س. حاتملوی

 

نگاهی به خیمه شب بازی انتخابات دوره ی هشتم مجلس شورای اسلامی در تبریز

 

رسوائی تقلب و رای سازی در انتخابات دور هشتم مجلس شورای اسلامی با نامه ی اعتراضی محمد خاتمی و مهدی کروبی به شورای نگهبان قانون اساسی وارد دور تازه ای شد. سید محمد خاتمی و مهدی کروبی به عنوان کسانی که تا همین اواخر یکی رئیس جمهور و دیگری رئس مجلس کشور بوده اند، در نامه ی مشترک خود از جمله نوشته اند: « در مورد انتخابات در تهران نگرانی هائی وجود دارد که اگر رفع نشود، مطمئناً به زیان نظام و جامعه خواهد بود» چرا که « آنچه از گزارشهای متعدد چه از سوی نمایندگان حاضر در رای گیری و شمارش آرا و چه از منابع موثق دیگر نشان می دهد که نتایج اعلام شده تناسبی با آرای ریخته شده در صندوقها ندارد» و نهایت اینکه مجمع روحانیون مبارز نیز به نتایج اعلام شده در تهران اعتراض کرده و از مسئولین امر خواهان « رعایت قانون و جلوگیری از روند نگران کننده ی کنونی » شده اند.

اعتراضهای نیم بند سردمداران به اصطلاح اصلاح طلب نشان می دهد که گردانندگان رژیم در رقابت ما بین معدود نمایندگان اصلاح طلب و نمایندگان محافظه کار که اکثریت کاندیداها را تشکیل می دادند، کار تقلب را به آنجائی رسانده اند که صدای خاتمی و کروبی  را که هر دو به اذعان خودشان جزو کسانی بوده اند « که برای پر شور شدن انتخابات و حضور نمایندگان شایسته» سر از پا نشناخته و « مشوق نیروهای ارزنده برای حضور و نیز دعوت کننده ی مردم به شرکت فعال» در انتخابات بوده اند، در آورده اند. با این مقدمه بد نیست که نظری هم به خیمه شب بازی انتخابات مجلس در تبریز بیاندازیم.

حاکمیت اسلامی با علم به اینکه تبریز با تهران فرق دارد و در این خطه شوخی دمکراسی اسلامی می تواند به سرعت نتیجه ی معکوس داده و کاسه ی کوزه ی رژیم را در هم بریزد، گربه را دم در حجله کشته و با حذف تمامی کسانی که می توانستند دردسر آفرین باشند، نتایج انتخابات را از قبل معین نمود. از جمله صلاحیت اکبر اعلمی - که بخاطر دفاعش از حقوق زندانیان سیاسی آذربایجان و اعتراض به شکنجه ی فعالین ملی آذربایجانی در شکنجه گاههای رژیم و همچنین فعالیتهایش برای جلوگیری از تخریب میراث فرهنگی خلق آذربایجان بین مردم محبوبیت دارد- با دلائل خنده آوری رد شد. البته در تبریز بر خلاف تهران ترس رژیم نه از اصلاح طلبان، بلکه از کاندیداهای مستقل بود. چرا که مردم آذربایجان و بخصوص اهالی تبریز نسبت به کاندیداهای اصلاح طلبان  به خاطر نظریات شونیستی و آریا پرستانه بیشتر آنها نظر خوبی ندارند. در این دوره نیز سه نفر کاندیداهای اصلاح طلب یعنی محمد حسن لواسانی، هادی غفاری و ایران آهور با رای هائی در حدود سی هزار نمی توانستند برای حاکمیت خطر آفرین باشند. رژیم از چنین افرادی که بین مردم هیچگونه وجهه ای ندارند، ترسی ندارد. در حالیکه بعضی از کاندیداهای مستقل در دوره های قبلی بشدت باعث دردسر ارگانهای حاکمیت شده بودند. برای نمونه در یکی از دوره های قبلی، کاندیداتوری محمد علی چهرگانی که به انتخاب او از طرف مردم تبریز منجر شد، با ممانعت از ورود او به مجلس باعث آبرو ریزی و دردسر بزرگی برای رژیم گردید.

بنا به آمار وزارت کشور در انتخابات دوره ی هفتم مجلس تنها 30,79  در صد مردم تبریز در انتخابات شرکت کرده بودند. شرکت 30 درصدی مردم در انتخاباتی که رژیم با تمامی امکانات و قوا سعی در کشاندن رای دهندگان به پای صندوقهای رای گیری دارد، به معنای تحریم آن می باشد. در آن دوره نیز مثل این دفعه تنها یک نماینده توانست در دور اول انتخابات به مجلس راه پیدا بکند. در دور دوم نیز نمایندگان تحمیلی رژیم با رای هائی در حدود 30 هزار نفر وارد مجلس شدند. به عبارت دیگر این نمایندگان نمی توانستند حتی نماینده یک محله ی شهر تبریز نیز محسوب بشوند.

در این دوره آش شور تر ار دوره ی قبلی است. بنا به اعلام ستاد انتخابات آذربایجان شرقی از یک میلیون و دویست هزار و صد و هفتاد و هفت نفر واجدین شرائط در حوزه ی انتخابی تبریز، آذرشهر و اسکو تعداد سیصد و هشتاد و دو هزار و جهار صد و هشتاد رای قطعی به صندوقها ریخته شده است. به عبارت دیگر تنها 31,84 در صد مردم در انتخابات شرکت کرده اند. با توجه به افزایش تعداد واجدین شرائط در فاصله دو دوره   می توان گفت که نسبت رای دهندگان در مقایسه با دوره ی قبلی باز هم کاهش پیدا کرده است.

رژیم که از تحریم وسیع مردم و نتیجه ی مفتضحانه ی انتخابات تبریز سراسیمه شده بود، بعد از اعلام نتایج اولیه ی انتخابات تبریز در بعضی از سایت های وابسته به حاکمیت از جمله سایت تابناک که بر اساس آن از شش نماینده ی مجلس فقط  مسعود پزشکیان از تبریز در دور اول به مجلس راه یافته بود، با انتشار اصلاحیه ای توسط وزارت کشور نه تنها تعداد رای های ریخته شده در صندوقها را به شکل غیر واقعی بالا برد، بلکه کاندیداهای انتخاب شده در دور اول را از یک نفر به سه نفر رساند. در حالیکه مسئول ستاد انتخابات آذربایجان شرقی روز دوشنبه 27 اسفند در مصاحبه ای با روزنامه های محلی بدون اشاره به این اصلاحیه ی وزارت کشور ننایج اولیه ی انتخا بات را تائید کرد. بر اساس گفته ی وی از شهرهای تبریز، آذرشهر و اسکو تنها یک نفر در دور اول انتخابات به مجلس راه یافته است.

 

آمار وزارت کشور بر اساس اصلاحیه ی منتشره در 26 اسفند

آمار ستاد انتخابات آذربایجان شرقی اعلام شده در 28 اسفند

تعداد کل رای داده شده 410313

تعداد کل رای داده شده 308480

مسعود پزشکیان 105639

مسعود پزشکیان 105639

محد رضا تاج الدینی 84805

محد رضا تاج الدینی 84805

محمد حسین فرهنگی 78372

محمد حسین فرهنگی 78372

عشرت شایق 57904

عشرت شایق 57904

رضا رحمانی 56793

رضا رحمانی 56793

علیرضا منادی 49131

علیرضا منادی 49131

شکور اکبر نژاد 43211

شکور اکبر نژاد 43211

محمد حسین لواسانی 30397

محمد حسین لواسانی 30397

هادی غفاری 30384

هادی غفاری 30384

ایران آهور 29044

ایران آهور 29044

 

با توچه با آمار های منتشره می توان گفت که انتخابات دوره ی هشتم مجلس شورای ملی در تبریز فتوکپی انتخابات دوره ی قبلی می باشد. با این تفاوت که رژیم این بار حتی نمایندگان معتقد به ولایت فقیه را که زیر فشار موکلین خود بعضاً در مجلس نق زده و به زیاده روی های ارگانهای سرکوب رژیم اعتراض می کردند را نیز تحمل نکرد.

مردم مبارز تبریز با قیام شکوهمند اول خرداد 1385 نشان دادند که در مبارزه با شونیزم فارس و برای بدست آوردن حقوق ملی خود حاضر به هر گونه فداکاری هستند. دهن کجی بی شرمانه ی رژیم به مردم شهری که در طول تاریخ بارها و بارها «جواب کلوخ انداز» را با «سنگ» داده است، این بار نیز بی جواب نخواهد ماند.