وضعیت نامناسب حمید والایی در بازداشتگاه اداره اطلاعات تبریز

جمعه 28 تیر1387    

حق:بر اساس اخبار رسیده حمید والایی از اعضای "مجمع دانشگاهیان آذربایجانی" که از روز سه شنبه 25 تیر ماه به دنبال حضور در ستاد خبری اطلاعات شهر تبریز دستگیر و بازداشت شده است  تحت شکنجه های روحی و جسمی قرار گرفته است.

والایی 27 ساله که در رشته حقوق فارغ التحصیل شده است مقالات زیادی را در نشریات دانشجویی و ماهنامه توقیف شده دیلماج به چاپ رسانده است.

 

بازداشت يک افسر وظيفه

جمعه 28 تیر1387 

  

حق: همزمان با دستگیری سه فعال دانشجویی آذربایجان توسط نیروهای امنیتی ، مهندس داریوش حاتمی افسر وظیفه ارتش نیز از دیروز توسط نیروهای امنیتی ربوده شده و از محل نگهداری نامبرده نیز تاکنون خبری به دست نیامده است.

بر اساس اظهارات نزدیکان مهندس حاتمی بازداشت وی احتمالا با دستگیری 3 فعال دانشجویی دانشگاه تبریز در ارتباط است.

همچنین با وجود پیگیری خانواده وی ، تاکنون هیچ خبری از مکان نگهداری مهندس حاتمی به دست نیامده است و بیم آن می رود که وی مورد شکنجه نیروهای امنیتی قرار گیرد.

چندی پیش نیز اخباری مبنی بر دستگیری چند نظامی در پادگان شهر میانه از جانب برخی از سایتها منتشر شده بود.

 

دستگیری سه دانشجوی دانشگاه تبریز   

جمعه 28 تیر1387 

  

حق: ظهر روز پنجشنبه 27 تیر،3 تن از فعالین دانشجویی دانشگاه تبریز توسط نیروهای امنیتی دستگیر و به مکان نامعلومی منتقل شدند.

بنا به اخبار رسیده  "سجاد رادمهر" دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک و  عضو سابق شورای انجمن اسلامی دانشکده فنی دانشگاه تبریز ، به هنگام ترک جلسه دفاعیه پایان نامه خود، به همراه دو فعال دانشجویی دیگر "فراز ذهتاب" و "آیدین خواجه ای" دستگیر شدند که تاکنون از محل نگهداری آنها خبری به دست نیامده است.

همچنین ماموران امنیتی ساعاتی پس از دستگیری این فعالین دانشجویی به منزل مسکونی هر سه دانشجو رفته و پس از تهدید و ارعاب خانواده دانشجویان مذکور به تفتیش و جستجو منزل آنها پرداخته اند.

گفتنی است سجاد رادمهر در اعتراض به کارشکنی مسئولین دانشگاه تبریز در برگزاری جلسه دفاعیه ایشان از پایان نامه کارشناسی ارشد، ظهر یکشنبه 22 اردیبهشت ماه، با همراهی جمع کثیری از دانشجویان این دانشگاه به اعتصاب غذا و تحصن در مسجد دانشگاه دست زد که پس از ساعاتی در پی عقب نشینی مسئولین دانشگاه و قبول خواسته های دانشجویان به این تحصن پایان داده شد.اما کمیته انظباطی دانشجویان ، رادمهر را به دلیل ایجاد اخلال در نظم دانشگاه و تحريك دانشجویان از طریق اعتصاب غذا، به منع موقت از تحصیل به مدت یک نيم سال محکوم نمود.

همچنین آیدین خواجه ای و  فراز ذهتاب دانشجویان رشته حقوق پیش از این نیز به دلیل شرکت در تحصن خرداد ۸۶ در اعتراض به دستگیری نادر مهد قره باغ از فعالین دانشجویی دانشگاه تبریزُُ،به دو ترم تعلیق از تحصیل محکوم شده بودند.

 

دستگیری و انتقال علی عباسی جهت گذراندن محکومیت 5 ساله به زندان اردبیل   

یکشنبه 23 تیر1387    

 

به گزارش سایت ساوالان سسی،علی عباسی از فعالین سیاسی شهر اردبیل ،ازچند روز قبل جهت گذراندن دوران محکومیت خود دستگیر و به زندان این شهر منتقل شده است.

عباسی که هم اکنون در بند ۷ زندان مرکزی اردبیل بسر می برد، ۱۵ بهمن ۸۶ در شعبه اول دادگاه انقلاب اردبیل با اتهاماتی مانند "جاسوسی" و "اقدام علیه امنیت ملی" برياست قاضی حسن زاده به ۱۱ سال زندان شد که در دادگاه تجدیدنظر محکومیت وی به ۵ سال حبس تعزیری تقلیل یافت.

به گفته برادر نامبرده او روز ۲۲ مهر ماه ۸۶ بازداشت و مدت ۳۸ روز را بدون تماس با وکیل و خانواده ،در اداره اطلاعات اردبیل  جهت اخذ اعترافات اجباری تحت شدید ترین شکنجه ها قرار داشته است.

 

محکومیت دو تن از فعالین سیاسی شهر ماکو به دلیل فعالیتهای هویت طلبانه 

یکشنبه 23 تیر1387  

 

حق:شعبه اول دادگاه انقلاب شهر خوی به قضاوت نوروزی، علی حسین نژاد فعال سیاسی شهر ماکو را به استناد ماده 500 قانون مجازات اسلامی به تحمل یک سال حبس تعزیری با احتساب ایام بازداشت قبلی محکوم کرد.

بر اساس رای صادره مورخ 30/3/87 ،اتهام اصلی این فعال سیاسی، تبلیغ بر علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی با حمایت از حزب مخالف نظام "گاموح" عنوان شده است.

علی حسین نژاد (ساوالان )به دلیل فعالیت های هویت طلبانه تاکنون چندین بار دستگیر و روانه بازداشتگاه اداره اطلاعات شده است. که از آن جمله می توان به دستگیری و بازداشت نامبرده در بهار سال 85 آنهم به دلیل شرکت در عروسی یکی از فعالین هویت طلب شهر ماکو اشاره کرد!

لازم بذکر است رای صادره از سوی شعبه 1 دادگاه انقلاب خوی غیابی بوده و تا 10 روز پس از ابلاغ در قابل تجدید نظر می باشد.

گفته می شود بر اساس رای صادره دیگری از جانب دادگاه انقلاب شهر خوی،محمد نصیرزاده از دیگر فعالین سیاسی شهر ماکو ، به دلیل فعالیتهای هویت طلبانه به 6 ماه حبس تعزیری محکوم شده است.

 

ابراهیم جعفرزداه جهت گذراندن دوران محکومیت خود دستگیر و روانه زندان خوی گردید    

دوشنبه 3 تیر1387 

  

حق:ابراهیم جعفرزاده از فعالین سیاسی شهر خوی از روز شنبه اول تیرماه،جهت گذراندان دوران محکومیت خود دستگیر و به زندان این شهر منتقل شده است.

نامبرده سال گذشته از سوی دادگاه انقلاب شهرستان خوی به اتهام تبلیغ علیه نظام مقدس به یک سال حبس تعزیری، دو سال اقامت اجباری در برازجان ،سه سال محرومیت از فعالیتهای اجتماعی - سیاسی و همچنین محرومیت از نامزدی برای نمایندگی مجلس و شورای شهر به مدت یک دوره محکوم شده بود.

جعفرزاده دبیر سابق و از اعضای هیأت مؤسس «مؤسسه اورین خوی» می باشد که از سال۱۳۷۸ تا کنون به دلیل فعالیتهای هویت طلبانه بارها بازداشت شده است.

 

دستگیری حسین حسینی فعال هویت طلب نقده ای  

یکشنبه 2 تیر1387

   

حق:حسین حسینی دبیر سابق انجمن اسلامی آموزشکده رازی شهر اردبیل عصر دیروز اول تير ماه در شهر نقده (سولدوز)دستگیر شد.

نامبرده عصر دیروز  در محوطه نمایشگاه معرفی صنایع دستی و فرهنگ استانها،به حکم قاضی دادگاه انقلاب اردبیل و توسط ماموران اداره اطلاعات نیروی انتظامی شهر نقده دستگیر و روانه بازداشتگاه شد.

حسینی به تازگی در رشته معماری فارغ التحصیل شده است و تاکنون بارها برای بازجویی به اداره اطلاعات شهر اردبیل فراخوانده شده است.

 

محکومیت 6 ماهه محمدرضا عوض پور دانش آموز تبریزی 

سه شنبه 28 خرداد1387  

 

حق:شعبه ۱۱۸ دادگاه جزايي تبریز، محمدرضا عوض پور دانش آموز هویت طلب تبریزی را به اتهام توهین به رهبری و به استناد ماده 514 قانون مجازات اسلامی به 6 ماه حبس تعزیری محکوم کرد.

 

 بر اساس رای داد کار رئیس شعبه ۱۱۸، عوض پور تا 20 روز پس از ابلاغ این حکم می تواند به حکم مذکور،که در 25 خرداد 87 ابلاغ شده است،اعتراض نموده و تقاضای رسیدگی مجدد به این حکم در دادگاههای تجدید نظر را بنماید.

 

 گفتنی است که جلسه رسیدگی به اتهام نامبرده روز چهارشنبه 11 اردیبهشت امسال برگزار گردیده بود.

 

پیشتر نیز عوض پور به اتهام عضویت در جمعیت ها و دسته هایی که هدفشان برهم زدن امنیت کشور می باشد٬ در تاریخ 21 آذر 86 از طریق شعبه ۱۱۸ دادگاه جزائی تبریز به ریاست قاضی نیاکار، به پنج ماه حبس تعزیری محکوم شده بود. عوض پور همچنین در تاریخ 20 شهریور 86 در حکم دیگری از سوی همین شعبه، به اتهام تجزیه طلبی، قومیت گرایی و پان تورکیسم  به 4 ماه زندان محکوم گردیده بود که با احتساب مجموع احکام صادره محکومیت حبس تعزیری وی به 15 ماه می رسد.

 

سازمان عفو بین الملل در بیانیه ای که روز ۵ می ۲۰۰۶ در رابطه با مصطفی عوض پور فعال سیاسی تبریزی و برادر بزرگتر محمدرضا صادر کرده بود، نوشتن شعار "من ترک هستم و زبان من ترکی است" بر روی دیوار از طرف محمدرضا را به عنوان علت بازداشت او ذکر نموده است. در همین گزارش آمده است:"به گفته محمدرضا طی این مدت وی شکنجه شده و حتی به مدت ۲۴ ساعت وی را از پا آویزان کرده و بازجویی می کردند و به وی در این مدت آب و غذایی داده نشده و حتی اجازه دستشویی رفتن نیز به وی داده نشده است."

 

ادامه روند منع از تحصیل دانشجویان دانشگاه تبریز   

چهارشنبه 22 خرداد1387  

 

حق:طبق رای کمیته انظباطی دانشجویان ،سجاد رادمهر دانشجوی مقطع کارشناسي ارشد دانشگاه تبریز، به دلیل ایجاد اخلال در نظم دانشگاه و تحريك دانشجویان از طریق اعتصاب غذا، به منع موقت از تحصیل به مدت یک نيم سال (برای ترم جاری و بدون احتساب سنوات) محکوم شد.کمیته انظباطی در رای صادره تکرار مجدد هرگونه تحريك دانشجویان را در تشدید حکم صادره متذکر شده است.

 

همچنین آیدین خواجه ای دانشجوی رشته حقوق نیز به دلیل آنچه همراهی و همکاری با سجاد رادمهر در برهم زدن نظم دانشگاه و تحریک دانشجویان عنوان شده به توبیخ کتبی با درج در پرونده محکوم شده است.

 

گفتنی است رادمهر به دلیل کارشکنی مسئولین دانشگاه تبریز در برگزاری جلسه دفاعیه ایشان از پایان نامه کارشناسی ارشد،و در معرض اخراج از دانشگاه قرار گرفتن، ظهر یکشنیه 22 اردیبهشت ماه به نشانه اعتراض با همراهی دیگر دانشجویان به اعتصاب غذا و تحصن در مسجد دانشگاه دست زد که پس از ساعاتی نامبرده در پی موافقت مسئولین دانشگاه با تعیین روز هشتم خرداد(سومین مجوز صادر شده) برای جلسه دفاعیه به اعتراض خود پایان داد وليكن قبل از روز موعود مجددا جلسه دفاعیه لغو گردید.

 

همچنین چهار دانشجوی دانشگاه تبریز به نامهای نادر مهد قره باغ ،امین امامی،صمد پاشایی و ناهید بابازاده  که پیش از این نیز سابقه ی احضار به کمیته ی انضباطی را داشته و به مدت یک یا دو ترم محرومیت از تحصیل محکوم شده بودند کماکان با مشکل ورود به دانشگاه و تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد مواجه می باشند و سازمان سنجش تاکنون اقدامی را در جهت رفع مشکل بوجود آمده برای نامبردگان نکرده است.

 

دستگیری عسگر اکبرزاده دانشجوی هویت طلب در شهر اردبیل   

سه شنبه 21 خرداد1387

  

حق:به گزارش سایت ساوالان سسی، "عسگر اکبرزاده" از دانشجویان هویت طلب در شهر اردبیل ،  روز دوشنبه بیستم خرداد ، بدون ارائه حکم جلب در منزل پدری خود توسط ماموران اداره اطلاعات اردبیل دستگیر شده و تا کنون اجازه برقراری هیچ گونه تماسی با وکیل و خانواده اش را نداشته است.

نیروهای امنیتی هنگام بازداشت ضمن تفتیش خانه، کتابها و دفترچه ی یادداشتهای شخصی وی را نیز با خود بردند.

عسگر اکبرزاه دانشجوی شیمی دانشگاه پیام نور اردبیل می باشد که قبلا" نیز چندین بار دستگیر و زندانی شده است. او اخیرا" (۲۸ فروردین ۸۷) بعد از تحمل چهار ماه حبس در ارتباط با اعتراضات ۱ مهر ۸۵ آذربایجان از زندان اردبیل آزاد شده بود.

 

صدور احکام سنگین برای فعالین سیاسی و فرهنگی و حقوق بشر آذربایجان     

دوشنبه 20 خرداد1387    

 

حق:شعبه 115 دادگاه انقلاب تهران ، احکام اولیه ۱۰ تن از فعالین سیاسی و فرهنگی و حقوق بشر آذربایجان را صادر کرد.

 

صلواتی قاضی شعبه 115، سعید متین پور،روزنامه نگار و فعال حقوق بشر، را به اتهام ارتباط با بیگانگان به 7 سال و به اتهام تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی به یکسال و مجموعا به 8 سال حبس تعزیری محکوم کرد.

 

بر اساس حکم صادره ،صالح کامرانی فعال حقوق بشر و وکیل مدافع زندانیان سیاسی آذربایجان نیز به اتهام تبلیغ علیه نظام به یکسال حبس تعزیری محکوم شده است.

 

دادگاه دو استاد دانشگاه و فعال سیاسی آذربایجان، عبدالله عباسی جوان و دکتر محمد علي حیدری و همچنین جلیل غنی لو،علیرضا متین پور ، یعقوب سالکی نیا، میر قاسم سیدین زاده،بهروز صفری و لیلا حیدری از فعالین سیاسی و فرهنگی را به اتهام تبلیغ علیه نظام به یکسال حبس محکوم کرد که این حکم به مدت 5 سال به حالت تعلیق خواهد بود.