همايش "بررسي حوادث اخير آذربايجان"در دانشگاه علم و صنعت ايران برگزار شد.

روز چهارشنبه مورخه 10/3/1385 دانشجويان آذربايجاني دانشگاه علم و صنعت ايران همايش"بررسي حوادث اخير آذربايجان" را با حضور جمع کثيري از دانشجويان و برخي فعالين حرکت ملي آذربايجان بررسي کردند.

در اين برنامه بعد از تلاوت قرآن و پخش سرود ملي جمهوري اسلامي ايران،کليب شعر خواني دختر خردسالي در مورد اهميت و جايگاه زبان مادري در شكل گيري هويت،پخش گرديد که به شدت مورد استقبال قرار گفت.سپس علي اضغر محمد زاده از طرف هيات برگزاري اين همايش، پشت تريبون قرار گرفته و ضمن خوش آمد گوئي به مهمانان و دانشجويان گفتند:"ما مي خواستيم جهت اعتراض به سرکوب قيام ملي آذربايجان و دستگيري فله اي فعالين حرکت ملي بخصوص دوست همکلاسي و همکارمان مهندس فرشاد فرشيدفر- مدير مسئول نشريه ايشيق در دانشگاه علم و صنعت- ميتيگ اعتراض آميزي امروز ساعت 30/11 در مقابل ساختمان 15 خرداد- ساختمان معاوت فرهنگي و امور فوق برنامه – برگزار کنيم که ديشب در آخرين لحضات پس از احضار چند تن از برگزارکنندگان متينگ فوق به جلسه شوراي فرهنگي دانشگاه ، و پس از ساعتها گفتگو و تبادل نظرو در نهايت با صلاحديد مسئولين دانشگاه، قرار اين ميتينگ فوق به اين همايش تغير يابد.

سپس مهندس عليرضا صرافي پشت تريبون قرار گرفت. مهندس صرافي با اشاره به عدم تشکيل ميتينگ آذربايجاني ها در مقابل مجلس شوراي اسلامي در هفتم خرداد ماه گفتند:"بنده جهت سخنراني در ميتينگ مقابل مجلس شوراي اسلامي متني را آماده کرده بودم که به دليل عدم تشکيل ميتينگ فوق به خاطر برخوردهاي امنيتي نيروهاي اطلاعاتي و انتظامي، در اينجا لازم مي دانم متن فوق الذکر را از اين تريبون قرائت نمايم و به گوش نمايندگان و مسئولين برسانم.

مهندس صرافي ابتدا طي مقدمه اي به زبان ترکي اذربايجاني با تسليت  کشته شدن چندين فرزند فداكار  اين ملت مظلوم گفتند:"آناديلي حاقلاري اوغروندا قانينا چولقانميش سولدوزلو،مرندلي،مشکين لي،اورمولو،اردبيل لي،و تبريزلي شهيدلريميزين اونودولماز يادي ايلکه.يول لاري گئديملي اولسون.

دؤيوشونلر دؤيوشنلرين ياسين توتماز لار،نئيليک بيزيم بير آللاهيميز وار.

سپس مهندس صرافي با اشاره به اينکه متن سخنراني جهت قرائت در مقابل مجلس شوراي اسلامي به زبان فارسي حاضر شده است همان متن را به همان صورت و به زبان فارسي قرائت کردند.ايشان در ابتداي سخنان خويش خطاب به مسئولان گفتند:"شايد بسياري از شما از خود مي پرسيد چرا چنين توفاني در آذربايجان آنهم به خاطر يک کاريکاتور بپاخواست."

مدير مسئول ماهنامه ديلماج در ادامه جهت پاسخ به سوال مطرح شده خويش،علل خروش آذربايجان را در عدم تامين مطالبات به حق و قانوني آنها دانست و گفت:"بيش از ربع قرن از عمر جمهوري اسلامي ايران مي گذرد.در اين مدت روشنفکران،نويسندگان،شعرا و هنرمندان ما از همدان،زنجان،اروميه،تبريزو اردبيل طي صد ها نامه سرگشاده، قطعنامه،بيانيه و در قالب مراسم متعدد و رفتارهاي خاص انتخاباتي خواستار تحقق اصولي از قانون اساسي که ناظر بر حقوق مردم است (از جمله حقوق زباني و فرهنگي اقوام وملل ايراني)شده اند،همه اين نامه ها بي هيچ اعتنايي به بايگاني تاريخ سپرده شده است و دريغ از يک پاسخ خشک و خالي  از سوي مسئولين وقت.

ايشان در ادامه افزودند:"وقتي صدا و سيما طي بخشنامه ها و مصوبه هاي مغرضانه حداقل ساعات خود را به مثلا زبان و لهجه هاي محلي اختصاص مي دهد.

وقتي رتبه باسوادي در آذربايجان که خود مهد آموزش نوين در ايران است از رتبه اول به رتبه دهم در اواخر دوران پهلوي ورتبه بيستم  و کمتر در دوره کنوني تنزل پيدا مي کند

وقتي سهم بودجه بندي اختصاصي به بخش معدن يک استان مرکزي در طول هشت سال سازندگي دوران آقاي هاشمي رفسنجاني بيش از 300 برابر 4 استان شمال غرب کشور است

وقتي تاريخ ما را و نامهاي جغرافيايي ما را و حتي نام خود ما را تحريف مي کنند.تعجبي ندارد که مردم اين بار زبان سرخ خويش را چون پرچمي بالاي سرشان به اهتزاز در آورند.

 

مهندس صرافي، مدرس سابق كلاس هاي زبان و ادبيات ترکي آذربايجاني در دانشگاه علم وصنعت ايران در ادامه خواستار رسيدگي سريع و تامين به موقع خواسته به حق و قانوني ملت آذربايجان شده و افزودند:"ما از نمايندگان محترم انتظار داريم تا لااقل پس از سلسه قيامهاي ترکان ايران،ساکت ننشيند و به تاسي از آن تک نماينده جسور آذربايجاني با خواسته هاي قانوني و برحق مردم همصدا شوند و از اينکه سيستم بغايت ناکارامد و سانتراليسم بروکراتيک موجود را به به زير سوال ببرند نهراسند.

ايشان در ادامه با اشاره به نقش تاريخي مجلس در تاريخ اين سرزمين گفتند:"تجربه تاريخ نشان داده است که هرگاه مجلس نتواند خواسته هاي مردم را برتابد،آنگاه مجلس اصلي در خارج از دربهاي آن و با حضور ميليوني مردم شکل خواهد گرفت

- .به ياد داشته باشيد که شيخ محمد خياباني نماينده دموکرات آذربايجان که از جو ارتجاعي مجلس به تنگ آمده بود،نطق خود را در سبزه ميدان تهران و در ميان مردم انجام داد.و از آنجا به آذربايجان آمد و شش ماه تمام حساب مردم آذربايجان را از ارتجاع حاکم مرکزي بريد.

- سي سال بعد نيز با رد اعتبار نامه دو وکيل اول آذربايجان ديديد که چه وقايعي رخ داد.

- جنبش ملي شدن نفت را نيز حتما به ياد دارد که دکتر مصدق مجلس را رها کرد و به جمع مردم پيوست و گفت مجلس واقعي همين جاست.و به دنبال آن جنبش ضد امپرياليستي مردم جان تازه اي گرفت.

- مجلس پنجم را هم حتما به ياد داريد؟

آيا تاکنون فکر کرده ايد چقدر از مردم خويش و مسائل واقعي توده هاي مردم فاصله گرفته ايد؟

مهندس عليرضا صرافي به عنوان يک فعال آذربايجاني در ادامه گفتند:"خواست اصلي ما تامين حقوق زباني اقوام وملل ايراني و رسميت يافتن زبان خويش البته به مفهوم دموکراتيک کلمه (بدون نفي زبانها و فرهنگهاي ديگر)است. ملت ما خواستار رفع تبعيضات آشکار در بودجه بندي کشورند.بطوريکه بتواند به جبران عقب ماندگي هاي تحميلي ناشي از اعمال سياستهاي تبعيض آميز گذشته بپردازد.

در پايان سخنانم از طرف اکثريت فعالين  حرکت ملي آذربايجاني از مردم شريف آذربايجان مي خواهم در پايان اين مرحله از جنبش خويش، با تاکيد بر حفظ آرامش و خويشتنداري و پيگيري مطالبات خويش را زا طريق ديگري چون مذاکره با مسئولين و اولياء امور دنبال نمايند.

 

در اين قسمت ازبرنامه مهندس تايماز نظمي پشت تريبون قرار گرفته به تبيت ديدگاهها و نظرات خويش در مورد حوادث اخير آذربايجان پرداختند.

مهندس نظمي در ابتداي سخنان خويش با تشکر از مجريان و برگزار کنندگان اين برنامه خواستار ادامه برگزاري چنين برنامه هائي در اقصي نقاط آذربايجان شده و گفتند:"امروزه پس از حوادث اخير آذربايجان چيز يکه مهم تر از همه مي باشد تحليل ،آناليز اين حوادث مي باشد.بايد با مطالعه اين وقايع و حوادث، از درسهاي آن براي آينده اي بهتر استفاده کنيم."

مدير اجرائي مرکز تحقيقات آبتام با اشاره به حوادث تروريستي و خشونت آميز در برخي شهرهاي آذربايجان گفتند:"بنده به عنوان يک فرزند کوچک اين ملت و به عنوان کسي که از نزديک با دردها و مشکلات و روحيات اين ملت آشنائي دارم به شدت و با قاطعيت مي گويم که انجام اعمال خشن همانند تخريب اموال عمومي نمي تواند منتسب به فعالين صادق و متهد حرکت ملي آذربايجان باشد.و دستهاي مشکوکي در اين حوادث دست داشتند تا حرکت ملي و مردمي و مدني آذربايجان به انحراف بکشانند ما خواستار محاکمه و مجازات اين عومال مشکوک مي باشيم.

مهندس تايماز نظمي که از فعالين سابق حنبش دانشجوئي دانشگاه علم وصنعت مي باشد با اشاره به تجمع هفتم خرداد در مقابل مجلس شوراي اسلامي که با دخالت نيروهاي امنيتي  و اطلاعاتي به خشونت کشيده شد گفتند:"مطابق اصل 27 قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران برگزاري هرگونه تجمع و ميتينگ بدون حمل سلاح و در حالي که مخل مباني اسلام و کشور نباشد آزاد است. جمعي از اقشار مختلف ملت آذربايجان با استناد به اين اصل قانون اساسي قصد داشتند با تجمع در مقابل مجلس شوراي اسلامي به بيان خواسته هاي به حق و قانوني خويش بپردازند که متاسفانه با برخوردهاي غير منطقي و غير قانوني نيروهاي امنيتي ،اطلاعاتي و انتظامي اين تجمع به خشونت کشيده شد و نزديک 200 نفر دستگير گرديد.

ايشان در ادامه با اشاره به دستگيري،احضار و بازداشت فعالين فرهنگي حرکت ملي آذربايجان در شهرهاي مختلف اين عمل قبيح را محکوم نموده و از مسئولين خواست سعه صدر بيشتري به خرج داده و با بي تدبيري دست به بحران ديگري نزنند.ايشان به اشاره به نقش فعالين فرهنگي و اجتماعي در آرام نمودن فضاي کنوني آذربايجان گفتند:"امروزه فعالين حرکت با توجه به محبوبيتي که دارند به راحتي مي توانند فضا را کنترل کرده و آرامشي که که خود دولتمردان نتوانسته اند برقرار نمايند را حاکم سازد و با دستگيري و بازداشت اينها اين اميد هم از بين مي رود لذا بنده نسبت به تبعات سوء اينگونه برخوردهاي غير قانوني با فعالين حرکت هشدار مي دهم و هشدار مي دهم كه مسئوليت  عواقب سوء آن را بر عهده مسئولين مي باشد.

مهندس تايماز نظمي با اشاره به اينکه برخي ها سعي دارند با محدود کردن خواسته هاي آذربايجاني ها به محدوده کاريکاتور روزنامه ايران آن را نشانه عدم شناخت روحيات ملت آذربايجان دانسته و گفتند:"روزنامه ايران يک خطاي مطبوعاتي(كوچك يا بزرگ) مرتکب شد و اين خطاي روزنامه مذکور به عنوان جرقه اي عمل کرد که به انبار باروت آذربايجان زده شد و آذربايجانيها به خروش در آمده  جهت درخواست مطالبات به حق و قانوني خويش( که تاکنون بنا به هر عللي داده نشد است) بپا خواستند و امروزه ما سهم خود را بخشيديم و خواستار تشکيل دادگاه روزنامه ايران و همکاران آنها هستيم و از مقامات قضائي مي خواهيم با اين روزنامه همانند قانون برخورد شود و به هيج وجه توقيف دائمي روزنامه ايران خواسته ملت آذربايجان نمي باشد.چرا که آذربايجان خود تمدن ساز و فرهنگ پرور بوده و هيچ گاه ضد فرهنگ و قلم نيست و نخواهد بود."

 

آقاي نظمي با اشاره به اينکه برخي مسئولين از آذربايجانيها مي خواهند به خاطر شرايط حساس کشور و منطقه خواسته هاي خود را به تعويق بيندازند گفتند:"اينکه امروزه کشور در شرايط حساسي قرار دارد بر کسي پوشيده نيست و ما هم خواستار آرامش و حفظ وحدت هستيم ولي اين شرايط حساس نمي تواند دليلي براي عدم برآورده کردن مطالبات ملت آذربايجان باشد.کشور ما ثابت کرده است در شرايط حساس هم مي تواند اقدامات بزرگي انجام دهد .همانگونه در شرايط حساس به تحقيقات هسته اي خود ادامه مي دهيم وخوشبختانه به چرخه کامل سوخت هسته اي هم دست يافتيم که همين جا به دانشمندان هسته اي ايران تبريک مي گويم از مسئولين امر خواستارم همانگونه که در شرايط حساس تحقيقات هسته اي خود را ادامه مي دهيم به خواسته ها و مطالبات ملي آقوام و ملل ايراني هم توجه شود و خواسته هاي به حق و قانوني آنها بر آورده گردد.

 

در ادامه برنامه مهند حسن راشدي در پشت تريبون قرار گرفته به بررسي علل وقوع حواث اخير و راهکارهاي جلوگيري از تکرار چنين وقايع را بيان کردند.

مهندس راشدي  با اشاره به خواسته اصلي ملت آذربايجان همچون تدريس و تحصيل زبان ترکي آذربايجاني در مدارس آذربايجان،تاسيس فرهنگستان زبان و ادبيات ترکي آذربايجاني خواستار توجه بيشتر مسئولين امر در اين رابطه شدند.

عضو هيات موسس گروه فرهنگي چيچك لر قورولوشو،با انتقاد از برخوردهاي اخير با نويسندگان،مديرمسئولان و اهل قلم آذربايجاني خواستار آزادي بي قيد و شرط آنها شد.

مهندس راشدي،نويسنده و محقق مسائل آذربايجان، با اشاره به تشكيل "كميته پيگيري مطالبات ملت آذربايجان " در مجلس خواستار تشكيل اين كميته در تمامي شهر هاي آذربايجان شدند.

در اين قسمت از برنامه مهندس حسيني از دانشجويان دانشگاه علم و صنعت پشت تريبون قرار گرفته و قطعنامه دانشجويان آذربايجاني دانشگاه علم و صنعت ايران را قرائت کردند.

در اين قطعنامه خوسته ها يملت آذربايجان در 9 بند  آورده شده و از مسئولين خواستار توجه بيشتر و سريعتر به آنها شده اند.

 

1-    شكستن بايكوت خبري و بيان بي كم و كاست وقايع

2-    اجراي اصول 15،19و 20 قانون اساسي

3-    تاسيس شبكه سراسري به زبان تركي آذربايجاني

4-    ذكر اسامي و تجليل و بزرگداشت شهداي حوادث اخير آذربايجان

5-    تشكيل كميته حققيت ياب جهت بررسي وقايع اخير متشكل از نمايندگان مجلس و فعالان سياسي آذربايجان

6-     اجازه تاسيس کانونهاي دانشجويان آذربايجاني در دانشگاههاي سراسر کشور

7-    برخورد و مجازات عاملين سرکوب  و كشتارمردم آذربايجان

8-  جلوگيري از رشد و رواج انديشه هاي ترك ستيزانه و عدم استفاده از واژه مجعول آذري زبان در كليه مكاتبان رسمي و غير رسمي

9-    آزادي زندانيان سياسي و بازداشت شدگان حوادث اخير آذربايجان و ميدان بهارستان تهران بخصوص فرشاد فرشيد فر

 

در ادامه گروه موسيقي دان اولدو ز به صحنه رفته با اجراي تصيف هائي از موسيقي آذربايجاني همچون"آپاردي سئلل سارني"و "وطن" به مجلس روحيه خاصي بخشيدند.

در پايان آقاي يانار سؤنمز با اجراي سرودهاي حماسه همچون"تبريزيت حاق سسي بير ده اجالار سا نه اولار؟" به برنامه پ

ايان دادند.

 

 

حاشيه:

1-  هر چند اين برنامه در آخرين ساعات شب قبل به دانشجويان اطلاع داده شده بود و دانشجويان وقت کافي براي انجام تدارکات نداشتند ولي برنامه با كمترين كم و كاستي اجرا شد

2-  بعد از پايان برنامه، مسوولين حراست به مراجعه به فعالين دانشجوئي  خواستاراطلاعات بشتر در مورد وضعيت مهندس فرشيد فر بودند و قول دان  هرچه سريعتر ايشان را آزاد نمايند.

 

 

اطلاعیه

 

 

شوینیزم فارس، با فرهنگ و زبان انحصاری  بمدت هشتاد سال (1384-1304) و تشیع سیاسی شده در بیست و هشت سال اخیر (از 1357) تواماً کشور ایران را که موزائیکی از ملل و اقوام مختلف است با تحقیر، بیعدالتی، آزادی کشی و نابرابری انسانی زن با مرد، دچار بحران های سیاسی و فرهنگی دائمی ساخته است.

 

ملل و اقوام محکوم غیر فارس بخصوص آذربایجانیها که مدافعان و پیشگامان آزادی و برابری بوده اند در برابر این تبعیض ها و اهانت ها ی مداوم سیاسی و فرهنگی چند ین بار بپا خاسته و امروز نیز برای پایان دادن به سیستم و ساختار تک ملیتی و تک فرهنگی در ایران همبستگی تمامی ملل و اقوام ایرانی را خواستارند.

 

جهت آگاهی همه آزادیخواهان، روز شنبه سوم جون، ازساعت 12 تا 2 بعد از ظهر

یک راه پیمائی اعتراضی انجام خواهد شد.

محل گردهمائی :

Globe and Mail, 444 front Street.

 

جمعی از آذربایجانی های مقیم تورنتو

 

 

 

 

بیانیه تحلیلی جنبش دانشجوئی آذربایجان پیرامون وقایع اخیرآذربایجان

 

ملت شریف، قهرمان و آزاده آذربایجان

جنبش دانشجوئی آذربایجان و فرزندان صادق بابک و ستارخان در دانشگاههای آذربایجان ضمن تبریک پیروزیهای اخیر برای حرکت ملی آذربایجان ضمن دعوت عموم مردم به آرامش و تسلیت به خانواده های شهدای عزیز حرکت ملی آذربایجان در اقصی نقاط سرزمین عزیزمان آذربایجان نکاتی را بشرح زیر به اطلاع همه هموطنان محترم می رساند.

1.     جنبش دانشجوئی آذربایجان ضمن محکوم نمودن رفتار پلیسی و برخوردهای خشن وغیر انسانی عوامل امنیتی و انتظامی رژیم بر علیه تظاهرکنندگانی که تنها بصورت مدنی و صلح آمیز خواستار حقوق ملی و انسانی خود در شهرهای مختلف آذربایجان بودند، اعلام می دارد که علیرغم همه ناملایمتیها حرکت ملی و جنبش دانشجوئی آذربایجان همچنان با درایت و عقلانیت کامل به مبارزه خود تا رسیدن به اهداف ملی حرکت ادامه خواهد داد.

2.     همچنانکه مستحضرید بر اساس گزارشهای رسیده از سوی کمیته دفاع از زندانیان سیاسی آذربایجان(آسمک) بسیاری از فعالین حرکت ملی آذربایجان و بویژه فعالین دانشجوئی در روزهای اخیر و در شهرهای مختلف آذربایجان بازداشت شده اند، جنبش دانشجوئی آذربایجان ضمن درخواست آزادی هرچه سریعتر این عزیزان در مورد ادامه روند این بازداشتها و پروژه اعتراف گیری و جاسوس سازی هشدار داده و پیشاپیش این سیاست مضموم و غیر اخلاقی را محکوم می نماید.

3.     تمامی دانشجویان در دانشگاههای کشور بارها و بارها اعلام نموده اند که بصورت مدنی و صلح آمیز خواستار رسیدن به حقوق ملی خود بوده و هرگونه خشونت را در بیانیه های خود محکوم نموده اند، ازاینروی مسئولیت هر گونه رفتار خشن از سوی تظاهرکنندگان که در پی تحریک مستقیم و یا غیر مستقیم عوامل امنیتی صورت گرفته است مستقیما برعهده عوامل حکومتی می باشد.

4.     جنبش دانشجوئی آذربایجان ضمن تشکر از نمایندگانی که به واقع در روزهای گذشته در کنار ملت ضجر کشیده آذربایجان بوده اند، آنها را به مطالعه و شناخت هرچه بیشتر اهداف و آرمانهای حرکت ملی آذربایجان فراخوانده و اعلام می دارد که جنبش دانشجوئی آذربایجان " حق تعیین سرنوشت " را به عنوان یک حق انسانی و مشروع ملت آذربایجان دانسته و در این راستا به مبارزه مدنی خود ادامه خواهد داد.

5.     جنبش دانشجوئی آذربایجان تحت هیچ شرایطی از درخواست قانونی خود مبنی بر رسمی شدن زبان تورکی در ایران و ایجاد زمینه تدریس بزبان تورکی از مدرسه تا دانشگاه عقب نشینی نخواهد نمود و همواره این درخواست را به عنوان اولویت در حرکت ملی آذربایجان مدنظر قرار خواهد داد.

6.     همچنانکه قبلا نیز متذکر شده ایم در روزهای اخیر قسمتی از بدنه حرکت ملی و جنبش دانشجوئی آذربایجان خسته شده و صدمه دیده است. این بدنه نیاز به استراحت، آرامش و بازسازی خود دارد تا بتواند با قدرت هرچه بیشتر مراسم میلیونی قلعه بابک را در روزهای آتی برگزار نماید. لذا در این مقطع هرگونه تجمع اعتراض آمیز بدون برنامه ریزی قبلی و کافی می تواند منجر به شکست شده و اعتماد به نفس ملی ایجاد شده در بین خانواده های آذربایجانی را کاهش دهد. جنبش دانشجوئی آذربایجان در این مقطع حساس همه فعالین آذربایجان را به انسجام و همدلی بیشترجهت برگزاری باشکوه مراسم قلعه بابک دعوت می نماید.

7.     رفتارهای احساسی، غیر عقلانی و نسنجیده می تواند باعث سقط و زایش پیش از هنگام حرکت ملی آذربایجان شود. همچنانکه از سالها پیش در همه مجامع، کنفرانسها و نشریات عنوان نموده ایم، حرکت ملی آذربایجان و اهداف مقدس آن در قالب یک فرایند پویا قابل دسترسی است. هر گونه عجله و رفتار خارج از ظرفیت می تواند ما را به سرنوشت مبارزات ملی اوایل قرن حاضر در آذربایجان دچار نموده و حرکت ملی آذربایجان را برای سالهای طولانی با رکود مواجه سازد.

8.     با گسترش هرچه بیشتر حرکت ملی آذربایجان به داخل شهرها و تحت پوشش قرار گرفتن جمع کثیری از هموطنان لزوم کارهای فرهنگی برای آگاهی هرچه بیشتروتدوین استراتژیهای نوین و کارآمد بیش از گذشته ضرورت پیدا نموده است. حال وقت آن فرا رسیده است که حرکت ملی آذربایجان و جنبش دانشجوئی نسبت به کادر سازی در درون خود اقدام نماید. این حرکت قابلیت حضور در سیستم سیاسی، حکومتی و مدیریتی کشور را داراست. بدون آمادگی قبلی و کادر سازی لازم راندمان عملکرد این حرکت احتمالا کاهش پیدا نموده و در اینصورت حمایتهای مردمی و ملی آن را تحت تاثیر منفی قرارخواهد داد.

9.     حرکت ملی آذربایجان بعنوان یک حرکت توانمند و میلیونی بدون نیاز به هرگونه برخورد قهرآمیز توان بازپس گیری حقوق ملی خود را دارد. این حرکت بایستی ضمن حفظ ویژگی مدنی، صلح آمیز، دمکرات، مدرن و سکولار، خود و اهدافش را به تمام جهان شناسانده و از زیر بایکوت شدید خبری خارج شود. از اینروی مطالعه بر روی این موضوع و ارائه راهکارهای عملی نوین و توانمند نمودن سیستم اطلاع رسانی و خبری خواهد توانست حرکت ملی آذربایجان را از این بایکوت سنگین خبری نجات دهد.

10.  از نظر جنبش دانشجوئی که می کوشد بعنوان یک جنبش منتقد و خردگرا در درون حرکت ملی آذربایجان باشد، رفتار بعضی از هموطنان خارج از کشور که بعلت درک غیر صحیح از وضعیت داخلی حکومت و حرکت ملی آذربایجان سعی در بالا بردن کف مطالبات ملی آذربایجان از سوئی و رقابتهای  نا سالم و نابهنگام گروهی برای کسب قدرت و محبوبیت احتمالی در داخل و خارج کشور از سوی دیگر داشته اند، می تواند باعث کاهش قدرت عمل حرکت ملی آذربایجان در داخل کشور شود. این درحالیست که این عزیزان می توانند انرژی خود را معطوف به رساندن صدای به حق و مظلوم انسان آذربایجانی به تمام دنیا نموده و بدین طریق کمکی بسیار بزرگ به جهانی شدن مسئله ملی آذربایجان در محافل سیاسی و بین المللی جهان بنمایند. 

11.  در پایان ضمن تشکر مجدد از ملت آذربایجان همه فعالین دانشجوئی و غیر دانشجوئی را به اتحاد و همدلی بیشتر برای رسیدن به اهداف والای حرکت ملی آذربایجان فرا می خوانیم.

گله جک بیزیمدیر

پنجشنبه یازده خرداد 1385

 

 

 

 

ديدار جمعي از فعالين حرکت ملي آذربايجان

با معاون حقوقي رئيس جمهور

 

روز سه شنبه مورخه 9/3/1385 مهندس صرافي و جمعي از اعضاي "مجمع دانشگاهيان آذربايجاني" با معاون حقوقي و امور پارلماني رياست جمهوري ديدار و گفتگو کردند.

در اين ديدار حجه الاسلام والمسلمين سيد احمد موسوي با اشاره به حوادث اخير آذربايجان از مهندس صرافي خواستند که به عنوان يک فعال آذربايجاني و کسي که در بطن حوادث تبريز قرار داشت علل وقوع چنين حادثه و راهکارهاي عملي براي جلوگيري از تکرار آن را بيان نمايند.

مدير مسئول ماهنامه ديلماج با اشاره به سابقه تاريخي وجود تفکرات شوونيستي در کشور ايران گفتند: "همزمان با روي کار آمدن حکومت پهلوي سياست يکسان سازي ملي و قومي در کشور آغاز گرديد و اين سياست تا به امروز ادامه داشته و دارد. امروزه آذربايجان بسان ديگر اقوام و ملل ايراني از سياستهاي اعمالي فرهنگي، اقتصادي، اجتماعي  و سياسي رنج مي­برد ولي تفاوتي که آذربايجان با ديگر اقوام و ملل ايراني دارد اين مي­باشد که آذربايجان به لحاظ تاريخي و تمدن از همه قسمتهاي ايران سر بوده و خود را يک ملت مي­داند و انتظار دارد با آذربايجان در شان آذربايجان برخورد شود.

مهندس صرافي با اشاره به وضعيت فرهنگي حاکم بر کشور، خواستار پاک­سازي سيستم اداري و فرهنگي کشور از تفکرات شوونسيتي شده و تقاضاي انجام انقلاب فرهنگي در اين خصوص کردند.

ايشان با اشاره به انقلاب فرهنگي اوايل انقلاب گفتند: "آن موقع انقلاب فرهنگي با شرايط خاص خودش انجام شد و با نتايج آن هم کاري نداريم ولي امروزه بايد يک انقلاب فرهنگي ديگر در جهت از بين بردن تفکرات شوونيستي در کشور انجام شود."

مهندس صرافي اجراي اصل 15 و تاسيس فرهنگستان زبان و ادبيات ترکي آذربايجاني را از عمده­ترين خواسته­هاي آذربايجانيها دانست و خواستار تسريع در اجراي آن شدند.

 در ادامه دکتر بدلي به تبيين و تشريح ديدگاههاي "مجمع دانشگاهيان آذربايجاني" در ارتباط با حوادث اخير آذربايجان پرداخت. دکتر بدلي ضمن تأييد صحبت هاي مهندس صرافي گفتند: "امروزه حاکميت فعالين فرهنگي و مطبوعاتي آذربايجان را احضار، دستگير و بازداشت مينمايد و فکر مي­کند با اينگونه اعمال مي­تواند اين بحران را مهار کند. در حالي که مهار اين بحران نيازمند تدبير و تأمين خواسته­هاي به حق ملت آذربايجان مي­باشد.

عضو سابق شوراي مرکزي مجمع دانشگاهيان آذربايجاني خواستار آزادي دستگير شدگان اخير شده و به نقش صدا و سيما در تحقير و تمسخر اقوام و ملل ايراني اشاره کرده و از معاون رئيس جمهوري خواستند تا با طرح در جلسه هيات دولت، به شبکه هاي استاني اجازه داده شود اکثر برنامه­هاي خويش به خصوص برنامه کودک و نوجوان را به زبان هر قوم و ملت پخش نمايد. ايشان همچنين با بيان اين مطلب که مطالبات ملت آذربايجان در چهارچوب قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران (مواد 15، 19 و 48 قانون اساسي) بوده، ابراز کردند متأسفانه دولتمردان جمهوري اسلامي ايران همواره با ديد امنيتي با اين موضوع  برخورد کرده و مسائلي همچون تجزيه­طلبي و پان­ترکيسم را در سر راه خواسته­هاي بحق ملت آذربايجان قرار داده اند. دکتر بدلي اظهار کرد که وجود چنين تفکري باعث عدم توسعه متناسب استانهاي آذربايجان شده و پيشرفت چشمگير ساير استانهاي مرکزي در طول دوران رياست جمهوري آقاي هاشمي و آقاي خاتمي و وجود ديد امنيتي در دولتهاي ايشان، عقب ماندگي همه جانبه استانهاي مرزي بخصوص آذربايجان را سبب شده است. وي از معاون رياست جمهوري درخواست کرد که با طرح اين مسائل بسيار مهم در هيئت دولت، ديدگاه مسئولين نظام در اين ارتباط را تغيير دهند. دکتر بدلي در پايان اظهارات خود بي­کفايتي مسئولين استانهاي آذربايجان را در حوادث اخير ابراز داشته و خواستار برکناري اين مسئولين از سمتهاي خودشان شدند. همچنين ايشان ادامه ارتباط بيشتر بين فعالين حرکت با مسئولان را در جهت روشنگري در ارتباط با مطالبات ملت آذربايجان را خواستار شدند.

حجه الاسلام والمسلمين موسوي با ابراز خوشحالي از اين ديدار گفتند: "اينگونه ديدارها انگيزه ما را جهت پيگيري مطالبات شما بالامي برد." ايشان با اشاره به جلسه دهم خرداد هيات دولت گفتند: "فردا در جلسه هيات دولت اين موارد را بيان کرده و پيشنهادات و راهکارهاي شما را به سمع هيات دولت مي رسانم."

معاون حقوقي و امور پارلماني رئيس جمهور با اشاره به تصميم اشتباه برخي مسئولين محلي در برخورد با اين قضايا قول دادند با انجام سفرهاي استاني مقامات مختلف کشور به آذربايجان ريشه اين مسائل روشن شده و با مسببين و محرکين اين حوادث برخورد گردد.

ايشان با اشاره به برنامه­هاي علني سايت C.I.A در مورد استفاده ار قوميت­ها براي فشار به دولت جمهوري اسلامي ايران گفتند: "البته نمي­توان تمام وقايع به خارجي­ها نسبت داد ولي بايد آگاه باشيم که دشمن در کمين نشسته است تا از هر حرکت سوء استفاده نمايد. بطوريکه امروزه در سايت سازمان سيا بصورت واضح و روشن برنامه­ريزي اين سازمان براي فشار آوردن به ايران آورده شده است."

ايشان از حاضرين خواستند تا با التيام دادن به مردم، بستر را براي پيگيري مطالبات ملت از طريق راههاي مسالمت­آميز آماده کنند. وي گفت به مردم التيلام دهيد و به مسئولين مشکلات را بگوئيد ولي نبايد با آرام شدن فضا مسئولان به خواب بروند چرا که اگر اين مطالبات امروز برآورده نشود فردا دوباره به بحران ديگري تبديل خواهد شد. ايشان همچنين تصميم دولت حاضر را براي اجراي عدالت واقعي در کشور ابراز داشته و بيان کردند که دولت دکتر احمدي نژاد در پي توسعه مناطق محروم و توسعه همه جانبه و متناسب همه استانهاي کشور مي­باشد.

لازم به ذکر است که حاج آقا موسوي سه دوره نمايندگي مردم اهواز در مجلس شوراي اسلامي را به عهده داشتند و از طرف مجمع دانشگاهيان آذربايجاني، دکتر حسين سلطاني، دکتر محمد بدلي مشاهير، مهندس عبدالله نظمي، مهندس وحيد شير محمدي و روح الله عباسيان در اين ديدار شرکت داشتند.

 

 

روابط عمومي مجمع دانشگاهيان آذربايجاني

9/3/1385

 

 

بيانيه شماره 3   -    (9/3/1385)

جمعي از مطبوعاتيان، فرهنگيان، دانشجويان و فعالين حركت ملي آذربايجان (اورميه)

 

ملت آگاه آذربايجان؛                                                                                                  مردم شريف اورميه:

 

چنانكه مستحضر هستيد، آذربايجان روزهاي سخت و در عين حال حساسي را پشت سر مي گذارد. فرزندان قهرمان آذربايجان در مبازره مقدس و سترگ ملي برگ هاي زريني را بر تاريخ ملت آذربايجان افزودند. در اين مبارزه ملي ملت آذربايجان همچون گذشته جان تعدادي از فرزندانش را بي منت و بي محابا در راه دفاع از آزادي ، هويت و فرهنگ ملي خود فدا نمود. 

از 22 ارديبهشت 1385 تا به امروز آذربايجان شاهد تحولات عميقي بوده و هر يك از اين تحولات نشان از روحيه بالاي ملي و شعور عميق ملت آذربايجان دارد. اعتراضات مدني در واكنش به اهانت سياه نامه ايران ابتدا در دانشگاهها و توسط فرزندان جسور اين سرزمين آغاز شد. ولي گوشهاي سنگين تماميت خواهان در روزهاي اول اعتراضات را نشنيد. تداوم بي تفاوتي هاي مسئولين بر آتش خشم ملت آذربايجان افزود و اعتراضات به داخل شهرها و بطن اجتماع كشيده شد و ملت با متانت تاريخي خود و مدنيت بي مثالش براي رساندن صداي اعتراضات خود به پا خاست. ولي متاسفانه عوامل و عناصر مسوول به جاي پاسخگويي به اين اعتراضات از قوه قهريه استفاده كرده و درمقابل اعتراضات كاملا دموكراتيك و به دور از خشونت ملت آذربايجان با اسلحه، باتوم و گاز اشك آور به ميدان آمدند. در اين ميان بعضي از عناصر مشكوك با دستورات قبلي براي انحراف حركت و آماده نمودن زمينه هاي سركوب اعتراضات دست به تخريبات عمدي زدند. بر اساس اسناد و مدارك موجود كه در صورت ضرورت افشا خواهد شد ، اين عناصر مشكوك هدفي جز ضربه زدن به حركت ملي آذربايجان و بدنام كردن آن نداشتند.

با اينكه در طول حوادث اخير فعالين ملي آذربايجان با امكانات محدود حركت ملي آذربايجان را از اقدامالت مشكوك و مخرب مبرا دانسته و بارها بر آن تاكيد كردند ولي عوامل سركوب كه منتظر چنين فرصتهايي بودند به بهانه دفاع از امنيت جامعه با سلاحهاي آتشين خود بر روي مردم بي دفاع شليك كرده و تعدادي از بهترين فرزندان آذربايجان را به شهادت رسانيدند.

اما بايد به عوامل و مسوولين اين حوادث متذكر شد كه نمي توانند با آتش سلاحهاي خود صداي اعتراض ملت آذربايجان را خاموش كنند و بايد دانست كه راز بقا و زنده بودن آذربايجان و آذربايجاني در اين اعتراضات نهفته است.    

ما ضمن محكوم كردن برخي تحريكات صورت گرفته براي بدنام كردن حركت ملي آذربايجان، تبريك پيروزي ملت و گراميدشات ياد شهدا كه تبلور شرف و آزاديخواهي يك ملت است، اعلام مي داريم كه تا رسيدن به خواسته هاي ملي و قانوني خود از پاي نخواهيم نشست. اصرار بر خواسته هاي ملي و تداوم اعتراضات مدني به دور از اغتشاش و التهاب حق مسلم ملت آذربايجان است. بديهي است كه بي توجهي به اين خواسته از سوي مسوولين بستر آغاز اعتراضات به شكلي گسترده را فراهم خواهد كرد. ما اعلام مي داريم كه ملت و فعالين حركت ملي آذربايجان به دقت مسايل و رويدادها را زير چشم دارد. در اين برهه حساس بعضي از خواسته هاي ملي آذربايجان را بدين شرح اعلام مي داريم:

1- عذر خواهي رسمي آقاي احمدي نژاد به عنوان رئيس دولت و مسوول اول ارگان دولت

2- بركناري آقاي صفار هرندي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي از سوي رئيس جمهور و يا استعفاي ايشان

3- تشكيل كميته حقيقت ياب متشكل از فعالين حركت ملي، نمايندگان ترك مجلس شوراي اسلامي و عوامل ذيصلاح قضايي.

4- تعجيل در اعلام زبان توركي به عنوان يكي از زبانهاي رسمي كشور و تدريس آن در تمامي مقاطع تحصيلي   

5- قرار گرفتن كشته شدگان اعتراضات اخير در ليست شهدا، دلجويي از بازماندگان و برخورداري خانواده هاي شهدا از مزاياي قانوني

6- تشكيل دادگاههاي صالحه براي شناسايي ، معرفي و مجازات عاملين برخوردهاي خشونت آميز با ملت آذربايجان

7- آزادي بي قيد و شرط بازداشت شدگان حوادث اخير

8- به رسميت شناختن مراسم سالانه قلعه بابك به عنوان همايش ملي هويت خواهي ملت آذربايجان كه امسال در روزهاي 8 و 9  تيرماه برگزار خواهد شد

9- رفع توقيف از نشريات دانشجويي و استاني

 

دستگيري گسترده فعالان حركت براي چه منظوري صورت مي­گيرد؟

خيزش عظيم ملت آذربايجان و تأثير شگرف آن در معادلات سياسي ايران بر هيچ كسي پوشيده نيست. اگرچه اين حركت محصول تلاش چندين ساله فرهنگي، سياسي و اجتماعي فعالان حركت ملي آذربايجان است، ولي عكس­العمل مردم بر هيچ كسي من جمله اين فعالان قابل پيش­بيني نبود.

اعتراض مردم اگرچه از سوي ابلهان به معناي اعتراض به كاريكاتور اعلام مي­گردد، ولي اين قيام عمومي به خاطر اعتراض به سياستهايي شونيستي و تبعيض­آميزي است كه در طول نه دهه بر ملت آذربايجان از سوي حاكميتها اعمال شده است.

در طول اين اعتراضات و پس از فروكش نسبي آن، شاهد دستگيري گسترده فعالان حركت هستيم. اين دستگيريها اگرچه ناشي از سردرگمي و توحش عمال شونيسم و خائنان ملت آذربايجان بوده و قابل پيش­بيني نيز بود، ولي اين مسئله براي اجراي نمايشي است كه بر همه ما فرض است آنرا افشاء نماييم:

 

سناريو:

1-   ظرف چند روز آينده دامنه دستگيريها تكميل خواهد شد و اكثر فعالان حركت را شامل خواهد شد.

2- همانطوري كه در روزهاي گذشته استاندار اردبيل، آذربايجان شرقي، آذربايجان غربي و رؤساي دادگستري آذربايجان شرقي و كل كشور، وزير كشور و ... اعلام كردند: اين موضوع و جريان از خارج هدايت مي­شود ، سعي حاكميت به مانند سه دهه گذشته اين است كه همه چيز را به خارج ربط دهد. از اينرو در طول چند روز آينده عده­اي در صدا و سيماي ايران ظاهر خواهند شد و وابستگي خود را به عناصر خارجي اعلام خواهند كرد. با توجه به دستگيري عده­اي از فعالان جريان چپ در تبريز، به احتمال زياد اين افراد بازيگر اين قسمت از سناريو خواهند بود.

3- در طي چند روز آينده مدارك و اسنادي نمايش داده خواهد شد كه نشانگر دريافت مبالغي از خارج خواهد بود(بنا به مصلحت از اعلام نام نفراتي كه اين قسمت از نمايش را اجرا خواهند كرد، معذوريم).

4- در قسمتي از سناريو، عده­اي نمايش داده خواهند شد كه داراي سوابق به ظاهر محكمه­پسند اخلاقي خواهند بود. در اين بين، قسمتي از سناريو كه در آغاز اعتراضات از سوي سايت شمس تبريز اعلام گرديد، تكميل خواهد شد و نفرات شناخته شده­اي از حركت بطور موذيانه به اين مسائل مرتبط خواهند شد.

5- تعدادي از دستگيرشدگان معرفي خواهند شد كه سابقه سرقت، دزدي و كيفري دارند تا نشان دهند معترضان اين چنين افرادي هستند.

 

 

 

اطلاعيه                                                                                                                                              تاريخ:9/3/1385                                            

بو گون همت و غيرت گونودور

شرفلي آذربايجانلي­لار:

غيرتلي اورميه لي لر:

ايران قازته ­سينين توهينلي كاريكاتور و يازيلاري بير بهانه اولدو تا آذربايجانين غئيرتلي توركلري اؤز نفرتلريني اعلان ائتسينلر. ايللردي كي فارس شوونيزمي و فارسچيلارين هدفي آذربايجاني ضعيف ساخلاماق و توركون فرهنگيني آرادان آپارماقدير. گچن گونلرده آذربايجانين بويوك و حتي كيچيك شهرلرينين آياغا دوروب و فارسچيلارين منفور ايشلرينه اعتراض ائلمه لري گوستردي كي توركلر فرهنگلريني اؤز ناموس و شرفلري بيلير و اونون دفاعسيندا حتي شهيد اولماغا دا حاضيرديلار.

آذربايجانليلار تاريخده هميشه صلح طلب و آزادليق سئور اولوبلار ، آما اونو دوشمن بيلن لر ايله وار گوجله ساواشميشلار. بوگون ده فارسچيلار بيزيم عليهيميزه مباريزه ائديرلر. اونلارين بيرينجي هدفلري بيزيم توركو ديليميزي و فرهنگيميزي آرادان آپارماقدير. اونا  گوره بوگون فرهنگي ساواش ائتمه ييميز بوتون فارسچيلاري مايوس ائده جك. فارسچيلار باتوم و سيلاح ايله بيزه حمله ائديرلر آما بيز فرهنگي مباريزه ميزله اونلارا تاريخي درس وئره بيلريك.

عزيز و شرفلي وطنداش:

غيرتلي سولدوز (نقده)، قهرمان تبريز ، ايگيد اورميه و شرفلي خياو (مشكين شهر) شهيدلريني هئچ زامان ياددان چيخارتمامالييق. اونلار بيزيم فرهنگين يولوندا و اونون دفاعسيندا اؤز مقدس جانلاريني الدن وئرميش و شهيد اولوبلار. بللي دير كي آذربايجان ملتي واختيندا دوشمنلرين جاوابيني وئره جك. بوگون بيزلر او شهيدلرين احتراميني ساخلامالييق. بيز فرهنگي مبارزه ائتمكله هم شهيدلرين احتراميني ساخلييا بيلريك هم ده اؤز فرهنگيميزدن دفاع ائتمكله فارسچيلارا بويوك ضربه لر ووراريق. بوگوندن بئله هر بير ناموسلو و غيرتلي تورك بير ميلي سرباز كيمي فرهنگي مبارزه ده آشاغيداكي مسئله لري رعايت ائتمه يه چاليشماليدير:

 

1- بيزيم آنا ديليميزين آدي توركودور. بيزه آذري دئيينلر بيزيم تاريخي آديميزي تحريف ائتمك ايستييرلر. بيزه آذري ديينلره بيز (تورك- وك) دئمه لييك.

2- هامي اوشاقلاريني فارسي ديلينده دانيشديرانلارا اعتراض ائلمه ليدير.

3- اوشاقلاريميزا توركو آد قويمالييق.

4- هر كس كي فارس موسيقي سي پخش ائليير اونا اعتراض ائلمه لييك. مثلا ناوار و كاست ساتان توكانلارا دئمه لييك كي فارسي كاست لر ساتماسينلار. يا عمومي يئرلرده حتي ماشينلاردا فارس موسيقي سي پخش اولسا اعتراض ائديب و اوراني ترك ائتمه لييك.

5- توكان و ايش يئرلريميزين آدلاريني توركو انتخاب ائتمه لييك.

6- او توكان و يئرلرين كي فارسچي آدلاري (مثلا آريا ، پارس،  خليج فارس و ...) وار، اونلارا تلفن ايله اولسا دا اعتراض ائلمه لييك.

7- هر هانسي مجله يا قازته كي بيزيم فرهنگيميزين عليهينه بير مطلب يازا، اونا حداقل تلفن وسيله سيله اعتراض ائلمه لييك.

8-راديو و تلويزيوندان بيزيم فرهنگيميزين ضيدينه بير برنامه پخش اولسا حداقل تلفن وسيله سيله اونلارا اعتراض ائلمه­لييك.

9- اؤز SMS، E-mail  و نامه لريميزي توركو ديلينده يازمالييق.

10- توركو ديلينده اولان كيتاب ، كاست،  سي دي، پوستر و مجله لري آيريلارينا هديه وئرمكله اونلاري فرهنگيميزه تشويق ائده بيلريك.

11- ايمكان اولدوغو قدر چاليشاق كي توي و ياس مراسيم لرينده وئردييميز دعوت كارتلاري و اطلاعيه لر توركو ديلينده اولسون.

غيرتلي و شرفلي وطنداش:

آذربايجانا گوره بو اطلاعيه دن 20 دنه تكثير ائتمكله اونون ياييلماسينا كؤمك ائت. بوگون هيمت و غئيرت گونودور.

حتماً كي هر بير شرفلي تورك بونلاري رعايت ائدجك. فارسچيلارين فرهنگيني قبول ائدنلر اونلارين اهانت ، تحقير و مذلتيني قبول ائديرلر.

آذربايجان ميلي - فرهنگي فعال لاري (اورمو شهري)

 

 

http://haqqimiz.blogsky.com/

 

 

پنجشنبه 11 خرداد ماه سال 1385

آمار بی سابقه دستگیریها در اردبیل و تبریز

بر اساس اخبار موثق محرمانه دولتی تا کنون ۱۰۷۵ نفر در اردبیل دستگیر شده اند که که از این تعداد حدود ۴۰ نفر خانم بوده اند.دیروز دهم خرداد ۱۰۲ نفر از این افراد آزاد شده اند اما کسان دیگری هر روز در شهرهای مختلف این استان دستگیر و به زندان منتقل می شوند.

اظهارات آزاد شدگان از زندان تبریز نیز حاکی است که در حال حاضر ۴۰۰ الی ۵۰۰ نفر در زندان تبریز و بازداشتگاههای اداره های اطلاعاتی و امنیتی تبریز زندانی هستند.برخی از زندانیان زندان و بازداشتگاه اداره اطلاعات تبریز در اعتراض به بازداشت غیر قانونی خود اقدام به اعتصاب غذا کرده اند اما تاکنون مسئولین وزارت اطلاعات که دستگیریها توسط یا با هدایت ایشان انجام می شود هیچ اقدامی جهت رسیدگی به درخواست ایشان انجام نداده اند.



ابراهیم رشیدی از فعالان اجتماعی و هویت طلب ارومیه دیروز دهم خرداد توسط ماموران اداره اطلاعات تبریز دستگیر شد.



بر اساس گزارش نزدیکان علی انواری وی روز یکشنبه هفتم خرداد در میدان بهارستان مقابل مجلس شورای اسلامی دستگیر شده است.انواری پس از دستگیری به زندان اوین منتقل شده و تا کنون اجازه تماس با خانواده اش را پیدا نکرده است.



دیروز دهم خرداد پیکر شهید توحید زمانزاده در زادگاهش نقده (سولدوز) به خاک سپرده شد.شهید زمانزاده در تظاهرات مسالمت آمیز مردم نقده به دست نیروهای دولتی به شهادت رسیده بود.



چهارشنبه 10 خرداد ماه سال 1385

بازداشتهای گسترده هنوز در شهرهای مختلف آذربایجان ادامه دارند.در شهرهای بزرگ از دستگیری دهها نفر خبر رسده است.امروز در شهر اردبیل دو نفر از دستگیر شدگان به نامهای اکبر قربانی و محمد یوسفی به نام مشخص شده اند.افراد مذکور توسط نیروهای امنیتی دستگیر و به محل نامعلومی منتقل شده اند.



نزدیکان مهندس غلامرضا امانی از وضعیت بد جسمی وی خبر می دهند.امانی که از روز هفتم خرداد در اداره اطلاعات تبریز زندانی است از همان روز دست به اعتصاب غذا زده است.یکی از بستگان او خبر داده است این اقدام مهندس امانی موجب خونریزی در معده وی شده است و متاسفانه اداره اطلاعات نیز اقدام مناسبی برای بهبود وی انجام نمی دهد.هنوز علت بازداشت این فعال آذربایجانی که به مدت بیش از چهار ازسال ۷۸ تا ۸۲ در زندان تبریز به اتهام پان تورکیسم زندانی بوده است مشخص نیست.

 

سانیوز: وضعیت جسمانی مهندس غلامرضا امانی که ازروز شنبه3 /6/ 1385در بازداشت به سرمی برد به هیچ عنوان رضایت بخش نمی باشد.غلامرضا امانی که در پی قیام اخیر ملت آذربایجان دستگیر شده است در اعتراض به دستگیری غیر قانونی خود از لحظه بازداشت به اعتصاب غذا دست زده که در نتیجه آن دچار خونریزی معده گشته است.

 

http://sa-news.blogfa.com/