نامه ميرحسين موسوی به مهدی کروبی در حمايت از وی: با پول و زور، ستم‌ديدگان را وادار به سکوت می‌کنند، موج سبز آزادی

بسم الله الرحمن الرحيم

برادر گرامی،
حضرت حجت الاسلام و المسلمين کروبی

با سلام

جای تاسف است که در نظام اسلامی ما متصديان چندان بی‌طاقت شده‌اند که حتی تذکر را تاب نمی‌آورند. تذکر از سوی چه کسانی؟ از سوی برادرانشان، از سوی کسانی چون شما که عمرشان را صرف انقلاب و نظام اسلامی کرده‌اند.

نامه شما در مورد رفتارهای زشتی که در برخی بازداشتگاه‌ها با زندانيان صورت گرفته است، رسانه غيرملی و روزنامه‌های کودتاچيان را دستپاچه کرده است. اين همه دستپاچگی خبر از چه چيز می‌دهد؟ خبر از خبرهای وحشتناکی که ما هنوز اطلاعی از آنها نداريم. خبر از آنکه دروغ چون چرکی مسموم روز به روز دامنه خود را گسترش می‌دهد و به بهانه دفاع از «اصل نظام» غافلان را به حمايت از خود فرامی‌خواند و کسی نمی‌گويد که «اصل نظام» مردم‌اند و حکومت بخش کوچکی از نظام و دولت بخش کوچکی از حکومت و مجموعه افرادی که اين‌گونه رفتارهای غير انسانی را مرتکب شده‌اند تنها بخش کوچکی از کارگزاران اجرايی کشورند.

از کسانی که در زندان‌ها مورد تعدی و تجاوز قرار گرفته‌اند، می‌خواهند که چهار شاهد عادل با شرايط ويژه ارائه کنند. آيا آنان برای بازداشتن دست خود از گناه هم چهار شاهد می‌طلبند؟ اينهايی که مرتکب جرم شده‌اند، ايادی حکومت بوده‌اند. آيا حکومت علاقه ندارد بداند دستان او با مردم چه می‌کنند؟

سخن از دلجويی آسيب ديدگان حوادث اخير گفته می‌شود. به راستی اين آسيب‌ها چگونه التيام خواهد يافت، وقتی که منکر اصل وقوعشان می‌شوند و با تهديد و ارعاب ستم‌ديدگان را به سکوت و انصراف از تظلم وادار می‌کنند؟ دلجويی با پول و زور ممکن نيست بلکه با رسيدگی سريع، صريح و دقيق به دادخواهی آنها و خانواده‌هايشان ممکن است.

به راستی وظيفه ايمانی و انسانی يک روحانی انقلابی که با گزارش‌ها و مراجعات مکرر قربانيان چنين جناياتی روبه‌رو شده است، آيا جز کاری است که شما انجام داده‌ايد؟ انتظار از روحانيت اسلام آن است که در ابلاغ رسالت‌های الهی که بر دوش او قرار دارد، از خدا بترسد و از زورگويان و دروغ‌زنان و متجاوزان، از تهديدها و تضييق‌ها و از هيچ چيز ديگری جز خدا نترسد. در اين روزگار، کدام رسالت الهی سنگين‌تر از آن است که به صريح‌ترين لهجه، اسلام را از فجايعی که رخ داده است و رخ می‌دهد، تبرئه کنيم؟ اين رسالتی است که انجام آن جز از روحانيت متعهد بر نمی‌آيد، و اگر در انجام آن کوتاهی شود، نخستين گروهی که از بابت آن ملامت خواهند شد، آنان خواهند بود.

عجبا اگر کسانی به جای پرداختن به اين مسئوليت تاريخی، به راحتی بر روی آنچه انجام گرفته است چشم بپوشند، به صورتی که گويی انجام آن اعمال ناشايست بخشی از وظايف نيروهای امنيتی بوده است، و تنها گناه نابخشودنی و سزاوار واکنش آگاه کردن مردم از اين فجايع است.

اينجانب به سهم خويش از شجاعت و تعهد شما تشکر می‌کنم و اميدوارم تلاش‌های شما با همصدايی ديگر استوانه‌‌های روحانيت مبارز تقويت شود.

برادر شما
ميرحسين موسوی
۲۷/۵/۸۸

جزييات "راه سبز اميد" از زبان عليرضا بهشتی: خاتمی و کروبی عضو شورای مرکزی هستند، کميته‌های "راه سبز اميد" در حال شکل گيری است، ايلنا

- موسوی شخصاَ نام ”راه سبز اميد“ را برگزيد
- عملی کردن تمام ظرفيت‌های قانون اساسی از اهداف ”راه سبز اميد“ است


مشاور ارشد مير حسين موسوی از عضويت سيد محمد خاتمی و مهدی کروبی در شورای مرکزی تشکيلات ”راه سبز اميد خبر داد“ و گفت:راه سبز اميد قصد دارد ديده‌بان جامعه باشد.
علير ضا حسينی بهشتی در گفت وگو با خبرنگار ايلنا به تشريح جزيياتی از ”راه سيز اميد“،تشکيلاتی که مير حسين موسوی قرار است آن را تاسيس کندپرداخت و در پاسخ به سوالی مبنی بر اينکه چرا موسوی به فکر راه‌اندازی چنين مجموعه‌ای شده است،گفت:شرايطی که در طی اين انتخابات پيش آمد يک شرايط خاصی است و به تعبير برخی از دوستان جامعه‌شناس گويا يک ملتی در جريان اين انتخابات دوباره متولد شد و طبيعی است که به هر حال اين نيروهايی که به ميدان آمدند و برای تحقق مطالبات به حق خود تلاش کردند نمی‌توان از آنها برای يک دوره کوتاه انتخابات انتظار داشت که در ميدان باشند و از مشارکت آنها برای پيشبرد اهداف متصور استفاده نکرد.
وی با اشاره به تماسهای مکرر شهروندان با دفتر مير حسين موسوی برای مشارکت در مسائل گوناگون گفت: با توجه به تخلفاتی که در انتخابات رخ داد و در حالی که دستگاه‌های مربوطه هم زير بار اين تخلفات نمی‌روند و راه‌حلی هم برای احقاق حقوق وجود ندارد بايد به فکر استيفای حقوق مردم و تحقق مطالبات‌شان با توجه به اين نيروی عظيمی که اغلب هم در ميان زبدگان، نخبگان و فرهيختگان جامعه وجود داشت بود به همين دليل بايد به يک نوع تشکيلات می‌رسيديم.

ايرادات حزب و جبهه سياسی
فرزند شهيد بهشتی در پاسخ به سوالی مبنی بر اينکه چرا موسوی با توجه به عضويت‌اش در حزب جمهوری اسلامی به فکر تاسيس حزب نيافتاد، گفت: چند نوع تشکل می‌توانست مطرح شود که يکی از آنها تشکيل يک حزب بود .آقای موسوی قبلا تجربه عضويت در يک حزب را داشته‌اند ولی مساله اين بود که با توجه به جايگاهی که احزاب در ايران دارند و محدوديت‌هايی که خود حزب به صورت طبيعی دارد و نيز امکاناتی که لازم دارند آيا می‌تواند يک ساختار مناسب برای اين نوع فعاليت‌ها باشد؟
وی ادامه داد:در اين خصوص بحث و گفت‌وگو زياد شد و به هر حال به اين نتيجه رسيديم که شکل حزب نمی‌تواند خيلی مفيد و پايدار باشد بعد از آن صحبت يک جبهه بود .در جبهه هم به آن صورتی که به طور سنتی در جامعه ما شناخته می‌شود اين است که احزاب و سازمان‌های گوناگون دور هم جمع بشوند و فعاليت داشته باشند. اين يک قدم به جلو در واقع می‌توانست بهتر پاسخگوی نيازها باشد تا تشکيل يک حزب اما ايراداتی هم داشت.

بهشتی ادامه داد: احزاب سياسی در ايران با وجود تلاش‌ها و فعاليت‌هايی که دارند و فعاليت‌های‌شان بايد ارزشمند ارزيابی شود با اين حال در اين که بتوانند در ميان جامعه و در ميان اقشار مختلف رسوخ کنند و ريشه بدوانند جای شک و ترديد دارد و معمولا برخی از اين احزاب آنچنان موفق نبودند که دليل عدم موفقيت‌شان به نوع شکل‌گيری اين احزاب بر می‌گردد.
وی با بيان اينکه اغلب احزاب، احزاب دولت ساخته‌اند و نه دولت‌زا و در ميان حلقه‌ای از نخبگان محصور است،اظهار داشت: مشکلات ديگری که در درون احزاب است به شکل ساختار نظام سياسی بر می‌گردد که آنچنان جايی برای فعاليت احزاب باز نمی‌کند و همين مقدار قلمرويی که احزاب برای فعاليت دارند به علت نوعی بدبينی و سوءظن که نسبت به فعاليت احزاب سياسی دارد محدود می‌شود و در همين محدوده قانونی خودشان هم امکان فعاليت ندارند.

سابقه تشکيل شبکه اجتماعی
استاد دانشگاه تربيت مدرس تصريح کرد: طی چند دهه اخير در بسياری از کشورها شکلی از کار گروهی تجربه شده که در واقع نوعی شبکه‌سازی اجتماعی است البته در واقع بايد گفت در کشور ما هم در دوران ماه‌های پيش از انقلاب و هم در دوران مبارزه حتی از مشروطه به بعد نوعی شبکه‌سازی را تجربه کرديم و به اين معنا خيلی هم با آن بيگانه نيستيم اما اين تجربيات معمولا خيلی بادوام و سامان‌يافته نبوده است.
بهشتی با اشاره به اين شبکه اجتماعی،بخشی از شکل‌گيری آن را در جريان انتخابات دانست و گفت: آن چيزی که اکنون شکل گرفته بخشی از آن به قبل و حين انتخابات برمی‌گردد که افراد اين شبکه نوعی همبستگی با همديگر احساس می‌کنند و ارتباط راحتی با هم برقرار می‌کنند.
وی با اشاره به گسترش اين شبکه اجتماعی در فضای مجازی،اظهار داشت شکل‌گيری اين شبکه بايد سامان و گسترش پيدا کند. اين چيزی است که هدف شکل‌گيری راه سبز اميد است.

تفاوت حزب و شبکه اجتماعی
مشاور مير حسين موسوی به تفاوت شبکه اجتماعی و حزب اشاره کرد و گفت: در شبکه اجتماعی يک اهداف حداقلی متصور است برخلاف آنچه که در حزب است و به اين خاطر می‌توان فراگيری خيلی زيادی داشته باشد اين حداقل‌ها در بيانيه‌ای که به زودی منتشر می‌شود چارچوب‌های اصلی‌اش مشخص شده است. به عنوان مثال تحقق قانون اساسی و عملی کردن تمام ظرفيت‌های آن از جمله مواردی است که در دستور کار اين شبکه اجتماعی قرار دارد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اينکه منظور موسوی ازجلوگيری از تنازل قانون اساسی که اخيرا در صحبت‌های خود آن را مطرح کرده بود چه می‌باشد؟ گفت :منظور آقای موسوی اين بود که فقط يک بخش‌های خاصی از قانون اساسی در کشور عملی نشود و برخی فصول ديگر قانون اساسی مورد احترام قرار بگيرد و بگونه‌ای نباشد که بسياری از بخش‌های ديگر آن کاملا ناديده گرفته بشود.
بهشتی يادآور شد:بخش مربوط به حقوق ملت بخش مهم قانون اساسی است که متاسفانه ناديده گرفته شده است در حالی که اين مردم زمانی که سال
۵۸ به طرح قانون اساسی رای دادند به تمام فصول آن رای دادند و حق دارند اين مطالبه را داشته باشند که همه آن اجرا بشود.
وی با بيان اينکه هيچ قانونی اساسی بشری نيست که دچار تناقضاتی نباشد و اين بايد به تدريج اصلاح شود،گفت در اين انتخابات مساله قانون‌گرايی و مبارزه با قانون‌گريزی يکی از محورهای اصلی و شعارهای تبليغاتی‌ای بود که گروه‌های مختلفی مطرح می‌کردند و در اين خصوص همه احزاب، گروه‌ها، شخصيت‌ها و تشکل‌های مختلف متجدد يا سنتی می‌توانند احساس همدلی و همراهی کنند به همين دليل هيچ مانعی ندارد که احزاب و گروه‌های ديگری هم بتوانند وارد اين شبکه بشوند.
فرزند شهيد بهشتی در خصوص معنای شبکه اجتماعی نيز گفت: اگر بخواهيم تفسير خوب و روشنی از شبکه داشته باشيم به اين معناست که اجزاء تشکيل دهنده اين شبکه مانند دانه‌های تسبيحی هستند که دانه‌های تسبيح هرکدام برای خودش هويت مستقل دارند اما يک نخ تسبيحی است که اينها را به هم وصل می‌کند. آن اهداف و مطالبات حداقلی در واقع به منزله اين نخ تسبيح هستند.
وی همچنين در خصوص الزامات اين نهضت فراگير نيز گفت :وقتی يکسری ملاک و معيارهای حداقلی تعيين بشود در واقع فراگيری‌اش هم را تضمين می‌کند .هر کسی که به هويت ايرانی- اسلامی به عنوان يک سرمايه نگاه کند و يا اينکه هر کسی که مساله انقلاب ايران را به عنوان يک حادثه‌ای که متجلی خواست مردم ما بوده باور دارد و يا تعهد و پايبندی به قانون اساسی را به عنوان يک مبنا بپذير می‌تواند وارد اين تشکيلات شود.
بهشتی خاطرنشان کرد: اين نهضت فراگير به اين معنا است که در واقع می‌توانند اقشار مختلف جامعه و تفکرات مختلف جامعه را در بر بگيرد و همچنين به لحاظ جغرافيايی محدوديتی ندارد و در سراسر ايران می‌تواند شکل بگيرد چنانکه در طول انتخابات هم گام‌های اوليه شکل‌گيری نهضت فراگيری به طور طبيعی برداشته شد.

موسوی شخصاَ نام ”راه سبز اميد“ را برگزيد
وی در پاسخ به اين سوال که چه کسی پيشنهاد نام ”راه سبز اميد“ را ارائه کرده است؟ گفت:اسامی مختلفی مطرح ولی شخص آقای موسوی اين عنوان را پيشنهاد کردند و در بين عناوينی که پيشنهاد شد«راه سبز اميد» جامع‌تر به نظر می‌رسيد از سوی ديگر می‌خواستيم اين نام به گونه‌ای باشد که تداعی حزب يا جبهه به معنای کلاسيک خود را ايجاد نکند و بتواند با نوع شبکه‌سازی اجتماعی تطبيق کند.
مشاور مير حسين موسوی در خصوص انتخاب رنگ سبز در عنوان اين تشکيلات نيز گفت:رنگ سبز هم نمادی ملی و هم مذهبی است و در طی اين انتخابات مردم رابطه خوبی با آن پيدا کردند و در همان مدت کوتاه توانست هويتی را برای خود کسب کند.
وی ادامه داد: دليل آوردن کلمه «اميد» هم اين است که قرار بود، «دولت اميد» تشکل شود و از مردم هم می‌خواهم علی‌رغم تمام مشکلات دچار ياس و سرخوردگی نشوند زيرا حوادثی که پيش آمده، امکان ايجاد چنين فضايی را به وجود آورده و نوعی سرخوردگی، دل‌مردگی و نوميدی نسبت به حرکت اصلاحی ايجاد شده است. اميدواريم اين تشکيلات کمک کند تا مردم هم‌چنان با نشاط ، پرشور و قانونی وارد فعاليت شوند.
بهشتی در بخش ديگری از اين گفت وگو به ساختار ”راه سبز اميد“ اشاره کرد و با بيان اينکه در اين شبکه اجتماعی شورای مشورتی و کميته‌های مختلفی وجود دارد،اظهار داشت: کميته‌ها زير مجموعه شورای مشورتی نيستند و کار خود را انجام می‌دهند دبيرخانه‌ای هم شکل گرفته که ارکانش را کم‌کم سامان می‌دهد.

مرامنامه به جای اساسنامه
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اينکه آيا اين تشکيلات اساسنامه هم دارد،گفت:اين تشکيلات اساسنامه رسمی که نياز به ثبت رسمی داشته باشد ندارد ولی مرامنامه‌ای را تنظيم خواهيم کرد و تاکيد هم بر اين است که از تعامل بخش‌های مختلف اين تشکل، مرامنامه شکل بگيرد.
بهشتی همچنين به مخالفت‌هايی که احتمالا با راه اندازی اين شبکه اجتماعی در بخشی از حاکميت صورت خواهد گرفت اشاره کرد و گفت:ما مطمئنيم که اين کار مخالفينی هم خواهد داشت. مخصوصا از سوی گروه‌هايی که موافق فعاليت‌های مدنی نيستند و طبيعی است که اين مقاومت‌ها خواهد بود. ولی در روند توسعه سياسی هر کشور، اين مسائل هميشه بوده و به تدريج خيلی موارد جای خود را باز می‌کند و خيلی از بدفهمی‌هاو کج‌فهمی‌ها به تدريج برطرف می‌شود و يا حداقل ما اميدواريم که چنين اتفاقی بيافتد.
وی با بيان اينکه يکی از مزيت‌های شبکه اجتماعی اين است که کارها از پايين به بالا صورت می‌گيرد: در اين شبکه اجتماعی گروه‌های مختلف خود به خود شکل می‌گيرند، همانطور که چند مورد آن تشکيل شده است و ممکن است گروه کوچکی را هم برای تنظيم برنامه‌ها انتخاب کنند، ولی آن گروه بايد نماينده همه تفکرات باشد و طبيعی است که آنچه مهم است اين است که همه کميته‌ها بتوانند با اين گروه‌ها ارتباط دو سويه داشته باشند.
مشاور مير حسين موسوی افزود: ما خيلی از کارشناسان را داريم که نظرات خوبی دارند و در حوزه تخصصی خودشان بهترين افرادی هستند که می‌توانند نظر دهند، مثلا دست‌اندرکاران بنگاه‌های اقتصادی که از آسيب‌ها، فرصت‌ها وتهديدهای کار خبر دارند و نظرات آنها بسيار مفيد است. ما در جامعه هيچ سيستمی نداريم که بتواند اين نظرات را جمع کند. طبيعی است که اين نظرات می‌تواند در اين کميته‌ها تجميع شده و سر و سامان يابد.

کميته‌های ”راه سبز اميد“ در حال شکل گيری است
وی با بيان اينکه کميته‌های ”راه سبز اميد“ در حال شکل گيری است در خصوص شورای مرکزی آن نيز گفت:شورای مرکزی کوچک خواهد بود و احتمالا از
۵-۶ نفر تشکيل می‌شود که آقايان خاتمی،‌کروبی از جمله آنها هستند.
بهشتی در خصوص شورای مشورتی نيز گفت: شورای مشورتی راه سبز اميد مجموعه بزرگتری از شورای مرکزی است که حدود
۳۰-۴۰ نفر را شامل می‌شود و به تدريج و به طور طبيعی بايد شکل گيرد و چيزی نيست که از قبل تعيين شود. در واقع بايد از دل کميته‌ها افراد مناسب انتخاب شوند.
وی با بيان اينکه در اين شبکه، مطبوعات و رسانه‌ها هم جای خود را دارند و همه دست به دست هم می‌دهند تا اهداف مورد نظر را مورد بررسی قرار دهند،اظهار داشت:يک شورای مرکزی برای اين کار در نظر گرفته شده است که متشکل از چهره‌های موثری خواهد بود همچنين يک شورای مشورتی وجود خواهد داشت و کميته‌های ديده‌بانی هم کار خود را انجام خواهندداد.
استاد دانشگاه تربيت مدرس با بيان اينکه تفاوت اين نوع تشکيلات با کار حزبی اين است که بخش زيادی از تشکيل‌دهندگان اين کميته‌ها نيروهای کيفی جامعه هستند، که متخصصان و تحصيل‌کردگان را در برمی‌گيرند،گفت: البته اقشار ديگری هم در اين گروه‌ها حضور داشته و دارند و نکته مهم اينکه اگر اين‌ افراد متشکل شوند، هيچ حکومتی نمی‌تواند صدای آنها را ناديده بگيرد.

راه سبز اميد و ديده‌بانی جامعه
وی با بيان اينکه به لحاظ عملی اين گروه می‌تواند کارهای موثری را انجام دهد که می‌توان آن را در «ديده‌بانی» تعريف کرد،اظهار داشت:حکومت‌ها در غياب هرگونه ديده‌بانی کار خودشان را انجام می‌دهند و از سوی ديگر دستگاه‌های نظارتی درون نظام هم در برخی زمينه‌ها می‌توانند اثرگذار باشند و در برخی زمينه‌های ديگر هم اثرگذاری‌شان اثرگذاری کم می‌شود.
بهشتی در خصوص نحوه ديده‌بانی تشکيلات راه سبز اميد نيز گفت: کار ديده‌بانی اين است که گروه‌ها می‌توانند آنچه را در دولت به عنوان سياستگذاری‌ها شکل می‌گيرد را نقد و بررسی ‌کنند و به اطلاع مردم برسانند. برای اين کار هم به بدنه کارشناسی در حوزه‌های مختلف نياز است تا در نهايت ضمن جمع‌بندی، آنها را برای مردم اطلاع‌رسانی کنند.

پاسخ به مخالفان
وی با بيان اينکه نهادهای مدنی در راه سبز اميد نقش موثری ايفا می‌کنند در خصوص سرمقاله يکی از روزنامه‌ها که راه اندازی اين تشکيلات را الگو برداری از کشورهای خارجی عنوان کرد نيز گفت:کسانی که قلم به دست دارند مطالبی را جسته و گريخته از اين طرف و آن طرف شنيده و آن را مطرح می‌کنند مخصوصا در عرصه مطبوعات خيلی راحت می‌شود اينگونه مطالب را منتقل کرد.
بهشتی علت اينگونه اظهارنظرها را ناشی از کج‌فهمی‌ها و ناآگاهی ‌دانست و گفت:ما اميدواريم با کارهايی که پيش می‌رود اين سوءظن‌ها برطرف شود ولی بخشی از اظهارنظرها از جانب افرادی است که اساسا هر حرکتی به جز آنچه خودشان می‌پسندند را بر نمی‌تابند و در مقابلش مقاومت می‌کنند.اينها افرادی هستند که حاضر نيستند واقعيت تکثر در جامعه را بپذيرند، اينها افرادی هستند که با استفاده از سياست‌ها همگن ‌سازانه می‌خواهند واقعيت تعدد را ناديده بگيرند و همه را در غالب‌های مشخصی که خودشان در نظر گرفتند شکل بدهند.
وی ادامه داد: غالبا هم اين افراد از واژه‌های مهندسی استفاده می‌کنند و گمان می‌کنند جامعه و افراد مثل مواد خاصی می‌مانند که به هر شکلی که آنها بخواهند می‌توانند شکل بدهند.
مشاور مير حسين موسوی در مورد ارتباط اتهام با بيگانگان نيز گفت:اينگونه مطالب که در حد يک تهمت و افترا است را بارها مطرح کرده‌اند و نتيجه هم نداده است در حالی که اين ديدگاهی که آقايان دارند بيشتر می‌توان به خودشان نسبت داده شود اينها اين مساله را درباره انقاب مخملی و انقلاب رنگی مطرح کردند و به تدريج در ميان قشرهای زيادی از مردم حتی در بسياری از مسئولين معلوم شد که اساسا اين اتهام برچسب‌های ناچسبی بيش نبود.
وی با بيان اينکه روشهای اتهام‌زنی به تدريج نخ‌نما می‌شود،اظهار داشت: مردم ما آگاهتر از اين هستند که زير بار اين مسائل بروند و اميدواريم اين افراد از خواب بيدار ‌شوند و مقداری روشن‌تر به مسائل نگاه‌ کنند اما اينکه هر چه قبلا در تاريخ تجربه شده است را بخواهيم نوعی گرته ‌برداری و مدل‌سازی از بيرون تصور کنيم ،به صلاح کشور نيست.
بهشتی با بيان اينکه جمهوری اسلامی هم قبلا تجربه نشده بود،گفت: جمهوريت اساسا يک الگويی نيست که در کشور تجربه شده باشد و چيزی است که ما از تجربيات بشری استفاده کرديم و مانعی هم ندارد. خود امام که بنيان‌گذار اين جمهوری اسلامی است هيچ عيب وايرادی نديدند که از اين مدل حکومتی استفاده کنند.
مشاور مير حسين موسوی در پايان تاکيد کرد: اينگونه تفکرات (توهم توطئه) متاسفانه در خط تحليل مسئولين ما رسوخ کرده و اين به خاطر اين است که برخی مسئولين ما فاقد ظرفيت‌ها و توانايی‌های لازم برای تحليل شرايط هستند.

 

بيانيه مشترک سازمان دانش آموختگان ايران و دفتر تحکيم وحدت در حمايت از مهدی کروبی

نسبت به عواقب برخورد با کروبی هشدار می‌دهيم

متن کامل اين بيانيه مشترک به شرح زير است:

زمزمه‌های شومی که از مدتها پيش در محافل اقتدارگريان و عوامل و حاميان کودتای ۲۲خرداد، مبنی بر برخورد قضايی با رهبران جنبش اصلاحی مردم ايران يعنی آقايان ميرحسين موسوی و مهدی کروبی جريان يافته بود، اندک اندک به تريبون‌های رسمی و علنی راه يافته و برخی صاحب منصبان نابخرد در روزهايی که آبروی دستگاه قضايی به دليل بازداشت و محاکمه نمايشی جمعی از دلسوزان و کوشندگان در راه منافع ملی و حقوق مردم، ريخته و خشم ملت از اينگونه رفتارها برانگيخته شده است، اظهاراتی در همين رابطه را مطرح کرده و می‌کنند.

چنين تهديداتی به ويژه پس از انتشار نامه جناب آقای کروبی خطاب به رييس مجلس خبرگان رهبری، در تشريح عمق فجايعی که به دست عمال عده‌ای کودتاچی در بازداشتگاه‌ها بر زندانيان می‌رود، شدت گرفته و سخنان هماهنگ‌شده تعدادی از ائمه جمعه نشان دهنده آغاز رسمی و علنی پروژه برخورد قضايی با ايشان و ساير رهبران اصلاحات از سوی کسانی است که آشفتگی آنها از طرح اتهام شکنجه در زندان‌ها، نشانه‌های قابل توجه‌ای را پيش‌روی افکار عمومی قرار می‌دهد.

امروز توهين‌ها و تهمت‌های ناروايی که به کروبی نسبت داده می‌شود و جفاهايی که بر او می‌رود در واقع چيزی نيست جز پاشيدن خاک بر چهره آفتاب و کوششی قبيح برای انکار جناياتی که وجدان مشترک يک ملت را متاثر کرده و لکه ننگی بر تاريخ اين کشور گذارده است.

به عنوان بخشی از جامعه دانشگاهی کشور به متصديان امور هشدار می‌دهيم راهی که در پيش گرفته‌ايد جز فساد و تباهی بيش از پيش برای شما ثمری ندارد. بنگريد که عاقبت عدم تمکين از اراده ملت چيست و چگونه در راه اصرار بر يک اشتباه، تا آنجا پيش رفته‌ايد که در تريبون نماز جمعه آبروی نظام را برابر با آبروی مشتی متجاوز به حقوق و نواميس مردم تعبير می‌کنند.

ما به عنوان سازمان دانش آموختگان ايران (ادوار تحکيم وحدت) و اتحاديه انجمن‌های اسلامی دانشجويان سراسر کشور (دفتر تحکيم وحدت) که در دوره دهم انتخابات رياست جمهوری با عنايت به مواضع توسعه‌گرا، حق‌طلبانه، صريح و جامع جناب آقای مهدی کروبی از کانديداتوری ايشان پشتيبانی کرده‌ايم، با صدور اين بيانيه مشترک اعلام می‌داريم که حمايت از اين بزرگوار تنها محدود به دوره تبليغات انتخابات رياست جمهوری و ايام پيروزی و کاميابی نبوده و قطعا در روزهای سخت و دشواری که اقتدارگرايان نه تنها آراء ملت را به يغما برده بلکه امنيت، جان و آبروی آنان را نيز در راه غصب حکومت و امحای جمهوريت نظام ناديده انگاشته‌اند، در کنار اين سياستمدار شجاع و حق‌طلب و نيز ساير راهبران جنبش اصلاحی مردم ايران خواهيم ماند.

همچنين به گردانندگان امور و تصميم‌گيران نسبت به عواقب غيرقابل پيش بينی هرگونه برخوردی با آقايان کروبی و موسوی هشدار داده و به آنها متذکر می‌شويم که يکبار ديگر فريب سناريوهای خطرناک و بی‌پايه‌ عده‌ای که حتی از پوشاندن آثار آشکار دستکاری‌شان در آراء ملت نيز ناتوانند، نخورده و کار را برای خود و کشور از اين که هست دشوارتر نکنند و بدانند که بنای ظلم و دروغ سست‌تر از آن است که می‌پندارند.

سازمان دانش آموختگان ايران اسلامی (ادوار تحکيم وحدت)
اتحاديه انجمن‌های اسلامی دانشجويان سراسر کشور (دفتر تحکيم وحدت)
۲۷/مرداد/۱۳۸۸

بيانيه جبهه مشارکت در حمايت همه جانبه از مهدی کروبی، نوروز

فرزندان امام و انقلاب اجازه انحراف جمهوری اسلامی را نخواهند داد

به گزارش نوروز متن کامل اين بيانيه به شرح زير می باشد:

بسم الله الرحمن الرحيم

وقايع پس از کودتای انتخاباتی ۲۲ خرداد، با همه تلخ کامی های آن برکاتی نيز به همراه داشته است. از جمله اين برکات شفاف شدن بيش از پيش مرزها، بازشناسی حد و قدر شخصيت ها و گروه ها، فرو ريختن رودرواسی هايی که حجابی بر شناخت مواضع حقيقی افراد و جناح ها بوده و رخ نمايی دوباره و بارز چهره های شجاع و اصيل و دلسوزی است که در برابر کژی ها سکوت پيشه نمی کنند. البته اين اتفاقی که واکنش قابل پيش بينی محافل اقتدارگرا و ستاد کودتا را در پی داشته و آنها را در عصبانيتی شديد به رفتار و گفتاری نسنجيده و فراتر از حد و حدودشان سوق داده است.

در سير اين ماجرا، احزاب و گروه های منسجم و تاثيرگذار از سويی مورد تهاجم واقع شده اند و از سوی ديگر چهره های موثر و مورد وثوق جامعه همچون آقايان مهندس ميرحسين موسوی و حجج اسلام و المسلمين سيد محمد خاتمی و شيخ مهدی کروبی در نقطه کانونی هتاکی و تهديد از سوی محافل ستاد کودتا و جريان های رسانه ای شان قرار گرفته اند.

در روزهای اخير اين هجمه ها با توجه به رشادت و صراحتی که آقای کروبی در دفاع از حقوق و کرامت ملت از خود نشان داده اند و در نتيجه آن آب به لانه عنکبوتی اقتدارگرايان ريخته شده، حجم حملات به اين ياور ديرين امام و انقلاب شکل مضاعفی يافته و حدناشناسان، تهديد به حد و تعزير و اتهام زنی های مختلف به ايشان را در پيش گرفته اند.

عجيب آن است که بهانه اين حملات افشاگری و بيان دلسوزانه آقای کروبی در دفاع از نظام و ملت بوده و اقتدارگرايان آن را موجب هتک نظام و انقلاب دانسته اند. عجيب است که همين چندی پيش کانديدای مورد نظر آقايانی که امروز نگران آبروی نظام شده اند، تمام سال های پيش از رياست جمهوری خود را بی حد و مرزی به زير سوال برد و چهره های متعددی از نيروهای برجسته انقلاب را در غيابشان و از رسانه فراگير سيما مورد اتهام قرار داد اما يک نفر از اين دل آشوبان امروز در صدد محاسبه تعداد شلاق های تعزيری اين اتهامات بر نيامد و پشت تريبون های مقدس، صدا بلند نکرد اما امروز که يک فرد موجه و شناخته شده به صراحت و صداقت در صدد دفاع از حقوق ملت و حفظ شان و آبروی نظام و انقلاب در مقابله با کژی ها بر آمده، ايشان را مورد آماج حملات خود قرار داده و حتی حق پاسخ گويی نيز برای وی قايل نمی شوند و روزنامه حزب اعتماد ملی را به سبب چاپ پاسخ دبيرکل آن به اين اتهامات به محاق توقيف می کشانند. لابد انتظار دارند که همه نيز در برابر اين جفاهای عريان زبان در کام گيرند تا يک وقت بساط سور و عيش انحصار قدرت و تحقق آرزوی ديرينه شان برای به انحراف کشاندن جمهوريت نظام که اسلاميت آن را نيز در معرض تهديد قرار داده، به صدای اعتراضی منقص نشود. هيهات که فرزندان امام و انقلاب چنين اجازه ای را به آنها بدهند.

جبهه مشارکت ايران اسلامی با محکوم کردن هتاکی ها و حدناشناسی های صورت گرفته عليه جناب آقای کروبی و توقيف روزنامه اعتماد ملی و اعلام حمايت همه جانبه خود از شيخ اصلاحات در برابر اين حملات، بار ديگر دلسوزانه از عقلای موثر بر رفتار جريان حاکم می خواهد تا ته مانده آبرو و سرمايه های نظام و انقلاب به دست نااهلان و نامحرمان با انقلاب از ميان نرفته، ابتکار عمل را از دست آنها گرفته و کشور را به مسير اخلاق و عقلانيت و تجديد اعتمادهای از دست رفته رهنمون کنند.

شورای هماهنگی جبهه اصلاحات با صدور بيانيه ای از مواضع اخير مهدی کروبی حمايت کرد، موج سبز آزادی

به گزارش موج سبز آزادی به نقل از روزنامه حيات نو، در اين بيانيه آمده است: پس از انتشار نامه مهم و دردمندانه حضرت حجت‌الاسلام و المسلمين کروبی درباره گرايش‌های دريافتی از فجايع ضدانسانی زندان کهريزک يا ديگر بازداشتگاه‌های احتمالی و درخواست رسيدگی دقيق و عاجلانه به آن، ايشان از سوی محافل سياسی، مطبوعات و رسانه‌های وابسته آماج حملات گسترده و سازمان‌يافته‌ای قرار گرفتند. اين واکنش گسترده و شتابزده که با هتاکی‌ها و جسارت‌های کم‌نظيری همراه است به روشنی از خشم و عصبانيت توام با ترس و وحشت اقتدارگرايان از درخواست شجاعانه مذکور حکايت دارد. دردمندی و دينداری حقيقی اقتضا می‌کرد به جای نفی و انکار شتابزده و ابراز خشم و عصبانيت‌های بی‌مورد، هشدار دردمندانه و دلسوزانه آقای کروبی با وسواس و حساسيت پيگيری شود.

در ادامه بيانيه آمده است: شورای هماهنگی جبهه اصلاحات ضمن تائيد درخواست مسئولانه و دردمندانه جناب آقای کروبی برای رسيدگی به اين مسائل و تحسين ايستادگی ايشان در برابر حملات و تهاجمات ناجوانمردانه، هشدار می‌دهيم تعرض عليه چهره‌های برجسته و شاخص انقلاب و نظام همچون خاتمی، موسوی، کروبی و هاشمی می‌تواند عواقب نگران‌کننده و خطيری برای نظام و انقلاب در پی داشته باشد.

جبهه اصلاحات همچنين تصريح کرده است: ما معتقديم آنان که نگران افشای چنين موضوعاتی هستند بيش از همه بايد از امکان و احتمال وقوع اين رخدادهای ضدانسانی نگران باشند و تلاش‌های مضاعفی را برای انسداد مجاری و راهکارهای وقوع و تکرار آن فجايع داشته باشند. اينک نيز پيشنهاد موکد ما اين است که به جای رد و انکار شتابزده که نتيجه‌ای جز تشديد بی‌اعتمادی‌ها و تجری عوامل نخواهد داشت، با تشکيل کميته‌ای حقيقت‌ياب مرکب از چهره‌های وجيه و قابل اعتماد که دردمندی و نگرش منصفانه آنها در قبال اينگونه رخدادها برای مردم اثبات شده باشد و با رعايت همه جوانب اخلاقی و ملاحظات خاص مربوط به تامين امنيت خاطر و حفظ آبروی آسيب‌ديدگان احتمالی، موضوع را دقيقا بررسی و به نحوی اقناع‌کننده به مردم گزارش دهند.

ما اميدواريم نتيجه اين بررسی دقيق و منصفانه، عمق فجايع را کمتر از تصورات موجود نشان دهد، ولی به هر حال اطمينان داريم رسيدگی دقيق و برخورد قاطع با عوامل اصلی و آخرين تخلفات احتمالی، راهکار مناسب اعتمادآفرينی و حفظ نظام و انقلاب از آسيب‌های بيشتر است.

 

تاملی در آخرین گفته‌های آیت‌الله صانعی درباره رسانه‌های دروغ‌گو

 

احمد قابل، پژوهش‌گر دین

۱۳۸۸/۰۵/۲۷. راديو فردا

آيت‌الله يوسف صانعی، از مراجع تقليد منتقد دولت ايران، در يک سخنرانی در شهر گرگان از وضعيت جاری در ايران و آن چه قتل تظاهرکنندگان و شکنجه زندانيان خواند، به‌شدت انتقاد کرد و خواستار تحریم «رسانه‌های دروغ‌گو» شد.

وی در این سخنرانی گفت: «ما موظفيم هر رسانه‌ای که دروغ می‌گويد، خودمان را به آن وابسته نکنيم. روزنامه‌ای دروغ می‌گويد، راديو تلويزيونی دروغ می‌گويد، روحانی دروغ می‌گويد، خودمان را به اينها وابسته نکنيم، حداقل به حرف‌هايشان گوش ندهيم که مبادا تحت تاثير قرار بگيريم.»

رادیوفردا در این باره با احمد قابل، پژوهش‌گر دین، مصاحبه‌ای کرده است:

آقای قابل! آيت‌الله صانعی در صحبت‌های خود می‌گويد که توجه به رسانه‌های دروغگو خلاف قرآن است و بعد آيه‌ای از قرآن را می‌خواند. اين صحبت چه حکمی پيدا می‌کند، آيا فتوا است و بر مؤمنان واجب است که به آن عمل کنند؟

آیت الله صانعی: در این نظام مهندس موسوی از نظر تدین و تعهد یا بی نظیر است یا کم نظیر (ويدئو)

http://news.gooya.com/didaniha/archives/2009/08/092299.php

 

http://www.youtube.com/watch?v=4mrDv_MjwM8

 

·                     آیت‌الله صانعی: به رسانه‌ها و روحانیون دروغگو وابسته نشوید

شايد منظور آقای صانعی اين است که مسئله جزو مسلميات است و اين مطلب را به شيوه بيان حکم گفته‌اند. ولی اثر وضعی که اکنون دارد، بيشتر برای مقلدان ايشان است و بايد به اين مسئله توجه کنند که آقای صانعی راديو و تلويزيون و رسانه‌های در دست حاکميت را به صورت مصداقی بيان کرده است.

استماع کذب يعنی انسان عمداً کذب را گوش کند و روی آن حساب باز کند. سمع اين است که مثلا ما از جايی رد می‌شويم و صدايی پخش می‌شود و به گوش ما می‌خورد، اما خودمان قصد نداشتيم آن صدا را گوش کنيم.

آن جايی که انسان با قصد و اراده به چيزی گوش می‌کند استماع می‌گويند. استماع کذب به طور مطلق حرام است، يعنی اگر انسان بداند کسی دروغ می‌گويد ولی به حرف او گوش بدهد و بر اساس اين دروغ برنامه زندگی خود را تنظيم کند، اين امر حرام است. همان طور که دروغ‌گويی حرام است، استماع کذب نيز حرام است.

تمام زندگی بشر مبتنی بر اطلاعات و اخباری است که منتشر می‌شوند. اما اگر يک خبرگزاری دروغ‌گو از آب درآمد، مردم نسبت به خبرهای آن بی‌اعتنا می‌شوند و اگر توجه کنند برای اين است که بروند تحقيق کنند.

در آيه قرآن هم دستور آمده اگر فرد فاسقی که مثلاً سابقه دروغ‌گويی و تهمت زدن دارد خبری را نقل کرد، بايد خبر او را بررسی کنيد و بدون بررسی حق نداريد آن را منشأ اثر قرار دهيد.

حقيقت ماجرا اين است که انسان وقتی اين صحنه‌ها را از تلويزيون می‌بيند و از صدا و سيما، سخنران‌ها و ائمه جمعه دروغ‌های مسلم می‌شنود و حتی رهبری کشور مبتنی بر همين دروغ‌ها اظهار نظر می‌کند، طبيعی است اگر بخواهد اين صحبت‌ها را در زندگی خود منشأ اثر قرار دهد، کار حرامی انجام داده است.

اگر انسان اطمينانی به آنها ندارد و آنها را شامل دروغ می‌داند، ديگر نمی‌تواند به حرف‌ها و اخبار آنها اعتماد کند.

آقای قابل! وقتی يکی از مراجع تقليد مانند آقای صانعی توجه به رسانه‌های دروغ را خلاف قرآن اعلام می‌کند، تکليف ديگر مجتهدان چه می‌شود. آيا اين بحث در زمره احکام سلطانی قرار می‌گيرد که ديگران هم بايد آن را تاييد کنند؟

موردی که آقای صانعی مطرح کرده، در مرحله به گونه‌ای است که بيان حکم از آن استشمام می‌شود. ولی حقيقت اين است که در اين موارد خاص و جزيی عنوان حکم شايد خيلی صادق نباشد و بيشتر جنبه فتوا دارد. يعنی در يک مورد خاص ايشان می‌گويد به علم رسيدم که اين رسانه دروغ‌گو است و وقتی اين مسئله ثابت شود همه می‌دانند که نبايد به دروغگو اعتماد کرد.

ولی اين که ديگران هم از نظر مصداقی به نتيجه رسيده باشند که اين رسانه مطلقاً دروغ‌گو است برای فقهای ديگر جای تأمل دارد و آنها می‌توانند بگويند از نظر شرعی برای ما ثابت نشده است.

گرچه برای شخص من هم ثابت شده که اين رسانه‌ها دروغ می‌گويند و يا برای آيت‌الله منتظری هم ثابت شده که اينها دروغ می‌گويند و برای هر کس که ثابت شود حکم همين است.

 

 

اکبر اعلمی: مسئولیت تجاوز جنسی به زندانیان درصورت صحت، متوجه همه مقامات از جمله رهبری است

سه‌شنبه  ۲۷ مرداد ۱٣٨٨ -  ۱٨ اوت ۲۰۰۹

رادیو فرانسه: پس از آنکه رئیس مجلس ایران، علی لاریجانی، تجاوز جنسی به دستگیرشدگان رویدادهای جاری ایران را در زندان های این کشور تکذیب کرد، "خبر آنلاین"، خبرگزاری نزدیک به علی لاریجانی از قول برخی نمایندگان مهدی کروبی نوشت : اگر مجلس جلسۀ غیرعلنی و غیررسمی تشکیل بدهد همۀ کسانی که به مهدی کروبی گفته اند که در زندان به آنان تجاوز جنسی شده حاضرند در مقابل نمایندگان مجلس از رفتارهایی که با آنان در زندان شده، سخن بگویند. از اکبر اعلمی نمایندۀ پیشین مجلس پرسیده ایم که واکنش مجلس به این پیشنهاد چه باید باشد.

 

اکبر اعلمی : قبل از اینکه به سئوال شما پاسخ بدهم باید بگویم که من با اینکه موضوعی به شکل غیرعلنی و غیررسمی مطرح بشود چندان موافق نیستم. چون مسأله یا اتهام تجاوز جنسی به زندانیان در سطح بسیار گسترده ای مطرح شده و افکار عمومی منتظر این است که صحت و سقم ادعای آقای کروبی روشن بشود. اگر ادعای آقای کروبی مقرون به صحت باشد این یک فاجعه و یک جنایت بسیار بزرگ است و در واقع حُکم آتشی را دارد که بر خرمن انقلاب افتاده و مسئولیت آن هم متوجۀ همۀ مقامات است : از رهبری گرفته تا ریاست جمهوری، مقامات قوۀ قضائیه، مجلس خبرگان رهبری، مجلس شورای اسلامی، فرمانده نیروی انتظامی، رئیس سازمان زندان ها... و خلاصه همه مقاماتی که به صورت مستقیم و غیرمستقیم با دستگیری ها و زندان ها ارتباط دارند. اما، چنانچه خبر کذب باشد مسئولیت آن بر عهده کسی است که خبر را منتشر کرده است. از منظر حقوقی، ارایه دلیل و بیّنه بر عهدۀ مدعی است و قهراً آقای کروبی به عنوان روحانی و کسی که بارها نمایندۀ مجلس بوده و دو دوره نیز ریاست آن را برعهده داشته به این امر واقف است و نمی تواند بدون مدرک و شواهد لازم چنین ادعایی را مطرح بکند. الان توپ در زمین آقایانی است که مدعی هستند که اظهارات آقای کروبی کذب است. تصور می کنم که نقداً بهترین مکانی که تبانی برای لوث کردن این موضوع را از بین می برد مجلس است. از آنجا که رئیس مجلس اظهارات آقای کروبی را تکذیب کرده، بهتر است در اولین فرصت جلسه ای را در مجلس برای استماع نظر آقای کروبی و شهود ایشان تشکیل بدهد. البته، آنچه بیشتر مورد نظر آقایان است جلسۀ غیرعلنی است. در هر حال، عدم پیگیری مجلس به منزلۀ مُهر تأئید زدن به همۀ ادعاهای آقای کروبی است و در چنین صورتی باید تمام مقام های مسئول از مسئولیت های خود استعفا بدهند یا خلع بشوند و کسانی هم که مرتکب چنین فاجعه ای شده اند حتماً باید به مکافات جنایات خودشان برسند.

http://www.rfi.fr/actufa/articles/116/article_7925.asp