واکنش جهانی علیه فجایع خونین تورکستان شرقی



 

میللی حرکت چهار شنبه ۱۷ تیر ۱۳۸۸: تی آر تی: واکنش های دیپلماتیک جهانی در قبال حملات انجام شده علیه اویغورها در منطقه تورکستان شرقی ادامه دارد.

هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا از درگیری های قومی در منطقه خود مختار سینجان، ابراز نگرانی نمود.

کلینتون در یک مصاحبه مطبوعاتی، با اشاره به اینکه آمریکا در حال بررسی وضعیت موجود می باشد، اظهار داشت که مهمترین مسئله، پایان دادن به خشونت است.

هیلاری کلینتون همچنین طرفهای درگیر را به آرامش فرا خواند.

مرکل صدراعظم آلمان نیز در یک کنفرانس خبری مشترک با کوین رود نخست وزیر استرالیا، حمایت خود از یک راه حل صلح آمیز در منطقه سینجان را اعلام نمود.

رود نخست وزیر استرالیا نیز ضمن دعوت طرفهای درگیر به آرامش، با لحنی شجاعانه تر اظهار داشت که مسئله نقض حقوق بشر در چین، یک واقعیت است.

این در حالیست که روسیه، حوادث رخ داده در منطقه خود مختار تورکستان شرقی را مسئله داخلی چین تلقی نمود.

در برخی کشورها به ویژه در ترکیه نیز تظاهرات اعتراض آمیزی علیه چین ترتیب یافت.

اویغورها با تجمع در مقابل سفارت چین در انکارا و همچنین واشنگتن پایتخت آمریکا، از رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه خواستند تا نسبت به عملکرد دولت چین واکنش نشان دهد.

در تظاهرات اعتراض آمیز در شهر مونیخ آلمان نیز میان پلیس و تظاهرکنندگان برخوردهایی بوجود آمد.

در تظاهرات هلند نیز، شیشه سفارت چین در شهر لاهه شکسته شد.

در این تظاهرات با مداخله پلیس و بازداشت 143 تن و نیز زخمی شدن 2 نفر خاتمه یافت.

 

Uighur residents protest against paramilitary police on the ...

Uighur residents protest in Urumqi, China, Tuesday, July 7, ...

 

میللی حرکت سه شنبه ۱۶ تیر ۱۳۸۸:

اکنون عکسهای غرور آفرینی از مبارزات زنان و مادران و دختران جسور تورک اویغور در برابر گارد بی رحم چین کمونیست، تقدیم حضور خوانندگان میللی حرکت می شود.
در عکسها مادرانی را خواهد دید که کودکان شیرخواره خود را در بغل گرفته و به مصاف گارد وحشی چین کمونیست رفته اند.
متاسفانه به رغم تلاش زیاد نتوانستیم نام شهر اویغورنشینی را که این حماسه در آن رخ داده قطعی کنیم. اما اخبار رسیده از برخی منابع اویغور این عکسها را متعلق به شهر کاشغر دانسته اند.

دقت...دقت...طی 24 ساعت گذشته صدها تورک دیگر مظلوم اویغور، در قلب توران، به دست مهاجرین چینی قتل عام شدند...جهان ساکت است و ایران به دفاع از جنایت چینی ها برخاسته است



 

میللی حرکت چهار شنبه ۱۷ تیر ۱۳۸۸:

براساس اخبار رسیده از منابع اویغور، طی 24 ساعت گذشته به دنبال مسلح شدن چینی های مهاجر در شهرهای مختلف تورکستان شرقی که قلب مجورح سرزمین توران است، هزاران اویغور اعم از زن و مرد و خرد و کلان، مظلومانه و در نهایت قساوت مورد حمله و در واقع نسل کشی نژاد هان قرار گرفته اند.

اخبار وحشتناکی از شهرهای اویغورستان منتشر شده است.

برخی از این اخبار که حاوی تصاویر گویایی از جنایات چینی ها علیه ملت توران است به اندازه ای هولناک می باشد که جریان خون را در رگهای هر انسان آزاده ای منجمد می کند. 

موارد ذیل از جمله جنایتهایی است که توسط شاهدان عینی نقل شده است: شلیک مستقیم تیر به شقیقه انسانهای تورک توسط چینی ها،  قتل عام تورکان مسلمان اویغور با استفاده از روشهای ددمنشانه ای چون کوبیدن سنگ بر سر، بریدن دست و پا، کور کردن چشم، له کردن انسانهای زنده در زیر چرخهای وسایط نقلیه، شقه کردن انسانهای زنده در اثر بستن به اتومبیلها، کشاندن ممتد اویغورها بصورتی زنده بر روی زمین، بریدن سر توسط قمه و چاقو، تجاوز به عنف به دختران و زنان اویغور در ملا عام، بریدن گلوی اویغورها، به آتش کشیدن خانه های تورکان اویغور همراه با بستن درهای خانه...

در این میان نگاهی داریم به روزنامه های ترکیه:

روزنامه گونش می نویسد تورکستانمان در حال سوختن است و انسانهای تورک و اویغور به مثابه برگهای درختان در پاییز در حال فرو افتادن برزمینند.

روزنامه استار می نویسد: "اویغورها علیرغم قتل عام از سوی چینی ها، در مقابل آنان مقاومت می کنند و این قتل عام موجب واکنش تمامی جهان شده است. روزنامه استار که در صفحات امروز خود به تفاسیر مخالف موضع چین در مطبوعات خارجی نیز جای داده است، می نویسد: حوادث اخیر با واکنش  جهان مواجه می باشد."

روزنامه زمان، این خبر را با تیتر "ادامه تنش ها در تورکستان شرقی و نگرانی آنکارا" به اطلاع خوانندگان رسانده و می نویسد: به دنبال کشته شدن حداقل 150 تن از اویغورها براساس اما رسمی چین، حوادث در منطقه اوج گرفته و علیرغم مقرارت منع عبور و مرور، در اورومچی، پایتخت منطقه خودمختار تورکستان شرقی و کاشغر، تظاهرات اعتراض آمیز همچنان ادامه دارد. همین روزنامه در ادامه خبر به سخنان احمد داوود اوغلو، وزیر امور خارجه کشورمان مبنی بر اینکه تحولات واقع در منطقه تورکستان شرقی، در ترکیه نیز با حزن و اندوه تعقیب می شود و مسببین این حوادث بایستی تثبیت و شناسایی شوند، جای  داده است.

روزنامه یئنی شفق که یکی از صفحات شماره امروز خود را به اخبار و عکس های کشته شدگان حوادث خشونت بار در تورکستان شرقی اختصاص داده است، می نویسد: 156 اویغور فقط به دلیل اصابت گلوله به ناحیه سر کشته شده اند!

روزنامه ملیت، در خبری تحت عنوان "شهروندان چینی در شکار اویغورها" می نویسد: در اورومچی که چینی ها با چماق و چوبدستی های یک شکل، در خیابان ها می گردند، یک زن اویغور خود را جلوی خودروی پلیس انداخت. این تابلو یادآور مقاومت یک دانشجو درمقابل تانک ها در میدان تیانانمن چین در سال 1989 می باشد.

روزنامه وطن نیز همین خبر را با تیتر "خیابان های تورکستان مملو از جسد است" به اطلاع خوانندگان خود می رساند. این روزنامه می نویسد: علیرغم سانسورها، عکس هایی که از آژانس ها به دستمان می رسد، وحشت در چین را به خوبی علنی می سازد. در مناطق زندگی اویغورها در چین، جویبار خون جاری شده و هر طرف پر از جسد است.

اما در مقابل خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ایران- ایرنا- به رغم  ابعاد وحشتناک فاجعه و قساوت حیوانی در حال جریان علیه ملت مسلمان و تورک اویغورستان در دفاع از جنایتکاران چینی که متحد استراتژیک حکومت فاشیست تهران محسوب می شود اینگونه نوشته است:

به گزارش ايرنا، حوادث خونين منطقه خودمختار اويغورنشين سين کيانگ چين بازتاب بسيار گسترده اي در ترکيه دارد و تظاهراتي در شهرهاي بزرگ اين کشور عليه آنچه که ظلم عليه ترکهاي مسلمان ايغور از سوي دولت چين قلمداد شده، صورت مي گيرد.
وزارت امورخارجه ترکيه نيز هم صدا با افکار عمومي اين کشور ، بيانيه اي در محکوميت رويدادهاي اخير در سين کيانگ صادر کرد و خواستار "تجلي عدالت" شد.
در اين بيانيه وزارت خارجه ترکيه ضمن ابراز همدردي با خانواده هاي قربانيان خواستار اتخاذ تدابير لازم براي جلوگيري از تکرار اين گونه وقايع شده است.
در اين ميان " دولت باغچه لي" رهبر حزب حرکت ملي ترکيه نيز گفت : "درگيري بايد در اسرع وقت متوقف شود.
وي خواستار اقدام فوري چين و نهادهاي بين المللي براي توقف خشونتها شد.
" نومان کورتولموش" رهبر حزب سعادت ترکيه هم از دولت آنکارا خواست تا در شکل گيري يک حرکت واکنشي جهاني به آنچه که اقدامات ظالمانه دولت چين عليه مسلمانان ايغور قلمداد کرد، پيشقدم باشد.
رهبر حزب سعادت ترکيه از اين حادثه به عنوان يک قتل عام نام برد و تاکيد کرد: در چارچوب حفظ تماميت ارضي چين، بايد شرايط حفظ حقوق و آزاديهاي اساسي هم نژادانمان تامين گردد.
" يالچين توپچو" رهبر حزب "اتحاد بزرگ" ترکيه هم از آزادگان و روشنفکران دنيا خواست وارد عمل شوند.
وي همچنين وقوع اين حوادث را بعد از گذشت فقط چند روز از ديدار "عبدالله گل" رئيس جمهوري ترکيه از آن منطقه قابل تامل ارزيابي کرد.
اکثريت جمعيت منطقه خودمختار سين کيانگ را ترکهاي مسلمان اويغور تشکيل مي دهند.
طرفداران تفکر پان ترکيسم در ترکيه مدعي هستند دولت چين در سالهاي گذشته درصد زيادي از چيني هاي نژاد " هان " را به آن منطقه کوچانده و ترکيب جمعيتي سين کيانگ را تغيير داده است.
کشته شدن دو کارگر اويغور در روزهاي گذشته باعث بروز تنش در بين اويغورها و چيني ها شد که در نتيجه آن طبق اعلام دولت چين 140 نفر کشته و 828 نفر نيز زخمي شده اند.
روز گذشته چندين تظاهرات در شهرهاي ترکيه برگزار شد.
تظاهرات استانبول و آنکارا در مقابل سرکنسولگري و سفارت چين صورت گرفت و در آن از سياستهاي پکن در قبال ترکهاي مسلمان ايغور به شدت انتقاد گرديد.