فيلم تظاهرات مردم رشت:

http://www.youtube.com/watch?v=mVzSm6ecB84&feature=popular

دو فيلم از تقلب در انتخابات انتصابى

http://www.youtube.com/watch_popup?v=IFAUJ6zvVrc

http://www.youtube.com/watch_popup?v=C1rXmcVgB7k

 

ایرانیان، شبکه اجتماعی تویتر و آزادی

مریم افشنگ

بی بی سی فارسی

سایت تویتر

انتخابات ایران به یکی از موضوعات داغ در تویتر تبدیل شده است

یکی از راه های اطلاع رسانی در جریان ناآرامی های اخیر ایران، استفاده از سایت تویتر است.

مسدود کردن سرویس اس ام اس، ایجاد اختلال در تلفن های همراه، انداختن پارازیت های شدید روی تلویزیون های ماهواره ای به ویژه تلویزیون فارسی بی بی سی، فیلتر شدن اکثر سایت های خبری خارج از ایران و کند شدن اینترنت در روزهای اخیر همه و همه دست به دست هم داد تا مردم به دنبال راه هایی برای انتشار اخبار به ویژه خبرهای مربوط به تظاهرات معترضان نسبت به نتایج دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بیفتند.

سرویس تویتر تقریبا شبیه شبکه اس ام اس است با این تفاوت که می توانید علاوه بر موبایل، از طریق کامپیوتر هم پیام بفرستید. در حقیقت سرویس تویتر می تواند در کوتاهترین زمان و خلاصه ترین شکل اخبار را پوشش دهد.

آرش آباد پور کارشناس فناوری اطلاعات در گفت و گو با بخش فارسی رادیو بی بی سی گفت تویتر یک شبکه اجتماعی مانند فیس بوک است و ویژگی خاص آن میکرو بلاگینگ بودن است، به این معنا که شما هر پستی که می نویسید حداکثر ۱۴۰ کاراکتر دارد. تویتر در حقیقت پیامک اینترنت است و جذابیت آن سیستم راحت و ساده آن است.

آقای آباد پور در این باره گفت: "به همین دلیل جذابیت زیادی دارد یعنی تولید و مصرف در آن بسیار سریع اتفاق می افتد. افراد هم می توانند به سرعت مطالبی را که می خواهند در آن مرور کنند. یعنی مثل وبلاگ نیست که عکس، ویدئو و یا متن طولانی بتوان در آن قرار داد. در تویتر می توان یک مکانیزم گفتگوی عمومی که برای همگان قابل مشاهده است، می توان در آن ایجاد کرد."

با بسته شدن فضای خبررسانی در ایران بعد از نتایج انتخابات و اعتراضات گسترده مردم به آن، وبلاگ ها، فیس بوک و همچنین تویتر جایگزین سایت های خبری شدند. طوری که بسیاری از این اعتراضات به عنوان انقلاب اینترنتی یا دیجیتالی نام بردند. در حقیقت رسانه دیجیتالی جای خود را به رسانه تصویری و یا چاپی داد.

تب این مطالب یا "تویت" ها روی غیر ایرانی ها نیز تاثیر گذاشته و بسیاری از آنها عکسهای خود در این سرویس را به حمایت از طرفداران میرحسین موسوی سبز کرده اند.

موج سبز حامیان میرحسین موسوی از نامزدهای این دوره از انتخابات در سایت هایی چون فیس بوک و تویتر تا آنجا پیش رفت که آلیسا میلانو بازیگر هالیودی هم رنگ تویترش را سبز کرد.

بسیاری از ناظران از نقش تویتر در این ناآرامی ها ذوق زده شده و برخی می گویند نباید درباره تاثیر آن مبالغه کرد.

تویتر

تصویر کلید واژه های مطالب مربوط به ایران در تویتر

محمود عنایت دیگر کارشناس فناوری اطلاعات نیز دلیل رونق گرفتن تویتر در این روزها را استفاده راحت از آن می داند و می گوید: "اگر این سایت فیلتر شود شما خیلی راحت می توانید از راه های مختلف به تویتر پیام بفرستید. از طریق ای میل، تلفن همراه و حتی از خیلی وب سایت های دیگر هم می شود این کار را کرد. دلیل دیگر مهم شدن تویتر در این روزها این بود که این وب سایت پل ارتباطی بین کسانی ایرانیان و خارجی هایی شد که بیرون از ایران تویتر را دنبال می کردند، طوری که از آن به عنوان انقلاب تویتر نام بردند."

آقای عنایت همچنین گفت: "بحث های زیادی درباره تویتر شده است هر چند تعداد کسانی که از ایران خبر می فرستند زیاد نیست اما در حال حاضر به طور متوسط در حدود ۲۵۰۰ در دقیقه در مورد اوضاع ایران در تویتر موجود است. ولی تعداد کمی از اینها پیام های است که از داخل ایران می آید بقیه اطلاعات کم ارزش و پرسروصدایی است که ایجاد شده."


علاوه بر ارسال پیام و عکس، از طریق سایت تویتر می شود به مطالبی که دیگران بر این سایت گذاشته اند و شما علاقه مند هستید نیز لینک داد.

آرش آباد پور در این رابطه گفت: "شخصی مطلبی را منتشر می کند و شما آن را می بینید. بلافاصله این مطلب در کاربران دیگر "ری تویت" یا تکرار می شود. مثلا قبل از انتخابات یک نفر جمله ای با این مضمون نوشت شاید این جمعه برود! این جمله مدام تکرار شد طوری که به یک پدیده تبدیل شد. از طرف دیگر مدام می توان از طریق تویتر خبر رسانی کرد مثلا کسی می نویسد من دارم می رم به میرداماد که تظاهرات است."

در مقابل این خوش بینی ها، برخی از کارشناسان می گویند به دلیل محدودیت های موجود در اینترنت و همچنین اختلال در وسایل ارتباط جمعی چون موبایل نباید قدرت تاثیرگذاری تویتر بر تحولات جاری ایران را زیاد دانست. بعلاوه تحقیقات نشان می دهد که تنها ۱۰ درصد کاربران تویتر، تولیدکننده مطلب هستند.

گروهی هم بر این باورند که سی سال گذشته آیت الله خمینی برای انتشار بیانیه ها و پیام انقلاب به مردم در نوفل لوشاتو از نوارهای کاست، شبنامه ها و بیانیه هایی که کپی آن دست به دست می چرخید انقلاب ایران را رهبری کرد.

برای همین تویتر و سایر شبکه های اجتماعی پدیده ای غریب و بدیع برای ایرانیان نیست، تنها یک تکامل در ابزار اطلاع رسانی ها در راه مبارزه برای آزادی است.

 

1تير :پشت پرده ی ملاقات های رفسنجانى با مراجع قم

دبى - (العربيه) نجاح محمد على:در حال حاضر، اعضاى مجلس خبرگان ومراجع مذهبى در قم، به منظور ايجاد راه حلى براى بحران كنونى ايران كه به دنبال اعلام نتايج انتخابات جنجال برانگيز اخير به وقوع پيوست ،طرح هايى را درباره ى چگونگى تشكيل شورای رهبری گروهی در ايران به عنوان جايگزين ولى فقيه، مورد بحث وبررسى قرار داده اند.

منابع ايرانی به "العربيه.نت" اطلاع داده اند كه تعدادى از اعضاى مجلس خبرگان متشكل از روحانيون ومراجع برجسته ى قم، كه مسئوليت بركنارى ويا تعيين ولى فقيه را برعهده دارد، اخيرا طى ملاقات با علی اكبر هاشمى رفسنجانى، رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام ايران ورئيس مجلس خبرگان رهبری ، تمايل خود را به تشكيل يك شورای گروهى اظهار داشتند.

اين موضع گيرى در پى جانبدارى آيت الله سيد على خامنه اي، ولى فقيه كنونى از احمدى نژاد رئيس جمهورى ايران كه مدت رياست اش به پايان رسيده، صورت گرفته است. به اعتقاد اعضاى مجلس خبرگان ، ولى فقيه در حال حاضر، شرايطی را که قانون برای رهبرى در نظر گرفته است از دست داد.

منابع مزبور با اشاره به ديدار رفسنجانى با برخى مراجع قم وديگر اعضاى برجسته ى مجلس خبرگان از جمله سيد جواد شهرستانى، نماينده ى آيت الله على سيستانى در قم، گفتند كه رفسنجانى در پشت پرده تلاش دارد بحران كنونى ايران كه كليه ی شهرهاى اين كشور فرا گرفته است پايان دهد.

به گفته ى اين منابع، رفسنجانى، از ياد نبرده است که چگونه در دوران "امام خمينى رهبر انقلاب اسلامى" با همكارى مراجع مذهبى، بن بست ها ورويداد هاى خطرناك را در كشور كنترل و برای آنها راه حل ايجاد می کرد .

همچنان گفته شده است كه رفسنجانى طى ملاقات با مراجع دينى قم، موضوع كناره گيرى احمدى نژاد را به عنوان راه حلى براى پايان بخشيدن به بحران كنونى مورد بحث وبررسى قرار داده است. كه اين امر مى تواند منجر به خروج ايران از بن بست سياسى از يک سوی و پايان بخشيدن به تنش با آمريكا وبرخى كشورهاى اورپايى از سوی ديگر شود .

به گفته ى منابع مذكور، رفسنجانى به مراجع قم گفته است كه رهبر مى بايست پدر همه ى ملت و نه پدر گروه معينى باشد.

گفتنى است كه رفسنجانى در نماز جمعه گذشته كه در آن ولى فقيه سخنرانى كرد، واحمدى نژاد را به عنوان رئيس جمهور منتخب آتى اعلام كرد، حضور نداشت.

لازم به ذكر است كه در پى تظاهرات معترضانه ى مردم ايران نسبت به نتايج انتخابات اخير، بيش از 500 نفر در تهران، تبريز، مشهد واصفهان بازداشت شده اند.

در ميان بازادشت شدگان، فايزه هاشمى، دختر اكبر هاشمى رفسنجانى وجود دارد كه امروز يكشنبه توسط نيروهاى امنيتى بازداشته است. در عين حال چهار نفر ديگر از اعضای خانواده رفسنجانی نيز توسط نيروهای امنيتی بازداشت شده اند.

همچنان در بين بازداشت شدگان، سعيد حجاريان، معاون سابق محمد خاتمى، رئيس جمهورى پيش ايران، محمد على ابطحى، معاون محمد خاتمى، محسن امين زاده، معاون وزير خارجه ى سابق ايران در دروان حكومت خاتمى، سعيد ليلاز، روزنامه نگار برجسته ايرانى، ابراهيم يزدى، اولين وزير خارجه ی جمهورى اسلامى ايران كه هنگام بازداشت جهت مداوا در بيمارستان به سر مى برد، عبدالفتاح سلطانى، يكى از بنيانگذاران "مركز دفاع از حقوق انسان" محمد توسلى، مدير دفتر سياسى "نهضت آزادى ايران"، مصطفى تاج زاده، وزير كشور در زمان رياست جمهورى خاتمى، وحسين زمان، خواننده ى پاپ، از جمله كسانى هستند كه طى چند روز گذشته بازادشت شده اند.

 

سردارعلی‌ فضلی روز گذشته به دستور سید علی حسینی دستگیر شد



 

میللی حرکت یکشنبه ۳۱ خرداد ۱۳۸۸:

بر اساس اخبار تایید نشده، سردار علی‌ فضلی روز گذشته به دستور علی‌ خامنه‌ای دستگیر شده است، وی یکی‌ از بزرگترین فرماندهان سپاه می‌باشد که اخیرا به عنوان فرمانده سپاه سید الشهدا استان تهران معرفی‌ شده بود.گزارش‌ها حاکی‌ از آن است که این اقدام در پی سر پیچی‌ وی از دستور رهبر برای سرکوب مردم صورت گرفته است. وی که از جانبازان دفاع مقدس می‌باشد پس از دریافت دستور مستقیم از رهبر به منظور سرکوب مردم از این امر سر پیچی‌ کرده و بلا فاصله دستگیر شده است و به مکان نا معلومی منتقل گردیده است.

گفتنیست سردار علی‌ فضلی معاون سابق عملیات فرمانده کل سپاه پاسداران می‌باشد.

 

1تير.بيانيه عفو بين الملل در مورددستگيری عبدالفتاح سلطانی


عفو بين الملل عمومی
شماره نمايه عفو بين الملل:
MDE13/059/2009
19 ژوئن 2009 (29 خرداد 1388)

فراخوان فوری 09/160 دستگيری خودسرانه/زندانی وجدان

ايران عبدالفتاح سلطاني، وکيل، مدافع حقوق بشر

عبدالفتاح سلطاني، وکيل و مدافع حقوق بشر در روز 16 ژوئن 2009 دستگير شد و محل نگه داری او در حال حاضر نامعلوم است. دلايل دستگيری او ناروشن است ولی احتمالا به رويدادهای جاری در ايران مربوط است. عفو بين الملل بر اين باور است که عبدالفتاح سلطانی يک زندانی وجدانی است و بايد فورا و بدون قيد و شرط آزاد شود.
عبدالفتاح سلطانی در حدود ساعت چهار بعد از ظهر روز 16 ژوئن 2009 به وسيله ماموران امنيتی لباس شخصی در دفتر خود در مرکز تهران دستگير شد. ماموران که حکم تجسس، حکم احضار يا حکم بازداشت نداشتند، دفتر او را مورد بازرسی قرار دادند. آنها پرونده های او، کيف دستي، کامپيوترها و تلفن همراه او را ضبط کردند و او را با خود بردند.
عبدالفتاح سلطانی عضو کانون مدافعان حقوق بشر است که شيرين عبادي، برنده جايزه نوبل صلح، و بسياری از فعالان برجسته حقوق بشر در 2002 تاسيس کرده اند. اين کانون در دسامبر 2008 درست پيش از برگزاری مراسم بزرگداشت شصتمين سالگرد بيانيه جهانی حقوق بشر به زور تعطيل شد. کانون مدافعان حقوق بشر که اعضای آن به نام کانون به فعاليتشان ادامه می دهند، سه نقش اعلام شده دارد: گزارش موارد نقض حقوق بشر در ايران، وکالت رايگان زندانيان سياسی و حمايت از خانواده های زندانيان سياسی.
عبدالفتاح سلطانی در سال 2008 قصد داشت در انتخابات هيات مديره کانون وکلای مرکز شرکت کند، اما نامزدی او بر اساس ,عدم صلاحيت, رد شد.
عبدالفتاح سلطانی در سال 2005 دستگير شد و مدت 219 روز را در بازداشت گذراند که از اين مدت 43 روز آن در حبس انفرادی بود. در سال 2006، او پنج سال زندان محکوم شد که از اين ميزان چهار سال آن به خاطر ,افشای اسناد محرمانه, و يک سال به خاطر ,تبليغ عليه نظام, بود. در 28 مه 2007، او از تمام اتهام های اقامه شده از زمان دستگيريش در ژوئيه 2005 تبرئه شد. از آن پس مسافرت او به خارج از ايران، حتا برای دريافت جوايز اعطايی به خاطر فعاليت حقوق بشري، ممنوع بوده است.
اطلاعات پس زمينه ای
در روزهای پس از انتخابات رياست جمهوری در ايران در روز 12 ژوئن 2009، صدها هزار نفر از ايرانيان در تظاهرات و راه پيمايی ها در سراسر کشور شرکت و فرايند و نتيجه انتخابات را محکوم کرده اند.
بيشتر تظاهرات غيرخشونت آميز بوده اند، اما در برخی موارد خشونت رخ داده است، از جمله پرتاب سنگ و آتش سوزی. پليس و نيروهای امنيتی به ميزان مفرط از زور، از جمله کتک زدن و زدن با باتوم برای کنترل بعضی از تظاهرات استفاده کرده اند.
عفو بين الملل حداقل 10 مورد مرگ را ثبت کرده که از اين ميان 8 مورد را رسانه های دولتی تاييد کرده اند. در پی حمله به خوابگاه دانشجويان در تهران، حداقل از چهار دانشجوهيچ خبری در دست نيست. مقامات بايد فورا در باره سرنوشت آنها و تمام موارد قتل های گزارش شده تحقيق کنند.
پس از انتخابات، حداقل 200 نفر از سياست مداران، روزنامه نگاران، دانشگاهيان، دانشجويان و مدافعان حقوق بشر در سراسر ايران، بعضا به مدت کوتاهي، بازداشت شده اند. شيوا نظر آهاري، يکی از مدافعان حقوق بشر، و عضو کميته گزارشگران حقوق بشر، در روز 14 ژوئن به وسيله ماموران امنيتی در منزلش در تهران دستگير شد و اين ماموران منزل او را مورد بازرسی قرار دادند و برخی از لوازم شخصی او را به همراه بردند.
اقدامات پيشنهادی: لطفا هر چه سريعتر نامه هايی به فارسي، عربي، انگليسی و فرانسه يا به زبان خودتان بفرستيد و:
ـ از مقامات بخواهيد فورا و بدون قيد وشرط عبدالفتاح سلطانی را آزاد کنند که به نظر می رسد صرفا به خاطر نظريات مسالمت آميز خود، از جمله در باره نتيجه انتخابات، دستگير شده است، زيرا او زندانی وجدان است؛
ـ تاکيد کنيد که به او فورا اجازه دسترسی به خانواده ها و وکيل دلخواه خود و نيزهرگونه مراقبت پزشکی ضروری داده شود و از او در برابر تمام اشکال شکنجه و ديگر اذيت و آزارها محافظت شود؛
ـ مقامات را فرابخوانيد تا به کسانی که مايل هستند عقيده خود را در باره انتخابات ابراز کنند، اجازه برگزاری تظاهرات مسالمت آميز بدهند.
نامه
ها را به مقامات زير بفرستيد:
رهبر جمهوری اسلامی ايران
آيت الله سيد علی خامنه ای
دفتر مقام رهبری
خيابان جمهوری اسلامي، خيابان شهيد کشور دوست، تهران، جمهوری اسلامی ايران
پست الکترونيکی:
info_leader@leader.ir
از طريق تارنمای: (انگليسی) http://www.leader.ir/langs/en/index.php?p=letter
(فارسی) http://www.leader.ir/langs/fa/index.php?p=letter
عنوان: جناب آقای

رئيس قوه قضاييه
آيت الله محمود هاشمی شاهرودی
حوزه رياست قوه قضاييه
خيابان پاستور، خيابان ولی عصر، پايين تر از سه راه جمهوري، تهران کد پستی 1316814737، جمهوری اسلامی ايران
پست الکترونيکی:
shahroudi@dadgostary-tehran.ir (در قسمت موضوع بنويسيد: خدمت آيت الله شاهرودی)
عنوان: جناب آقای
و نمايندگان ديپلماتيک ايران در کشور خودتان.

لطفا درخواست ها را فورا ارسال کنيد. در صورتی که بخواهيد پس از 31 ژوئيه 2009 نامه بفرستيد، از دبيرخانه عفو بين الملل يا دفتر عفو بين الملل بخش خودتان سوال کنيد.

 

1تير:گور خود را می کنيد!
*امشب الله اکبرها سوز ديگر داشت. شعار مرگ بر ديکتاتور شدت بيشتری داشت. خيلی ها بعد از الله اکبر مرگ بر رهبر هم اضافه کرده بودند... و ندا جان, ندا جان راهت ادامه دارد...

وبلاگ زيتون:

http://z8un.com/archives/2009_06.html#002202
اولش مردم راضی بودند به عوض شدن رئيس جمهور.
با اميد به عوض شدن شرايط رفتيم رإی داديم.

بعد از تقلب عجولانه و تبريک عجولانه تر رهبر, مردم خيلی محترمانه گفتند ما قبول نداريم, آرا بايد بازشماری بشود. هنوز راضی بوديم, رهبر باشد, تشخيص مصلحت باشد. شواری نگهبان باشد, به جهنم! حتی آن قانون اساسی کوفتی با هزار اشکال سرجاش باشد. فقط احمدی نژاد نباشد...
خودمان سر صندوق ها بوديم خبر داشتيم حدودا هر کس چند رای آورده, پس اعتراض کرديم. تجمع کرديم. هر جا می رفتيم احمدی نژاد هم همانجا تجمع می گذاشت. با وقاحت ما را خس و خاشاک و کثافت خطاب کرد.

تجمع ها ادامه پيداکرد. اين بار به گفته شهردار سه ميليون نفر در راهپيمايی مسالمت آميز در تهران شرکت کردند . بدون يک کلمه توهين و فحش. خودشان باورشان نمی شد و باچشم های گشاد به اين منظره نگاه می کردند. آخرش يکيشان تاب نياورد و تيراندازی کرد..
.
در تلويزيون مرتب به مردم معترض اوباش و اغتشاش گر گفته می شد. تحليل گرانی آمدند و هر چه مزخرف و دروغ از دهنشان بيرون آمد گفتند و برايمان خط و نشان کشيدند. عصبانی تر شديم.
موبايل و اس ام اس و ياهو و فيس بوک و... به رويمان بستند روی تلويزيون های ماهواره ای پارازيرت انداختند. متحد تر شديم.
شب ها روی پشت بام دروغ گويی و ديکتاتوری اين ها را فرياد زديم. و مجبور شديم(علی رغم لاييک بودن بعضی هايمان) از ظلم و جور شان به خدايی که ادعا داشتند می پرستندش و از او می ترسيدند پناه ببريم و الله اکبر بگوييم.
..
برای گرفتن حقمان هر روز به خيابان رفتيم. با وقاحت گفتند اينها عامل بيگانه اند. از اوباما و سارکوزی و براون دستور می گيرند. بمب گذار و مجاهد تقلبی تراشيدند و به تلويزيون آوردند. مکالمه تلفنی تقلبی پخش کردند که مثلا زنی از انگليس رهبری جنبش را در دست دارد.

هر چه دروغ گفتند و سعی کردند از هم جدايمان کنند متحدتر شديم و عزممان برای گرفتن حقمان جزم تر شد. ديگر نمی توانستيم در خانه بمانيم. بهمان توهين شده بود. هر روز با همديگر در خيابان قرار می گذاشتيم.
اما هر روز بدون دليل مردم را به خاک و خون کشاندند. بيش از ده نوع نيروی ويژه مثل سگ هار به جان مردم انداختند.
راهپيمايی بزرگتری را تدارک ديديم.
خيلی از روزنامه نگارها, وبلاگ نويس ها و روشنفکران شچاعی که فکر می کردند رهبری جنبش در دست آنهاست دستگير کردند و طبق خبرها چند نفرشان هنوز زير وحشيانه ترين شکنجه ها قرار دارند.

رهبرمان در نماز جمعه آمد به جای ميانجی گری , اعتقادمان را به سخره گرفت. و با آوردن کل سپاهش از سراسر ايران خواست ارعابمان کند.
فهميديم ارتش 20 ميليونی بسيج که قرار بود از منافع ملت دفاع کند برای رويارويی با مردم تربيت شده اند.

رئيس نيروی انتظامی با دماغ سفيدشده از شدت ترس آمد تلويزيون برايمان خط و نشان کشيد که هر کس فردا به خيابان بيايد جانش پای خودش است.
کسانی که تا به حال ملتفت نشده بودند که خيابان ها هم مثل تمام ثروت اين مملکت ارث پدری ايشان است و ابراز اعتراض در آن قدغن است حاليشان شد.
خيلی هامان وصيت نامه نوشتند. خيلی هامان باورمان نميشد رژيمی که با راهپيمايی ميليونی مردم آمده و سوار شده, بيايد روی همان مردم آتش بگشايد.
ديروز گاز اشک آور و اسيد و گلوله و باتوم بود که و حشيانه بر سر و روی مردم فرود می آمد. در بيمارستان ها و درمانگاه ها هم در امان نبوديم. خيلی ها به توصيه دکترها مجبور شدند با اسم دروغين و بدون استفاده از دفترچه بيمه از شکستگی های دست و پايشان عکس بگيرند و يا بخيه شوند. تا تحت تعقيب قرار نگيرند.
چه جوان هايی را سوار وانت و کاميون کردند و تا می خوردند با باتوم زدنشان و چون در زندان ديگر جايی نداشتند با لگد از ماشين به پايين پرتشان کردند.
به زن حامله و پيرزن و پيرمرد هم رحم نکردند.
چشم ها همه از گاز اشک آور سرخ بود.
بهترين صحنه ها همکاری مردم و باز گذاشتن درهای خانه به روی معترضين و
بدترين صحنه ديدن پيکر دختر زيبای ايران, ندا در فيلم بود که اشک به چشمان همه مان آورد...
امشب الله اکبرها سوز ديگر داشت. شعار مرگ بر ديکتاتور شدت بيشتری داشت. خيلی ها بعد از الله اکبر مرگ بر رهبر هم اضافه کرده بودند... و ندا جان, ندا جان راهت ادامه دارد...
ديگر مردم فقط به عوض شدن رئيس جمهور راضی نيستند. ديگر رهبر و بقيه بالايی ها را نمی خواهند.
همه احساس انزجار و نفرت داريم از حکومتی که به روی مردم پاک کشور گلوله می ريزد.

تا آخرش با هم می مانيم. چون
"اينان هراسشان ز يگانگی ماست."

 

1تير.عبدالله مومنی بازداشت شد


خبرنامه اميرکبير
در تداوم بازداشت گسترده فعالان سياسی و مدنی در ايران، عبدالله مومنی بازداشت شد.

ساعات پايانی روز يكشنبه نيروهای امنيتی با يورش به دفتر ستاد شهروند آزاد (مطالبه محوران حامی برنامه های مهدی کروبی) واقع در ميدان ونک، عبدالله مومنی مسئول اين ستاد و سخنگوی سازمان اداوار تحکيم وحدت را بازداشت کردند.

هويت و ارگان بازداشت کننده و محل انتقال و همچنين دلايل بازداشت آقای مومنی مشخص نيست اما محتمل است بازداشت اين فعال سياسی در تداوم روند گسترده بازداشت فعالان سياسی و مدنی سراسر کشور که با پايان انتخابات در ايران آغاز شده است باشد.

فعالان حقوق بشر در ايران

 

تظاهرات شبانه همراه با درگيری و تيراندازی در تهران ادامه دارد
*رويتر: تظاهرات به جنوب تهران و مناطقی چون سه راه آذري، ميدان راه آهن و رباط کريم سرايت کرده است

خبرگزاری آلمان: به گزارش خبرگزاري‌های آلمان و رويترز، تظاهرات مردم با حضور چشمگير نيروهای انتظامی و شخصي‌پوش، در ساعت ده و نيم امشب (۳۱ خرداد) همچنان در نقاط مختلف شهر ادامه دارد. شعارهای الله‌اکبر و مرگ بر ديکتاتور نيز شنيده مي‌شود.

گزارش‌های تاييد نشده ديگر از سرايت تظاهرات به جنوب تهران حکايت دارند.

خبرگزاری آلمان، ساعت
۷ و ۴۵ دقيقه به وقت اروپای مرکزی (۱۰ و ۱۵ دقيقه به وقت تهران) خبر داد که در بسياری از نقاط پايتخت تظاهرات با شعار الله اکبر و مرگ بر ديکتاتور ادامه دارد.

۱۵ دقيقه پس از آن، خبرگزاری رويترز از شنيده شدن صدای تيراندازی در زعفرانيه و نياوران خبر داد. مردم در مناطق شمالی تهران نيز شعار الله اکبر و مرگ بر ديکتاتور سر مي‌دهند.

تعداد زيادی از شاهدان عيني، در تماس با شبکه‌های خبری غرب ادعا کردند که تظاهرات امروز به مناطق جنوب شهر مثل سه راه آذري، ميدان راه آهن و رباط کريم نيز سرايت کرده است.

گفته مي‌شود که تظاهرات اعتراضی در شيراز و چند شهر ديگر نيز ادامه دارد.

 

۱۳۸۸/۰۳/۳۱

آنگلا مركل: آلمان در كنار مردم ايران است

راديو فردا

آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان، اعلام كرد كه كشورش در كنار مردم ايران است و برنارد کوشنر، وزير امور خارجه فرانسه نیز «سركوب بيرحمانه» معترضان به انتخابات در ايران را محكوم كرد

برنارد كوشنر، وزير امور خارجه فرانسه، بار ديگر تاكيد كرد كه كشورش خواستار روشن شدن موضوع نتيجه انتخابات رياست جمهورى ايران است كه به منجر به اعتراض هاى گسترده در اين كشور شده است.

وى با اشاره به سركوب تظاهرات روز شنبه، ۳۰ خرداد، گفت: «من با نگرانى زياد خبردار شدم كه تظاهرات روز گذشته در تهران با چندين قربانى به پايان رسيده است كه تعدادی نیز در جريان آن كشته شدند

آقاى كوشنر گفت: «من اين سركوب بيرحمانه را محكوم مى كنم و خواستار آزادى فورى بازداشت شدگان هستم

تلويزيون دولتى ايران روز يكشنبه اعلام كرد كه در جريان تظاهرات روز شنبه حداقل ده نفر كشته شدند و بيش از يكصد نفر نيز زخمى شده اند.

اين آمار در حالى منتشر مى شود كه منابع ديگر، شمار قربانيان درگيرى هاى روز گذشته را حداقل ۱۹ نفر اعلام کرده اند.

وزير امور خارجه فرانسه از مقام هاى ايران خواست تا به خبرنگاران خارجى اجازه دهد تا آزادانه فعاليت كنند و ادعاى تهران مبنى بر دخالت آمريكا و بريتانيا در اعتراض هاى اخير را رد كرد.

وى گفت: حكومت ايران نبايد با چنين اهانت هايى به مقابله با خواسته هاى مردم خود بپردازد. ما اين اتهام ها را رد مى كنيم.

آقاى كوشنر افزود: ما نمى خواهيم كه براى مردم ايران درباره آينده خود تصميم گيرى كنيم.

رییس جمهور فرانسه خواستار روشن شدن نتايج اين انتخابات شد كه به گفته او مورد اعتراض تمام نامزدها است.

اجازه تظاهرات مسالمت آمیز

در همين حال، آنگلا مركل، صدر اعظم آلمان نيز از حكومت ايران خواست تا اجازه دهد تظاهرات مسالمت آميز برگزار شود و آراء انتخابات رياست جمهورى را بازشمارى كند.

وى اظهار داشت: آلمان در كنار مردم ايران است كه در پى حقوق مربوط به آزادى بيان و حق اجتماع براى خود هستند.

خانم مركل از مقام هاى ايرانى خواست تا از كاربرد خشونت عليه تظاهر كنندگان خوددارى كنند، بازداشت شدگان را آزاد كند، به رسانه هاى گروهى اجازه دهد تا آزادانه فعاليت كنند و موضوع بازشمارى انتخابات را در دستور كار خود قرار دهند.

برخورد شديد و گسترده نيروهاى امنيتى و بسيج عليه معترضان خيابانى در ايران موجى از واكنش هاى بين المللى برانگيخته است و كشورهاى مختلف از حكومت جمهورى اسلامى خواسته اند تا به سركوب تظاهر كنندگان پايان دهد.

در پاسخ به انتقادهاى بين الملى، رهبر جمهورى اسلامى و ساير مقام هاى ايران، كشورهاى غربى بويژه آمريكا و بريتانيا را به تحريك اعتراض هاى خيابانى متهم كرده اند.

روز يكشنبه، منوچهر متكى، وزير امور خارجه ايران، سفراى ۲۷ كشور اروپايى را احضار و ناخرسندى ايران از واكنش آنها به حوادث این کشور را ابراز كرد.

آقاى متكى در اين ديدار به طور خاص بريتانيا را مورد حمله شديد قرار داد و مدعى شد: «طبيعت توطئه ‌گر اين دولت به گونه‌اى است كه با سامان دادن ۲۵۰ سخنرانى توسط اساتيد مرتبط با خود در آمريكا سعى دارد رويكردهاى اوباما در قبال ايران را نيز تغيير بدهد

اعتراض دولت ايران به طور ويژه معطوف به رويكرد راديو و تلويزيون بى بى سى در قبال حوادث اخير ايران است و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامى روز يكشنبه جان لاين، خبرنگار بى بى سى در تهران را اخراج كرد.

 

دستگیری خبرنگار نیوزویک در ایران

مازیار بهاری، خبرنگار هفته نامه نیوزویک در تهران روز گذشته بازداشت شد.

به گزارش هفته نامه نیوزویک، این روزنامه نگار ایرانی- کانادایی بدون ارائه حکم قضایی دستگیر شده‌است.

روز گذشته خبرنگار دائم بی‌بی‌سی در تهران نیز از ایران اخراج شد.

وزارت فرهنگ و ارشاد دلیل اخراج خبرنگار بی‌بی‌سی را «تحریف اخبار مربوط به ایران، بخصوص اخبار انتخابات و حمایت و تحریک غیر مستقیم آشوبگران برای ادامه تخریب اموال عمومی و خصوصی طی روزهای گذشته» عنوان کرده‌است.

بنا به اعلام گزارشگران بدون مرز، دست کم ۱۸ روزنامه نگار از روز شنبه ۲۳ خرداد بازداشت شده‌اند و از سرنوشت ده‌ها روزنامه‌نگار دیگر در سراسر کشور اطلاعی در دست نیست.

محمد قوچانی، ژیلا بنی‌یعقوب، بهمن احمدی امویی، مجتبا پورمحسن، عبدالرضا تاجیک، مهسا امرآبادی، احمد زیدآبادی، کیوان صمیمی بهبهانی، بهزاد باشو، سید خلیل میراشرفی، سمیه توحیدلو، محمد عطریانفر، سعید حجاریان، محمد علی ابطحی، سعید لیلاز، روح اله شهوار، ماشالله حیدر زاده، حمیده ماحوزی، امان الله شجاعی، حسین شکوهی از جمله روزنامه‌نگارانی هستند که طی هفته گذشته در تهران، مشهد و بوشهر بازداشت شده‌اند.

گزارشگران بدون مرز می‌گوید که تعدادی دیگر از روزنامه نگاران که ماموران امنیتی در منزل و یا محل کار موفق به دستگیری شان نشده‌اند از سوی دادستانی انقلاب تهران و وزارت اطلاعات احضار شده‌اند.

اعتراض انجمن صنفی روزنامه نگاران
انجمن صنفی روزنامه نگاران ایران در بیانیه‌ای، محدودیت‌ها و فشار‌ها بر خبرنگاران را فاقد وجاهت قانونی دانسته‌است.

در این بیانیه به توقیف و ممنوعیت انتشار برخی روزنامه‌ها و دستگیری روزنامه نگاران در تهران و شهرستان‌ها پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری اعتراض شده‌است.

انجمن صنفی روزنامه نگاران «حضور ماموران امنیتی در چاپخانه برای اعمال سانسور و نامه‌های مکرر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای اعمال خود سانسوری» را از جمله اقدامات غیرقانونی اعمال شده در مورد رسانه‌ها در روزهای اخیر اعلام کرده‌است.

در این بیانیه آمده است :«انجمن صنفی روزنامه نگاران ایران ضمن محكوم كردن این اقدامات مغایر قانون، از مسئولان ذیربط می خواهد كه با آزاد كردن روزنامه نگاران بازداشت شده - كه وظایف حرفه ای خود را انجام می دادند- و رفع محدودیت های ایجاد شده برای انتشار آزاد اخبار و مطالب روزنامه های پر مخاطب كشور، پایبندی مسئولان و دستگاههای قضایی و اجرایی به قانون را نشا

 

مصاحبه رادیو دویچه وله با حسن شریعتمداری: دلایل سکوت آذربایجان

 

21 ژوئن 2009 - 31 خرداد 1388

 

حسن شریعتمداری در نامه‌ی سرگشاده‌ای مردم آذربایجان را خطاب قرار داده و از آنها خواسته به جای گله‌مندی از گذشته، به صف تظاهرات برای ابطال انتخابات بپیوندند. این نامه پیروزی ملت را در گرو مدنیت، مقاومت و مسالمت دانسته است.

 

دویچه‌وله: شهرهای آذربایجان به نتیجه اعلام شده‌ی انتخابات چه واکنش‌هایی نشان داده‌اند؟

 

حسن شریعتمداری: تا به‌حال در تبریز و ارومیه و اردبیل و چند شهر دیگر تظاهراتی شده و دانشگاه و مردم حمایت کرده‌اند و چند نفر هم کشته شده‌اند. اما آن انتظاری که از آذربایجان به‌عنوان همراه همیشگی جنبش‌های اجتماعی ایران می‌رود، برآورده نشده است. سوال این است که چرا مردم آذربایجان این‌بار به شکل بسیار فعالی در این خیزش مردمی شرکت نمی‌کنند.

 

خود شما جوابی برای این سوال دارید؟

 

آذربایجان و آذربایجانی در ابتدای انقلاب بسیار فراتر ازاعتراض‌های امروز در ایران، به پا خاست و  با ولایت فقیه و قانون اساسی که طبق آن یک ولی فقیه با اختیارات گسترده تعیین می‌شد،  مخالفت کرد. آن اعتراض‌ها به شدت سرکوب شد. رهبری این اعتراض‌ها در تبریز و شهرهای دیگر قلع و قمع شدند. سال‌های سال  مردم آذربایجان مورد بی‌مهری نظام قرار گرفتند. در آن زمان سایر شهرها نه تنها با آذربایجان همراهی نکردند، بلکه علیه مردم آن شعار دادند. دولت موقت اعلام کرد که اینها عده‌ای هستند که از جاهای دیگر آمده‌اند. رادیو تلویزیون به مردم آذربایجان اتهام‌های زیادی زد. در سال‌های گذشته انگار نوعی لجبازی با مردم آذربایجان شده و آنها به شکل‌های مختلف تحقیر شده‌اند. آنها به این نتیجه رسیده‌اند که باید در حرکت‌های سیاسی و اجتماعی مراقب و محتاط باشند که مبادا دوباره آنها را در مواقع خطر جلو بیندازند.

 

ولی گویا وقتی آقای موسوی به تبریز رفت در سفرهای انتخاباتی، خیلی از ایشان استقبال کردند. اساسا شما چنین قهری را موجه و منطقی می‌بینید؟

 

این یک حساسیت است و من سعی کرده‌ام به مردم آذربایجان بگویم که الان این حساب‌ها را کنار بگذارند و حمایت از موسوی را حمایت از یک جنبش مدنی و در پشتیبانی از دمکراسی ببینند. امیدوارم به این پیشنهاد من پاسخ مثبت بدهند. آنها متوقع هستند با احساساتی که به آقای موسوی ابراز شد، ایشان هم دست به سوی مردم آذربایجان دراز کند.

 

خوب است که آقای موسوی از همه اقوام حمایت کند و بیانیه بدهد. این حق آنهاست و حساسیت‌ها را کم می‌کند. خیزش کنونی مردم الان یک سرمایه ملی است و می‌تواند شکاف‌های ملیتی و قومی را که نظام جمهوری اسلامی ایجاد کرده ترمیم ‌کند و وحدت ملی را تقویت کند. آقای موسوی می‌تواند با یک بیانیه از مردم آذربایجان، کردستان، عرب‌ها، بلوچ‌ها و اقلیت‌های دینی بخواهد از جنبش کنونی حمایت کنند.

 

توضیحات شما بر اساس تحقیقات و داده‌های مشخص میدانی است؟

 

بله. من با فعالان آذربایجانی در تماس هستم. آنها می‌گویند برای چه دوباره به میدان بیاییم و بعد بگویند که عده‌ای از عوامل خارجی قصد جدایی‌طلبی داشتند. آنها می‌گویند که باید به آنها احترام گذاشته شود و هویت آنها محترم شمرده شود. این چیزی است که فعالان آذربایجانی می‌خواهند و دیگران هم همین‌طور. اما مهم‌تر از این خواست‌ها که خواست سیاسیون است، مردم کوچه و بازار مایل‌اند مورد خطاب و توجه قرار گیرند. این از نظر سیاسی بسیار مهم است.

 

صحبت هویت‌طلبی را کردید. آیا گرایش‌های هویت‌طلبانه بر گرایش‌های دیگر اولویت دارند؟

 

احساس هویت‌‌‌‌‌‌طلبی در آذربایجان بسیار قوی است و همه می‌خواهند به زبان مادری حرف بزنند. اما در عین حال، آنها خود را ایرانی می‌دانند و با بقیه همدرد هستند. مسئله این است که  زخم عمیقی که رفتارهای نادرست بر مردم آذربایجان وارد کرده، در مواقع بحرانی خود را نشان می‌دهد و باید رهبران جنبش این زخم‌ها را  با تدبیر التیام ببخشند. یک پیام و یک توجه می‌تواند وضع را برعکس کند. از آقای کروبی، موسوی یا خاتمی انتظار می‌رود کاری بکنند. من یک نامه برای علما نوشتم و یک نامه برای مردم. آقای موسوی نامه مرا خطاب به علما در سایت رسمی خودشان گذاشته که من تشکر می‌کنم، ولی خطاب به آذربایجانی‌ها را نگذاشتند. شاید نامه خطاب به آذربایجانی‌ها به ایشان کمک می‌کرد.

 

صحبت نامه را می‌کنید. در این نامه تاکید کرده‌اید به پرهیز از خشونت و توصیه پدرتان را یادآوری کرده‌اید. الان وضع روحانیان در آذربایجان چگونه است؟ مردم متدین به که اقتدا می‌کنند؟

 

خب، از جمله به آیت‌الله سیستانی اقتدا می‌کنند. بسیاری بقای به میت کرده‌اند و از پدر من تقلید می‌کنند. سایر آقایان هم هستند. مردم مذهبی در آذربایجان کم نیستند. بسیاری از آنها در بسیج و سپاه هستند. اگر علما فتوا بدهند و قتل نفس و خشونت را حرام بدانند، مسلما اثر تعیین‌کننده‌ای در رفتار سپاه و بسیج و مردم خواهند داشت. نیروهای بسیج و سپاه و ارتش باید حافظ کشور و امنیت کشور باشند نه اینکه مردم را بکشند یا اموال‌شان را تهدید کنند.

 

نیروهای سپاه و ارتش در آذربایجان بیشتر محلی هستند یا فارس؟

 

در آذربایجان هم خیلی سعی شده که از جاهای دیگر نیروی مسلح بیاورند. البته این مهم نیست. مهم علایق مذهبی مشترک است.

 

شما در همین نامه فراخوان داده‌اید به مردم برای مقاومت و اعتصاب‌های شغلی. آیا رهنمود اعتصاب عملی است؟ مگر اصناف و مغازه‌داران و کارگران و کارمندان چه پشتوانه‌ای دارند که کار نکنند؟

 

تاریخ سیاسی ایران نشان می‌دهد که مردم آماده فداکاری در چنین مواقعی هستند و بلافاصله هم پشتوانه‌ای فراهم خواهد شد. مهم این است که بدنه‌ی مهمی از بخش خصوصی و کارکنان دولت، حامی ادامه تظاهرات باشند. تنها با تظاهرات خیابانی به مقاصد سیاسی نمی‌توان رسید. ایجاد فشار اقتصادی بسیار ضروری است و تاریخ ما نشان می‌دهد که مشکلات اقتصادی ناشی از اعتصاب به کمک دیگران حل می‌شود.

 

آقای اعلمی کجا هستند؟ ایشان که ناحقی دید و حتما حرف‌های زیادی برای گفتن دارد، چرا سکوت کرده‌اند؟

 

اینطور نیست. ایشان چند نامه نوشته و در بین آذربایجانی‌ها هم پایگاه و احترام خاصی دارند. من از ایشان دعوت می‌کنم به سیل مبارزات مدنی بپیوندند و از آقای موسوی و کروبی هم در این مقطع حمایت کنند. همه ما هرچند اختلافاتی در گفتمان آقای موسوی و طرز فکر ایشان داشته باشیم، لازم است به‌خاطر نقش حساس ایشان و برای گذار به دمکراسی از وی حمایت کنیم.

 

نزدیک‌ترین هدف از چنین اتحادی چیست؟

 

هدف مرحله‌ای باید برگزاری یک انتخابات آزاد و ابطال انتخابات فرمایشی باشد.

 

به فرض محقق نشدن این هدف چه؟

 

باید به خواست‌های حق‌طلبانه ادامه داد. مردم شاید نتوانند همیشه با این جنبش همراهی کنند، اما گروه‌ها و افراد سیاسی باید راه را ادامه دهند. آنها که نتیجه گرفته‌اند زیست در جهان مدرن بدون گذار به دمکراسی میسر نیست، باید مبارزه را ادامه داده و از طرق مسالمت‌آمیز خواست‌ها را پیگیری کنند. چنین نظام‌هایی در عصر حاضر نمی‌توانند زیاد به عمر خود ادامه دهند.

 

و در غیاب تشکل‌ها باید چه کرد؟

 

تشکل‌ها وجود دارند، تنها ممکن است طبق الگوی رسمی و اروپایی نباشند. به مجردی که تعادل سیاسی مقداری به هم بخورد و جو امنیتی شکسته شود، تشکل‌ها به سرعت شکوفا خواهند شد. تجربه انقلاب به ما نشان داده که به محض شکسته شدن فضای رعب، تشکل‌ها و سازمان‌ها رشد می‌کنند. جامعه ایران مال ۵۰ سال قبل نیست و مردم آماده‌اند، دستکم فرهیختگان و نیروهای پیشرو آماده‌اند.  فکر نکنم اگر محیط آزادی ایجاد شود، جامعه ما از کمبود تشکل رنج ببرد.

 

مصاحبه‌گر: مهیندخت مصباح

تحریریه: بهنام باوندپور

چه کسانی پس از اعلام نتایج انتخابات بازداشت شده اند؟

 

BBC سايت

ساعاتی پس از اعلام نتایج دهمین دوره انتخابات ر یاست جمهوری ایران، برخی از چهره های سیاسی و اجتماعی و همچنین روزنامه نگاران ایرانی که در شمار هواداران دو نامزد اصلاح طلب این انتخابات بودند، توسط نیروهای امنیتی در تهران و شهرهای مختلف ایران بازداشت شدند.

این بازداشت ها که از روز شنبه ۲۳ خرداد آغاز شده بر اساس گزارش های دریافتی از ایران همچنان ادامه دارد. برخی از گزارش ها از بازداشت های وسیع در شهرستان های ایران حکایت می کند که شماری کثیری از این افراد را دانشجویان معترض تشکیل می دهند.

اخبار مربوط به بازداشت های پس از اعلام نتایج انتخابات ایران در صورت رخداد تایید شده تازه، روزآمد خواهد شد.

فائزه هاشمی

فائزه هاشمی، از فرزندان اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجلس خبرگان رهبری و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران است. خانم هاشمی مدیر مسئول روزنامه توقیف شده "زن" و از نمایندگان مجلس در دوره پنجم است. خانم هاشمی از حامیان نامزدی میرحسین موسوی است و در جریان اعتراضات مردمی نیز با حضور در جمع معترضان در خیابان، از اعتراض آنها حمایت کرده بود. وی یک روز پس از بازداشت بعد از ظهر روز یکشنبه (31 خرداد) آزاد شد.

سعید حجاریان

سعید حجاریان از اعضای دفتر مرکزی حزب جبهه مشارکت ایران اسلامی و از چهره‌های جنبش دوم خرداد و معروف به نظریه پردازان جریان اصلاحات است. آقای حجاریان در سال ۱۳۷۸ در مقابل شورای شهر تهران مورد سوء قصد نافرجام قرار گرفت اما بر اثر این سو قصد، دچار اختلالات گفتاری و در حال حاضر بدون صندلی چرخدار قادر به حرکت نیست. آقای حجاریان از موسسان وزارت اطلاعات ایران است و مدتی هم در زمان ریاست جمهوری محمد خاتمی روزنامه "صبح امروز" را منتشر کرد که در اردیبهشت ۱۳۷۹ توقیف شد.

محمد عطریانفر

محمدعطریانفر از اعضای هیات موسس و شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ایران است. آقای عطریانفر در خلال سال های ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۲ در دوران وزارت کشوری عبدالله نوری مدیر کل سیاسی این وزارتخانه بود. او پیش از این نیز رئیس حفاظت اطلاعات نیروی انتظامی بود. تا پیش از انتخاب محمود احمدی نژاد به عنوان شهردار تهران، آقای عطریانفر سردبیر روزنامه همشهری بود که متعلق به شهرداری تهران است.

محسن امین زاده

محسن امین زاده رئیس ستاد ائتلاف اصلاح طلبان حامی میرحسین در دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بود. آقای امین زاده از دانشجویان حامی تسخیر سفارت آمریکا در تهران بود که بعدها از موسسان جبهه مشارکت ایران اسلامی شد. او به مدت هشت سال معاون وزیر خارجه ایران در زمان ریاست جمهوری محمد خاتمی بوده است.

مصطفی تاج زاده

مصطفی تاج زاده عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت و از اعضای سازمان مجادهدین انقلاب اسلامی است. این دو تشکل سیاسی اصلاح طلب در دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران از نامزدی میر حسین موسوی حمایت می کردند. آقای تاج زاده در دولت محمد خاتمی مدتی معاون وزارت کشور ایران بود.

عبدالله رمضان زاده

عبدالله رمضان زاده، سخنگوی دولت محمد خاتمی پس از استعفای عطاالله مهاجرانی است. آقای رمضان زاده پیش از این رئیس اداره‌ طرح و برنامه‌ وزارت کشور، مدیر کل سیاسی وزارت کشور و استاندار کردستان بوده است. او اینک از اعضای شورای مرکزی جبهه مشارکت ایران اسلامی است.

محمد علی ابطحی

محمد علی ابطحی روحانی اصلاح طلب و از چهره‌های جنبش اصلاحات در ایران است. او در دولت محمد خاتمی مدتی رئیس دفتر رئیس‌جمهور بود و سپس به معاونت پارلمانی و حقوقی ریاست جمهوری ایران برگزیده شد. آقای ابطحی در این دوره از انتخابات پس از کناره گیری محمد خاتمی از نامزدی در انتخابت، از نامزدی مهدی کروبی دبیرکل حزب اعتماد ملی حمایت کرد.

بهزاد نبوی

بهزاد نبوی از اعضای سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران است. او در دولت اول میر حسین موسوی، وزیر مشاور در امور اجرایی بود. آقای نبوی در دوره ششم مجلس شورای اسلامی نماینده تهران شد و از نواب ریاست این مجلس بود و صلاحیت او برای نامزدی در دوره هفتم مجلس از سوی شورای نگهبان رد شد.

محسن میردامادی

محسن میردامادی دبیرکل جبهه مشارکت ایران اسلامی است. آقای میردامادی از دانشجویان مسلمان پیرو خط امام بود که در ۱۳ آبان ۱۳۵۸ سفارت آمریکا در تهران را به اشغال درآوردند. آقای میردامادی در مجلس ششم نماینده و رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی بود، اما صلاحیت او برای انتخابات مجلس هفتم مورد تأیید شورای نگهبان قرار نگرفت.

محسن صفایی فراهانی

محسن صفایی فراهانی رئیس سابق فدراسیون فوتبال و رئیس هیات اجرایی جبهه مشارکت ایران اسلامی است. در یکی از مناظره های تلویزیونی در جریان رقابت های دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، محمود احمدی نژاد اتهام هایی را متوجه آقای صفایی فراهانی کرده بود که به واکنش منفی و تصمیم به شکایت از سوی آقای فراهانی منجر شد.

هدایت الله آقایی

هدایت الله آقایی عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ایران است که در دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری از نامزدی میرحسین موسوی حمایت می کرد.

عیسی سحرخیز

عیسی سحرخیز از چهره های فعال سیاسی و مطبوعاتی در ایران است که در دوره ریاست جمهوری محمد خاتمی مدتی مدیرکل مطبوعات داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود.

داوود سلیمانی

داوود سلیمانی از اعضای شورای مرکزی جبهه مشارکت ایران اسلامی است. آقای سلیمانی از نمایندگان مجلس ششم بود که صلاحیت او برای شرکت در انتخابات مجلس هفتم مورد تایید شورای نگهبان قرار نگرفت.

علی تاجر نیا

عـلـی تاجرنیا از مسئولین ستاد تهران میرحسین موسوی نامزد دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری است. آقای تاجرنیا از اعضای جبهه مشارکت ایران اسلامی و از نمایندگان اصلاح طلب مردم مشهد در مجلس ششم است.

جهانبخش خانجانی

جهانبخش خانجانی سخنگوی وزارت کشور در دولت محمد خاتمی و عضو حزب کارگزاران سازندگی است. آقای خانجانی دراین دوره از انتخابات معاون تبلیغات و اطلاع رسانی ستاد استان تهران میر حسین موسوی بود.

محمد توسلی

محمد توسلی نخستین شهردار تهران بعد از انقلاب اسلامی است. او عضو شورای مرکزی و رئیس دفتر سیاسی نهضت آزادی ایران است. این نهضت آزادی از مهدی کروبی و میرحسین موسوی هر دو نامزد اصلاح طلب دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری حمایت می کرد.

احمد زید آبادی

احمد زیدآبادی روزنامه نگار و دبیرکل سازمان ادوار تحکیم است که در این دوره از انتخابات از نامزدی مهدی کروبی حمایت می کرد.

سعید لیلاز

سعید لیلاز از مدیران اقتصادی در دولت محمد خاتمی است. او از نامزدی میرحسین موسوی در انتخابات حمایت کرده است.

عبدالفتاح سلطانی

عبدالفتاح سلطانی وکیل دادگستری،عضو کانون مدافعان حقوق بشر و عضو هیات مدیره کانون وگلای دادگستری است. او وکالت چندین پرونده‌ که دارای جنبه حقوق بشری است را دارا است.

محمد قوچانی

سردبیر روزنامه اعتماد ملی ارگان حزب اعتماد ملی است که در دبیر کل آن، مهدی کروبی نامزد دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران بود.

شهاب طباطبایی

شهاب طباطبایی، رئیس ستاد جوانان حامی میر حسین موسوی است.

بهمن احمدی امویی

بهمن احمدی امویی روزنامه نگار و از نویسندگان اصلاح طلب است.

ژیلا بنی یعقوب

ژیلا بنی یعقوب روزنامه نگار و از نویسندگان اصلاح طلب و از فعالان حقوق زنان است.

کیوان صمیمی

کیوان صمیمی مدیر مسئول ماهنامه نامه و از چهره های نزدیک به نیروهای ملی مذهبی است.

عبدالرضا تاجیک

فعال سیاسی و روزنامه نگار و از چهره های نزدیک به نیروهای ملی مذهبی و نهضت آزادی ایران است.

مهسا امر آبادی

مهسا امر آبادی خبرنگار روزنامه اعتماد ملی ارگان حزب اعتماد ملی به دبیرکلی مهدی کروبی است.

محمدرضا جلایی پور

محمد رضا جلایی پور مسئول و سخنگوی پویش حمایت از میر حسین موسوی و فرزند حمیدرضا جلایی پور مدیر مسئول روزنامه توقیف شده "جامعه" است.

سمیه توحید لو

سمیه توحیدلو کارشناس ارشد جامعه شناسی و فعال سیاسی و نویسنده وبلاگ بر ساحل سلامت است. خانم توحید لو از وبلاگ نویسان حامی میرحسین موسوی است.

ابراهیم یزدی

ابراهیم یزدی دبیر کل نهضت آزادی ایران و وزیر امور خارجه دولت موقت نیز در حالی که برای معالجه به بیمارستان رفته بود بازداشت شد اما بعد آزاد شد.

 

دانشجویان شکنجه شده گزارش کرده اند
در گوانتاناموی وزارت کشور چه گذشت

روزآنلاين، سامان رسول پور : حضور یك روزه ی ما در منفی چهار وزارت كشور، بدترین روز زندگی مان بود كه هرگز از ذهن ما پاك نخواهد شد. یكی از ماموران كه به محوطه ی زیرزمینی آمده بود، می گفت اینجا از گوانتانامو هم هزاربار بدتر است". این بخشی از اظهارات تکان دهنده  یک فعال دانشجویی است که چند شب پیش در کوی دانشگاه بازداشت و به همراه سایر دانشجویان در زیر زمین وزارت کشور، تحت شدیدترین شکنجه ها و آزارهای جنسی قرار گرفته است.
این دانشجو که برای رعایت مسائل امنیتی از ذکر نامش خودداری کرده، مشاهداتش را چنین تعریف کرده است: "ما در یك گروه ۴۶ نفره توسط یك مینی بوس به زیرزمین وزارت كشور انتقال پیدا كردیم. در داخل مینی بوس چشم دانشجویان بسته شد. روی صندلی هایی نشانده شدیم كه بر قسمت بالای صندلی سرپوشی حلبی مانند قرار داده شده بود كه بالای سر قرار می گرفت. در طول مسیر به طور دائم با باتوم روی این حلبی ها می كوبیدند كه صدای وحشتناكی در گوش ما ایجاد می كرد و بدترین نوع شكنجه روانی در آن زمان بود. پس از طی مسیر به ناحیه ای رسیدیم كه از حركت چرخشی رو به پایین مینی بوس متوجه شدیم كه در حال ورود به یك زیرزمین هستیم. بعدها در زمزمه های ماموران و نیروهای لباس شخصی همراه فهمیدیم كه این زیرزمین در وزارت كشور واقع است".
این دانشجو  در ادامه گفته: "زیرزمین یك محوطه حدودا صد متری بود كه كف آن پوشانده از خاكستری سیاه بود كه از آن بخار برمی خاست. پس از آنکه به محوطه وارد شدیم مجبورمان كردند روی زمین دراز بكشیم و سپس وادار به غلطیدن روی زمین مان كردند. باید به گونه ای غلت می زدیم كه سرمان به پای ردیف بعدی برخورد نكند؛ به محض برخوردی كوچك، با باتوم و لگد بر سر و بدنمان می كوبیدند. دائما می گفتند كه "می خواهید انقلاب كنید... " و سپس فحش های هرزه و ناموسی بود كه پشت سر هم نثارمان می كردند. برای جمع حدودا پنجاه نفری ما بیش از بیست نیروی گارد و لباس شخصی در این محوطه حضور داشت. در مرحله بعدی، روی زمین نشسته و به طور متناوب به ما دستور نگاه كردن به زمین یا سقف را می دادند. پس از آنكه چند دقیقه ای دستور خیره شدن به زمین به ما می دادند، به ناگهان از پشت با باتوم و لگد بر سر و گردنمان می كوبیدند. یا در حالی كه سر ما رو به پایین بود و به زمین خیره شده بودیم، سرباز وظیفه ای كه در سنگدلی از ماموران گارد هم بدتر بود، با لگد بر سر برخی دانشجویان می كوبید و می گفت: چرا به زمین نگاه نمی كنی؟!  در حالی که سر همه دانشجویان رو به زمین بود".
این  دانشجو در ادامه به تشریح نوع دیگری از بدرفتاریهای صورت گرفته می پردازد: "برخورد با دانشجویانی كه قصد استفاده از دستشویی داشتند به شدت وحشتناك و غیر انسانی بود. اولا اینكه دستشویی بدون در و پوشش بود و كسی كه به دستشویی میرفت در معرض دید بود، ثانیا زمان دستشویی ٣۰ ثانیه بود. پس از تمام شدن سی ثانیه دانشجویان را با غیرانسانی ترین شكل ممكن به بیرون پرتاب می كردند. یكی از رقت بارترین صحنه ها كه هرگز از مقابل چشم دانشجویان پاك نخواهد شد، زمانی بود كه زمان سی ثانیه یكی از دانشجویان به پایان رسید در این هنگام مامور دستشویی با لگد و درحالی كه این دانشجو هنوز عریان بود او را از دسشویی به بیرون پرتاب كرد و به وسط جمع دانشجویان انداخت".
وی در باره  آزار جنسی دانشجویان بازداشتی هم چنین می گوید: "یكی دیگر از رفتارهای زشت و كثیف با دانشجویان شكنجه جنسی آنها در منفی چهار وزارت كشور بود كه زبان از گفتن و بازگو كردن آن شرم دارد. رفتارهای غیرانسانی و شكنجه آمیز به منفی چهار وزارت كشور محدود نبود. پس از انتقال ما به پلیس امنیت نیز شكنجه جنسی به نوعی انجام شد".
این دانشجو در مورد رفتارهایی که با بازداشتی ها پس از انتقال به پلیس امنیت، انجام شده، چنین گفته است: "هنگامی كه به پلیس امنیت آوردن مان، رئیس دانشگاه - دكتر رهبر - به همراه یكی از نماینده های مجلس آمده بود. در حالی كه خبرنگارانی برای عكس گرفتن از این حركت افتخارآمیز! رئیس دانشگاه همراهشان بودند، به هر دانشجو یك تی شرت هدیه دادند! تا لباس های پوشیده از خون دانشجویان در معرض دید مردم قرار نگیرد. سوالی كه از ذهن همه ما می گذشت این بود كه دكتر رهبر در شب حمله كجا بود و چرا هیچ كاری برای جلوگیری از حمله نكرد؟ تلقی عموم دانشجویان این بود كه آمدن رهبر به پلیس امنیت هم حركتی تبلیغی بود، چون اگر به واقع به فكر دانشجویان بود باید در مقابل حمله به كوی دانشگاه مقاومت می كرد. "

تحصن و اعتراض ادامه دارد
با این وجود اعتراضات دانشجویی ادامه دارد ودر حالیکه از سرنوشت دیگر دانشجویان بازداشتی که بیش از چند ماه است در سلول های انفرادی تحت شکنجه و بازجویی قرار دارند، خبری نیست، صدها تن از دانشجویان دانشگاه تهران دیروز وارد چهارمین روز تحصن اعتراضی خود شدند. "اعتراض به تقلب در انتخابات ریاست جمهوری، و اعتراض به سرکوب وحشیانه تجمعات اعتراضی دانشجویان و مردم ایران، و نیز تهاجم وحشیانه نیروهای انصار حزب الله به کوی دانشگاه تهران" محورهای مورد اعتراض دانشجویان دانشگاه تهران است.
این در حالی است که دهها دانشجوی متحصن شب ها را نیز در محل تحصن بسر می برند و هر صبح تعداد دیگری از دانشجویان به آنان می پیوندند و به سردادن شعار می پردازند.
به گزارش خبرنامه امیرکبیر این "دانشجویان به اظهارات کذب فرهاد رهبر از بلندگوهای ضد ملی صدا و سیما" اشاره دارند و اینکه "رهبر هنوز هم مدعی است که هیچ دانشجوئی تیر نخورده و هیچ دانشجوئی هم کشته نشده است. این در حالی است که دیروز پیکر یکی از دانشجویان کشته شده در واقعه کوی دانشگاه تهران تشییع شد. هم چنین به گفته دانشجویان در حالی فرهاد رهبر ادعا می کند که هیچ دانشجوئی در این واقع تیر نخورده که تنها در بیمارستان شریعتی نزدیک به صد دانشجو بستری هستند که تعداد قابل توجهی از آنان به ضرب گلوله نیروهای لباس شخصی و انصار حزب الله مجروح شده اند".

دانشگاه نفت
دانشگاه نفت نیز روزهای پر التهابی را می گذراند؛ در همین ارتباط انجمن اسلامی این دانشگاه هم در خصوص اوضاع کنونی بیانیه ای صادر کرد که در بخشی از آن آمده: "  امروز صاحبان زر و زور و تزویر آتش بر ملتی گشوده اند که جمهوری اسلامی همه حیثیت و اعتبارش را مدیون آن هاست. امروز جوانان و آینده سازان ایران تنها و تنها به جرم اعتراضی مدنی در خیابان ها به خاک و خون کشیده می شوند. امروز حتی خانه ها هم نا امن اند؛ آن چنان که کوی دانشگاه تهران جولانگاه مزدورانی شد که فاجعه ۱۸ تیر را آفریده بودند اما، فاجعه بامداد ۲۵ خرداد فاجعه ای عظیم تر از فاجعه ۱۸ تیر ۷۸ شده است. حمله دژخیمان به بی دفاعانی که سلاحی جز قلم و گناهی جز اعتراض و تحصن ندارند را به چه چیزی جز وحشی گری می توان تعبیر کرد؟".

خاک سپاری با حضور مامورین
به خاک سپاری پیکر مصطفی غنیان، یکی ازنشانه های این "وحشیگری" بود که دیروز در میان تدابیر شدید امنیتی انجام شد. مصطفی غنیان در جریان حمله نیروهای لباس شخصی و بسیجی ها به کوی دانشگاه کشته شد. او که دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه تهران بود، در مشهد به خاک سپرده شد.

 

سرکوب و دستگیری اعتراض کنندگان در ساری
در پی سرکوب خونین و وحشیانه  تظاهرات  مسالمت امیز روز شنبه مردم تهران روز یکشنبه تعداد حدود 200 تن از جوانان دختر و پسر شهر ساری  به صورت خودجوش و در حمایت از شهدای تهران  در خیابان فرهنگ این شهر اقدام  راهپیمایی اعتراضی   نمودند.
این راهپیمایی که در ابتدا فقط توسط چند ده جوان شروع شد با گذشت زمانی کوتاه به حدود 200 نفر رسید که با واکنش سریع نیروهای ضد شورش نیروی انتظامی روبرو گشت .
نیروهای سرکوبگر در این سرکوب از چند قداره کش سابقه دار برای ایجاد فضای رعب و وحشت بین مردم استفاده نمودند تا جمعیت بیشتری از پیوستن به ان خودداری نماید.
در تجمع دیروز 4 نفر دستگیر شدند.

 

درباره دستگیری روزنامه نگاران و اعمال محدودیت برای مطبوعات
متاسفانه در پی اعلام نتایج انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری و به دنبال اعتراض هایی كه از جانب نامزدها و مردم در سطح رسانه ها و جامعه منعكس شد، متاسفانه محدودیت ها و فشارهایی برای فعالیت رسانه ها- از جمله روزنامه ها و خبرنگاران- ایجاد شد كه به وضوح فاقد وجاهت قانونی است. این در حالی است كه اهمیت كار خبرنگاران، عكاسان و روزنامه نگاران تا حدی است كه حتی شرایط جنگی نیز نباید مانع فعالیت آزادانه آنها باشد، چرا كه از نتیجه فعالیت این حرفه نه تنها مردم و گروه های اجتماعی، بلكه نظام های سیاسی نیز بهره مند می شوند؛ ضمن آنكه از این طریق می توانند اعتماد عمومی و انسجام ملی را در جامعه همچنان حفظ كنند. تجربه نشان داده است كه هرگونه فشار بر رسانه ها و روزنامه نگاران و ایجاد محدودیت در شبكه آزاد اطلاع رسانی اثری به شدت منفی بر اعتماد و اطمینان مردم نسبت به دولت ها و حكومت ها داشته است.
در حالی كه همه معترفند در روزهای قبل از برگزاری انتخابات اندك فضای آزاد ایجاد شده برای رسانه های كشور نقشی عمیقاً موثر در ایجاد نشاط سیاسیاجتماعی در جامعه داشته، ایجاد محدودیت های شدید، سانسور و دستگیری روزنامه نگاران در فضای ایجاد شده پس از انتخابات، متاسفانه پاسخ شایسته ای برای عملكرد مثبت و شجاعانه پاره ای از رسانه های مستقل و روزنامه نگاران نبود.
متاسفانه با توجه به اخبار و شواهد موجود، در هفته پس از انتخابات، موارد متعددی از اقدامات غیرقانونی در مورد رسانه ها صورت گرفته است:

الف) توقیف و ممنوعیت انتشار برخی روزنامه ها از جمله یاس نو و كلمه سبز ب) دستگیری چندتن از خبرنگاران و روزنامه نگاران در تهران و شهرستانها ج) حضور ماموران امنیتی در چاپخانه برای اعمال سانسور در مورد برخی مطالب، تیترها و عكس ها د) نامه های مكرر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خطاب به مدیران مسئول نشریات برای اعمال خود سانسوری با توجه به شرایط حساس كشور، اقدامات غیرقانونی فوق، به جز آنكه فضای ناامنی اطلاعاتی را در جامعه تشدید كند و بر بی اعتمادی مردم نسبت به دستگاه های اجرایی بیفزاید، ثمری در پی نخواهد داشت. انجمن صنفی روزنامه نگاران ایران ضمن محكوم كردن این اقدامات مغایر قانون، از مسئولان ذیربط می خواهد كه با آزاد كردن روزنامه نگاران بازداشت شده - كه وظایف حرفه ای خود را انجام می دادند- و رفع محدودیت های ایجاد شده برای انتشار آزاد اخبار و مطالب روزنامه های پر مخاطب كشور، پایبندی مسئولان و دستگاههای قضایی و اجرایی به قانون را نشان دهند.
دبیرخانه انجمن صنفی روزنامه‌نگاران ایران

خبرهای کوتاه و فوری

مازیار بهاری خبرنگارهفته نامه نیوزویک در تهران بازداشت شد.

احمدی نژاد در سفری چند ساعته به قم با مصباح یزدی دیدارکرده و گزارش اوضاع اخیررا داده است هنوز خبری از اینکه در این جلسه چه گذشته نداریم.

مراسم یادبود « ندا صالحی » شهید راه آزادی قرار بود فردا درمسجد نیلوفر واقع درعباس آباد تهران برگزار شود که با تماسی از طرف مسجد این مراسم لغو شده است. گفته میشود به تمام مساجد تهران دستور داده شده است که اجازه برگزاری مراسم « ندا صالحی آقا سلطان » را ندارن.

عصر ديروز، یکشنبه سی و یک خرداد ماه حسین دلیر کارگردان سینما هنگام فیلمبرداری از تظاهرات مردم در تهران دستگیر و به زندان اوین منتقل شد. ساعاتی پیش نیز ماموران سرکوب با یورش مسلحانه به خانه مازیار بهاری مستند ساز او را دستگیر و به نقطه نامعلومی انتقال دادند. - عباس بختیاری