3تير:

زهرا رهنورد: همچنان در صحنه حاضر هستم

بی بی سی  : زهرا رهنورد بر ادامه اعتراض به نتایج اعلام شده انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری ادامه می دهد.
روز چهارشنبه، 24 ژوئن (3 تیر)، زهرا رهنورد، همسر میرحسین موسوی نامزد معترض انتخابات ریاست جمهوری، شایعه دستگیری خود را تکذیب کرد و گفت که به وظایف علمی در دانشگاه و فعالیت برای احقاق حقوق مردم ادامه می دهد.
خانم رهنورد که در جریان مبارزات انتخاباتی میر حسین موسوی در کنار همسرش فعالیت داشت، در مصاحبه با سایت قلم نیوز، متعلق به آقای موسوی، گفته است که "در کنار مردم، ملتزم به قانون و در عین حال معترض هستم."
وی ضمن ابراز تاسف از بازداشت عده زیادی از مردم و شخصیت های سیاسی ایران، خواستار آزادی فوری آنان شده است.
زهرا رهنورد گفته است که تا کنون با ممانعتی در زمینه ادامه کار در دانشگاه مواجه نشده است.
همسر میر حسین موسوی کاربرد خشونت، رفتارهای قانون شکنانه، محدود کردن حقوق مردم، و رفتارهایی را که باعث رو در رویی حکومت با مردم و طرفداران کاندیداها و یا مردم با مردم شود را غیرقابل قبول خوانده است.
خانم رهنورد در اشاره به شرایطی که در روزهای اخیر در شهرهای ایران برقرار شده گفته است "نباید طوری رفتار شود که گویی در خیابان ها حکومت نظامی حاکم شده است."
زهرا رهنورد افزوده است که حاضر نیست قطره خونی از هیچیک از شهروندان جاری شود و از خشونت و اغتشاش که، به گفته وی کام ملت را تلخ کرده و مصیبت و ناخرسندی خانواده ها را در پی آورده، ابراز تاسف کرده است.
خانم رهنورد گفته است "دغدغه ملی و عواطف میهنی و تعهدی که به سرنوشت ملت و آینده کشور و خونبهای شهیدان دارم ایجاب می کند که همچنان مصمم و هدفمند در صحنه حاضر باشم و ضمن اعتراض به نتیجه انتخابات، در کنار مردم و از طرق قانونی و روش های مسالمت آمیز مدنی، برای استیفای حقوق مردم انجام وظیفه کنم."
زهرا رهنورد یادآور شده است که براساس اصل 27 قانون اساسی، مردم از حق اجتماع و گردهمایی اعتراض آمیز برخوردار هستند و گفته است که برگزاری چنین اجتماعاتی نیازمند کسب مجوز نیست.
وی از "حاکمیت" خواسته است که "به حق اعتراض مردم احترام بگذارد، مجاری اعتراض را به رسمیت بشناسد و از حقوق مردم در این زمینه صیانت کند و از هرگونه اعمال خشونت آمیز خودداری ورزد."

 

زمان و مسير راهپيمائی امروز توسط کروبی اعلام شد

کروبی در فيس بوک : تجمع اعتراضی صلح آميز در راستای محکوميت تقلب در انتخابات، زندانی کردن معترضين و فعالين سياسی و کشتارِ بی رحمانه مردم: فردا (امروز)، چهارشنبه، ساعت 16:30، مقابل ساختمان مجلس در بهارستان (تجمع اصلی) و در پنج ميدان شهر تهران: ميدان ونک، ميدان تجريش، ميدان صادقيه، ميدان رسالت و جمهوری. حضوری آرام داشته باشيد، وحدت خود را حفظ کرده و از درگيری و شعارهای تحريک آميز اجتناب نماييد.

 

درگيری شديد در بهارستان و حمله ماموران به مردم, پرتاب گاز اشک آور, شايعه تيراندازی و...

روشنگری: خبرهايی که لحظه به لحظه از تهران می رسد از حمله وحشيانه ماموران انتظامی و بسيجی به مردم در ميدان بهارستان حکايت دارد. بر اساس اين خبرها جمعيت را به سمت جنوب ميدان بهارستان فرستاده اند و برای جلوگيری از ازدحام مردم مترو را بسته اند. گاز اشک آور پرتاب می شود و به مردم در پياده روها هم حمله می کنند.
خبری تاييد نشده حاکی از تيراندازی در ميدان و قتل يک دختر است.

 

شکل گیری اعتراضات مردم تهران در میدان بهارستان


فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران : بنابه گزارشات رسیده، مردم تهران از ساعاتی  پیش بصورت دسته های چند نفره به طرف میدان بهارستان در حال حرکت هستند.
مردم تهران از ساعاتی پیش به سوی میدان بهارستان در حال  حرکت هستند. آنها از مسیرهای مختلف خود را به میدان بهارستان می رسانند. تعداد زیادی از مردم به یاد زنده یاد ندا آقا سلطانی بازوبند مشکی زده اند و تعداد هم عکسهای او را با خود حمل می کنند وتعدادی دیگر علاوه بر داشتن عکس و بازوبند مشکی شمعهایی  با خود حمل می کنند. مردم بصورت دسته های چندین نفره درخیابان امیر حضور،سپه سالار ، میدان بهارستان و خیابانی که به سمت پل جوبی ختم می شود تجمع کردند و هر لحظه بر تعداد آنها افزوده می شود.
تعداد زیادی از نیروهای سرکوبگر یگان ویژه، سپاه پاسداران، بسیج و لباس شخصیها  اطراف مجلس مستقر شدند و راه های منتهی به میدان بهارستان را مسدود کردند.آنها تعداد زیادی ماشین حمل نیرو که نیروهایشان در آن مستقر هستند و ماشینهای که برای دستگیری معروف به قفس و انبوهی موتور سوار مستقر کرده اند.
لباس شخصیها و بسیجها  به سمت کسانی که عکسهای زنده یاد ندا آقا سطانی را حمل می کنند یورش می برند و از قرار دادن آن بر بالای دستهای جوانان اعتراض کننده جلوگیری می کنند.
نیروهای سرکوبگر از حوالی ظهر امروز متروی میدان بهارستان را بسته اند.و مردم تنها از وسایل عمومی که مسافت طولانی را باید پیاده طی کنند تردد می کنند..

استقرار 10 هزار بسيجی در مرکز تهران/وضعيت بشدت متشنج است

خبرهايی که از تهران می رسد از التهاب شديد فضا و احتمال درگيری های وسيع حکايت می کند. براساس خبری که دقايقی پيش دريافت شده است حدود 10 هزار بسيجی در مرکز تهران و از جمله و بويژه در بهارستان مستقر شده اند.
بالگردهای ارتش بر فضای بهارستان و خيابان ولی عصر چرخ می زنند. هزاران نفر از اعضای خانواده های بازداشت شده گان اخير در ميدان انقلاب تجمع کرده اند و ماموران امنيتی و انتظامی تجمع کنندگان را در محاصره گرفته اند و هر لحظه امکان وقوع درگيری وجود دارد.

 

سه تن از بازداشت شده گان جناح اصلاح طلب زير شکنجه در اوين برای اعتراف تلويزيونی/بازداشت 25 روزنامه نگار در شب گذشته

خبرهای جديد غير رسمی از تهران به نقل از منابع آگاه حاکی از آن است که تاجزاده،رمضانزاده وامين زاده دربند 209 زندان اوين تحت شکنجه شديدهستند تا ناگزير شوند که اقرار کنند که می خواسته اند با کمک مير حسين موسوی انقلاب مخملی سازمان دهند.

براساس يک حبر ديگر 25 روزنامه نگار شب گذشته از سوی نيروهای امنيتی بازداشت شده اند. بازداشت شده گان مورد تهديد قرار گرفته اند که به هيچ عنوان خبر يا مطلب يا گزارشی در باره اعتراضات مردم ننوشته و صرفا در حمايت از احمدی نژاد و دولتش بنويسند.

 

خداحافظی اجباری ملی‌پوشان از تیم ملی فوتبال ایران

دويچه وله  : استفاده ۷ فوتبالیست ملی پوش ایران از مچ بندهای "سبز" در دیدار ایران برابر کره‌ی جنوبی و ابراز همبستگی با معترضان به نتیجه رسمی انتخابات در ایران، بازتاب قابل توجهی را در عرصه بین‌المللی به دنبال داشت. در پی این رویداد، رسانه‌های وابسته به دولت در ایران از خداحافظی مهدی مهدوی کیا، وحید هاشمیان، علی کریمی، جواد نکونام، مسعود شجاعی، حسین کعبی و محمد نصرتی با تیم ملی سخن می‌گویند.
پس از دیدار با کره‌ی جنوبی در سئول، مهدی مهدوی کیا و وحید هاشمیان که عضو باشگاه‌های اینتراخت فرانکفورت و بوخوم آلمان هستند به همراه جواد نکونام و مسعود شجاعی که در تیم اوساسونای اسپانیا اشتغال دارند، بدون مراجعت به تهران، راهی آلمان و اسپانیا شدند.
 
علی کفاشیان، رئیس فدراسیون فوتبال ایران گفته است که مچ بندهای "سبز" این ۷ بازیکن نمایانگر گرایش سیاسی آنها است و این امر مورد پیگیری و مجازات از سوی فدراسیون جهانی فوتبال فیفا قرار خواهد گرفت.
از سوی دیگر منصور پورحیدری، سرپرست تیم ملی فوتبال ایران خاطرنشان ساخت که مچ بندهای "سبز"، تنها ربط به  نذر این بازیکنان به ابوالفضل بوده است.
فریدون شیبانی، تحلیل گر پیشکسوت ورزش ایران در گفت وگو با بخش فارسی دویچه وله از "انتقام جویی فدراسیون فوتبال ایران با عملکرد این ۷ ملی‌پوش" تعریف می‌کند. وی معتقد است که محرومیت این ملی پوشان "یک نوع محبوبیت" برای آنهاست.
فریدون شیبانی همچنین می‌گوید که صحبت "نذر ابولفضل" از سوی پیشکسوت فوتبال ایران منصور پورحیدری، به خوشنامی او ضربه سنگینی را وارد کرده است.

آن خس و خاشاک توئی- اكبر اعلمى

 سه‌شنبه  ۲ تير ۱٣٨٨ -  ۲٣ ژوئن ۲۰۰۹

آن خس و خاشاک توئی:
اینها اغتشاشگر نبودند بلکه آمده بودند تا از کرامت انسانی و ناموس خود پاسداری کنند
!


سال ها پیش در یکی از سخنرانی های خود که به مناسبت انتخابات در دانشگاه تبریز ایراد شد ،در اهمیت و جایگاه هر برگه رائی که مردم در صندوق های رای گیری می ریزند به آیه ای از قران استناد کرده و گفتم ،آدم ابوالبشر تنها به این دلیل از بهشت رانده شد که از فرمان الهی مبنی بر دوری از میوه ممنوعه سرباز زده و به خواست و اراده خود عمل نمود تا قدرت آزادی اراده و اختیار بشریت و تفاوت خود با سایر مخلوقات پروردگار را به نمایش بگذارد و بابت این نافرمانی و عصیان خود نیز هزینه سنگینی پرداخت.

آنگاه اینگونه نتیجه گرفتم که آزادی و کرامت انسانی به منزله ناموس بشری است که "آدم "برای پاسداری از آن قیمت طرد شدن از بهشت را پرداخته است و نظر به اینکه رای ما در هر یک از انتخابات تجلّی خواست و اراده و معرّف آزادی و کرامت ماست ،بنابراین لازم است از رای و کرامت انسانی خود نیز که به قیمت رانده شدن از بهشت برین تضمین شده است ،همچون ناموسمان مراقبت و پاسداری کنیم.

آری ،این سیل خروشان جمعیت اغتشاشگر نبودند بلکه همان مدافعان راستین و همیشگی این مرز و بوم اند که این بار آمده بودند تا ضمن دفاع از "ناموس" خود با فریاد رسایشان خطاب به آندسته از کسانی که دچار تفرعن ،توهم و خودبزرگ بینی شده و مردم را به هیچ می انگارند بگویند که؛

 آن خس و خاشاک توئی ،پست تر از خاک توئی

شور منم ،نور منم ،عاشق رنجور منم

زور توئی ،کور توئی ،هاله بی نور توئی

دلیر بی باک منم ،مالک این خاک منم

 

گاردین: پسر دوم خامنه‌ای، از عوامل اصلی سرکوب مردم

 


مجتبی خامنه‌ای (وسط)، پسر علی خامنه‌ای

 

راديو فردا : روزنامه بریتانیایی گاردین از قول دیپلمات‌ها و تحلیل‌گران می‌گوید مجتبی خامنه‌ای، پسر دوم رهبر جمهوری اسلامی، یکی از عوامل اصلی سرکوب مردم معترض به نتیجه انتخابات است.
به گزارش این روزنامه معتبر، مجتبی خامنه‌ای متحد اصلی محمود احمدی‌نژاد است که در انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری ایران توسط وزارت کشور دولت نهم به عنوان پیروز میدان معرفی شد، خبری که گسترده‌ترین اعتراضات مردم ایران از زمان انقلاب سال ۱۳۵۷ را به دنبال داشته و پس از ۹ روز هنوز فروکش نکرده است.
گاردین می‌گوید مجتبی خامنه‌ای در زمان انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۴ توانسته است نظر پدر خود را به محمود احمدی‌نژاد که در آن زمان شهردار تهران بود جلب کند.
آقای احمدی‌نژاد در انتخابات سال ۱۳۸۴ که به دور دوم کشیده شد، در برابر اکبر هاشمی رفسنجانی به پیروزی رسید.
این روزنامه بریتانیایی و همچنین شبکه خبری سی‌ان‌ان می‌گویند که برای راه یافتن به «بیت رهبری» و دیدار با خود رهبر جمهوری اسلامی باید اجازه مجتبی خامنه‌ای را داشت که «از پدر خود افراطی‌تر است».
گاردین از قول «تحلیل‌گران ایرانی» می‌گوید علی خامنه‌ای که اکنون ۷۰ سال دارد در پی آن است که پسر دوم خود را به جای خود بنشاند.
بر اساس قانون اساسی جمهوری اسلامی، تعیین رهبر در ایران بر عهده مجلس خبرگان رهبری است که ریاست آن اکنون در دست اکبر هاشمی رفسنجانی، به گفته گاردین «قدرتمندترین رقیب خامنه‌ای و احمدی‌نژاد» قرار دارد.
علی انصاری، تحلیل‌گر ایران در دانشگاه سنت‌اندروز انگلیس، به گاردین گفته است: «اخیرا خیلی صحبت این بوده است که تمام این مسائل به مجتبی و جانشین شدن او مربوط است
آقای انصاری می‌گوید: «او احتمالا در پی آن است که این مقام را در درازمدت برای خود به دست آورد و حفظ کند
رهبر جمهوری اسلامی یک روز پس از اجرای انتخابات در حالی به محمود احمدی‌نژاد به عنوان پیروز میدان تبریک گفت که شورای نگهبان هنوز صحت و سلامت انتخابات را تایید نکرده بود.
آقای علی خامنه‌ای در دیدار با نمایندگان نامزدهای ریاست جمهوری نیز محمود احمدی‌نژاد را رئیس‌جمهور «منتخب» خواند و در اشاره‌ای غیرمستقیم به اعتراضات میرحسین موسوی و مهدی کروبی به نتیجه انتخابات بر ضرورت داشتن فرهنگ شکست تاکید کرد.