777 فعال سياسي و فرهنگي خواستار توجه به حقوق اقليت‌‏ها شدند

تهران- خبرگزاري كار ايران

جمعي از اهالي قلم و فعالان فرهنگي و سياسي خواستار اجراي كامل اصول 15، 19 و 48 قانون اساسي كه مربوط به توجه به حقوق اقليت‌‏هاست، شدند.
به گزارش "ايلنا"، در بخشي از اين نامه سرگشاده كه به امضاي 777 نفر از نويسندگان و فعالان فرهنگي و سياسي رسيده است، ضمن محكوم كردن اهانت اخير به مردم آذربايجان، آمده است: از همه گويندگان، نويسندگان، رمان‌‏نويسان، تاريخ‌‏نگاران، روزنامه‌‏نگاران، هنرمندان و سياستمداران و اهل قلم كه به وحدت ملي ايران علاقه‌‏مندند مي‌‏خواهيم در نوشته‌‏ها و گفته‌‏هاي خود از طرح مسايلي كه شايبه شوونيسم از آن برمي‌‏آيد، بپرهيزند.
اين نامه مي‌‏افزايد: ما خواستار تصويب قوانيني هستيم كه هرگونه توهين و تحقير زبان، فرهنگ و مذهب قوميت‌‏هاي ايراني اعم از آذربايجاني، كرد، عرب، بلوچ ،تركمن و ديگران را مطلقاً ممنوع سازد و براي توهين‌‏كنندگان -در هر مقام و منصبي كه باشند- كيفرهاي مشخصي در نظر بگيرد تا بدين وسيله جلوي تفرقه و تشتت در صفوف متحد ملت ايران گرفته شود.
امضاءكنندگان اين نامه عدم اجراي اصول 15، 19 و 48 قانون اساسي را تهديدي براي وحدت ملي و تماميت ارضي كشور خوانده و بر اجراي كامل اين سه اصل از قانون اساسي تأكيد كردند.

 

اداره اطلاعات مجوز تیرباران عباس لیسانی را دارد

خانم رقیه لیسانی همسر عباس لیسانی در یک گفتگوی اختصاصی با رادیو آراز، اظهار داشت ماموران مسلح اداره اطلاعات که تعداد آنان بیش از سی تن بود با اسلحه در منزل را شکسته و در برابر چشمان وحشت زده وی و فرزندانش ، عباس لیسانی را مورد ضرب و شتم قرار داده اند در پاسخ به اعتراضات وی یکی از ماموران اداره اطلاعات گفته است آنان مجوز تیر باران عباس لیسانی را دارند و می توانند وی را مورد اصابت شش گلوله قرار دهند لازم به یاد آوری است این گفتگو در شرایط بسیار دشواری به پایان رسید چون اداره اطلاعات مرتبا به قطع ارتباط تلفنی اقدام می کرد بنا بر اخبار واصله ، عباس لیسانی زیر وحشیانه ترین شکنجه قرار دارد و حد اقل یکبار بیهوش شده است اداره اطلاعات می کوشد وی را وادارد که در تلویزیون ظاهر شده ضمن اظهار ندامت و توبه از کرده خود به ارتباط با آمریکا و انگلیس اعتراف نماید

 

یکشنبه 14 خرداد ماه سال 1385

وضع عمومی حبیب پور ولی همچنان وخیم گزارش می شود

حبیب پورولی (فرزند عزیز پورولی) از فعالین حرکت ملی آذربایجان در تبریز از 6 روز پیش در بازداشت به سر می برد. وی پس از دستگیری توسط   نیروهای انتظامی به شدت شکنجه و مورد آزار و اذیت قرار گرفته و  بر اثر شدت جراحات وارده 24 ساعت بیهوش شده است. حبیب پور ولی از2 روز پیش به دلیل شکستگی در ناحیه کتف از بیمارستان امام تبریز به بیمارستان شهدا منتقل شده است. هم اکنون چندین نیروی انتظامی در بیمارستان مستقر شده و مانع از ملاقات بستگان می شوند. به نظر می رسد که عوامل رژیم با این شگردها از افشای جزئیات شکنجه این فعال آذربایجانی جلوگیری می کند. 4 روز پیش نیروهای انتظامی و امنیتی رژیم شبانه وارد منزل عزیز پور ولی شده و ضمن ارعاب اعضای خانواده منزل ایشان را تفتیش و بازرسی کردند

 

 

 

طبق اخبار واصله از سرسکند(هشترود)ماهنامه ندای هشترود توقیف شد .

 

براساس گزارشهای موثق از هشترود این نشریه در پی چاپ یک مقاله به قلم یکی از اعضای شوراری شهر بنام جعفر خسروی باعنوان شما راست می گوئید!؟ توقیف گردید ونویسنده این مطلب که خود از جانبازان جنگ عراق می باشد  در روز 11/3/85 به اداره اطلاعات احضار وتحت بازجویی قرار گرفته است

 

لازم به ذکر است مطلب مندرجه در نشریه مذکور به تحلیل مساله توهین به ترکها پرداخته است.

 

 

واما مطلب چاپ شده در نشریه توقیف شده ندای هشترود سال سوم شماره 21 خرداد ماه 1385

 

   

شما راست می گوئید!؟

 

حایاتین بیرآمانسیر قانونی وار

 

تعصوب سیز ملت گرک خوار اولسون

 

شما راست می گوئید چون نه از تمدن غنی وفرهنگ اصیل ما می دانید ونه از اصالت زبان ما؟آخر مانیز از خواندن زبانمان که جزو زبانهای رسمی دنیاست نا توانیم ؟چون اصل15و19 قانون اساسی سالهاست در پوشه بایگانی شما خاک می خورد؟!! شما راست می گوئید وقتی تنها اعتبار سد کرخه از سهم اعتبارات استانمان بیشتر است وقتی کمترین درآمد و اعتبار کشوری عاید استان ماست ؟

 

 وقتی بیشترین تهاجمات فرهنگی داخلی از رسانه ملی تا مطبوعات عاید ماست. چرا شما راست نگوئید! با نفوذ تقریبا 50 درصدی جمعیت ایران وقتی تنها ملتی باشیم که از داشتن یک روزنامه کثیرالا نتشار به  زبان مادری محروم با شیم چرا شما را ست نگوئید؟!

 

وقتی که ما با داشتن بیشترین میزان مهاجرت شما را غنی تر وغنی تر می نمائیم چرا راست نگوئید. آری شما راست می گوئید چرا که بیشترین سهم انقلاب مشروطیت ازآن ما نبود؟! راست می گوئید چون 29 بهمن سال 56 سهم ما نبود؟!

 

شما راست می گوئید مبارزان تاریخ ساز ایران همچون ستار خان وباقر خان وشیخ محمد خیابانی و ثقه الاسلام تبریزی وشهیدانی چون آیت الله قاضی وآیت الله مدنی و... سرداران حماسه ساز هشت سال دفاع همچون باکری وشفیع زاده و... از ما نبودند ؟! ومن خواستم بگویم زبان ما جزو زبانهای زسمی دنیاست دیدم که نیست .

 

خواستم بگویم ما تمدن غنی واصیل داریم دیدم که نیست وهر چه فکر کردم هر چه خوبان همه دارند ما تنها داریم . آری شما راست می گوئید نگذارید که سوسکها سوسکتان بکنند.

 

جعفر خسروی رئیس کمسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر هشترود

 

 

http://www.sehend.blogfa.com

 

http://www.blogcu.com/sehendturk

 

 

 

 

مانا نیستانی، حقوق بشر و باقی قضایا

 

مریم اصلانی

 

• حوادث اخیر آذربایجان به دنبال کاریکاتور جنجال برانگیز مشهور، برای کشور ارمغانهای مهمی داشته است. در نوشتار سابق، به برخی از درسهایی که میتوان از این حوادث آموخت اشاره شد. تعقیب حوادث بعد از آن هم نکات آموزنده یی دارد که در اینجا به اختصار به آنها اشاره می شود امید اینکه این بحثها در تعمیق مباحث مفید باشند ...

اخبار روز: www.iran-chabar.de
شنبه 
۱٣ خرداد ۱٣٨۵ -  ٣ ژوئن ۲۰۰۶

 

حوادث اخیر آذربایجان به دنبال کاریکاتور جنجال برانگیز مشهور، برای کشور ارمغانهای مهمی داشته است. در نوشتار سابق، به برخی از درسهایی که میتوان از این حوادث آموخت اشاره شد. تعقیب حوادث بعد از آن هم نکات آموزنده یی دارد که در اینجا به اختصار به آنها اشاره می شود امید اینکه این بحثها در تعمیق مباحث مفید باشند.
۱. دستگیری کاریکاتوریست و توقیف روزنامه آسان ترین کار ممکن بود که حکومت دست به آن زد و با این کار تلاش کرد تا قضایا را به روزنامه و کاریکاتور آن تقلیل دهد. به جای آن که به اصل و منشأ حوادث توجه کند. زیرا هر عاقلی می داند که یک کاریکاتور، چنین عکس العملی را نمی توانست داشته باشد. حکومت تلاش کرده تا با پاک کردن صورت، حل آن را به تأخیر اندازد. این خود یکی از آفات فکری ایرانیان است که آسان ترین تحلیل (تئوری توطئه) را انتخاب می کنند تا زحمت تفکر و تدبر و تدبیر را از خود کم کنند.
۲. عکس العمل در برابر دستگیری کاریکاتوریست از سوی مراجع و روشنفکران قابل تحسین بود (چند وبلاگ برای آزادی آنها تأسیس شد). اما هنگامی که می بینیم این هموطنان در مقابل کشته شدن بیش از ده تن از هموطنان شان لب به اعتراض نمی گشایند، در باب دستگیری بیش از دو هزار تن سکوت اختیار می کنند و به بیانیه های کلی و کم محتوا اکتفا می کنند. آدمی گمان می برد که این کشور هیچگاه اصلاح شدنی نخواهد بود. هموطنان عزیز! دموکراسی و حقوق بشر گزینشی و مختص گروه و دسته حامی نیست. ما تا زمانی که از حقوق همه هموطنانمان (و دیگر ابنای بشر) نتوانیم؛ فارغ از دین، زبان، و قوم و عقیده و... دفاع کنیم، نخواهیم توانست، دموکراسی و حقوق بشر را پیاده کنیم.
٣. بیانیه ها و اعلامیه های چندی از سوی احزاب و گروههای داخل و خارج منتشر شدند که جز معدودی از آنها همگی بر مطالب کلی و عمومی اکتفاء کرده بودند. اینان تلاش کرده بودند خود را در کنار حرکت آذربایجانیها و یا در کنار احزاب خود ببینند. در این خصوص باید گفت که حرکت آذربایجانیها اساسا حرکتی سیاسی نبود. حتی یک شعار علیه رژیم و حکومت در بین شعارها به چشم نمی خورد. این حرکت را می توان جنبشی پست مدرن دانست که فرهنگی، غیر سیاسی، بی رهبری متمرکز و مشخص با هدف اصلاحات در عرصه فرهنگ، به اجرا در آمد. بنابر این اگر فعالان سیاسی و احزاب سیاسی می خواهند آذربایجانی ها و ترکها را در کنار خود ببینند، باید برنامه های مشخصی ارائه دهند و موضع خود را در مقابل مطالبات مطروحه به وضوح بیان کنند. آنچه تا امروز دیده شده کلی گویی و شعار است. ما از این شعارها خسته شده ایم. راستی آذربایجان سر ایران باشد، پرچم غیرت ایران باشد، و ... چه دردی از ما را دواء می کند. این دلخوشکنک ها و بازیهای لفظی در نزد مردم پشیزی ارزش ندارد. این افتخارات را از ما سلب کنید. حقوق زبانی و فرهنگی ما را بدهید. از این پس، هر گروه و حزبی که در این باب نظر خود را به وضوح اعلام نمی کند، موافق وضع موجود و تداوم ستم فرهنگی کنونی به حساب خواهد آمد و نباید انتظار حمایت ترکهای ایران را داشته باشد.
۴. در جریان این حوادث، علی رغم سانسور حاکم در ایران، برخی از رسانه ها، بالاخص سایت های ایرانیان خارج از کشور، به شکلی غیر عادی، عملکرد مثبت تری داشتند. مایلم در اینجا از سایت اخبار روز به دلیل انعکاس مطالب این قلم، بی هیچ آشنایی و صرفا جهت تعمیق مباحث، تشکر کنم و همین طور بابت ایجاد فضای بازی برای مباحثات و انعکاس صحیح اخبار و مطالب مربوط به حوادث اخیر.
مریم اصلانی
دانشگاه تهران