آخرین لیست از فعالان سیاسی بازداشت‌شده تا ظهر سه‌شنبه


شهاب‌نیوز :  از بامداد شنبه 23 خرداد و همزمان با اعلام آمارهای دولت در زمینه نتایج انتخابات؛ ده‌ها فعال سیاسی منتقد محمود احمدی‌نژاد بازداشت شده‌اند.

به گزارش خبرنگار شهاب‌نیوز؛ فعالان سیاسی بازداشت شده عمدتاً وابسته به سازمان مجاهدین انقلاب، جبهه مشارکت و گروه‌های ملی مذهبی بوده‌اند. نکته قابل تامل این است که پروژه بازداشت این فعالان سیاسی از اوایل بامداد شنبه یعنی زمانی آغاز شده که هنوز نتایج نهایی انتخابات اعلام نشده و اعتراضات عمومی نیز شکل نگرفته بود.

اسامی برخی از فعالان مشهور سیاسی که تا صبح امروز سه‌شنبه بازداشت شده‌اند به شرح زیر است. با این توضیح که علاوه بر این افراد؛ ده‌ها فعال سیاسی و روزنامه‌نگار منتقد نیز در استان‌های مختلف از جمله خراسان، شیراز و اصفهان بازداشت شده و هزاران نفر نیز در دانشگاه‌ها، تجمعات اعتراضی و ... دستگیر شده‌اند.

محمد عطریانفر
محمد علی ابطحی
سعید حجاریان
بهزاد نبوی
مصطفی تاج‌زاده
محسن میردامادی
محمد رضا خاتمی
صفائی‌فراهانی
عبدالله رمضان‌زاده
محسن امین‌زاده
جهانبخش خانجانی
زهرا آقاجری
سعید شریعتی
کریم ارغنده‌پور
علی باقری
عبدالفتاح سلطانی (وکیل دادگستری)
جواد امام (معاون)
احمد زیدآبادی

کیوان صمیمی (مدیر مسئول نشریه توقیف شده نامه)
عبدالرضا تاجیک
مهسا امر آبادی
حنیف مزروعی (فرزند علی مزروعی)

هدی صابر
تقی رحمانی
رضا علیجانی
عماد بهاور
احمد افجه‌ای
علی مهرداد
سعید زراعت کار
روح الله شفیعی
محمدرضا احمدی نیا
مجتبی خندان
شاهین نوربخش
اشکان مجللی
علی پور خیری
علی نقط پور
عماد بهاور
حمید لطفی
میثم چره ور
مهدیه مینوی
مجتبی شایسته
فرهاد نصرالله پور 

 

 

 

راهپيمايى صد‌ها هزار معترض به انتخابات در خيابان وليعصر تهران



راديو فردا : صدها هزار نفر از مردم تهران در چهارمين روز اعتراض به نتايج انتخابات از ميدان ونک به سمت تجريش در حال حركت هستند. یک شاهد عینی می‌گوید روی تراکت‌ها نوشته شده است: آرامش، بر گلوله پيروز است.
در این تظاهرات، بسیاری از شرکت کنندگان پوشش سیاه پوشیده و تراکت های سبز و عکس کشته شدگان در راهپیمایی گسترده روز دوشنبه را در دست گرفته و در مسیر یاد شده با سکوت حرکت می کنند.
يك شاهد عينى كه در محل راهپيمايى حضور دارد روز سه شنبه در گفت و گو با «راديو فردا» گفت: چون اعلام شده بود كه مردم در ميدان وليعصر تجمع نكنند براى همين تصميم گرفتند كه از ميدان ونک به بالا راهپيمايى كنند.
وى افزود: بسيارى از تظاهر كنندگان در مقابل مسجد بلال و روبروى صدا و سيما تجمع کرده و شعار نمى دهند.
اين شاهد عينى گفت: اكثر تظاهر كنندگان، سبزپوش بوده و در حالى كه دستان خود را بالا گرفته اند به صورت مسالمت آميز راهپيمايى مى كنند.
پيشتر قرار بود كه معترضان به اعلام نام محمود احمدى نژاد به عنوان رئيس جمهور ايران در ميدان وليعصر تجمع كنند ولى پس از آنكه روزنامه «ايران» فراخوانى براى حضور طرفداران آقاى احمدى نژاد در اين ميدان منتشر كرد، طرفداران مير حسين موسوى براى اجتناب از درگيرى مسير راهپيمايى خود را تغيير دادند.
آقاى موسوى كه مى گويد در انتخابات به صورت گسترده تقلب شده است اعلام كرد در تجمع روز سه شنبه شركت نخواهد كرد.

تظاهرات در سکوت
شاهد عينى طرف گفت و گو با «راديو فردا» همچنين در ساعت شش عصر به وقت تهران گفت: «مردم از همه جهت در حال راهپيمايى هستند و اين تظاهرات خودجوش است. مردم خود يكديگر را كنترل مى كنند و ساكت به تجمع و راهپيمايى خود ادامه مى دهند. تمام تراكت هايى نيز كه در دست مردم است براى دعوت يكديگر به سكوت است
وى به يكى از شعارهاى نوشته شده بر روى اين تراكت ها اشاره كرد و گفت: «آرامش، بر گلوله پيروز است».
اين شاهد عينى گفت: «معلوم نيست اين تظاهرات تا چه زمانى ادامه مى يابد و همه چيز خودجوش است و مردم صحبت دست اندركاران را كه گفتند نياييد، گوش نكردند و آمدند. چون اعتقاد دارند نبايد اين حركت را قطع و خاموش كرد
به گفته وى، «جمعيتى در حدود ۱۵۰ هزار نفر الان در راهپيمايى هستند و قرار است تا تجريش هم بروند. جو اكنون خيلى متشنج است و مردم منتظرند دست راستى ها حمله كنند كه با اتوبوس آنها را آورده اند
اين تظاهر كننده افزود: «ما ديروز هفت كشته داديم ولى اين مردم مى ايستند و هيچ مشكلى ندارند. مى خواهند چند نفر را بكشند. ما نمى خواهيم بدبخت تر از اين شويم
وزارت كشور جمهورى اسلامى ايران كه مسئول برگزارى انتخابات در ايران است برگزارى هر گونه تجمعى را ممنوع كرده است.

 

 

اعتصاب پزشکان و پرستاران بیمارستان 1000 تختخوابی تهران
[تاريخ مطلب: بيست و ششم خرداد ۱۳۸۸ برابر با شانزدهم ژوئن ۲۰۰۹]

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران  : بنابه گزارشات رسیده از بیمارستان 1000 تختخوابی (خمینی) ،از صبح امروز پزشکان جراحی و جراحی اعصاب و پرستاران بیمارستان در اعتراض به شلیک گلوله های ساچمه ای به دانشجویان و سرکوب مرد م دست به اعتصاب زدند.
از صبح امروزسه شنبه 26 خرداد ماه  تعداد زیادی از متخصصين و اساتيد بخشهاي مختلف جراحي و جراحي اعصاب  و همچنین دانشجویان و پرستاران  بيمارستان 1000 تختخوابی (خمینی) در اعتراض به يورش وحشيانه نيروهاي امنيتي  و انصار حزب الله به مردم و دانشجويان و شليك گلوله هاي ساچمه اي كه بيشتر ناحيه سر و نخاع  مردم و دانشجويان را هدف قرار داده اند اعتصاب كرده اند. آنها از صبح امروز از محل کار خود خارج شدند و در حیاط این بیمارستان دست به تحصن و اعتصاب زدند.
مجروحین یورش یکشنبه شب دانشجویان کوی دانشگاه تهران که در حدود 35 نفر از آنها را به این بیمارستان منتقل کرده بودند . در این یورش  نیروهای انصار حزب الله و گارد ویژه به خوابگاه دانشجویان کوی دانشگاه تهران با شلیک گلولۀ ساچمه ای  و پرتاب دانشجویان از طبقه 2  ساختمان و همچنین با قمه ،زنجیر و سایر سلاح سرد و گرم حمله کردند. در این حمله تعدادزیادی از دانشجویان به سختی مجروح شدند.
در حال حاضر یکی از دانشجویان پسر کوی دانشگاه تهران  بدلیل اصابت ساچمه به ریه هایش در بخش جراحی با مرگ و زندگی دست و پنجه نرم می کند. دانشجوی پسر دیگری که توسط نیروهای انصار حزب الله از طبقه دوم خوابگاه پرت شده در اورژانس این  بیمارستان بستری است و در معرض خطر دستگیری است.
مامورین وزارت اطلاعات در بیمارستان 1000 تختخوابی مستقر شدند و زخمی های کوی و درگیریهای جاری را شناسائی می کنند آنها از پرسنل کادر درمانی خواسته اند که اسامی و سایر مشخصات دانشجویان و جوانان زخمی را باید در اختیار مامورین وزارت اطلاعات قرار دهند که با اعتراض شدید پرسنل بیمارستان مواجه شدند. 3 نفر از پرسنل بیمارستان که از افراد وزارت اطلاعات می باشند با  نیروهای وزارت اطلاعات در مورد هویت دانشجویان زندانی همکاری می کنند. در حال حاضر از 35 دانشجوی زخمی 2  دانشجوی زخمی بدلیل وخیم بودن وضعیت جسمی آنها همچنان در بیمارستان بستری هستند. وسایر دانشجویان مجروح که جراحات بعضی از آنها شدید می باشد و می بایست بستری شوند بدلیل ترس از دستگیری پس از معالجات اولیه ناچار به ترک بیمارستان شدند.

 

اعتراضات مردم ایران در روزنامه های بریتانیا


بی بی سی  : روزنامه های تایمز، ایندیپندنت، گاردین و فایننشیال تایمز روز دوشنبه 15 ژوئن (25 خرداد) خبر اصلی صفحه های اول خود را به رویدادهای ایران اختصاص داده اند.
روزنامه تایمز در صفحه اول خود مطلبی تحت عنوان " امید ایران به اصلاحات بر باد رفت" تصویر بزرگی از حمله نیروهای امنیتی با باتوم به یکی از هواداران میر حسین موسوی انتشار داده است.
روزنامه تایمز در این مطلب به رویدادهای ایران در پی اعلام نتیجه انتخابات و عمدتا برخورد نیروهای بسیج و پلیس با هواداران معترض میرحسین موسوی می پردازد.
اما در سرمقاله این روزنامه تحت عنوان " بهار تهران" نوشته شده است که تندروهای مذهبی ایران مصمم به حفظ قدرت هستند و به همین منظور برای تغییر نتیجه انتخابات به نفع محمود احمدی نژاد درنگ نکردند.
سرمقاله تایمز سپس ادامه می دهد که برای مدت چند هفته از بهار ایران، رهبران تندروی این کشور شاهد آن بودند که آزادی بیان به شعار مرگ بردیکتاتور و شرکت دختر و پسر در گردهمایی ها و افشای فساد و دروغ گوئی مقامات منجر شد.
سرمقاله روزنامه تایمز ادامه می دهد که از این روی جای تعجب ندارد که آیت الله علی خامنه ای رهبر ایران نشانه هایی از زوال قدرت روحانیون را در مقابل خود دید و جای تعجب ندارد که در حوزه های رای گیری تحت کنترل هواداران رئیس جمهور آرای ریخته شده حتی در زادگاه خود میرحسین موسوی هم به نفع محمود احمدی نژاد از صندوقها بیرون آمد.
سرمقاله روزنامه تایمز این طور نتیجه گیری می کند که اعتماد به نفس حکومت از بین رفته است و برخورد ماموران آن با تظاهر کنند گان هرگز نخواهد گذاشت که مردم فریبی را که خورده اند به دست فراموشی بسپارند.
روزنامه ایندیپندنت درصفحه اول خود تصویر زنی با روبنده و چادر سیاه به چاپ رسانده و زیر آن نوشته است "صورتی در بین جمعیت و فریادی از ته دل."
درکنار عکس، نامه ای از یک دختر دانشجوی ایرانی با نام مستعار مریم منتشر شده که در آن مریم از روزنه امیدی که در دل او به آینده کشورش باز شده بود و از نومیدیهای پس از اعلام نتیجه انتخابات نوشته است.
اما مریم معتقد است که تغییری در ایران روی داده و جوانان اکنون مانند شیرهای به قفس انداخته ای شده اند که برخورد با آنها در آینده دیگر آسان نخواهد بود.
اما مایکل اکسورتی، رییس بخش مطالعات ایران در دانشگاه اکستر، یک مقاله تحلیلی در روزنامه ایندیپندنت دارد تحت عنوان "بحران مشروعیت راههای زیادی درمقابل اصلاح طلبان باقی نمی گذارد."
او در این مقاله می نویسد که جمهوری اسلامی ایران اکنون با بحران مشروعیت روبروست و این بحران اساس دولت و نظام کشور را که سی سال پیش پایه ریزی شد به زیر سوال برده است.
مایکل اکسورتی در ادامه می نویسد که تغییر در نتیجه انتخابات به مثابه تغییر در سیاست جمهوری اسلامی است. او می گوید که اززمان انقلاب تاکنون همواره دو جریان در داخل حکومت ایران وجود داشته است یکی جریان اسلام خواه و دیگری جریان دمکراسی خواه، اما اکنون جریان اسلام خواه از ایمان و اعتقاد مذهبی فاصله گرفته و کار آن صرفا به مشروعیت بخشیدن به حکومت روحانیون خلاصه شده است.
روزنامه گاردین در صفحه اول خود عکسی از هواداران پرچم به دست محمود احمد نژاد، رییس جمهور ایران، انتشار داده و چندین مطلب از خبرنگاران خود جولیان بورگر و ایان بلاک در تهران را که از مشاهدات خود درگردهمایی های هواداران محمود احمدی نژاد و میرحسین موسوی در تهران نوشته اند، به چاپ رسانده است.
گاردین در یک مقاله تحلیلی جداگانه نیز مفصلا به پیامدهای نتیجه انتخابات ریاست جمهوری ایران در خارج از مرزهای این کشور می پردازد.
گاردین می نویسد که انتخاب مجدد محمود احمدی نژاد به ریاست جمهوری باعث نگرانیهای زیادی در کشورهای عربی منطقه خلیج فارس شده است زیرا این کشورها که به جامعه شیعیان خود اعتماد ندارند نگرانند پیروزی محمود احمدی نژاد ایران را به سمت توسعه نفوذ خود در منطقه سوق دهد.
پیامد دیگر پیروزی آقای احمدی نژاد به نوشته گاردین، مسابقه تسلیحاتی از جانب کشورهای منطقه برای مقابله با "خطر" هسته ای ایران است.
سایمون تیس دال به مشکلاتی که نتیجه انتخابات برای باراک اباما بوجود خواهد آورد هم اشاره کرده و می نویسد که اگر ایران به سیاست های محمود احمدی نژاد در قبال مسئله هسته ای ایران ادامه دهد راه دیگری در مقابل امریکا و متحدان غربی او باقی نمی ماند به جز انکه به مواضع قبلی خود بازگردند
روزنامه فاینانشیال تایمز در سرمقاله خود با تیتر "رهبران دینی اراده خود را تحمیل کردند" می نویسد که پیروزی قاطع محمود احمدی نژاد را نمی توان معتبر شمرد و واکنش تند دستگاه رهبری ایران به هواداران میرحسین موسوی شک و تردیدهایی را نسبت به نتیجه انتخابات بوجود میاورد این سرمقاله چنین نتیجه گیری کرده است که آمریکا و متحدانش باید به خاطر داشته باشند که تمایل به تعامل با ایران بیش از مقابله با این کشور برای رهبران مذهبی ایران نگران کننده خواهد بود زیرا متحد کردن مردم در مقابله با دشمن خارجی برای آنان آسان ترست.

 

26خرداد:تظاهرات گسترده امروز در تهران از ونک تا تجريش

منبع: twitter.com
طبق گزارش های رسيده از ميدان ونك ، علی رغم عدم حضور بسياری از طرفداران ميرحسين موسوی به واسطه بيانيه امروز ايشان؛ ده ها هزار تن از معترضان به انتخابات با در دست داشتن پارچه های سبز و عكس ميرحسين موسوی به تظاهرات دست زدند. موج جمعيت به حدی زياد است كه خيابان ولی عصر، حد فاصل ميدان ونك تا پارك وی و از پارك وی تا ميدان تجريش به رنگ سبز درآمده است. تظاهرات امروز مردم تهران نيز همانند روز گذشته در آرامش كامل در حال انجام است و به گفته مردم حسب دستور ميرحسين موسوی مبنی بر جلوگيری از بروز خشونت از جانب نيروهای امنيتی و لباس شخصی ها؛ مردم به صورت خودجوش مكان راهپيمايی را به ميدان ونك رو به ميدان تجريش انتقال داده اند تا به دولت حاكم بگويند كه آنها فقط بازپس گيری رای خود را می خواهند و علی رغم شيطنت های دولتمردان كه اين افراد را اراذل و اوباش و خس و خاشاك می خوانند اين جمعيت ميليونی به هيچ روی حاضر به ابراز خشونت نيست و در بازی اين افراد بازيچه نخواهد شد... حاضران در اين راهپيمايى در سكوت و آرامش كامل و با در دست داشتن پلاكاردها و نوشته هايى با عناوينى چون ,الو 110؟ راى من را دزديده اند,، ,ما خس و خاشاك نيستيم، ما مردم ايرانيم,، ,راى من كو؟,، ,موسوى راى مرا پس بگير,، ,موسوى پرچم ايران مرا پس بگير, و , موسوى حمايتت مى كنيم, از ونك تا تجريش گسترده شده اند.
26 خرداد 1388    20:06