اخبار سايت اؤيرنجي :

www.oyrenci.com

 

اخبار نگران کننده از بازداشت شدگان؛ بی خبری مطلق از وضعیت زهرا فرج زاده

 

سه شنبه 1 تیر 1389 – 22 ژوئن 2010

در حالی که چهار روز از بازداشت زهرا فرج زاده می گذرد هنوز هیچگونه خبری از وضعیت ایشان به دست نیامده است. تماسهای تلفنی یوروش مهرعلی بیگلو، همسر وی نیز مدتی است قطع گردیده است.

اخبار رسیده از بازداشت شدگان حاکی از فشارهای جسمی و روحی وارده بر آنها و تشدید مشکلات جسمی بوده است.

پسر اکبر آزاد در تماس تلفنی که با پدر خود در زندان داشته، از وخیم بودن وضعیت این فعال مدنی آذربایجان خبر داد. وی نسبت به شرایط نامساعد پدرش در زندان به شدت اظهار نگرانی کرده است. ایشان از ناراحتی معده ی خود خبر داده اند.

در عین حال بهبود قلیزاده در تماسی تلفنی با خواهر خویش در تبریز، از عدم امکان تماس با خانواده ی خود در شهر قوشاچای خبر داده است.

نیروهای امنیتی از دادن تماس تلفنی به مهندس شهرام رادمهر امتناع نموده و به نامعلوم بودن زمان تماس آتی وی اشاره نموده اند.

همچنین مادر پینار فرج زاده ضمن بیان ممانعت نیروهای امنیتی با تقاضای ملاقات با ایشان از تماس تلفنی وی خبر داده است.

مهندس محمود فضلی هم در تماسی کوتاه با همسر خود از وضعیت نه چندان مساعد خود در بازداشت گاه خبر داده اند.

 

مهندس علیرضا صرافی، فعال مدنی آذربایجان به دادگاه انقلاب احضار شد

 

 

 

سه شنبه 1 تیر 1389 – 22 ژوئن 2010

 

اویرنجی: مهندس علیرضا صرافی، فعال مدنی آذربایجان روز سه شنبه 1 تیر 1389 به دادگاه انقلاب اسلامی احضار شده است. این احضار در حالی صورت می گیرد  که فشار بر فعالین آذربایجان افزایش یافته و با هرگونه صدای حق طلبی به شدت برخورد می شود.

 

علیرضا صرافی؛ نویسنده، صاحب امتیاز و مدیر مسئول ماهنامه اجتماعی٬ سیاسی٬ اقتصادی و فرهنگی دیلماج که تا تاریخ توقیف آن در مهرماه ۱۳۸۶ به دو زبان ترکی و فارسی منتشر می شد، از اعضای هئیت تحریریه مجله دوزبانه فارسی و تورکی وارلیق، مدرس فولکلور آذربایجان در دانشگاه های تهران، برگزار کننده سمینارهای زبان مادری در تبریز و از مؤسسین شورای ملی صلح است. انتشار نشریات دانشجویی و خاطرات آن دوران بنام «جنبش دانشجوئی آذربایجان در دهه پنجاه»، وی را در زمره مدافعان حقوق ملت آذربایجان قرار داده است.

 

این نویسنده و روزنامه نگار آذربایجان پیشتر در  20 شهریور 1378 در تهران بازداشت شده بود. وی که از زمان دستگيري، در زندان انفرادي بخش ۲۰۹ زندان اوين نگهداري ميشد به وکيل دسترسي نداشت و تا مدت مدیدی اجازه نیافت تا با اعضاء خانواده خود ملاقات نمايد. وی همچنین در معرض شکنجه و بد رفتاري از جمله شامل کتک و فشار هاي رواني بود. عليرضا صرافي در زماني که در بازداشت بود به منظور اعتراض به نحوه رفتار با وي و همچنين به خاطر اينکه مقامات تهديد کرده بودند که همسر وي را نيز دستگير می کنند، دست به اعتصاب غذا زده بود.

 

 

وضعیت وخیم و نگران کننده ی کننده ی اکبر آزاد در زندان

 

 

سه شنبه 1 تیر 1389 – 22 ژوئن 2010

 

اویرنجی: همزمان با افزایش بازداشت فعالین مدنی و سیاسی آذربایجان، تهدید، آزار و بازداشت خانواده ی این فعالین، گزارش ها حاکی از آن است که وضعیت آنان در زندان نیز نگران کننده می باشد. پسر اکبر آزاد در تماس تلفنی که با پدر خود در زندان داشته، از وخیم بودن وضعیت این فعال مدنی آذربایجان خبر داد. وی نسبت به شرایط نامساعد پدرش در زندان به شدت اظهار نگرانی کرده است.

 

  ماموران امنیتی ظهر روز سه شنبه ۴ خرداد ۸۹ با مراجعه به منزل وی در محله کیانشهر تهران این فعال مدنی را بازداشت و اقدام به تفتیش منزل و تهدید خانواده وی نمودند و کامپیوتر، کتابها و سایر وسایل شخصی وی را با خود بردند.

 

اكبر آزاد در سال 1383 در محل قلعه بابك دستگير و دادگاه انقلاب كليبر وی را به 1 سال حبس تعزيري محكوم کرد که بعدا به 4 ماه كاهش يافت، این حکم در آبان 1385 به اجرا در آمد. اکبر آزاد پیش از این نیز چندین بار در سالهای85،87 نیز دستگیر و بیش از 100 روز را در انفرادی زندانهای اهر، تبریز و اوین در بازداشت به سر برده است.


وی از موسسین گروه چیچک لر قورولوشو، عضو هیئت موسس اتحادیه نهادهای مدنی آزربایجان، عضو هیئت موسس کانون زبان و فرهنگ(دیل و مدنیت اوجاغی) و از نویسندگان نشریه وارلیق می باشد که نوشته ها و مقالات بسیاری در زمینه فرهنگ، زبان، تاریخ و ادبیات فولکور آزربایجان دارد.

سازمان عفو بین الملل و سازمان گزارشگران بدون مرز در سالهای گذشته با صدور اطلاعیه هایی بازداشت و فشار بر این روزنامه نگار و نویسنده را محکوم و خواهان آزادی وی شده بودند.

 

قطع کامل ارتباط تلفنی زندانیان بند 350 با خانواده هایشان

 

 

سه شنبه 1 تیر 1389 – 22 ژوئن 2010

 

فشارهای طاقت فرسا و ایجاد محدودیت ها علیه زندانیان سیاسی بند 350 زندان اوین تشدید شده است تا جایی که ارتباط تلفنی زندانیان سیاسی این بند با خانواده هایشان از شب گذشته به طور کامل قطع شده است.

ساخت و ساز و بنایی نیز همچنان در بند 350 ادامه دارد و زندانیان جای مناسب برای خواب و استراحت ندارند.فضای بند نیز همچنان گرم است و هنوز وسایل خنک کننده و مناسب برای این بند نصب نشده است.
گاز این بند نیز همچون اندرزگاه هفت چند روزی است که قطع شده و زندانیان مجبور به استحمام با آب سرد هستند.

این در حالی است که دادستان تهران دیروز با اعزام نماینده ای به بند
۳۵۰ دستور رسیدگی به مشکلات زندانیان این بند و بهبود وضع آنان را داده است و زندانیان این بند امیدوارند که دستور دادستان برای رفع مشکلات پیگیری شود.

 

هم اکنون در اين بندعلی بيکس و سعيد متين پور نیز زندانی هستند. متین پور از فعالین حرکت ملی آذربایجان است که به 8 سال زندان محکوم شده است.علی بیکس دیگر فعال حرکت ملی ایست که بعد از نامه شدید الحن خود به محمد خاتمی در رابطه توهین وی به ملت آذربایجان به 7 سال زندان محکوم شده است.

 

 

 

 

از سايت بيزيم تبريز نيوز

ممنوعیت پخش برنامه های کودکان، نوجوانان و جوانان به زبان ترکی

21/04/2010 21:03:00

 

مدیر کل صدا و سیمای استان زنجان طی مصاحبه‌ای مطبوعاتی از ممنوعیت پخش برنامه‌های کودکان، نوجوانان و جوانان به ترکی خبر داد

علیرغم اینکه برنامه‌های ترکی صدا و سیمای مرکز زنجان بیشترین مخاطب را دارد، ولی این مرکز مجوز پخش حداکثر نیمی از برنامه‌ها را به زبان ترکی دارد

مدیر کل صدا و سیمای استان زنجان طی مصاحبه‌ای مطبوعاتی از ممنوعیت پخش برنامه‌های کودکان، نوجوانان و جوانان به ترکی خبر داد و افزود: برای پخش این برنامه‌ها به زبان بومی مجوز قانونی نداریم و باید تهران مجوز پخش ترکی این برنامه‌ها را دهد تا بتوانیم این کار را انجام دهیم

به گزارش "بی‌ تی‌ ان" علی اکبر رزمجو که با خبرنگاران گفتگو می کرد؛ مسائل‌ فرهنگی را بسیار مهم توصیف کرد و پرداختن به فرهنگ بومی را از مهم‌ترین اهداف مراکز استانی عنوان کرد و گفت: حدود ۴۵ درصد برنامه‌های صدا و سیما ترکی است که تلاش داریم این میزان را تا ۶۰ درصد ارتقا دهیم هرچند که بخشنامه تهران است که نصف برنامه‌ها حتما باید فارسی باشد

وی در ادامه از برنامه‌های ترکی مرکز زنجان سخن گفت و یادآور شد: در مورد ادبیات شفاهی و فرهنگ بومی در برنامه‌ای با عنوان "ائل سؤزو و ائل ادبیاتی" در رادیو و برنامه روستا در تلویزیون و رادیو به ترکی کار می شود و البته در سریال‌های تولیدی سعی می شود که اکثرا به ترکی کار شود به جز "شهر بیدار"، سریالهای "گلین قاینانا" و "سئوین" ترکی بود که با استقبال بسیار زیادی از سوی مخاطبان مواجه گشت طوری که "سئوین" شصت و چهار درصد  بیننده داشت

رزمجو در پاسخ به این سوال که با وجود این همه استقبال از برنامه‌های ترکی، چرا این کارها ادامه نمی یابد و انتظارات مردم که دوست دارند تنها شبکه چند ساعته استانی به زبان و فرهنگ خودشان برنامه پخش کند، اظهار داشت: استقبال از یک برنامه ترکی حمل بر این نیست که همه برنامه‌ها ترکی باشد، چون اقبال مردم در همان حد است و یک آستانه و ظرفیت خاص دارد که اگر بیشتر از آن ظرفیت و یا کمتر از آن باشد، ناراحت می شوند

مدیر کل صدا و سیمای استان همچنین در پاسخ به این که چرا از کل سه نوبت خبر شبکه اشراق دو نوبت آن فارسی است، تصریح کرد: بسیاری از افراد هستند که دوست دارند اخبار را به زبان فارسی گوش دهند؛ ولی ما خبر ساعت ۲۳ را به ترکی داریم و در خود خبر ترکی هم به دلیل غیربومی بودن مسئولان مصاحبه و گزارش آنها ناچاراً باید به زبان فارسی باشد و البته گاهی هم برخی بومی‌ها به دلیل عدم تسلط به ترکی دوست دارند که فارسی صحبت کنند

مدیر کل صدا و سیمای زنجان در پاسخ به انتقاد از زبان و لهجه‌ها در شبکه اشراق و عدم پیروی آن از زبان معیار و ادبی و لفظ قلم ترکی خاطر نشان کرد: چون شبکه اشراق برنامه ترکی زیادی نداشته و تنوع لهجه‌ها در استان بسیار زیاد است، این امر تا حدی طبیعی است. البته ما به دلیل تنوع گسترده لهجه‌ها در استان بنا را بر زبان معیار گذاشته ایم و زبان معیار، زبانی است که مردم در خانه خود بدان تکلم می کنند. در اوایل آغاز به کارم در زنجان همه از زبان صدا و سیما می نالیدند و می گفتند که این زبان و لهجه زنجانی نیست که ما تلاش کردیم این کار درست شود

رزمجو در مورد اثرسنجی برنامه‌های صدا و سیما ابراز داشت: در خبر ترکی ساعت ۲۳، هشتاد و نیم درصد مخاطب و در بخش‌های مختلف تلویزیونی ۷۴ درصد مخاطب و در رادیو ۳۷ درصد شنونده داریم که در مقایسه با سال قبل روند تصاعدی دارد

مدیر کل صدا و سیمای استان به نقش و وظیفه مهم این سازمان در توسعه صنعت گردشگری استان به ویژه در شهرستان خدابنده (غار کتله خور، بقعه قیدار نبی، شهرهای تاریخی سجاس و سهرورد) اشاره کرد و در خصوص پیگیری قول‌های مسئولین در شهرستان‌ها تاکید کرد: هم در رادیو و هم در تلویزیون تمام مسائل شهرستان‌ها را پیگیری می کنیم و پروژه‌های مصوب را بررسی کرده و یادآور می شویم و در این مورد هیچ گونه خط قرمزی نداریم و با تمام ذوق پیش می رویم

 

 

 

http://www.tahieh.net

نامه هشداردهنده شیرین عبادی به کمیسرعالی حقوق بشر درباره بازداشت های خودسرانه مدافعان حقوق بشر

با توجه به محدودیت هایی که دولت ایران برای اعضای کانون مدافعان حقوق بشر و سایر فعالین حقوق بشر در ایران فراهم کرده است خانم عبادی ضمن نامه ای خطاب به کمیسر عالی‌ حقوق بشر و ارسال رونوشت آن به گزارش گران ویژه حمایت از مدافعان حقوق بشر و بازداشت‌های خود سرانه نسبت به امنیت جانی و حرفه ای مدافعان حقوق بشر به ویژه خانم نرگس محمدی و آقای عبدالرضا تاجیک که اخیرا دستگیر شده اند هشدار داده و نسبت به گسترش بحران در ایران اعلام خطر کرده است.

متن نامه چنین است

خانم پیلای

کمیسر عالی‌حقوق بشر سازمان ملل متحد

پیرو مذاکرات قبلی‌به استحضار می‌رساند:

خانم نرگس محمدی نائب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر در تاریخ بیستم خرداد ماه ۱۳۸۹ ساعت ۱۲ بعد از نیمه شب در مقابل چشمان اشک بار پسر و دختر دو قلوی سه ساله ‌اش بازداشت شد. طرفه آن که مأمورین امنیتی طی‌نامه ای که ارائه نمودند، حق داشتند به منزل خانم محمدی وارد شده، آنجا را تفتیش کرده و در صورت لزوم وی را بازداشت کنند. چنین شیوه و روشی‌بر خلاف ضوابط مندرج در قانون آ ئین دادرسی کیفری و نشان از عدم استقلال قوه قضائیه است زیرا صدور حکم بازداشت بایستی‌توسط مقام قضائی صورت گیرد و مأمورین امنیتی حق ندارند راسا و به تشخیص خود مبادرت به بازداشت افراد نمایند. ضمنا خانم نرگس محمدی به علت ناراحتی‌ریوی احتیاج به درمان پزشکی‌دارند و ادامه بازداشت و محرومیت وی از معالجات ، نامبرده را با مخاطرات جدی مواجه می‌‌سازد.

هم چنین آقای عبدالرضا تاجیک همکار مطبوعاتی کانون مدافعان حقوق بشر در تاریخ بیست و یکم خرداد ماه ۱۳۸۹ هنگام خروج از محل کار خود در خیابان دستگیر شدند. نامبرده در مدت یک سال برای سومین مرتبه بازداشت شده است.

هر دو نفر قبلا توسط مأمورین امنیتی تهدید شده بودند که در صورت ادامه فعالیت حقوق بشری و همکاری با کانون مدافعان حقوق بشر دستگیر خواهند شد.

لذا با اعلام مراتب فوق، یک بار دیگر توجه آ ن مقام محترم را به تضیقاتی که دولت جمهوری اسلامی ایران برای مدافعان حقوق بشر ایجاد نموده جلب مینمایم و یاد آور می‌‌شوم که نه تنها افراد فوق الذکر بلکه تعدادی از فعالین حقوق بشر از جمله محمد صدیق کبود وند، عمادالدین باقی‌، محمد اولیائی فر وبسیاری دیگر نیز صرفاً به علت فعالیت برای حقوق بشر در بازداشت به سر میبرند.

ادامه چنین شرایطی منجر به گسترش نقض حقوق بشر شده و به التهاب موجود در جامعه دامن زده و باعث گسترش بحران‌های اجتماعی خواهد شد.

شیرین عبادی

 

مدافع حقوق بشر و برنده جایزه صلح نوبل ۲۰۰۳

۲۹ خرداد ماه ۱۳۸۹

رونوشت: گزارش گر محترم بازداشت‌های خود سرانه سازمان ملل متحد

گزارش گر محترم حمایت از مدافعان حقوق بشر سازمان ملل متحد