یک زندگی در خطر؛ ویژه نامه سازمان عفو بین الملل برای سکینه محمدی آشتیانی

 

يکشنبه  ۱٨ مهر ۱٣٨۹ -  ۱۰ اکتبر ۲۰۱۰

 

همزمان با روز جهانی مبارزه برای لغو مجازات اعدام، سازمان عفو بین الملل با انتشار یک ویژه نامه و با تشریح جزئیات پرونده خانم محمدی آشتیانی، خواهان آزادی او شده است. عفو بین الملل می نویسد:"سکینه محمدی آشتیانی، مادری 43 ساله با دو فرزند، از اهالی شمال غربی ایران، سال ها در انتظار پایان یافتن بی رحمانه زندگیش به سر برده است. او از سال 2006 به حکم اعدام به وسیله سنگسار محکوم بوده است، حکمی ناعادلانه که پس از محکومیت به «زنای محصنه» صادر شده است. سرنوشت او در دست یک نظام قضایی بی رویه و پُر ایراد است که از ابتدا در باره او به خطا رفته است...

سکینه زنی از خانواده ای فقیر و آذربایجانی است، اقلیتی که بسیاری از اعضای آن با تبعیض روبرو هستند. زبان مادری او ترکی آذری است. آگاهی او از فارسی محدود است و این زبانی است که بازجویان و دادگاه ها با آن از او بازجویی کرده، او را محاکمه و محکوم کرده اند. او ابتدا بدون حضور وکیل «اعتراف» کرده، اما بعدا در دادگاه این «اعتراف» را پس گرفته است. زمانی که او محکوم شد نمی دانست که واژه قرضی رجم به معنای سنگسار است. وقتی هم بندان او آن را برایش توضیح دادند، از وحشت از هوش رفت."

ویژه نامه عفو بین الملل برای سکینه محمدی آشتیانی در فورمت PDF

 

 

بازداشت پسر و وكيل سكينه محمدى

سجاد و هوتن کيان و دو خبرنگار آلمانی در تبريز دستگير شدند. روز يکشنبه ١٠ اکتبر ساعت ٧ عصر به وقت ايران هنگاميکه دو خبرنگار آلماني براي مصاحبه با سجاد پسر سکینه و هوتن کیان وکیل سکینه به دفتر هوتن رفته بودند٬ عوامل وزارت اطلاعات به دفتر کار اين وکيل ريخته و هر چهار نفر حاضر در محل را دستگير و با خود بردند. دستگير شدگان عبارتند از: سجاد قادرزاده پسر سکينه محمدي آشتياني٬ هوتن کيان وکيل سکينه٬ و دو خبرنگار آلماني. دستگير شدگان از آن هنگام تا کنون در محل نامعلومي نگهداري ميشوند و کسي از سرنوشت آنها اطلاعی ندارد.

 

تنها چيزي که مشخص است عوامل وزارت اطلاعات آنها را دستگير کرده اند. لحظه اي که عوامل وزارت اطلاعات به دفتر کار هوتن کيان ريختند، خبرنگار آلماني در حال صحبت با مينا احدي از طريق تلفن بود که اعلام کرد ديگر نميتواند ادامه بدهد و تلفن را قطع کرد. از اين هنگام تا کنون خبري از اين چهار نفردر دست نيست.

بعد از اين واقعه مينا احدي تا نیمه های شب ایران تلاش کرد با دفتر وکيل سکينه و خبرنگاران آلماني تماس بگيرد٬ اما تماس ممکن نشد و همه تلفن ها بسته بود. مينا احدي بلافاصله همکاران خبرنگاران آلماني و مقامات دولت آلمان را از اين واقعه مطلع کرد. چند ساعت بعد از اين اتفاق وزارت خارجه آلمان و همکاران خبرنگاران و مينا احدي مطمئن شدند که چهار نفر فوق دستگير شده اند.

ما با تمام قوا برای آزادی سجاد و هوتن و خبرنگاران آلمانی تلاش میکنیم و همگان را به اعتراض هرچه وسیعتر به این سبعیت حکومت اسلامی فرامیخوانیم. دستگیرشدگان و سکینه باید فورا آزاد شوند.

سجاد قادرزاده، فرزند سکینه محمدی آشتیانی، به همراه دو خبرنگار آلمانی و وکیل سکینه اشتیانی، روز گذشته در محل دفتر کار هوتن کیان، وکیل خانم اشتیانی در تبریز، بازداشت شده و به مکان نامعلومی منتقل شدند. به گزارش کمیته بین المللی علیه اعدام و سنگسار، هجوم ماموران وزارت اطلاعات به دفتر وکالت هوتن کیان در حالی صورت گرفته است که وکیل سکینه آشتیانی و پسرش در حال مصاحبه با این دو خبرنگار آلمانی بودند. از وضعیت این چهار نفر هنوز هیچ اطلاعی در دست نیست. گفته می‌شود در زمان دستگیری، یکی از خبرنگاران آلمانی در حال مکالمه ی تلفنی با مینا احدی- فعال سیاسی و از اعضای کمیته بین‌المللی علیه اعدام و کمیته بین‌المللی علیه سنگسار - بوده است و به دلیل ورود ماموران اطلاعات ناچار از قطع تلفن شده است. بعد از اين واقعه مينا احدی تا نيمه‌های شب ايران تلاش کرد با دفتر وکيل سکينه و خبرنگاران آلمانی تماس بگيرد٬ اما تماس ممکن نشد و همه تلفن ها بسته بود. مينا احدی بلافاصله همکاران خبرنگاران آلمانی و مقامات دولت آلمان را از اين واقعه مطلع کرد. چند ساعت بعد از اين اتفاق وزارت خارجه آلمان و همکاران خبرنگاران و مينا احدی مطمئن شدند که چهار نفر فوق دستگير شده‌اند. سکینه محمدی‌ آشتیانی، پیش از این در یکی از دادگاههای کیفری ایران متهم به زنای محصنه و محکوم به اعدام شده بود. صدور حکم سنگسار سکینه آشتیانی واکنش های گسترده بین المللی را در پی داشت. وزیر امور خارجه بریتانیا حکم سنگسار سکینه محمدی را «قرون وسطایی» توصیف کرد و گفت اجرای آن باعث ایجاد «نفرت و انزجار» در جهان خواهد شد. سخنگوی وزارت خارجه آمریکا این حکم را بعنوان «مرگ همراه با شکنجه»، یک اقدام وحشیانه خواند و آن را محکوم کرد. پیش از این کشورهای نروژ و فرانسه نیز این حکم مقامات ایرانی درباره سکینه محمدی را محکوم کرده بودند. لولا داسیلوا رئیس جمهور برزیل نیز از ایران تقاضا کرد که اجازه دهد وی به برزیل پناهنده شود که ایران این درخواست را رد کرد. پس از این رئیس جمهور برزیل اعلام کرد که اعدام وی از نظر انسانی قابل قبول نیست.

برگرفته از : khodnevis.org

 

دهم اکتبر روز جهانی عليه اعدام

يکشنبه  ۱٨ مهر ۱٣٨۹ -  ۱۰ اکتبر ۲۰۱۰

دهم اکتبر برابر با هجدهم مهر روز جهانی عليه اعدام است. در این روز در سراسر جهان نیروهای دمکرات اعتراصاتی را بر علیه مجازات اعدام سازمان می دهند. کارگران، زحمتکشان و مردم آزادیخواه آذربایجان خود را متحد و همسنگر تمام انسانهایی می دانند که برای لغو حکم اعدام مبارزه می کنند.

تاکنون رژیمهای حاکم و اشغالگران آذربایجان جنوبی دهها هزار آذربایجانی را با اتهامات سیاسی و غیر سیاسی با طنابهای دار و یا در میدانهای تیر اعدام کرده اند.  حاکمان جنایتکار اسلامی با این نوع اعدامها خشونتی سازمانیافته را رواج داده  و رعب و وحشت را در آذربایجان گسترش داده اند. رژیمهای ایران برای حفظ حاکمیت و بقا خود، به حکم اعدام رسمیت و قانونیت بخشیده و با نهادینه کردن  اعدام به سرکوب مردم اقدام نموده اند.

 در آذربایجان کمتر خانواده ای را می توان یافت که بخاطر اعدام نزدیکترین عزیزان خود اشک نریخته و از فشارهای روحی و روانی  ضربه نخورده باشند.

علیرغم ممنوعیت و یا توقف حکم اعدام حتی توسط  دولتهای جنایتکار در بیش از نیمی از کشورهای جهان، دولت اسلامی ایران همچنان هر روز انسانها را بدون داشتن هیچ حقی از قبیل داشتن وکیل مدافع و غیره تحت اتهاماتی چون ضد انقلاب، محارب با خدا، ارتداد، مفسد فی العرض، فساد، زنا، روابط نامشروع، قاچاق مواد مخدر، جاسوس بیکانه، اقدام علیه امنیت ملی کشور، پان ترکیست، تجزیه طلب و غیره بعد از شکنجه یا تعزیر و اقرار گرفتن اعدام می کند. اکنون شنیدن اخبار تیرباران، سنگسار زنان، دار زدن زنان، مردان و کودکان به دلایل مختلف به موضوعی عادی و روزمره تبدیل شده است.

 

اعدام  بدترین نوع قتل، جنایت عمدی، قانونی و برنامه ریزی شده توسط دولتها می باشد. اعدام به هر دلیل و بهر شکلی باشد بدون هیچ قید وشرطی باید لغو شود چونکه مجازات اعدام بمعنای دشمنی، خشنونت قانونی، دولتی و سازمانیافته علیه بشریت می باشد.

 اکنون لغو مجازات اعدام یکی از خواسته ها و مطالبات دمکراتیک کارگران و زحمتکشان آذربایجان و جنبش ملی، دمکراتیک و استقلال طلبانه آذربایجان جنوبی می باشد.  

ما بعنوان بخشی از چپ و سوسیالیست آذربایجان جنوبی، دهم اکتبر روز جهانی علیه اعدام را گرامی داشته و از هر گونه اعتراضی علیه احکام اعدام حمایت می کنیم.

سول گوناز

 

چهار نفر در زنجان اعدام شدند

 

يکشنبه  ۱٨ مهر ۱٣٨۹ -  ۱۰ اکتبر ۲۰۱۰

دادستانی استان زنجان اعلام کرده که چهار قاچاقچی مواد مخدر در زنجان اعدام شده اند.

بنابر گزارش خبرگزاری های داخلی ایران، اعدام این چهار نفر که سه مرد و یک زن بودند در روز یکشنبه هجدهم مهر (10 اکتبر) در زندان مرکزی زنجان واقع در اسلام آباد انجام شده است. محمدرضا حمیدی رئیس دفتر دادستان زنجان به خبرگزاری فارس گفته که این افراد "به جرم خرید و فروش و قاچاق مواد مخدر از نوع هروئین دستگیر شده و با طی مراحل قانونی امروز به مجازات رسیدند."



ایران یکی از کشورهایی است که بالاترین آمار اعدام در جهان را دارد.

در گزارش سازمان عفو بین الملل، تعداد اعدام های صورت گرفته در ایران در طول سال ۲۰۰۹ میلادی، بیش از سیصد و هشتاد و هشت مورد اعلام شده که پس از چین، با جمعیت بیش از یک میلیارد و سیصد میلیون نفر، ایران رتبه دوم را به خود اختصاص داده بود.

در سال گذشته، بروندی و توگو، در آفریقا و مغولستان در آسیا به کشورهایی پیوستند که مجازات مرگ را ملغی کردند و به این ترتیب، تاکنون مجازات اعدام از قوانین کیفری نود و پنج کشور جهان به طور کامل خارج شده در حالیکه بسیاری دیگر از کشورها هم بدون تغییر در قوانین، صدور و اجرای این نوع مجازات را عملا متوقف کرده اند.

در میان کشورهای آفریقایی، تنها دو کشور بوتسوانا و سودان همچنان مجازات اعدام را در قوانین خود حفظ کرده اند و در قاره آمریکا نیز، به جز ایالات متحده، حکم اعدام در هیچ کشور دیگری به اجرا در نمی آید.

در آسیا هم، افغانستان، اندونزی و پاکستان سال ۲۰۰۹ را بدون مجازات اعدام سپری کردند.

بی بی سی