اعتراض مهدي كروبي به اظهارات اخير سخنگوي شوراي نگهبان: به جاي اتلاف وقت انتخابات را ابطال كنيد

بسمه تعالي

جناب آقاي كدخدايي
سخنگوي محترم شوراي نگهبان

با سلام

اگرچه تاكنون در خصوص اثبات تقلب و تاييد بر بطلان انتخابات شواهد و قرائن مشهودي ارائه شده است اما پرداختن به نكته اخيرالذكر شما نيز ضرورت دارد.

اظهارات امروز شما در خصوص تعداد شهرستان‌هايي كه آراي آنها بيش از 100درصد واجدين حق راي بود موجب تاسف گرديد و شاهدي ديگر بر وجود گرايش جانبدارانه از نتايج موجود است.

اينكه شما تعداد اين حوزه‌ها را 50 مورد و نه 170 شهرستان دانسته‌ايد و كل آراي آنها را فقط 3ميليون دانسته‌ايد كه تاثيري در نتايج انتخابات ندارد، در اين خصوص بايد متذكر شد كه اولا حداكثر مشاركت معمول را اگر 85 يا حتي 90 درصد فرض كنيم، تعداد مناطقي كه بيش از حداكثر ممكن راي داده‌اند بالاي 200 منطقه خواهد شد، به‌علاوه به همين نسبت هم در شهرها و مناطق ديگر راي به صندوق‌ها ريخته شده و برآوردها از راي دادن افراد نيز حاكي از آن است كه امكان نداشته است كه بيش از 30 يا 32 ميليون راي در فرصت موجود با تعداد حوزه‌هاي تعيين‌شده از مردم اخذ شود، اين خطاي اعلان شده از سوي شما، فقط آن بخش از كوه يخ است كه روي آب ديده مي‌شود و جزو كوچكي از مجموعه خلاف‌هاي انتخاباتي است.

شوراي نگهبان قبلا با همين استدلال كه مجموع آرا در برخي حوزه‌هاي راي‌گيري بيشتر از واجدين حق راي بوده، آن حوزه را باطل اعلان كرده، اما اين مساله در انتخابات اخير فقط محدود به اين حوزه‌ها نيست، بلكه در اغلب مناطق جريان داشته است و جالب اينجاست كه ناظران شوراي نگهبان كه در تعيين صلاحيت هيات‌هاي اجرايي هم نظارت داشته‌اند، چرا در روز راي‌گيري گزارشي از اين تخلفات عظيم نداده‌اند؟! آيا همين دليل بر بطلان كل فرايند انتخابات كافي نيست؟

پيشنهاد مي‌كنيم كه شوراي محترم نگهبان به جاي اتلاف وقت در شمارش آرا صندوق‌هايي كه طي ده روز گذشته در اختيار وزارت كشور بوده و هر كاري خواسته با آن انجام داده،‌تصميم نهايي را گرفته و با ابطال انتخابات مردم را خشنود كند و آرامش را به جامعه بازگردانند و كشور را از خطري عظيم رها سازند.

مهدي كروبي

بیانیه مهدی کروبی: پیکر شهدا را به خانواده آنان تحویل دهید و امکان برگزاری مراسم سوگواری مطابق شان و منزلت آنان را فراهم کنید



میللی حرکت دوشنبه ۱ تیر ۱۳۸۸:

سحام نيوز :‌ مهدي كروبي با صدور بيانيه اي ضمن همدردی با خانواده های شهدا و مجروحین حوادث اخیر از مردم دعوت كرد تا در مراسم گرداميداشت شهداي حوادث اخير حضور يابند .

خبرگزاری فرانسه در گزارشی نوشت این مراسم روز پنج شنبه برگزاری می شود اما از مکان و ساعت دقیق آن خبری نداده است.

كروبي در اين اطلاعيه تاكيد كرده است كه علي رغم تلاش هاي مكرر تا كنون موفق به گرفتن مكان خاص براي برگزاري اين مراسم نشده اند و پس از به نتيجه رسيدن پيگيري ها مكان و زمان برگزاري مراسم به هموطنان اعلام خواهد شد .


متن كامل اين بيانيه به شرح زير است :


بسم رب الشهدا و الصدیقین

ملت بزرگ ایران
متاسفم که اعتراض مسالمت آمیز هموطنان عزیزمان در قبال تقلب و تخلف گسترده و نادیده گرفتن حق آنان در انتخابات بالاترین مقام اجرایی کشور ، با سرکوب و خشونت غیر قابل وصف مواجه شد. صحنه های دلخراش و تکان دهنده شهادت تعدادی از زنان و مردان این سرزمین که مطابق نص صریح قانون اساسی و در جهت نشان دادن اعتراض خود به خیابان ها رفته بودند، دل هر انسان آزاده ای را به درد آورد. آیا به راستی با مردمی که در جمعه 22 خرداد با حضور خود حماسه افتخار آمیزی برای نظام خلق کردند، باید چنین بی رحمانه برخورد کرد؟ تمامی ارکان نظام جمهوری اسلامی مطابق قانون اساسی بعنوان میثاق ملت و آموزه های امام،مشروعیت خود را از رای ملت به طور مستقیم و یا غیر مستقیم اخذ می کند. مطابق اصل 27 قانون اساسی تشکیل اجتماعات و راهپیمایی ها بدون حمل سلاح و به شرط آنکه مخل مبانی اسلام نباشد، آزاد است. پر واضح است که خیانت در امانت ملت مغایر تعهد دولت در قبال ملت بوده است (اوفو به العهود) و اتفاقا انانكه حرمت راي مردم را پاس نداشتند به ملت باید مورد مواخذه و بازخواست قرار گیرند و اعتراض مسالمت آمیز ملت نسبت به خیانت صورت گرفته نه تنها مخل مبانی اسلام نیست بلکه در جهت اعمال آموزه های اسلامی است .
متاسفانه کسانی که عظمت رفتار مدنی و بدور از خشونت مردم را بر نمی تابند بدنبال حاکم کردن فضای رعب و وحشت و ایجاد فضای امنیتی آزار دهنده به هدف تحمیل اراده اقلیت بر اکثریت هستند. ملت ما در جریان انقلاب اسلامی زنگار های طاغوتی را زدود و با تاسی از موازین اسلامی بدنبال عینیت بخشیدن به ارزش های والای اسلامی و ایرانی است و هر کس که بخواهد این حقیقت را کتمان کند در مقابل سیل خروشان ملت قرار خواهد گرفت . قانون اساسی این میراث گرانبهای ملت ، تضمین کننده نفی هر گونه استبداد فکری و اجتماعی است. گسستن از نظام استبدادی و سپردن سرنوشت مردم به دست خودشان دستاورد سال ها مبارزه مردم و رهبران ملی و مذهبی خاصه امام راحل است که به سادگی و به بهانه های واهی نمی توان مردم را از آن محروم کرد.
اینجانب ضمن همدردی با خانواده های شهدا و مجروحین حوادث اخیر و در جهت برگزاری مراسم سوگواری در شان و منزلت شهدا بدین وسیله از هموطنان عزیز دعوت می کنم در مراسم بزرگداشت شهدای چند روز گذشته كه متعاقبا زمان و مكان ان اعلام خواهد شد حضور یابند . شايان ذكر است كه علي رغم تلاش هاي مكرر تا كنون موفق به گرفتن مكان خاص براي برگزاري اين مراسم نشده ايم و تاخير در ارسال اين بيانيه نيز به علت پيگيري و هماهنگي هاي لازم مرتبط با اخذ مكان مناسب جهت برگزاري اين مراسم بوده است . انشاءالله با پيگيري هاي مستمر موفق به اخذ مكان مناسب براي برگزاري مراسم گراميداشت شهداي حوادث اخير شويم كه به محض به نتيجه رسيدن پيگري ها مكان و زمان برگزاري اين مراسم به هموطنان اعلام خواهد شد .
اما نکاتی به اجمال و بر حسب ضررورت مطرح و از مسئولین می خواهم نسبت به آن اقدام عاجل نمایند:

1.بازداشت فله ای فعالان سیاسی و تعداد زیادی از هموطنان در راهپیمایی ها مطابق قوانین و مقررات کشور چه به لحاظ شکلی و چه به لحاظ ماهوی غیر قانونی است، لذا آزادی فوری بازداشت شدگان را که می تواند در آرامش به جامعه کمک کند خواستارم.
2.
فراهم آوردن امکانات و شرایطی در جهت درمان مجروحان اخیر.
3.
تحویل پیکر شهدا به خانواده آنان و اجازه برگزاری مراسم سوگواری مطابق شان و منزلت آنان.
4.
لغو فضای سانسور و فشار بر مطبوعات و سایر رسانه ها.

 

 

 

۱۳۸۸/۰۴/۰۱

جبهه مشاركت در بيانيه جديد خود فضاى كنونى ايران را «فضاى نظامى» توصيف كرد و ۱۸۰ روزنامه نگار نيز از محدوديت هاى شديد اطلاع رسانى توسط مقام ها انتقاد كرده اند.

جبهه مشاركت ايران اسلامى در بيانيه خود با اشاره به درگيرى هاى خیابانی يك هفته گذشته در ايران گفته است: «مسئوليت خشونت، تخريب و كشته شدن افراد بر عهده كسانى است كه اين انتخابات را مهندسى كردند.»

اين تشكل حامى مير حسين موسوى، نامزد انتخابات رياست جمهورى، در بيانيه خود كه روز دوشنبه منتشر شد افزود: «افزايش قريب به
۳۰ درصدى مردم در اين انتخابات مرهون تلاش عظيم اصلاح طلبان است كه در ماه هاى گذشته با موج اميد، براى اولين بار تحريم انتخابات را منتفى كردند.»

با اين حال، جبهه مشاركت ايران اسلامى مى گويد: «اما اينك متاسفانه اكثريت اين شورآفرينان در زندان هاى امنيتى به سر مى برند و از وضع و حال آنها هيچ اطلاعى در دست نيست.»

نيروهاى امنيتى جمهورى اسلامى ايران از اوايل هفته گذشته كه اعتراض هاى خيابانى به نتايج انتخابات، تهران و ساير شهرهاى ايران را فرا گرفت موج گسترده بازداشت سياستمداران، روزنامه نگاران و فعالان مدنى را آغاز کردند.

نام بسيارى از اعضاى شوراى مركزى جبهه مشاركت ايران اسلامى، سازمان مجاهدين انقلاب اسلامى و حزب كارگزاران ایران اسلامى كه از گروه هاى هوادار مير حسين موسوى هستند در ميان بازداشت شدگان به چشم مى خورد.

جبهه مشاركت در بيانيه خود افرادى را كه به گفته آن انتخابات را مهندسى كرده و رو به روى مردم ايستادند را در بروز خشونت ها مسئول دانسته و گفته است: «راه اصلى آنها در اين ميانه، دميدن در كوره خشونت، بالا بردن هزينه هاى مردم و مايوس كردن آنها از هر گونه اصلاح و راديكاليزه كردن فضاى سياسى كشور است.»

جبهه مشارکت از مقام هاى جمهورى اسلامى خواسته است تا به اجتماعات مسالمت آميز مجوز داده شود، فضاى اطلاع رسانى به وضعيت قبل از انتخابات برگردد، سايه رعب و وحشت از سر نخبگان جامعه دور شود، همه زندانيان سياسى فورى و بدون قيد شرط آزاد شوند، انتخابات رياست جمهورى باطل اعلام شده و عاملان اصلى اين «شبه كودتا» شناسايى شوند.

اين حزب اصلاح طلب از مقام هاى جمهورى اسلامى خواسته است تا به اجتماعات مسالمت آميز مجوز داده شود، فضاى اطلاع رسانى به وضعيت قبل از انتخابات برگردد، سايه رعب و وحشت از سر نخبگان جامعه دور شود، همه زندانيان سياسى فورى و بدون قيد شرط آزاد شوند، انتخابات رياست جمهورى باطل اعلام شده و عاملان اصلى اين «شبه كودتا» شناسايى شوند.

اعتراض روزنامه نگاران به محدوديت ها

در همين حال،
۱۸۰ روزنامه نگار ايرانى در نامه اى به ملت ايران و مقام هاى جمهورى اسلامى نسبت به بروز محدوديت ها در اطلاع رسانى اعتراض كرده و از ثبات و امنيت ملى كشور ابراز نگرانى كرده اند.

اين روزنامه نگاران در نامه خود گفته اند: «روزنامه ها بايد قبل از چاپ به نظر مامورين دولتى برسد و بدون كنترل منتشر نشوند. اين اقدام غير قانونى دولت، بعد از پيروزى انقلاب اسلامى تا كنون سابقه نداشته است. حتى در دوران جنگ چنين فشارى بر مطبوعات وجود نداشت.»

به گفته اين روزنامه نگاران، «هم اكنون تصاوير وحشتناكى از خشونت و ضرب و شتم شهروندان ايرانى در شهرهاى ايران خوراك رسانه هاى جهان شده است، بدون اينكه رسانه هاى مستقل داخلى بتوانند در اين مورد به نحو شايسته اطلاع رسانى كنند.»

در اين نامه از مقام هاى ايران خواسته شده تا محدوديت هاى اطلاع رسانى را رفع كرده و اجازه دهند روزنامه نگاران از طريق اطلاع رسانى صحيح، به گفته آنها، از رواج شايعات و دامن زدن به تشنجات جلوگيرى نمايند.