابق که حکم اخراج وی از دانشگاه به دلیل سپری کردن سنوات آن در حین زمان زندان صادر شده، با نوشتن مقلاتی به بازداشت غیر قانونی فعالین هویت طلب دانشگاه تبریز اعتراض کردند.

پنجشنبه 17 مرداد ماه دومین شبنامه در اعتراض به دستگیری غیر قانونی سه دانشجوی در بند دانشگاه تبریز به همراه مهندس داریوش حاتمی در محله های تبریز به خصوص محله  "40 متری" پخش گردید.

شنبه نوزدهم مرداد ماه سازمان حقوق بشری "فرانت لاین" طی بیانیه ای نگرانی خود را از بازداشت خودسرانه 3 فعال حقوق بشری آذربایجان منجمله سجاد رادمهر از دانشجویان بازداشتی تبریز، اعلام کرد. فرانت لاین یک سازمان بین المللی حقوق بشر و دارای مقام مشاورتی مخصوص سازمان ملل متحد است.

 

با نزدیک شدن به شروع دانشگاه ها موج اعتراضات دانشجویی مواج تر می شود. در دانشگاه تبریز نیز با تعویض مديریت آن آقای علوی  رئیس دانشگاه پیام نور تبریز به جای آقای سرورالدین عهده دار ریاست دانشگاه تبریز گشت. علوی سابقه خوشایندی در برخورد با فعالین دانشجویی ندارد.

همچنین  مهدی عرب شاهی دبیر سیاسی تحکیم وحدت در اظهار نظری گفت:"پاسخ برخوردهای تابستانی با دانشجویان را در پاییز خواهیم داد".

www.tabriz-peygiri.blogfa.com

 

 

 

بيانيه ي انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه آزاد تبريز در مورد بازداشت هاي اخير دانشجويان

 

الملك يبقي مع الكفر و لايبقي مع الظلم.

چندين ده سال پيش ، در اين خاك جدالي بود ميان آنان كه حرفي داشتند براي زدن و انديشه اي براي ابراز و آنهايي كه گوشي داشتند براي نشنيدن و چماقي براي كوفتن.گوشت و پوست تجربه هاي هرنسل ، تاريخ معاصر اوست.تاريخي كه چندين بار به صراحت ثابت نمود كه انبارگشتن انديشه و تلنبار سخنها را آستانه ايست نازك و دائما يكسان نماند حال دوران.اما برخي چنين گمان مي برند كه گويي تاريخ را تافته ي جدابافته اي است به نام حضرت ايشان ، كه مُبرايند از عبرتها و آموزه هايش.اما آنكه در اين ميانه ي خراب ، خرده هوشي دارد و دلش بر وجب وجب خاك اين سرزمين مي سوزد، كتاب تاريخ مي گشايد و همواره هراسناك است كه مبادا حاكمان به انديشه اي روند كه آنچه برايش رنج ها ديديم و عمرها داديم و سينه هاي روشن و موهاي سياه، در انحصارطلبي برخي دوستان! به فنا رود.

روزهاي افسوس برانگيزيست آنچه مدتيست در واپسين سال قرار دولت نهم، بر دانشگاههاي سراسر كشور مي گذرد.شمار دستگيري هاي متعدد بيش از چيزيست كه قابل توجيه باشد. تا آنجا كه گاه مسئولين ذي ربط چاره اي جز اظهار بي اطلاعي ندارند!

خبرهاي تازه بسيارند و هردم از باغ لطف و عناياتشان! بري مي رسد.يك روز سهند ملتهب است و روزي ديگر زنجان عرق شرم بر جبين قدًيسه ي دانشگاه مي بيند و فرداهايش قفلي بر انجمن اسلامي دانشگاه تبريز است كه كليدش در شكمبه ي نمي دانم چه كسي بوي احشا مي گيرد!

انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه آزاد تبريز ، خطاب به مخاطب دست آلوده شرط بلاغ اين چنين مي گويد: كه اگر هنوز مشتاقيم انقلاب اسلامي بر نازك ني خود استوار بايستد و آن همه هزينه ي مادي و معنوي كه از تكه هاي جانمان رفت و بر وطن نشست و حلالش باد ، به فنا نرود؛ اگر هم داعيه ي اخلاق سياسي داريم و هم دين مي ورزيم، بايستي به ابتدايي ترين حقوق افراد كه همانا حق انديشيدن است احترام بگذاريم كه انسان را براي انديشيدن ساخته اند و انديشه را جز با انديشه پاسخي نشايد، و اگر چيزي در طبق داريم سلاح سرد زمين بگذاريم و سخن داغ بگوييم.

خواستار آزادي هر انساني هستيم كه با هر اعتقادي ،تنها به جرم انديشه به بند كشيده شده است. فراز زهتاب ،آيدين خواجه اي و سجاد رادمهر را چندي پيش در كوچه هاي اين شهر مي ديديم و اينك نمي بينيم؛ ودود اسدي را در قالب دبير اسبق انجمن اسلامي دانشگاه آزاد اردبيل مي شناختيم و امروز نمي دانيم كجاست و بهرام واحدي دبير انجمن اسلامي دانشگاه زنجان نمونه ي بارزي ست از حكايت قديمي گنه كرد در بلخ آهنگري، به شوشتر زدند گردن مسگري! گويي آن روز، پشت درهاي بسته ي معاونت او بوده است نه مسئول گناهكار ...!

آنچه از نام ها گذشت ، خاصًه آن چيزي بود كه قرابت جغرافيايي در خاطرمان نگاه داشته بود و حكايت كوچكي است از فاجعه اي بزرگ و نامهاي نشنيده بسيارند.

انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه آزاد تبريز ، خواستار رفع پلمب انجمن اسلامي دانشگاه تبريز، آزادي هرچه سريعتر دانشجويان بازداشتي،تعريف دقيق و منصفانه جرم سياسي مطابق آموزه هاي اسلام و انقلاب و برخورداري اهل انديشه از حقوق مدني خويش مي باشد.

فبشر عبادي الذين يستمعون القول و يتًبعون الحسنه.

انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه آزاد تبريز

 

 

 

بیانیه ی کانون وحدت دانشگاه آزاد تبریز در اعتراض به دست‌گیری‌های اخیر دانشجویان


با کشورم چه رفته است که زندان‌هایش از شبنم و شقایق سرشارند؟


استبداد دوباره پوزخند مزحکش را به دانش‌گاه نشان داد. دانش‌جویان که در طول سال تحصیلی برای حفظ دانش‌گاه این آخرین سنگر آزادی مبارزه می‌کنند، قربانی قدرت‌مندان و قدرت‌جویان شده‌اند که یکی با سرکوب و دیگری با سکوت تابستان را به فصل قلع و قمع دانش‌جویان بدل نموده است.

امسال از اولین روزهای تعطیلات، برخورد با فعالین دانش‌جویی در ابعادی بی‌سابقه آغاز شد. دانش‌جویان دانش‌گاه‌های آزاد و دولتی مشهد، زنجان و تهران اولین کسانی بودند که طعم مهرورزی حاکمان را چشیدند. سپس نوبت به سه تن از دانش‌جویان دانش‌گاه تبریز به نام‌های فراز زهتاب، آیدین خواجه‌ای و سجاد رادمهر رسید که هنوز بعد از گذشت نزدیک به یک ماه در بازداشت به سر می‌برند، بازداشت دو تن از دانش‌جویان دانش‌گاه صنعتی سهند تبریز، دبیر سابق انجمن اسلامی دانش‌جویان دانش‌گاه آزاد اردبیل و بالاخره در آخرین مورد، بهرام واحدی، دبیر انجمن اسلامی دانش‌جویان دانش‌گاه زنجان که روز چهارشنبه ۱۶ مرداد، در منزل مسکونی‌اش در تبریز توسط نیروهای امنیتی دستگیر شد، نشانه‌های دیگری است که قصد حاکمیت را برای تدارک سالی بی‌دردسر و بدون کم‌ترین فعالیت سیاسی در دانش‌گاه‌ها نشان می‌دهد. بازداشت واحدی در حالی اتفاق می‌افتد که بعد از افتضاحی که مسئول شیفته ی خدمت دانش‌گاه زنجان، پشت درهای بسته ی اتاق معاونت دانش‌گاه زنجان به بار آورد و تحصنی که در پی آن در دانش‌گاه اتفاق افتاد، مسئولین کتبا متعهد شده بودند که با هیچ‌یک از دانش‌جویان متحصن برخوردی انجام نگیرد.

این بازداشت ششمین بازداشت دانش‌جویی یک ماه گذشته در تبریز می‌باشد. این در حالی است که هفته ی گذشته خبر حمله ی حراست دانش‌گاه تبریز به دفاتر انجمن اسلامی دانش‌جویان دانش‌گاه تبریز و لغو مجوز فعالیت این انجمن منتشر شده بود. به نظر می‌رسد نیروهای امنیتی برنامه ی ویژه‌ای برای تبریز دارند.

ابعاد گسترده ی برخوردهای صورت‌گرفته با دانش‌جویان در تابستان امسال نشان از پیش‌آمدن وضعیتی خاص دارد. سوال این است که آیا آقایان موقعیت خود را چنان متزلزل می‌بینند که توان تحمل اعتراضات و فعالیت‌های دانش‌جویان را هم از دست داده‌اند؟ یا این‌که شکستن تابوی نشستن پشت یک میز با شیطان بزرگ چنان مستشان کرده که دو اسبه می‌تازند؟

نباید غافل شد که این فقط دانش‌گاه نیست که تحت فشارهای امنیتی به سر می‌برد. از جمله نشانه‌های قصد حاکمان برای گسترش جو خفقان و وحشت در سطح جامعه می‌توان به اعدام یعقوب مهرنهاد، روزنامه‌نگار و فعال حقوق بشر بلوچ و صدور حکم اعدام فرزاد کمان‌گر، معلم کرد اشاره کرد. آیا می‌توان تغییر در ساختار سپاه پاسداران را در همین راستا تحلیل کرد؟

کانون وحدت اسلامی دانش‌جویان دانش‌گاه آزاد اسلامی تبریز ضمن اعلام حمایت از تمامی بازداشت‌شده‌گان دانش‌جو و دفاع از حقوق مدنی آن‌ها، اعتراض شدید خود را نسبت به برخوردهای انجام شده با جنبش دانش‌جویی و دست‌گیری‌های فله‌ای دانش‌جویان اعلام کرده و خواستار آزادی هر چه سریع‌تر تمامی دانش‌جویان زندانی می‌باشد.

کانون وحدت اسلامی دانش‌جویان دانش‌گاه آزاد اسلامی تبریز

سه شنبه 22 مرداد ماه 1387

 

 

بیانیه تشکل آرمان در مورد دستگیری فعالین جنبش دانشجویی آذربایجان

 

- مهندس سجاد رادمهر، فراز زهتاب و آیدین خواجه ای روز 27 تیر پس از جلسه ی دفاعیه ی مهندس رادمهر در مقابل درب اصلی دانشگاه تبریز ربوده شدند.

- الهه رادمهر(خواهرمهندس رادمهرودانشجوی دانشگاه ارومیه)بعلت پیگیری وضعیت برادرش به کمیته انضباطی احضار و تهدید به برخوردشد.

- احضارهای گسترده دیگر دانشجویان هویت طلب دانشگاه تبریز به کمیته انضباطی و تذکر کتبی به چندین دانشجو و حکم یک ترم تعلیق برای نادر مهد قره باغ.

- حمید والایی وکیل رد صلاحیت شده دستگیر شده و تحت شدیدترین بد رفتاره ها قرار گرفته است.

- ودود اسدی، فعال مدنی آذربایجان، دانشجوی دانشگاه آزاد رشت و دبیر سابق انجمن اسلامی دانشگاه آزاد اردبیل بازداشت شده است.

- در یازدهم مرداد نیروهای حراست به صورت غیر قانونی به دفتر انجمن اسلامی دانشگاه تبریز حمله کرده و اموال و تابلوی این انجمن را چپاول کردند.

-  دبیر انجمن اسلامی دانشگاه زنجان و چند تن از دانشجویان انجمن اسلامی دانشگاه صنعتی سهند تبریز در بازداشت به سر می برند.

مطالب فوق خلاصه ای از فعالیتهای انجام گرفته از سوی امنیت گستران دولت عدالت محور(!!!) در جهت فشار  بر فعالین جنبش دانشجویی آذربایجان تا بدین لحظه می باشد.

در حالی که دانشگاههای کشور شاهد شدیدترین حملات به فعالین دانشجویی می باشند، جنبش دانشجویی آذربایجان نیز سهم هنگفت خود را از این حملات دریافت نموده و می نمایند.

مهندس سجاد رادمهر، فراز زهتاب و آیدین خواجه ای هم اکنون در مکانی نا معلوم، بدون اینکه معلوم باشد تحت چه اتهامی قرار دارند، نگهداری می شوند و پس از آزاد شدن حمید والایی به قید وثیقه و شرایطی که در بازداشتگاه تحت آن قرار داشت نگرانی ها نسبت به سلامت این دانشجویان به طور شدید افزایش یافته است.

احضارهای گسترده دیگر دانشجویان هویت طلب دانشگاه تبریز و اعمال حکم های از قبل تعیین شده برای آنان و احکام تعلیق و منع استفاده از امکانات تسهیلاتی دانشگاه نوید روزهای خوشی را برای فعالین دانشجویی نمی داد.

ودود اسدی، فعال مدنی آذربایجان، دانشجوی دانشگاه آزاد رشت و دبیر سابق انجمن اسلامی دانشگاه آزاد اردبیل به دلایل نامعلومی در بازداشت به سر می برد و مراکز امنیتی از پاسخگویی درباره محل و شرایط نگهداری و وضعیت جسمانی او امتناع می کنند که موجبات نگرانی شدید از وضعیت ایشان شده است.

در تاریخ 87.5.11(روز جمعه و تعطیل دانشگاه) نیروهای حراست به صورت غیرقانونی به دفتر انجمن اسلامی دانشگاه تبریز حمله کرده و با شکستن درب به چپاول اموال آن می پردازند و حتی تابلوی آن را نیز با خود می برند، که نشانگر نهایت امنیت و اطمینان در دانشگاه می باشد!

این اعمال با کدامین مجوزهای قانونی انجام گرفته اند؟

مسئول سلامتی این دانشجویان چه کسانی هستند؟

این دستگیری های سریالی را در جهت تحقق کدامین اهداف می توان توجیه کرد؟ آیا مسئولان آذربایجان برای سرپوش گذاشتن بر بی کفایتی های خود در احقاق مطالبات مردم آذربایجان روی به چنین اعمالی آورده اند؟ آیا این دستگیری های سراسری ارتباطی با انتخابات آتی ریاست جمهوری دارد؟

آیا دولت عدالت محور و مهر پرور(!!!) و بالاخص نهادهای امنیتی و وزارت علوم با کارنامه ی درخشان اخیر خود پاسخگوی این اعمال هستند؟

تشکل آرمان دانشجو اعتراض شدید خود را نسبت به دستگیری ها و اعمال غیرقانونی اخیر اعلام داشته و ضمن محکوم کردن این اعمال مسئولین نهادهای امنیتی و وزارت علوم را مسئول سلامتی دانشجویان دربند می داند.

تشکل آرمان دانشجو