بیانیه انجمن حقوقی آذ یاسا در خصوص ممانعت از تحصیل دانشجویان آذربایجانی   

یکشنبه 26 خرداد1387    

یکی از حقوق مسلم بشری حق تحصیل و فراگیری علم می باشد. این حق در قوانین الهی و بشری برای بالا رفتن بینش انسان همواره مورد تاکید قرار گرفته است. ولی شاهد سلب این حق توسط حاکمیت موجود در ایران هستیم.  نمونه ای از این تعدی به حق را نسبت به دانشجویان قبول شده آزمون کارشناسی ارشد دانشگاه تبریز شاهد هستیم. در سالهای گذشته نیز در مقاطع مختلف دانشگاهی با گزینش ها و تحقیق های غیرقانونی همواره عده زیادی از جویندگان علم از ادامه تحصیل محروم شده اند. این در حالیست که در قوانین جاری کشور و کنوانسیون های حقوق بشر بصراحت ذکر شده است که هیچ مرجعی نمی تواند کسی را از حق تحصیل محروم نماید چرا که حق تحصیل جزء حقوق شهروندی هر فرد می باشد.

 

در سالهای اخیر نیز شاهد به وجود آمدن لیستی با عنوان دانشجویان ستاره دار هستیم که در آزمون قبلی به جهت اعتراض های شدید به این قضیه، اینبار سازمان سنجش با هماهنگی ارگانهای امنیتی به طور غیرقانونی و غیررسمی و غیر علنی  از صدور کارنامه قبولی و ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد عده ای از دانشجویان امتناع ورزیدند. برخی از این دانشجویان از فعالین جنبش دانشجویی آذربایجان (در دانشگاه تبریز) می باشند که با وجود قبولی در کنکور کارشناسی ارشد از ادامه تحصیل در مقطع مذکور منع شده اند. در موردی دیگر نیز مکرراً شاهد لغو جلسه دفاع از پایان نامه و نهایتاً تعلیق از تحصیل یکی از دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک دانشگاه تبریز بودیم. دانشجویان مذکور همگی از فعالین جنبش دانشجویی آذربایجان می باشند. با نگاهی به رفتارهای مذکور از طرف حراست دانشگاه تبریز، ارگانهای امنیتی و نهایتاً سازمان سنجش به این نتیجه می رسیم که  حاکمیت با اعمال مذکور سعی در فشار بیشتر بر جنبش دانشجویی آذربایجان را دارد.

 

انجمن حقوقی آذیاسا کلیه اعمال مذکور توسط حاکمیت و ایادی آن در حراست و کمیته های انضباطی دانشگاهها را کاملا غیرقانونی و در تناقض با قوانین جاریه کشور و کنوانسیونهای حقوق بشر می داند و بطور کامل آن را محکوم می کند.  انجمن حقوقی آذیاسا با درک موضوع و مشاهده بی عدالتی کامل در مورد دانشجویان مذکور، استنادات حقوقی خود را که اثبات کننده غیرقانونی و غیرانسانی بودن اعمال یاد شده می باشند را در روزهای آتی به اطلاع عموم آزادی خواهان و فعالین حرکت ملی آذربایجان، علی الخصوص فعالین جنبش دانشجویی آذربایجان ارائه خواهد کرد.

 

اطلاعیه روابط عمومی دفتر تحکیم وحدت در اعتراض به برخوردهای قضایی و امنیتی با فعالین مدنی    

شنبه 25 خرداد1387    

 در روزهای اخیر بار دیگر شاهد افزایش برخوردهای قضایی و امنیتی با فعالین مدنی در عرصه های گوناگون بودیم که برخی از آنها به شرح زیر است:

1- در روز بیست و سوم خرداد نیروهای پلیس امنیت تهران مانع از برگزاری مراسم فعالین جنبش زنان در شهر تهران شدند و علاوه بر آن 8تن از فعالین عرصه زنان به نامهای نسرین ستوده، ژیلا بنی یعقوب، نفیسه آزاد، سارا لقمانی، جلوه جواهری ، فریده غائب، ناهید میرحاج، آیدا سعادت و تعدادی ازمهمانان دعوت شده به این مراسم از جمله آقای کیوان صمیمی و یکی از همراهان ایشان را دستگیر نمودند هرچند دستگیر شدگان به تدریج آزاد شدند اما این برخورد در حالی صورت پذیرفت که آنها قصد برگزاری مراسم در مکانی سرپوشیده را داشتند و دستگیری آنها نشان از عمق وحشت کج اندیشان از فعالیت مسالمت جویانه و حق طلبانه فعالین عرصه زنان است که به خیال واهی خود می خواهند با اینگونه رفتارهای سرکوبگرانه صدای حق طلبانه این فعالین را ساکت نمایند.

2-درروزهای گذشته همچنین شاهد افزایش صدور احکام سنگین قضایی فعالین هویت طلب آذربایجان بوده ایم که از آن جمله می توان به صدور حکم یکسال حبس که به مدت پنج سال تعلیق شده است برای این فعالین به نامهای عبدالله عباسی جوان ، محمد علی حیدری ، جلیل غنی لو، علیرضا متین پور، یعقوب سالکی نیا، میر قاسم سیدین زاده، بهروز صفری و لیلا حیدری به جرم تبلیغ علیه نظام و حکم ظالمانه 8 سال حبس تعزیری برای سعید میتن پور که پیش از این بیش از 7 ماه در سلول انفرادی بوده است اشاره نمود.این احکام در حالی صادر می شود که جرم این فعالین تنها طلب کردن خواسته های به حق مردم بخشی از این سرزمین به شیوه ای علنی و مسالمت آمیز است.

3- در روزهای اخیر همچنین برخورد با فعالین کرد زبان نیز افزایش یافته است که از آن جمله می توان به صدور یکسال حکم تعزیری برای جلال جلالی زاده نماینده سابق سنندج در مجلس ششم، صدور حکم یکسال و نیم حبس تعزیری برای ساعد بنفشی ، 6ماه حبس برای زاهد محمد زاده و5 سال حبس برای هادی امینی ازفعالین کرد و لغو امتیازانجمن ژیار اشاره نمودواین برخوردها در حالی صورت می گیرد که همچنان هاناعبدی و روناک صفارزاده از فعالین عرصه زنان و یاسر گلی از فعالین دانشجویی در زندان هستند.متاسفانه به نظر می رسد حاکمان به جای انکه درصدد رفع محرومیت از مناطق کردنشین برآیند تنها به ساکت کردن صدای منتقدان که حقوق طبیعشان را طلب می کنند می اندیشند.

4- در هفته گذشته ایمان رضایی از فعالین مدنی آمل با تایید حکم شش ماه زندان دستگیر و روانه زندان شد و همچین اخباری مبنی بر دستگیری ناهید کلهر از دانشجویان شهر قم و عسگر اکبرزاده از دانشجویان هویت طلب اردبیل انتشار یافته است و وضعیت آنان همچنان در هاله ای از ابهام قرار دارد.

مجموعه برخوردهای فوق نشان از وحشت حاکمان از فعالیتهای حق طلبانه گروههای مدنی دارد و متاسفانه به نظر می رسد حاکمان که به دلیل ضعف بینش و دانش از حل مشکلات جامعه با وجود درآمدهای کلان نفتی عاجز مانده اند به سرکوب در عرصه های مختلف جهت سرکوب خواسته های به حق ملت وخاموش کردن صدای منتقدان جهت حفظ قدرت خود روی آورده اند.

در پایان دفتر تحکیم وحدت ضمن محکوم کردن برخوردهای صورت گرفته با فعالین مدنی در عرصه های مختلف حاکمان را به تجدید نظر در اهداف و روشهای خود فرا می خواند وبه آنها یادآور می شود تاریخ این کشور نمایانگر بی ثمر بودن این شیوه های قرون وسطایی در برخورد با مطالبات مردمی است.