31خرداد.جنبش تحريم شرکت هايی که به صدا و سيمای رژيم تبليغ ميدهند/ افزايش درخواست ها برای اعتصاب عمومی

روشنگری. جوانانی که روز گذشته در چالش با فرمان رهبر کودتا خون دادند، اکنون می کوشند مبارزه را به مرحله جديدی بکشانند که قدرت سرکوب را کاهش دهد. از جمله تلاش ها فراخوان برای تحريم شرکت هايی است که به صدا و سيما تبليغ ميدهند. در اين رابطه سايتی هم باز شده که نام ها را اعلام می کند. صدا و سيما از مراکز سازماندهی کودتا بود و نقش آن در اين زمينه به حدی بود که حتی لاريجانی و محسن رضايی هم زبان به انتقاد گشوده اند.

از سوی ديگر دعوت از صنوف مختلف برای شرکت در اعتراضات افزايش می يابد. به همين ترتيب درخواست های فزاينده ای برای دعوت به اعتصاب عمومی شنيده ميشود.

31 خرداد 1388    14:46

 

 

فيلم: درگيریهای روز شنبه - تهران در خون و اتش (فيلمی متفاوت)

 

فيلم : حمله شبانه به خانه های مردم - CNN

 

فيلم: گاز اشک آور در دست مردم

 

فيلم: درگيریهای روز شنبه

 

تظاهرات در اصفهان و درگيری با ماموران انتظامی

http://www.youtube.com/watch?v=ZbhscNTH2r8

 

31خرداد: ليست نام و شماره تلفن تعدادى از فرماندهان ستاد ويژه سرکوب

ليست نام و شماره تلفن تعدادى از فرماندهان ستاد ويژه سرکوب بدين شرح مى باشد :
افشين کامل افسر اطلاعات ناجا تهران(منطقه تهران بزرگ) 09366431318
حاج على رضايى مسئول اطلاعات ناحيه سيدالشهدا تهران 09123847659
على افسرى کارمند اداره اطلاعات تهران 09123862832
مجيد افشردى فرمانده اطلاعات و امنيت سپاه منطقه جماران 0912 1361881
 امير قربانى از مديران بخش تامين و تسليح اداره کل حراست وزارت کشور 09355339003
امير معقولى فرمانده اطلاعات حوزه مقاومت بسيج 289 منطقه اويس قرنى 09122052165
اميرحسين آريچ جانشين تيم حفاظت فرماندهى کل سپاه 09123490234
مهدى اميرى فرمانده تيم حفاظت احمدى نژاد09124357217
حسين بيگلر معاون ضد اغتشاش معاونت اطلاعات سپاه منطقه تهران 09124289309
الياس ديزجى سر کانال جمع آورى اخبار و اطلاعات سپاه ناحيه شرق تهران 09122401549
ابراهيم مهدوى عضو معاونت عمليات دفاعى نيروى مقاومت بسيج 09123179536
مهدى ابراهيمى عضو تيم حفاظت احمدى نژاد09121050134
فردين تقى زاده رابط وزارت اطلاعات با وزارت کشور09192247339
محمد فتحى فرمانده اطلاعات ناحيه مقاومت ويژه قدس 09122467150 ---02166029493
آژانس ايران خبر

31 خرداد 1388    11:50

 

 

اوباما: حكومت ايران اقدامات خشن و ناعادلانه علیه مردم را متوقف كند


راديو فردا : باراك اوباما، رييس جمهور آمريكا، روز شنبه از حكومت ايران خواست تا اقدامات «خشن و ناعادلانه» عليه معترضان به نتيجه انتخابات رياست جمهورى را متوقف كند و گفته است:« ما برای هر  فرد بيگناهی که جان خود را از دست می دهد، سوگوار خواهيم بود
آقاى اوباما در يك هفته گذشته بارها در باره حوادث ايران كه پس از اعلام نتايج انتخابات روز ۲۲ خرداد بوقوع پيوسته است سخن گفته ولى از ابراز سخنانى كه نشانه دخالت در امور ايران باشد خوددارى كرده است.
وى در بيانيه اى گفت: «ما از رهبران ايران مى خواهيم كه همه اقدامات خشن و ناعادلانه عليه مردم خود را متوقف كنند
رييس جمهور آمريكا افزود: «حقوق جهانى مربوط به اجتماعات و آزادى بيان بايد محترم شمرده شود و آمريكا در كنار كسانى كه خواهان اين آزادى ها هستند ايستاده است
گزارش خبرگزارى ها حاكى است كه باراك اوباما براى بررسى تحولات مربوط به ايران در كاخ سفيد با مشاوران خود ديدار كرده است.
وى در بيانيه خود گفته است: همانگونه که در قاهره گفتم، سركوب ايده ها هر گز موفق نخواهد شد آنها را از بين ببرد.
به گفته آقاى اوباما، «مردم ايران در نهايت در باره اقدامات حكومت شان قضاوت خواهند كرد. اگر حكومت ايران خواهان احترام جامعه بين المللى است بايد به جايگاه مردم خود احترام بگذارد و با رضايت آنها حكومت كند، نه تهديد
باراک اوباما در بیانه خود به یکی از گفته های مارتین لوتر کینگ، رهبر جنبش مدنی سیاه پوستان آمریکا، اشاره کرده است. مارتین لوتر کینگ با تاکید بر این که عدالت مهمترین ارزش اخلاقی است، گفته بود: قوس سپهر اخلاق بسیار بلند است، اما در برابر عدالت سر تعظیم فرود می آورد.
رییس جمهوری آمریکا با اشاره به این نقل قول  گفته است: من به این باور دارم. جامعه جهانى نیز به اين موضوع باور دارد و اكنون شاهد اعتقاد مردم ایران به این حقیقت هستیم و شاهد آن خواهیم بود.
اين سومين بار است كه رييس جمهور آمريكا ظرف يك هفته گذشته در باره تحولات مربوط به ايران اظهار نظر مى كند و بر خلاف جرج بوش، رييس جمهور سابق اين كشور، محتاطانه تر موضعگيرى كرده است.

 

گزارشی رسمی از درگیریهای شنبه سیاه


 

میللی حرکت یکشنبه ۳۱ خرداد ۱۳۸۸: پس از حدود 72 ساعت که مناطق مختلف پایتخت لحظات نسبتاً آرامی را از منظر اغتشاش و آشوب گذراند؛ عصر و غروب روز شنبه بار دیگر خیابان‌های اطراف میدان انقلاب شاهد اغتشاشات، ناآرامی‌ها و درگیری‌های پراکنده میان بخشی از مردم و نیروهای گارد ضد شورش، بسیج و سپاه ثارالله بود.

به گزارش خبرنگار(سایت حکومتی) شهاب‌نیوز؛ خیابان‌های تهران طی سه ـ چهار روز اخیر به رغم برگزاری راهپیمایی‌های چند صد هزارنفری حامیان میرحسین موسوی، روزها و شب‌های نسبتاً آرام و خوشبختانه بدون اغتشاش و درگیری‌ای را سپری کرده بود. با آن که چهار تجمع بزرگ حامیان میرحسین موسوی از روز دوشنبه (25 خرداد) یعنی راهپیمایی انقلاب به آزادی/ راهپیمایی ونک به جام جم/ راهپیمایی هفت تیر به انقلاب/ و راهپیمایی توپخانه به فردوسی؛ با حضور میلیونی معترضان برگزار شد، اما تلاش‌های انجام گرفته مخصوصاً برخوردهای هوشمندانه نیروی انتظامی باعث گشت که اقلیت آشوب‌طلب و اراذل و اوباش منزوی شوند و اغتشاشات به حداقل ممکن برسد. چهارشنبه شب، پنج‌شنبه شب و جمعه شب (دیشب) البته در برخی مناطق تهران اغتشاشاتی رخ داد و به درگیری میان گارد ویژه با بعضی از شهروندان منجر شد. مناطق پونک، نیایش، سعادت‌آباد، شهران و جنت‌آباد از جمله مناطقی بودند که شب‌های ناآرامی را سپری کردند و به دلیل برخی آشوب‌ها، آتش زدن‌ها و درگیری‌ها شاهد حضور گسترده گارد ضد شورش و نیروهای سپاه پاسداران بودند. تا آن جا که این نیروها هم پنج‌شنبه شب و هم جمعه شب در این مناطق حضوری بسیار گسترده داشتند و با ایستادن بر سر هر تقاطع یا چهارراه، مانع از شکل‌گیری هرگونه تجمعی می‌شدند. با این حال اکثر ناظران تاکید می‌کردند که با تلاش‌های صورت گرفته و اعلام برائت تمام نامزدها از آشوب و آسیب رساندن به اموال عمومی؛ حجم آتش‌‌زنی‌ها و اغتشاشات طی سه روز آخر هفته نسبت به روزهای شنبه و یک‌شنبه و دوشنبه به میزان قابل ملاحظه‌ای کاهش یافته است و در برخی مناطق نظیر میدان فاطمی، خیابان مطهری، خیابان ولی‌عصر و میدان ونک که در سه روز اول هفته یک جهنم تمام‌عیار بود، تقریباً به صفر رسیده است.

به رغم این وضعیت؛ عصر، غروب و شامگاه امروز شنبه خیابان‌های مرکزی تهران بار دیگر شاهد بازگشت ناآرامی‌ها، اغتشاشات و درگیری‌ها با نیروهای نظامی و انتظامی بود.

با توجه به قرار اولیه معترضان به نتایج انتخابات؛ از ساعت 14 امروز شنبه، نیروهای یگان یکم گارد ویژه ناجا و نیروهای لباس شخصی مجهز به کلاه ایمنی، باتوم و سپر در تمام تقاطع‌ها و گوشه‌ و کنار خیابان‌های منتهی به میدان انقلاب تا شعاع 1500 متری ایستاده بودند. این نیروها از شکل‌گیری هرگونه تجمع یا توقف هر شهروندی برای یک لحظه در کنار خیابان یا پیاده‌رو جلوگیری می‌کردند و به رغم آن‌که تلاش آن‌ها برای خوش‌رفتاری با عابران مشهود بود، در صورت مقاومت معترضان به بازداشت آن‌ها می‌پرداختند. این مساله باعث شد که از حوالی ساعت 16 برخی درگیری‌های پراکنده میان شهروندان حاضر در صحنه با نیروهای لباس شخصی یا ناجا رخ دهد که در موارد متعددی به استفاده نیروهای نظامی و انتظامی از باتوم انجامید. تا ساعت 17 حداقل 50 نفر از جوانان بازداشت و در ضلع شمال غربی میدان انقلاب در پیاد‌ه‌رو (ظاهراً برای عبارت عابران) نگه داشته شده بودند.

از حوالی ساعت 17:30 با شکل‌گیری تجمعات 50 تا 100 نفره در خیابان‌های اطراف میدان انقلاب (در مناطقی که برای چند دقیقه از حضور نیروهای نظامی و انتظامی خالی شده بود)؛ صدای شعارهای پراکنده شنیده یا دود آتش‌سوزی‌های جزئی مشاهده می‌شد. با برخورد نیروهای انتظامی و نظامی و درگیری‌های پراکنده، این تجمعات به تدریج به سمت شمال و حوالی کوی دانشگاه تهران کشیده شد و نهایتاً برای حدود ده دقیقه، درگیری بزرگی در تقاطع فاطمی و خیابان کوی رخ داد. پس از پرتاب سنگ و ایجاد چند آتش‌سوزی، نیروهای ویژه با استفاده از گاز اشک‌آور و یگان موتور سوار به این ماجرا خاتمه دادند. با این حال جمعیت متفرق شده لحظاتی بعد در یکی دیگر از خیابان‌های فرعی در ضلع غربی بزرگراه چمران و ضلع شرقی منطقه کوی دانشگاه متجمع شد و درگیری تازه‌ای را ایجاد کرد.

در حالی که جمعیت پراکنده در مناطق مرکزی شهر، حضور بسیار گسترده و بی‌سابقه نیروهای نظامی و انتظامی و نهایتاً ترافیک بسیار سنگین، وضعیت را ملتهب کرده بود؛ حوالی ساعت 18:15 با تجمع حدود 200 نفر در تقاطع ولی‌عصر و مطهری و شعارهای آنان، بار دیگر درگیری‌هایی میان گارد ویژه و معترضان رخ داد. در همان حال خبر می‌رسید که دامنه این درگیری‌ها (جمعیتی که از میدان انقلاب پراکنده شده بودند) از طرف شمال به حوالی میدان ونک و از طرف جنوب به حوالی خیابان امام‌خمینی، نواب و منطقه کمیل رسیده است. این درگیری‌های پراکنده تا لحظه تنظیم این خبر (21:45 شامگاه شنبه) ادامه دارد و هر از گاهی در منطقه‌ای بروز و پس از حضور نیروهای ویژه و استفاده از باتوم، گاز اشک‌آور و اسلحه ساچمه‌ای فروکش می‌کند

بر اساس آخرین اخبار و مشاهدات عینی؛ حجم این درگیری‌ها در شامگاه شنبه اغلب مناطق مرکزی و غرب تهران از قبیل میدان آزادی، میدان صادقیه، شهرآرا، خیابان ستارخان، خیابان باقرخان، خیابان جیحون، خیابان آذربایجان، گیشا، امیرآباد، کوی دانشگاه، فاطمی و پونک را در برگرفته و باعث سوختن حداقل دو دستگاه اتوبوس، چهار دستگاه موتور سیکلت، ده‌ها مخزن بزرگ زباله و برخی تخریب‌ها شده است.

 

خامنه ای هدف اصلی شعارها

میللی حرکت شنبه ۳۰ خرداد ۱۳۸۸:

رادیو زمانه: درست یک روز از سخنرانی آیت الله خامنهای رهبر ایران می گذرد. سخنانی که مسوولیت هر اتفاقی را در صورت ادامه اعتراضات به انتخابات ریاست جمهوری، به عهده معترضان گذاشت. امروز روز شلوغ و پردلهرهای برای کاربران توایتر و فیسبوکی بود که خبرهای ایران را در شرایط قطعی موبایل و کندی اینترنت به یکدیگر منتقل میکردند.

شاهدان مختلف که پیامشان را به دوستان فیسبوکیشان میرساندند، میگویند امروز عصر از ساعت چهار به بعد، هزاران نفر در تهران در خیابانهای منتهی به میدان انقلاب حضور یافتند و لحظه به لحظه بر تعداد مردم افزوده میشد. در حالیکه از صبح امروز خبرگزاریهای دولتی و بعضی منابع وابسته به دولت، با تهدید گروهها و فعالین سیاسی و پخش خبرهای مختلف مبنی بر لغو راهپیمایی تلاش کرده اند، تجمع امروز تشکیل نشود.

 

حضور نیروهای امنیتی و پلیس، در خیابانها از ساعات شروع برنامهای که قرار گذاشته شده بود، چشمگیر بود. یک کاربر از تهران در توایتر خودش نوشت، تجربیات چند روز اخیر نشان داده است که حضور گسترده مردم مانع از خشونت گسترده توسط حکومت خواهد شد.

 

مهدی کروبی و میرحسین موسوی، تا آخرین لحظه اعلام کرده بودند که به تجمع امروز در میدان انقلاب خواهند رفت. آقای کروبی، گفته بود: « من تا پای حصر ایستادهام و امروز به میدان انقلاب خواهم رفت

 

سایت روزنامه اعتماد ملی، حزب متعلق به آقای کروبی ، از صبح از دسترس خارج شد. نیروهای امنیتی محمد قوچانی سردبیر این روزنامه را شب گذشته، بازداشت کرده اند.

 

امروز از صبح زود در ایمیلها و وبلاگها توصیه شده که مردم معترضی که به راهپیمایی می روند، قرآن در دست داشته باشند. بعضی از تظاهرکنندگان امروز معتقد بودند کشتن کسی که قران در دست دارد، گناه کبیره است و یا ممکن است پلیس به حرمت قرآن به مردم آسیب نزند. اما بعضی ها هم در جواب نوشتند: قرآن ببرند که فردا کیهان بنویسد قرآن سر نیزه کردید؟ قرآن ناطق سید علی است؟

 

این موضوع اشاره به زمانی دارد که یاران معاویه برای مصونیت در جنگ با امام علی، قران بر سر نیزهها کردند، و امام اول شیعیان اعلام کرد، قران ناطق است و آنها یاران معاویه هستند.

 

هنوز ساعتی از شروع تجمع امروز نگذشته بود که این نوشتهها در فیس بوک به چشم میآمد:" من الان یک جایی در خیابان انقلاب هستم. تا اونجا که من دیدم نگذاشتد راهپیمایی شکل بگیرد. ریختند و مردم را زدند. من از مترو انقلاب داشتم میرفتم، وقتی به خیابان رسیدم، مردم را متفرق کردند. حدود 30 تا جوان را هم گرفتند. یک عده هم از باطوم خوردن مینالیدند. گاز اشکآور هم زدند. با شلنگ بزرگ آب، مردم را متفرق میکردند."

 

یک نفر دیگر در فیس بوک اعلام کرد، این ایمیل از شخص مورد اعتمادی به دستش رسیده:« نیروی انتظامی به مردم توصیه میکند متفرق شوند. زیرا نیروهای لباس شخصی حکم تیر دارند

 

کسانی که امکان تواییت کردن دارند یا دسترسی مختصری به اینترنت، در مورد جزئیات امروز خیابان انقلاب و آزادی بیشتر توضیح میدهند. متن ایمیلهایی که به دست دوستانشان میرسانند، به سرعت در فیس بوک و فرندفید، نقل قول میشود:« خیابانهای اسکندری - اوستا و زارع، اوج درگیری بود. به طوری که از ساختمانهای اطراف آنجا نمیتوان بیرون را نگاه کرد. آنها به شیشه ساختمانها شلیک میکنند . اگر از ساختمان یا پنجره نگاه کنی سنگ یا تیر می زنند. هیچکدام از اینها نیروی انتظامی نیستند. لباس شخصیاند اما کلاه کاسکت و سپرو باطوم دارند

 

در همین شرایط است که رسانههای دولتی خبر انفجار یک بمب در مرقد آیتاله خمینی را منتشر کردند. خبری که ابتدا خبرگزاری فارس و بعد تلویزیون پرستیوی بدون هیچ تصویر یا اطلاعات بیشتری پخش کرد. این خبر به نقل از پرستیوی در سی.ان.ان و الجزیره هم مخابره و تاکید بر کشته شدن بمبگذار شد. بعد از دقایق زیادی شبکه خبر تلویزوین دولتی ایران، این خبر را اعلام کرد و در انهتا افزود:« بمبگذار بعد از انفجار بمب به هلاکت رسید

 

از ساعات قبل از شروع مراسم راهپیمایی عکسهایی در اینترنت منتشر شد که نشان میداد، ماموران نیروی انتظامی در منطقه اطراف میدان انقلاب تهران که محل آغاز راهپیمایی معترضان اعلام شده بود، حاضر شده و با لباسهای مشخص و مسلح نظارهگر عابران و ماشینها بودند.

 

یکی از شاهدان عینی در مورد وضعیت راهپیمایی امروز تا ساعات هشت شب به وقت ایران اعلام کرد:« ما به دلیل گاز اشک آور در حال دور شدن از میدان انقلاب هستیم و نیروی انتظامی در حال ضرب و شتم مرد، زن، جوان و پیر هستند. از میدان ونک که به سمت انقلاب میآمدیم در راه انواع نیروها با لباس های مختلف را دیدیدم که با موتور و وانت مردم را به شدت می زدند تا نتوانند به میدان انقلاب برسند

 

چهار ساعت بعد از اعلام راهپیمایی، بخشی از تظاهر کنندگان در خیابانهای امیر آباد در حال شعار دادن علیه رهبر جمهوری اسلامی هستند و پلیس و لباس شخصی ها با شکستن شیشه های خانه هایی که معترضان را پناه می دهند به آنها گاز اشک آور پرتاب می کنند.

 

گزارش یکی از شاهدان عینی حاکی است که بیرون پمپ بنزین خیابان امیر آباد روبروی مسجد امیر آتش زده شده است.
گفته میشود در خیابان آزادی تیراندازی بالا گرفته است. برخی از صدای شلیک هوایی در کنار دود و آتش و فریاد زنان و مردان در خیابانهای تهران در فیسبوک مینویسند. مردم برای پناه گرفتن از گاز اشکاور آتش روشن میکنند اما شاهدان خبر میدهند، نیروهای ضدشورش با کپسول آتشنشانی آتشها را خاموش میکنند.

 

یکی در تواییتر خودش نوشته: در خیابان اسکندری شاهد تیرخوردن یک نفر و همراهی مردم برای کمک به او بوده. دو فیلم در یوتیوب منتشر شده که نشاندهنده لحظاتی بعد از اصابت گلوله و تیرخوردن یک مرد و یک زن جوان است که به شدت خونریزی دارند و مردم سعی میکنند، کمکشان کنند.

 

اکثر کسانی که در مورد برخوردها و شرایط فعلی در بخشی از تهران مینویسند، تاکید دارند که به دلیل فشار و برخورد نیروهای امنیتی و بسیجی از ابتدا تظاهراتی شکل نگرفته ولی مردم با اینکه پراکنده شدهاند و از گاز اشکآور و ضربات باطوم فرار میکنند، فریاد میزنند:" مرگ بر دیکتاتور".

 

تا این لحظه از خیابان امیرآباد نزدیک به کوی دانشگاه صدای شدیدتر تیراندازی به گوش میرسد و در مورد کشته شدن یک زن جوان، در همین محله خبرهایی از شاهدان مخابره شده است.

 

با وجود بالارفتن خشونت در خیابان آزادی و انقلاب، چندنفر در فیسبوک پیغام میدهند، میرحسین موسوی، در خیابان انقلاب در ابتدای خیابان جیحون، حاضر شد. به نوشته آنها، آقای موسوی اعلام کرده که غسل شهادت دارد وبعد از گفتن انا لله و انا علیه راجعون، گفت: دولت کودتا ننگ به نیرنگ تو.

 

صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران در خبر کوتاهی ساعت 20:15 دقیقه اعلام کرد: با وجود اینکه تجمع غیرقانونی امروز در خیابان آزادی لغو شده بود ولی عدهای به محل رفتند که با برخورد شدید پلیس روبهرو شدهاند. شبکه خبر نماهایی را از مقابل دانشگاه تهران نشان داد که مردم بدون سلاح با نیروهای مختلف نظامی که سرتاپا مسلح بودند، درگیر بودند. دوربین کمی پایینتر آمد و نیروهای لباس شخصی را نشان داد که مرد جوانی را با لباس مشکی گرفتهاند کشان کشان تا اتومبیل شخصی و قرمز رنگی بردند و به زور سوار ماشین کردند.

 

یک نفر در آخرین لحظات این خبر را در گوگل، همخوان میکند:« نیروي انتظامي حدود ساعت 21 به وقت ایران، خيابانهای منتهي به آزادي را کاملا از آدم تخليه کرده و درحال بستن مسیرهای منتهی به آزادی است

 

دیگری در گوگل مورد دیگری را به اشتراک میگذارد:« مردمی که به خانه برگشتهاند، مثل شبهای قبل فریاد الله اکبر سردادهاند و مرگ بر دیکتاتور میگویند
برخی از شاهدان در این تجمعی که به هم زده شد، مینویسند:« امروز شخص آقای خامنه ای هدف شعارهای مردم بود؛

دولت جنایت میکند رهبر حمایت میکند، سیدعلی پینوشه ایران شیلی نمی شه، شعارهای رایج امروز بودند

 

 

خبرهای کوتاه و فوری

سی ان ان اعلام کرد حداقل 19 نفر کشته شده اند.

امروز یک نفر در شیراز توسط نیروهای نظامی به شهادت رسید.

هانیه یوسفیان عضو ستاد میرحسین موسوی در شیراز و خواهر رضا یوسفیان، نماینده سابق مجلس بازداشت شد.

مهدی خزعلی با نوشتن مقاله ای در وبلاگ خود عملا دستگيری خود را تکذيب کرد. تيتر مقاله امروز (يکشنبه) " آقای موسوی اگر سکوت کنی خیانت کرده ای ! " نام دارد.

د.يجه وله : ایرانیان در بسیاری از کشورهای اروپایی با برگزاری تظاهرات، همبستگی خود را با جنبش اعتراضی در ایران و مخالفت خود را با شیوه انتخابات اخیر ریاست جمهوری و انتخاب مناقشه برانگیز محمود احمدی نژاد اعلام کردند. در هامبورگ ۴هزار نفر با باندهایی سبز رنگ و شاخه گلی در دست در تجمعی در همین مورد شرکت کردند.

 

گزارش واشنگتن پست از يکپارچگی ايرانيان سراسر دنيا

روزآنلاين، تارا بهرام پور  :  اعضای جامعه ايرانی  خارج از کشور ظرف هفته گذشته چیزهای زیادی آموختند: آنها تمام روز به اينترنت خيره بودند و ناگهان در برابر مردان ريشوئی که قبلاً اهميتی به آنها نمی دانند به صاحب نظرو تحلیلگر تبديل شدند.
همزمان با سرازير شدن جمعيت ايران به خيابان ها برای اعتراض به انتخاباتی که آنرا تقلبی می دانستند، ايرانی های خارج از کشور نيز شب ها تا دير وقت بيدار می ماندند تا وقايع غم انگيز را به صورت آنلاين دراينترنت، تیوتر و کليپ های ويديوئی دنبال کنند. آنها برای کشوری که برخی از آنها حتی فرصت ديدار از آن را نداشته اند، با علاقه ای که بسياری حتی از وجود آن آگاه نبودند، نگران و وحشت زده بودند.
حسين بنائی، فارغ التحصيل 28 ساله از دانشگاه براون، نسبت به سرنوشت نظام ايران چنان بی تفاوت بود که برای انتخاب رئيس جمهور کشوری که 13 سال پيش آنجا را ترک کرده، در انتخابات هفته گذشته شرکت نکرد. با اين حال، مانند بسياری ديگر تحت تأثير وقايعی قرار گرفت که بدنبال انتخابات رخ داد. او گفت: "هرگز اين همه مردم خارج از کشور را نديده بودم که با حساسيت، فرآيندهای سياسی را دنبال کنند. اميدوارم اين رخداد، رژيم را به خود آورد."
بعضی از صحنه ها نظير تصاوير کتک خوردن و تير خوردن معترضان آزار دهنده بود. لحظات احساسی نيز وجود داشت، نظير لحظه ای که تظاهرکنندگان يک پليس را محاصره کردند و از او می پرسيدند آيا عربی حرف می زند يا فارسی. اين در عکس العمل به برخی شايعات بود که شبه نظاميانی از کشورهای عربی برای جايگزينی  نيروهای پليسی آورده شده اند که حاضر به شليک به سوی مردمشان نيستند.  
در اين کليپ ويديوئی، مرد پليس نيشخندی می زند و می گويد "فارسی" و سپس تظاهرکنندگان از او می پرسند به چه کسی رأی داده است.
احساسات موجود، چنان تأثيری بر بسياری از ايرانی ها گذاشت که حدود یک ميليون از ساکنان آمريکا به شيوه ای که نظير آن هرگز رخ نداده، به اين نيرو ملحق شدند. ايرانی ها از زمان برگزاری انتخابات مورد مناقشه در تاريخ 22 خرداد، هر روز در اعتراضات و گردهمائی های شهرهای مختلف در گوشه و کنار دنيا شرکت کرده اند. 
بابک طالبی 29 ساله از مک لين که سازمان دهندۀ يک گروه بزرگ در وب سايت (whereismyvote.org)  است، گفت آنها از مردم داخل ايران الهام می گرفتند. بابک گفت: "ما با خودمان گفتيم، باز هم جمهوری اسلامی تقلب کرد. اما بعدش وقتی معلوم شد مردم داخل ايران نمی گذارند قضيه بدون اعتراض فيصله پيدا کند، با خودمان گفتيم بايد يک کاری کرد."
بسياری از ايرانی های سراسر دنيا در وب لاگ ها و فیس بوک عکس خود را با تصوير سبز رنگی از اين جمله که "رأی من کجاست؟" عوض کرده اند. همان رنگی که مشخصۀ همايش انتخاباتی ميرحسين موسوی بود. با اين حال، بسياری از ايرانی های خارج می گويند آنها بيشتر به خاطر مردم ايران که خطرات بسياری را به نام دموکراسی به جان خريده اند متحد شده اند تا اينکه برای حمايت از يک رهبر سياسی خاص گردهم آمده باشند.
در اين بين، مجلس نمايندگان آمريکا ديروز با 405 رأی موافق دربرابر یک رأی مخالف سرکوب تظاهرکنندگان در تهران را محکوم کرد. سنای آمريکا نيز به طور يکپارچه علیه  سانسور و ارعاب رسانه ها در ايران رای داد.
ايرانی های آمريکا می گويند برای اولين بار از دوستان علاقمند خود به ايران چيزهائی می شنوند و برخی ها از اظهارات غير ايرانيانيانی که تحت تأثير تصاوير تظاهرکنندگان جوان در تهران پس از سال ها مشاهده تصوير روحانيون در تلويزيون ها قرار گرفته بودند، شگفت زده شده اند. آنها می گويند يک احساس غرور جديدی بوجود آمده است، حسی برای پوشيدن تی شرت منقوش به نام "ايران" و يا در دست داشتن يک کتاب "ايرانی" برای نمايش ميراثی که قبلاً بسياری سعی در مخفی کردن آن می کردند.
برای کسانی که سن و سال آنها به درک فضای پرتنش حاصل از بحران گروگانگيری می رسد، اين تغيير بسيار آرامبخش است. خانم خانجانی که در تگزاس بزرگ شده است، می گويد: "تمام اين سال ها از واکنش مردم وقتی بقهمند ايرانی هستم، نگران بودم. جو بسيار بدی بود، و حالا مثل اعاده حيثيت است. اگر کشورمان به اين 30 سال اهريمنی گرفتار نمی شد، به کشورمان خيلی افتخار نمی کرديم؟"
وی افزود: "مخصوصاً وقتی درباره تظاهرات خاموش و پيوستگی که در سازماندهی مردم و انگيزه آنها وجود دارد می خوانم. بله، اين ها ايرانی هستند... سرشار از علاقه، پايدار، باهوش. آنقدر جالب است که تمام دنيا به نظاره نشسته است."
منبع: واشنگتن پست- 20 ژوئن
www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2009/06/19/AR2009061903356_2.html